» »

Podrobnosti o Wi-Fi v San Franciscu

Podrobnosti o Wi-Fi v San Franciscu

Slashdot - Poročali smo že smelem projektu, ki so si ga zastavili v San Franciscu - dostop do interneta nameravajo povsem brezplačno preko brezžične tehnologije Wi-Fi omogočiti vsem prebivalcem mesta. Pogodba med San Franciscom, EarthLinkom in Googlom postreže s podrobnostmi.

Vsem gospodinjstvom bo omogočen brezplačen dostop do interneta s hitrostjo 300 kbps. Megabitni dostop bo prav tako na voljo, le da bo stal 21,95 dolarja oz. po znižani ceni za reveže 12,95 dolarja (politično korektno so to low-income prebivalci). Preizkusna doba projekta bo 4 leta, storitev pa lahko EarthLink podaljša še trikrat za štiri leta. Ponudnik bo mestu kot nadomestilo za uporabo storitev in infrastrukture vsako leto plačal 640.000 dolarjev in pet odstotkov dobička. Več o tem.

20 komentarjev

c00L3r ::

Želim si da bi se kakšnega takega projekta lotili v kakšnem manjšem slovenskem mestu. Recimo na Ptuju :D Mislim da bi se našlo veliko interesentov ki bi opustili svoj trenutni širokopasovni dostop do interneta in bi raje za to plačevali. Ker bi seveda potem imeli skoraj povsod dostop do interneta.

jackorsen88 ::

saj na ptuj je oni anglež prišo z tako idejo, če ga poznaš, no tak je on meni razlagal da bi naredo zaj če je res al ni ..... je skužo, da se mu to ne splača. pa pri nas tega nebo še lep čas. nima nihče dovol denarja, na drugi strani pa še je naša oderuška država, ki bi zahtevala svojo ceno za to
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

Zgodovina sprememb…

Matrin ::

Zelo vspodbudna novica, sn mi je pa tisti paket za reveže jako zanimiv.Če so reveži, kk si bojo lah privoščili računalnike in pl še extra internet. :D No mogoč so pa low-income malo širša demografska skupina.

jackorsen88 ::

lol to so taki reveži, ko živijo v podrtijah ampak majo pa laptope. to se zdaj nova skupina revežov formira. homless with a laptop
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

MeGreat ::

Ah, nek računalnik z starimi komponentami pa res ni drag+ crt monitor, manj kot za 100€ se lahko dobi.

jerneju ::

Čemu to? Itaq je že preveč sevanja...

tin01 ::

Sicer pa ima Google ze dalj casa brezplacni wifi v okrozju Mountain View blizu San Francisca, kjer je sedez podjetja...Zadeva dela BP.

jerneju ::

Pa saj imamo v Sloveniji že brezplačna omrežja...

Senitel ::

Really? Name one (EDUROAM ne šteje, to je študentska zadeva).

jamiroq ::

jerneju ::

KRANJAP mogoče?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jerneju ()

blue ::

jst povsod najdem zaston ponudnika linksys in default >:D >:D

AtaStrumf ::

Ampak res, kjerkoli vklopiš laptop že najdeš vsaj ene tri brezžične mreže, ena skor zihr dela brez zaščit >:D.

Dragi ::

Glih zadnjič sem se pogovarjal z enim poljakom ki mi je reku da so se v njihovem kraju za to odločili policaji.
V avtu je namreč vsaka enota dostopala do neta preko takih kartic kot jih ima mobitel (tiste rdeče), nakar so z nekimi izračuni igotovil da se jim to ne splača. Področje so začel pokrivat z wi-fi-jem, kar so slišal tud občani in se skupaj z policijo odločili da prispevajo k projektu. Šli so okol in pobiral prispevke od krajanov s katerimi so najel neko super duper internetno linijo (mislim da 100mega al več) in sedaj lahko vsak dostopa od doma z hitrostjo do okol 2mbit/s. Precej vredu če mene vprašaš. Škoda ker se pri nas ne da tega zmenit, sploh pa itak ni čudno. Dokler vsak gleda za posamezen tolar.. pardon cent pa skopuha na vseh vogalih se itak ne da nič dogovorit.

jerneju ::

Zakaj bi imeli wlan, če ima lahko vsak stacionarno povezavo od doma???

Senitel ::

Ne, še vedno ne more imet vsak vsaj približno spodobne povezave doma. :\
Sicer je pa res, sam vklopiš laptop pa je že cel kup wifi mrež... Mene je bolj zanimalo glede takih uradnih zastonjskih.

jerneju ::

Kako je z legalnostjo povezovanja na privatne nezaščitene mreže?

Matrin ::

Legalnost povezovanja na privat mreže - precej mlačno področje. brez osnovnih zasščit, bi moralo biti povsem legalno.

En je omeno sevanje - ne bodi smotan. TAkšna stvar kot je wi-fi se dans sploh ne pozna več. Od vseh radiskih signalov, sevanja električnih žic, mobitelovih signalov, privat wi-fi omrežji,... Ena stvar več se sploh ne pozna več. Prenehat pa tut ne moremo s tem. Se bo pač pričakovana življenska doba mogoče malo skrajšala, če ne druga, rastline so ziher vesele. :D

Bi blo pa fajn met zastonj wi-fi omrežja pošlihtana. Vendar to bi potem pomenilo skraj smrt velikokateridružbi. Mobitel, in simobil bi imela težke čase, mobitel bi lahko kar zapustil telefonijo. Če imaš ti povsod kamor greš dostop do wi-fi omrežja, kaj ti bo telefon, na katerem moraš plačevati naročnino? Internetna podjetja bi imela probleme, saj v mestu kjer ima eno pogodbo za brezžicno omrežje, drugo skoraj nima kaj iskat. Nor si, če imaš možnost do brezžičnega omrežja, pa se odločiš za ožičeno iz kakih banalnih prepričanj, recimo glede sevanja. Sevanje boš imel tako ali drugače, če je že tu ga saj izkoristi. Pravzapav je ideja takšnega omrežja kar nekam socialistična ali komunistična, saj daje internet v roke države.

Bakunin ::

> Legalnost povezovanja na privat mreže - precej mlačno področje.

ne se slepit. zakon je tukaj precej jasen....

to JE vdor v informacijski sistem in je kaznivo dejanje. Ne glede na to kako neumen je bil lastnik, da ni zascitil omrezja si TI tisti, ki ga je zlorabil.

Legend(SLO) ::

A si pomislu, da bi se kdo odloču za drugo omrežje, če so na teh brezžičnih omrežjih slučajno zaprti porti in ne dela tvoj priljubljen cvetličarski program?
krneki


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Indiji brezplačen internet do 2009

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
304152 (2853) Gavran
»

Podrobnosti o Wi-Fi v San Franciscu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
203738 (3049) Legend(SLO)
»

Skype Zones Wi-Fi

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
73682 (3153) Jux
»

Napster se je vrnil

Oddelek: Novice / Ostale najave
322659 (2659) Beat-O
»

Red Hat 7.1

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
72179 (2179) dr.J

Več podobnih tem