» »

Brezplačen dostop do storitve Back to Your Mac

Brezplačen dostop do storitve Back to Your Mac

Gizmodo - Oddaljen dostop za vse MacOS uporabnike preko sistema Back to Your Mac, do sedaj ni bil možen, vsaj na brezplačen način ne. Bil je privilegij tistih, ki so bili pripravljeni odšteti 100 dolarjev za .Mac Service. Sedaj je na voljo brezplačen dostop, za kar se moramo zahvaliti prijateljem na strani Lifehacker.

Žal brezplačna alternativa ne vsebuje vseh bonbončkov plačljive verzije, kot na primer enkripcije povezave, nima skoraj nič nastavitev, vendar boste konec koncev storitev lahko uporabljali brezplačno, ter imeli popoln nadzor nad namizjem preko oddaljenega dostopa. Za vse dodatne informacije ter navodila še klik!

Vir.

20 komentarjev

grex ::

100 dolarjev >:D :D :)) :D :D. In za to ti nudijo remote desktop, kriptiran po open protokolu.
Že res, da imajo pravico to početi, ampak prav privoščil bi jim, da bi čim bolje dobili s tem po nosu.

Matek ::

No ja, grex, teh 100 dolarjev je cena za celoten .Mac service, ki vkljucuje 10 GB prostora na spletu, remote storage, web hosting, @mac.com email account, syncanje in backup razlicnih sistemskih nastavitev ter se par malenkosti.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Looooooka ::

ce hocs gume ne bos placu 100 dolarjev zato da ti nekdo da zravn se pol podvozja, ki ga ne rabs...nateg je pac nateg.

Matek ::

Looooooka, neumna primerjava. Potem lahko enako recem da je ful predrago dat par sto dolarjev za Windowse, ce v bistvu rabim samo Pasjanso. Zadeva pac pride v paketu, gume pa lahko kupis samostojno.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Pujcek ::

pride v paketu ja, tko k microsoftovi programi. kupis eno, zraven pa dobis se kup stvari ki jih ne rabis...
:)

MrStein ::

Čak, to je remote desktop al kaj ?
Ne verjamem, da do zdaj na Mac-u kaj takega ni bilo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

grex ::

Windowsi ti nudijo veliko več kot .mac storitev. Lahko jim sicer očitamo, da za večino uporabnikov alternative ni (razen še dražjih macov in osX), ampak še vedno je nek operacijski sistem, ki deluje dovolj dobro, da je to dobro naložen denar.

Tale .mac mi pa izgleda bolj nateg za računalniško nepismene ljudi. Ajde, če bi za to kako zavarovanje vklučil ali pa prevzel del odgovornosti, če gre kaj narobe. Dvomim, da so to nardil.

jype ::

MrStein> Ne verjamem, da do zdaj na Mac-u kaj takega ni bilo.

VNC je bil.

grex> Windowsi ti nudijo veliko več kot .mac storitev.

20GB prostora na spletu? I don't think so. Meni Windows ne nudijo ničesar.

darkolord ::

VNC ni nič podoben Remote Desktop/Terminal Services

Smeagol ::

VNC? :D :D :\ To ni to ;)

Glede cene storitve pa ... Naivneze se da dobro obirat. Apple s svojimi izdelki in storitvami to dobro izkorisca :)

Looooooka ::

solitare pa remote desktop primerjat v cajtu kjer je dosegljivost na daljavo neki kar se v osnovi pricakuje je slaba primerjava.Microsoft rad racuna ampak nekak vejo kje je meja ko se jim bodo uporabniki uprli.Linux so pa itak uporabniki...
V cajtu interneta je dostop do lastne masine neki kar ti ne bi smel noben racunat.

Tear_DR0P ::

looka sej do maca lahko vedno dostopas - no ce nisi ravno portov zaprl
lahko preko VNCja, SSHja, sambe, remote dostopa,...

.mac je pa se dodatna rec, kjer ti dobis se na nekem serverju par GB placa, e-mail naslov in en kup reci - .Mac je lažje primerjati z google paketom storitev, kot s čemerkoli od MS - je pa res, da google ponuja brezplačno in zelo dodelano rešitev (oziroma kopico njih), .mac je pa plačljiv in mnogo funkcij je vezanih na OSX
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Beat-O ::

Pa saj to ni nič novega, samo na tej strani so pač spisali en tutorial. .Mac je pač kot dodatno storitev sledil tvoj domači IP, da raznim neračunalničarjem ni bilo potrebno tega pomniti. .Mac je predrag in ne nudi dovolj za to ceno, vsaj ne za zahtevnejše uporabnike.

