» »

Kaj se je zgodilo s Slo-techom

Kaj se je zgodilo s Slo-techom

«
1
2

deann ::

Registriran uporabnik slo-tech portala sem že dobrih pet let,še pred časom sem navdušeno bral novice s sveta računalništva,ter sodeloval v forumih...temu že nekaj časa ni tako saj je stran postala dokaj nezanimiva tako vsebinsko kot tudi vizualno,novice kot tudi (zelo redki) članki so postali preveć strokovni-nevem koliko ljudi zanima "Šifriranje nosilcev podatkov v okolju Linux in Windows" ,"Vzpostavitev v celoti šifriranega sistema"...ter podobni članki.
Kje so testi procesorjev,grafičnih kartic ,novice iz sveta iger...itd kot sem že omenil bi lahko vizualno podobo strani osvežili, saj z svojo črno sivo kombinacijo deluje vse prej kot privlačno.
  • spremenil: Primoz ()

Poldi112 ::

Precej enostavno je - fomur ustvarjamo uporabniki in tisti ki so pisali teste procesorjev in kartic so to nehali delati, tisti ki jih zanima enkripcija in varnost so pa dobili veselje in pišejo novice.

Zdaj problem ni da slo-tech ne bi hotel vsebine ki jo pogrešaš, problem je da ni nikogar ki bi bil pripravljen ustvarjati to vsebino.

Vizualno se pa strinjam. Pa barvna tema ni problem, ker si izbereš svojo, večji problem je odsotnost avatarjev :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

krneki0001 ::

Pa ti piši novice in delaj teste in to objavljaj. Bomo z zanimanjem prebrali.

R33D3M33R ::

A tako kot Microsoft, ko je naredil članek:

Njegova tema
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

V-i-p ::

nebivedu, ne pribijaj, ako nimaš pojma... Potem lahko tudi jaz rečem:

- Tale drag BMW gre samo 150 na uro, zakaj ne gre več?
- Odgovor BMWja: pa ti naredi hitrejšega!

- V dragi gostilni sem, zakaj je ta hrana tako zanič?
- Odgovor natakarja: pa si skuhaj sam boljšo!

- Gospa, prodali ste mi plesniv kruh.
- Kaj tečnariš, pa si speci boljšega!

Mi je pa nekaj interesantno, kar sem opazil na tem portalu. Ko je pa debata o Microsoft bugih, pa ne znate reči: napiši si svoje winse, pa bodo boljši!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Poldi112 ::

Microsoft ni ravno pravilo - afaik je vedno pisal grozno in je potreboval intenzivno delo lektorja, glede linkanega problema je bil pa še nesramen. Tako da ne bi o tem. Večina novic se objavi, če ti pa ego ne prenese neobjave kakšne jih pa ne pišeš.

In kaj bi ti, v-i-p, predlagal. Ker tvoji primeri so po svoje logični, samo malo iz konteksta, ker je slo-tech free, bmw pa ne. Kaj bi ti rekel če bi bil bmw? Karkoli boš rekel, če kupcu ne bo všeč bo šel gledat Audi.

In bolj švoh opazuješ ta portal. Res je da nihče ob ms bugih ne pravi, da si napiši svoje winse. Svetujemo ti linux. Pingvin ftw.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

V-i-p ::

Ja, s-t je free, maš prav poldi, pa vendar bi takim ustvarjalcem, kot so na s-tju rekel: v kolikor ne morete/nočete/znate ponudit obiskovalcem tisto, po česar so prišli in čemur je portal namenjen, ga zapri in pojdi drugam.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Poldi112 ::

Zakaj že? Forum je bistvo slo-tech-a in ta je živ vsa leta kar sem tu. Kar pomeni da večini ustreza.

Seveda stvari niso popolne, so pa daleč od kritičnih. Osebno se mi zdi vsebina dosti boljša kot pred leti - predvsem ker me security in open source bolj zanima kot navijanje in komponente. Tako da kar se mene tiče je slo-tech celo napredoval zadnja leta.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

V-i-p ::

Res si car z svojim pisanjem, nimaš kaj... Kje je vsaj spodobno iskanje, kje so testi programske in strojne opreme, raznolike in bolj množične novice, kje so članki in recenzije, morebitni poučni vodiči... tega je bilo v starih časih na pretek, veš... Aja, je pa forum in open source, to pa ja, maš prav... verjemi, ti ne veš kako izgleda "dober" tech page :D.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

krneki0001 ::