Poleg tega lahko še vpišete nekaj kode v terminal http://9to5mac.com/apple-screen-sharing-preferences-hacked-34265477 in dobite pri vgrajenem VNC klientu še nekaj možnosti ki so drugače lastne plačljivemu Remote Desktop.
http://www.toshl.com/

RejZoR ::

Heh, kakšne debilne primerjave dajete. Če rabiš samo Pesjanso pač ne boš kupil Windowsev samo zato da bi dobil zraven Pesjanso. [----------]. Takisto ne vem zakaj ob Windowsih pričakujete 20GB placa na netu. MS tega ne obljublja niti ponuja. Za to maš web hosting ponudnike. Če boš hotel Okna jih boš kupil zato ker rabiš Okna, ne zato ker zraven dobiš še 20GB placa na netu.
Kot bi kupil gume in pričakoval da zraven dobiš še avto lol... če že delate neke primerjave vsaj delajte smiselne...

MS pa ne implimentira vsega boga ker se takoj najde en[---------], ki jih obtoži monopolizma za vsak prdec pa čeprav bi vsak normalen priseben osebek tako funkcijo v OS-u pričakoval out of the box...

@grex
Če je podlaga za izdelek open source to še ne pomeni da je izdelek vreden pol kurca in da razvijalcu privoščiš kar se da takojšnji crkot. Po tej logiki je Carmack [---------] ker dela grafične pogone za OpenGL ter vse spletne banke ker uporabljajo OpenSSL za kriptiranje svojih povezav. Pa recimo vse implimentacije z AES enkripcijo. Da ne omenjam raznih plačljivih distribucij Linux-a.
Neka funkcija oz osnova je lahko free, kar pa ni pogoj za vse ostalo okoli oz za implimentacijo samo.

edit - lepše se obnašaj. Drugič brišem v celoti!
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

dejanslo ::

zgleda, da večina ne razume. apple je firma. firma dela za profit. da dela za profit, ponuja storitve ali izdelke (morda še kaj). to je ena izmed storitev, ki takemu in takemu procentu ljudi ustreza, in jo bodo plačali. če se vam ne zdi vredno (pa prej le poglejte kaj vse ponuja in koliko bi vas to stalo pri konkurenci), pa tudi prav. (nekomu pa se bo in bo plačal, apple bo pa imel profit. pri 100$ kaj dosti profita ne moreš imeti.) ni pa zato treba popljuvati jabolka, ker dela za lasten profit.. potemtakem lahko popljuvate skorajda vsa obstoječa podjetja..

sicer pa je itak sama novica bolj rumena kot Svet z Lili Žagar.. dajmo raje kako novico manj in kakšno stopnjo višje..
There`s More Than One Way To Do It

grex ::

@Rejzor: treba mal med vrsticami brat. OpenSSH je odličen produkt in če ga uporabljaš si verjetno pameten človek.
Če pa ga uporabiš kot jedro, zaviješ v celofan-svetleč paketek, daš v sveženj enako narejenih paketkov in prodajaš po 100 dolarjev, si pa izkoriščevalec.

Zato mi je vščeč, da nekdo naredi nekaj podobno svetlečega in opensource, da jim da kontra - to je vse. Upam, da se bo ta program razvil. Da bo Apple recimo nudil kako pravno pomoč ali varovanje za ta denar (redni bugfixi in podobno). Ne pa svetlečih paketkov.

christooss ::

No no čez lili pa ne govort ;( ;((
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

mte ::

grex: izkoriščevalec? Ali apple nakup .mac storitve uporablja kot pogoj za nekaj drugega? Ne. Res je - vzeli so kup uporabih storitev in jih "zavili v celofan" ter jih malo prilagodili za uporabo v osx (integracija spet iz zgornjega razloga mislim da ni prava beseda).

Ti, jaz in večina ljudi, ki se jim ta storitev zdi draga in brez veze, bomo podobne stvari (sicer malo manj integrirane v OS ) z malo truda dobili drugje zastonj. Tisti, ki se jim s tem ne da ubadat in si stvar lahko privoščijo, pa bodo plačali za celostno storitev in jo z lahkoto uporabljali kar iz vmesnika OS. Ne vem, v čem je problem.

lp

roli ::

Apple v paketku ponuja kar nekaj dokaj zanimivih stvari.10GB prostora, web galerijo,epoštni naslov,storitev back to my mac (o kateri je govor tukaj), sinhronizacija... Ta zadanja je še posebej zanimiva stvar saj se preko interneta sinhorizirajo stvari iz različnih macov.

Ni sicer paketek, ki bi si ga ravno želel uporabljati ampak ni pa zanič.
http://www.r00li.com

vojko20 ::

Potrošnik/uporabnik ima še zmeraj 100% pravico, da neke stvari ne kupi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene brez monitorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
51086 (930) OmegaM
»

FBI sme odslej vdirati vsepoprek

Oddelek: Novice / NWO
319863 (7328) Markoff
»

LastPass dobil novega lastnika

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
2719106 (12365) murmur
»

WR740N in VPN

Oddelek: Omrežja in internet
293343 (2923) Daniel
»

Ranljivost v Mac OS X Lion omogoča manipulacijo gesel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5412923 (11010) MrStein

Več podobnih tem