Vip, na tem forumu sem od začetka, ko smo samo štirje pisali novice in ustvarjali prvi slo-techov forum. Novice sem pisal tudi sam kar dolgo časa, kasneje pa ni bilo ne dovolj časa in ne dovolj strasti, danes pa je sploh ni, ker ne dohajam vsega tega napredka(mogoče sem pa že star!!!).
Vmes se je forum že kar dobro prestrukturiral in nekajkrat preoblikoval, zapustil ga je tudi luni, sergio se mogoče še kdaj pojavi, za matota pa nisem slišal že vrsto let.
Sam forum še vedno spremljam, napišem še vedno kak post vanj, več pa ne. Je vseeno od tega že 10 let, kar se je pojavil slo-tech kot lunijeva stran.

Poleg tega sem moderator na kar nekaj forumih in tudi to vzame svoj čas.

Sedaj je bolj na vas mladih, da kej ustvarite in napišete v novice.

V-i-p ::

Zadnji stavek prosim vzami nazaj :D. Poglej najina datuma registracije... in ja, tudi sam sem bil moderator in v sergejevih časih, ter še prej v lunijevih sem rad sodeloval s soustvarjanjem te strani, ki je bila svoj čas zame čudovita... in še bi, žal pa politika kasnejših voditeljev ni bila to, kar sem si želel...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

BigWhale ::

Vip, izvoli, pojdi na tisti dober Tech page. Tukaj smo vsi pod tvojim nivojem.

Primerjave, ki jih dajes so pa precej bebave. ST je stran, katero delajo ljudje, ki to delajo prostovljno in za to ne dobijo nekega placila. Prav tako ne pisci novic. Zato je POVSEM na mestu, da se rece, ce bi kdo rad vec taksnih in onaksnih novic in clankov, naj jih izvoli pisati.

Ljudje, ki ustvarjajo ST imajo svoje interese in okrog teh interesov bodo izoblikovali ST. Ce bo to pomenilo precej ozko usmerjen forum in ozji krog bralcev. Tudi prav.

krneki0001 ::

VIP, ta datum, ki je danes napisan pod nickom, je datum, ko se je ustvarjal novi slo-tech in se je bilo potrebno takrat na novo prijavit.

Tistega prvega slo-techa, ko so nam še posojali hardware na teste pa že dolgo ni več.

poweroff ::

Glejte, zadeva je preprosta. Večina vas za Slo-Tech ni prispevala nič. Ama absolutno nič. Ne za stroške (nakup novega hardwera), ne za design, ne vsebinsko.

In ravno taki najbolj "pizdite" da nočete brati teh ali onih novic.

Zadeva je preprosta, na voljo imate tri možnosti:
a) začnete sami dejavno sodelovat in pisati novice, članke,...
b) ustanovite svoj portal in tam pokrivate te teme
c) internet je velik: si poiščete drugo stran, kjer vse te informacije so in ne hodite več na Slo-Tech.

Vi pa bi radi četrto možnost: da ustvarjalci Slo-Techa začnemo pisati tisto, kar bi vi želeli, pri čemer vi ne boste prispevali nič, le pamet boste solili drugim. Tako pa, dragi moji ne bo šlo. To si morda lahko privošči vlada s "svojimi" vladnimi mediji, ostali pač ne. Kdaj je pa kdo videl, da bi nelastniki narekovali uredniško politiko???

In ja, očitno je obisk Slo-Techa dovolj velik, da ste taki, ki vas te stvari motijo v manjšini. Trg deluje. Na rane "direktive" smo se pa pisci vedno bolj slabo odzivali.

Smo pa še vseeno toliko odprti, da vam omogočamo, da tudi vi začnete prodajati svoje vsebine. Če se vam seveda ljubi migat.
sudo poweroff

CaqKa ::

>>> Kdaj je pa kdo videl, da bi nelastniki narekovali uredniško politiko???
>>> Smo pa še vseeno toliko odprti, da vam omogočamo, da tudi vi začnete prodajati svoje vsebine. Če se vam seveda ljubi migat.

well, daj me spomni, kaj je že bil realni razlog da je sergio odšel?

poweroff ::

Resna služba in posledično pomanjkanje časa?
sudo poweroff

TESKAn ::

Ja, s-t je free, maš prav poldi, pa vendar bi takim ustvarjalcem, kot so na s-tju rekel: v kolikor ne morete/nočete/znate ponudit obiskovalcem tisto, po česar so prišli in čemur je portal namenjen, ga zapri in pojdi drugam.


Glede na obisk očitno ST ponuja obiskovalcem, kar hočejo? Ti si tudi še tu, tako da očitno tudi ti najdeš tu kaj zase. Jokaš in jokaš, kako je ST slab, ne ponuja obiskovalcem, kar bi radi, blabla, pa vendar še vedno prihajajo nazaj.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

CaqKa ::

>>> Resna služba in posledično pomanjkanje časa?

v tem primeru pa ne nasedem na "uradno izjavo".
še predobro vem, da pri prostovoljnih projektih ima največjo težo, kako gledaš ko projekt s tabo raste in imaš pri tem odprte roke za lastno kreiranje.

BigWhale ::

Tudi moji prostovoljni projekti so rastli z mano in se razvijali, potem sem pa jaz odsel svojo pot, ker nisem imel vec casa za svoje projekte... :)

V-i-p ::

Jep, res prava sreča za nas, da "šefi" raznih torrent strani, podnapisov, porničev, testov ter vsega ostalega nimajo služb. Potem bi bili brez njih. Več njih...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

CaqKa ::

jaz nisem dobil občutka da je šel zaradi pomanjkanja časa. seveda pa ne izključujem te možnosti.

poweroff ::

Jaz v resnici pravega razloga ne vem, glede na to, da ima svojo firmo pa sklepam, da se greš težko resen biznis (kot direktor), zraven pa še aktivno Slo-Techaš. Sicer pa naj sam pove.
sudo poweroff

BigWhale ::

Sej vseen zakaj je sel! Vazn, da lahko iz tega nardimo zaroto! ;>

CaqKa ::

sej jaz se pravtako zavedam da je st prostovoljn... ampak nekateri smo želeli malo več iz stja ustvarit... pa smo žal naleteli na en tak.. oneman band odziv, kjer je nekdo mislil (in še misli) da je samo on tisti tapravi ki bo vse uredil.

sprašujem se kaj bo čez kakih par let, ko bo dotičnež končal študij, imel službo in premalo časa... kdo bo 'vodil'? kdo bo prenesel poanto 'slo-techa'?
v primeru da se nič ne naredi na recruitingi, bo st seveda propadel... moje vprašanje je.. ali res želimo, da st, ki ima potencial še naprej ostat najbolši tehnični forum na tej strani alp, res propade?

sej lahko daješ potuho v ozadju neke 'zarote', ampak z mojega stališča nisi dovolj kritičen, ti je premalo mar za družbo prihodnosti, tudi recimo za Jakoba. fajn ti je se norca delat, se skrivat za nekimi hrčki in zarotami. ampak hej, tudi ti imaš pravico do svobode govora. le-ta pa kaže tvoj karakter navzven družbi.

moje mnenje je da je idealen čas, glede na nov dizajn, da se poišče tudi novo vodstvo.
se poišče novega sysadmina, urednika itd... ja res, da mogoče tehnično pa vsebinsko ne bo tako kot je sedaj, ampak bo pa. tudi čez deset let. treba je v zakup vzet, da je proces učenja tak, da si največ zapomnimo na napakah, od novega človeka je nemogoče pričakovat, da se bo popolnoma znašel, da ne bo naredil napake. Bo jo.

govorim iz lastnih izkušenj, od tistih iz st, do tistih pridobljenih v društvu.

ampak, sej ti bi tudi moral imet podobne. povej, si vesel s tem kar je Lugos danes? meni je glupo, da smo morali skorajda prosjačit da je na dan odprte kode na feri prišel kak predstavnik lugosa.

LOOK AGAIN.

Cokolesnik ::

Če lahko še jaz pristavim svoj pisker... :)

Nedvomno uspeh spletišča kroji njegova vsebina, aktualnost obravnavanih tem, vsebino pa nenazadnje odsevajo njeni avtorji, v tem primeru registrirani uporabniki foruma, pisci novic, člankov in podobno. V vsem tem času kapo dol za neizmerljivo količino vrstic, ur, dni, mesecev in let, ki jih "vlagamo" v Slo-Tech. Odličnost Slo-Techa je tudi multidisciplinarna komponenta obravnavanja sveta.

Ali se v vsem tem času ljudje, ki Slo-Tech upravljajo, so z njim povezani bolj kot ostali obiskovalci, imajo pomembnejšo vlogo pri njegovem krmarjenju, spreminjajo, pridejo, odidejo, so zaprti, so odprti, pravzaprav sploh ni pomembno. Slo-Tech je bil in bo, nihče pa seveda ne ve ali ne more presojati o tem, ali bo Slo-Tech v prihodnosti še mešal karte ali pa bo le zunanji opazovalec. Čas in uporabniki sami bodo o tem odločili, kje bo njihovo stičišče, katere ponujene karte bodo bojkotirali in katerih ne. Gre za realnost, ki je ni mogoče celovito usmerjati s peščico ljudi - Slo-Tech nikoli ni bil komercialni projekt in to je tudi bila priložnost za dvig nad "sivim povprečjem". Ohraniti tak položaj je navsezadnje lahko priložnost tudi za kapital.

Na Slo-Techu sem sam sicer marsikdaj pogrešal celovito iskalno orodje, ki bi olajšalo delo v izredno širokem obsegu (kakovostne) vsebine, posebej pa velja pohvaliti dogodke, ki so organizirani v živo in prispevajo k boljši informacijski razgledanosti širše javnosti.

Nova podoba (zlasti barve) Slo-Techa po mojem mnenju potrebuje več kontrastno nasprotujočih se barv (črna podlaga in svetlo besedilo na stari različicici spletišča so bili odlična kombinacija). Trenutno je celotna podoba preveč "svetla" in preveč bode v oči - zelena podlaga v levem meniju kar kriči po razširitvi podobnih razmejitev in ločnic na ostale dele spletišča. Vsake oči imajo seveda svojega malarja.

In še... Pred tedni sem bil prav presenečen, ko je eden od administratorjev študentskega foruma za eno od slovenskih fakultet vse skupaj umaknil iz spleta in objavil oglas, da prodaja celotni forum, vsebino in domeno. Ta trenutek se je forum skupaj z domeno sicer vrnil nazaj (vzroka za čudežno vrnitev sicer še nisem raziskal). Je že tako, denar je sveta vladar.

Kar nekaj pregovorov je v mojem prispevku. Ali lahko kdo očita Slo-Techu, da ni poskrbel za primerno izročilo informacij "iz roda v rod"? Ali kdo lahko očita Slo-Techu, da si njihovi uporabniki z izmenjavo mnenj (tudi v tej temi) nismo oblikovali znanja na višjem nivoju?

Srečno!
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

>>> Ali lahko kdo očita Slo-Techu, da ni poskrbel za primerno izročilo informacij "iz roda v rod"?

ta tema in tej temi podobne, so več kot očitno sporočilo da si uporabniki želijo prenos iz roda v rod in si želijo da bo st tudi v prihodnosti ostajal. utopično pa bi bilo od vseh 59094 uporabnikov pričakovat izražanje te želje. teh krtičnih je vedno v vsaki družbi le peščica.

BigWhale ::

sprašujem se kaj bo čez kakih par let, ko bo dotičnež končal študij, imel službo in premalo časa... kdo bo 'vodil'? kdo bo prenesel poanto 'slo-techa'?


Nihce. Slo-Tech bo crknil in poanta, ce je sploh kdaj bla bo umrla. Prisel bo nekdo drug. Ce bo.

v primeru da se nič ne naredi na recruitingi, bo st seveda propadel... moje vprašanje je.. ali res želimo, da st, ki ima potencial še naprej ostat najbolši tehnični forum na tej strani alp, res propade?


Vidis, recruiting je pa nekaj kar je dandanes prakticno nemogoce izvajati. Zakaj? Zato ker vsak najprej vprasa: 'kolk EUR na uro dobimo?'

Se hecam? Ne.

sej lahko daješ potuho v ozadju neke 'zarote', ampak z mojega stališča nisi dovolj kritičen, ti je premalo mar za družbo prihodnosti, tudi recimo za Jakoba. fajn ti je se norca delat, se skrivat za nekimi hrčki in zarotami. ampak hej, tudi ti imaš pravico do svobode govora. le-ta pa kaže tvoj karakter navzven družbi.


Norca delam? Ne, povsem resno mislim. Nekateri vidite zaroto v vsem. Nekdo od nekod odide in potem je takoj odzadaj zarota. Seveda. Tudi za hrcki je zarota. Zarota proti bebavim uporabnikom, ki za vsak drek sprasujejo kaj je bilo narobe... 'Ej dans je pa ST bil trinajst cela pet sekund down ob 4.30 zjutraj, kwa je blo narobe???'

Ja, isti drek je a je crknu hrcek al pa tretja RAM palcka iz leve proti desni. Zato ker nekaterim enostavno ni dovolj dober odgovor, da je bil ST down zaradi tehnicnih problemov. Zato ker ob vsakem takem izpadu se najdejo pametni, ki recejo: 'ja to je zato k je onemanband in je bedna koda in vse dela pocas in noben ne zna nic narest' in ce je tako? Je to problem? Vas?

Kar se pa prihodnosti mojih otrok tice, sem pa preprican, da je popolnoma vseeno kaj se s Slo-Techom zgodi, saj ju jaz vzgajam in ne Slo-Tech. Al si mogoce dobil drugacen vtis? No, so ble ze neke ponudbe za varuske, samo nic resnega... ;>

moje mnenje je da je idealen čas, glede na nov dizajn, da se poišče tudi novo vodstvo.


A mis da so takrat, k je Hitler naredil novo fasado na mestni hisi v Berlinu rekl, da bojo pa zdej se vodstvo zamenjal? ;) Saj ST ni drustvo, se manj je nekaj kar bi bilo pogojeno nekim uporabnikom. Ceprav v bistvu je. Ampak STju ni treba upostevati uporabnikov. Bodo zato odsli? Jah, pa bodo. Ne zeni si k srcu no... ;)

ampak, sej ti bi tudi moral imet podobne. povej, si vesel s tem kar je Lugos danes? meni je glupo, da smo morali skorajda prosjačit da je na dan odprte kode na feri prišel kak predstavnik lugosa.


Jaz na drustvo Lugos nisem custveno navezan. Nikoli nisem bil. Trudil sem se, dokler sem imel cas in nekaj volje. Pri podmladku je bil prvi problem, ker so vsi povprasali za urno postavko. In jih razumem, konec koncev vsak za svojo rit skrbi. Drugi problem je pa to, da je vsak hotel biti pametnejsi od drugega in ni sprejemal nobenih kompromisov.

ahac ::

Glede na to temo.... lahko pogledete kaj se je zgodilo z Slo-compom.

Nekaj časa smo imeli par res aktivnih piscev novic. Vem, da si bili dnevi, ko je bilo novic čez 15 (kar je pomenilo, da so jutranje zvečer že izginile z glavne strani)!
Seveda nikoli ni bilo tolk obiska kot na Slo-Techu in tudi forum ni bil tolk aktiven, ampak je pa vedno bilo dovolj zanimivih tem.
Potem so se pa počasi tisti pisci naveličal oz. niso imel več časa. Novih pa ni bilo. Preprosto ljudje niso več pripravljeni tako ljubiteljsko pisat novic kot takrat. Zaradi tega je Slo-comp začel propadat. Ker ni bilo dovolj novic so začel uporabniki obiskovat druge strani (recimo ST) in počasi je bil tudi forum vedno bolj prazen.

Ima pa Slo-Tech eno veliko prednost... to, da je največji in da nima resne konkurence. ;)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

V-i-p ::

Ima pa Slo-Tech eno veliko prednost... to, da je največji in da nima resne konkurence.

Res je, ampak to je v bistvu slabo za sam s-t...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

CaqKa ::

>>> Vidis, recruiting je pa nekaj kar je dandanes prakticno nemogoce izvajati. Zakaj? Zato ker vsak najprej vprasa: 'kolk EUR na uro dobimo?'

dve leti nazaj sem v društvu imel enake izkušnje, danes ima društvo nove obraze in zadeva se širi. kljub temu da so novi bolonjski programi, ki jemljejo še več časa. pač mi je uspelo da je dovolj novih članov, je pa ena razlika glede na lugos. imamo možnost motivacije. tudi st jo ima. članki, nest, lahko bi se organiziral prevoz do cebita, lahko bi se organizirali prevozi na moderatorske sestanke in se zvečer šlo vun... v recimo kmš... lahko bi se tistim ki niso iz ljubljane pokazalo okolico ljubljane. ko jim to predstaviš in zadevo zastaviš kot sistem, potem ti jim pokažeš da je njihovo vprašanje po eur izvodenelo, ker ponujaš več kot to.


>>> Norca delam? Ne, povsem resno mislim. Nekateri vidite zaroto v vsem. Nekdo od nekod odide in potem je takoj odzadaj zarota.

ne, samo vem kako odbijajoč je lahko odnos določene osebe in kako vpliva na motivacijo, ker sem ga doživel na lastno kožo, poleg tega sem dobil določene informacije in poleg tega nisem bil edini, ki je delil to mnenje, kakor tudi odnos. če je tebi lepo živet v pasivnosti in nič rečt... pol je pač moja zgodba zarota, ampak jaz z moje strani vem, da želim nekaj več in ne samo 'go with the flow', kot iz napisanega razbiram da ti živiš.
sej nimam nič proti, ko se omenjajo hrčki, ampak ko jih omenjaš v prisotnosti resnega problema pa gre pač čez mejo. ampak to ne govorim za takrat ko je st down, ampak v primerih kot je točno ta tema, ko je večrkat povedano in argumentirano, kaj je narobe, ti pa potegneš vun hrčke in zaroto.


>>> Kar se pa prihodnosti mojih otrok tice, sem pa preprican, da je popolnoma vseeno kaj se s Slo-Techom zgodi, saj ju jaz vzgajam in ne Slo-Tech. Al si mogoce dobil drugacen vtis? No, so ble ze neke ponudbe za varuske, samo nic resnega... ;>

no.. verjetno sem se spustil na preveč oseben nivo tukaj. se opravičujem. hotel sem pa slikovito prikazat, da mi je mar za tisti ki bodo za nami, rad bi jim predal neko znanje, brez da se morajo spet vse na novo učit.

>>> A mis da so takrat, k je Hitler naredil novo fasado na mestni hisi v Berlinu rekl, da bojo pa zdej se vodstvo zamenjal? ;) Saj ST ni drustvo, se manj je nekaj kar bi bilo pogojeno nekim uporabnikom. Ceprav v bistvu je. Ampak STju ni treba upostevati uporabnikov. Bodo zato odsli? Jah, pa bodo. Ne zeni si k srcu no... ;)

hej mi je zelo žal, ampak tudi sam sem prispeval k kvaliteti stja in normalno da me boli srce, ko vidim da tudi del mojega dela tone nekam v propad.

>>> Jaz na drustvo Lugos nisem custveno navezan. Nikoli nisem bil. Trudil sem se, dokler sem imel cas in nekaj volje. Pri podmladku je bil prvi problem, ker so vsi povprasali za urno postavko. In jih razumem, konec koncev vsak za svojo rit skrbi. Drugi problem je pa to, da je vsak hotel biti pametnejsi od drugega in ni sprejemal nobenih kompromisov.

potem takem, se vprašam, kaj si sploh razmišljal, kaj je bil tvoj cilj ko si kandidiral za predsednika? 'eh ja bom pač predsednik če drugega ni'

>>> Ima pa Slo-Tech eno veliko prednost... to, da je največji in da nima resne konkurence.

kar z mojega vidika glede na slocomp pomeni, da bi bilo treba imeti več respekta in predvsem bi 'avtorji' morali imeti več odgovornosti do njegove prihodnosti. predvsem zato, ker jim je nekdo kot je luni, zadevo predal zato da jo bodo dalje furali in ne zato da jo bodo zafurali.

Ziga Dolhar ::

(Le ena nepomembna malenkost, očitno se poskuša tale sajt zafuravat že ene par let, pa mu še ni ratal?)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

na to vprašanje, kako se je iniciativna ideja prenesla in udejstvovala in če se je zafurala, lahko edino luni odgovori.

borchi ::

ja, dejmo lunija vprašat kaj si misli o slo-techu.

če reče, da je bedn, ga moramo demonstrativno zapustit, čeprav nam je trenutno čist fajn... :|
l'jga

Vision ::

Slo-tech že rula, bolha2 kar se računalniških zadev tiče (hih)

BigWhale ::

potem takem, se vprašam, kaj si sploh razmišljal, kaj je bil tvoj cilj ko si kandidiral za predsednika? 'eh ja bom pač predsednik če drugega ni'


A vidis. Tukaj je pa tista custvena navezanost. Takrat, ko sem bil predsednik in podpredsednik in se kaj, sem se precej trudil za drustvo. Tudi preden sem to postal sem se trudil za drustvo, trudil sem se tudi kasneje. Sedaj sem se pa umaknil bolj v ozadje. Se vedno dam kak nasvet tu in tam in spomnim clane upravnega odbora, da bo treba naresti bilanco in obiskati racunovodstvo in tako naprej. Sem pa bolj malo aktiven.

In na drustvo nisem custveno navezan, tako kot na sluzbo nisem nikoli custveno navezan. Brez slabe vesti lahko zamenjam sluzbo in drustvo. :) Pa ne zato, ker bi bil brez vesti ampak zato, ker prevec dobro vem, kjer treba potegniti crto in se distancirati od stvari.

Je ob taksnih prekinitvah lazje vse skupaj in manj se obremenjujes s problemi, ki so sicer lahko precej obremenjujoci. Tak nacin pa naredi cloveka se toliko bolj primernega za nekega vodjo.

Custvena vpletenost zamegli um... :)

BigWhale ::

ja, dejmo lunija vprašat kaj si misli o slo-techu.

če reče, da je bedn, ga moramo demonstrativno zapustit, čeprav nam je trenutno čist fajn... [:|]


Ja, to je tako, kot ce bi Kucana vprasali kaj si misli o tem kako Turk dela... Saj lahko pove kaj si misli ampak, ce Turk ni dober prijatelj Kucana in ne da precej na njegovo mnenje, potem je mnenje Kucana irrelevant. He's off the bandwagon!

Sunna ::

Glejte, zadeva je preprosta. Večina vas za Slo-Tech ni prispevala nič. Ama absolutno nič. Ne za stroške (nakup novega hardwera), ne za design, ne vsebinsko.


Ne spomnim se, da bi bil kdaj kaki donate button (lahko da sem pozabil)? Mislim, da bi folk, ki redno bere, dal kakšen evro za stroške

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sunna ()

hamax ::

Kako da nismo nicesar prispeval?
Pisemo prispevke na forum, gledamo in klikamo reklame.
A ni to dovolj?

krneki0001 ::

Donacije so bile! Sicer že dolgo nazaj, ampak so bile, dobili smo se pa v BTC-ju v kratofilu in vsak je dal nekaj po svojih možnostih, da so fantje potem kupili nekaj hardwera in da so plačali za domeno www.slo-tech.com.

Gandalfar ::

Na tem mestu se poraja vmesno vprasanje ... kdaj se spet dobimo v kratofilu? :)

krneki0001 ::

Povejte kdaj, pa pridemo in kej spijemo pa podebatiramo.

CaqKa ::

ne pozabit napisat povabilo med novice.

poweroff ::

Hja, jaz povsem razumem, da nekateri pač niso zadovoljni s trenutno politiko Slo-Techa. Obstajajo namreč skupine ljudi, ki bi želele Slo-Tech preprosto kupiti. Priti z "goro" denarja, ne vložiti nič dela in prevzeti že uveljavljen portal in uveljavljeno blagovno znamko.

Posledica bi bila seveda večja komercializacija, pa tudi razpad skupnosti (večina ljudi bi nehala sodelovati, ko bi videla, da nekdo bajno služi, oni naj pa brezplačno delajo), posledično pa bi Slo-Tech lepo crknil, ali pa bi se "profesionaliziral", kar pomeni, da bi ga pisalo nekaj slabo plačanih "novinarjev", ki o vsem skupaj nimajo dosti pojma. Posledice bi bile znane - smo jih že videli pri kakšnih drugih straneh.

Taki ljudje, ki imajo seveda "velike poslovne načrte", niso preveč srečni, ko jim nekdo pove, da naj si svoj denar nekam vtaknejo. Da je odzadaj nekaj drugega, pomembnejšega od denarja.

Druga stvar je vprašanje kdo je za Slo-Tech sploh kaj prispeval. Večina tistih, ki so najbolj glasni niti centa. Nekateri so napisali par novic, to je pa tudi vse.

Večini se niti sanja ne od kje je prišel denar za nakup novih serverjev, kdo skrbi za bandwith in administracijo ter še cel kup stvari v ozadju. Recimo akko zgraditi in vzdrževati community, kako skrbeti za tok informacij in podobne netehnične zadeve. In ravno taki bi bili radi najbolj pametni in določali politiko Slo-Techa.

Dragi moji, to ne gre. Slo-Tech je neodvisen z razlogom. In ker želi biti neodvisen, mora sprejeti določene kompromise. Verjamem, da marsikomu v današnjem svetu, kjer v medijih prevladujejo lastniški in politični pritiski, to ni jasno. Ni jasno zakaj je potrebna neodvisnost in kako jo lahko dosežeš.

Ampak to je njihov problem. Kot rečeno, si lahko vedno kupijo svoj server, najamejo svoj hosting, postavijo svoj forum in začnejo na svoje. Kadarkoli. Vstopna cena ni velika.

Konkurenca je vedno dobrodošla.
sudo poweroff

opeter ::

Matthai, lepo napisano!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

CaqKa ::

Em, ok na to o skupinah ki bi kupili slotech, v tej temi nisem pomislil, čeprav vem da bi dali bajne vsote.

Ampak to še bolj podkrepi moje razmišljanje, namreč če se začne iskat nove ljudi in se jih nauči kaj je spirit slotecha in kje so kaki marketingarji prefrigani, potem se o takem scenariju enostavno ni bat. Ampak ker se to ne dela sta pač možna dva scenarija.. ali se st proda.. kar je manj verjetno.. ali pa enostavno tone nižje in nižje (ko bo ključnim ljudem 'zmanjkalo časa').
jaz sem dve leti moderiral, sem se tudi udeležil enega moderatorskega sestanka, (po tem jih začuda več ni bilo) in sem pisal novice. ker nisem toliko slovnično podkovan za novice vglavnem devam linke. pač ima st svoje kriterije okrog novic ki jih spoštujem.. pa dam raje samo link.

>>> Večini se niti sanja ne od kje je prišel denar za nakup novih serverjev, kdo skrbi za bandwith in administracijo ter še cel kup stvari v ozadju. Recimo akko zgraditi in vzdrževati community, kako skrbeti za tok informacij in podobne netehnične zadeve. In ravno taki bi bili radi najbolj pametni in določali politiko Slo-Techa.

ne se jim ne sanja. ko pa vprašanja pa dobijo butast odgovor o hrčkih. ne bi rad določal politike slotecha, opozarjam na to kaj se bo po mojem mnenju zgodilo, to mnenje pa bazira predvsem na izkušnjah z teamom, ko sem bil še moderator.

predvsem bi pa bil zelo vesel, če bi svoj tekst iz 'če ti ni všeč naredi svoje' , ' ti tak nisi nič prispeval, kaj se buniš' spremenil v 'vsaka kritika je dobrodošla, da se tudi v prihodnje izboljšamo'.

poweroff ::

OK, vzamem nazaj. Vsaka kritika je dobrodošla, da se tudi v prihodnje izboljšamo in lahko si prepričan, da se bo sedaj, ko se je ST prenovil oblikovno, nadgradil tudi vsebinsko.
sudo poweroff

roli ::

Upamo lahko, da se bo stvar res izboljšala!

Jaz sem tukaj že par let in resno ne vem kaj bi brez slo-techa, če bi stvar propadla. Prispeval kaj dosti najbrž res nisem - razen par novic in sodelovanja na forumu. Amak še vedno nočem, da bi stvar propadla. Res je, da lahko sam ustvarim nek super portal... Lahko bi tudi sam spisal popolnoma vso stran (tako kot je slo-tech) - glede na to, da bi se bil pripravljen naučit tudi phpja in ostalih potrebnih zadev za kaj takega. Ampak to nebi zaživelo - preprosto zato, ker je slo-tech poznana zadeva in jo veliko ljudi tudi oglašuje (pa ne govorim o tistem pravem oglaševanju). Neka X stran pač nebi bila poznana, nebi imela oglaševanja... in na koncu bi propadla. Razen, če bi imel srečo in bi dobil bazo 100 uporabnikov, ki bi potem stvar širili - kar bi seveda jaz z veseljem imel ampak za to je treba imeti tudi nek začeten denarni vložek (server, domena, kaka oglasna pasica na kaki strani...)
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

Apple ::

Naj se popravi pošiljanje obvestil o novih novicah na email.

Včasih dobim izpisano, da je email poslal Slo-tech... drugič pa blank...

Odjavit se ne morem od prejemanja obvestil o novicah, ker so taki polovični emaili bedni.

Kdor koli to dela, naj vloži še 20 minut več, da poštima stvari kot so prej laufale...
LP, Apple

CaqKa ::

dr. palm offtopic si,
probaj raje v kateri od teh tem:
Zasebno sporočilo?
Novi Slo-Tech: meni zelo všeč!
Vaši predlogi
Prijavljanje napak

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

zigaurbajs ::

sej neki se je res zgodil... sej, pa ma še gdo čas delat linux, če gledaš rajš videe na youtubeu. pa, če lahk gledamo xp-je 2001, pol tut st linux ko je posodobitev 2004 lahk gledaš.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[+/-]Kritika NOVIC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Slo-Tech
49145625 (20892) CaqKa
»

Slo-Tech zaspan?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Obvestila
649573 (5344) opeter
»

Resna kritika piscem novic, člankov in testov (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
856495 (4199) Stepni Volk
»

Novice-resen problem Slo-techa!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
585094 (3962) Gandalfar

Več podobnih tem