Forum » Zvok in slika » Grafična za HD video dekodiranje?
Grafična za HD video dekodiranje?
m_a_t ::
Zanima me ali bi mi lahko katera grafična služila za prekodiranje hd videa iz kamere v kakšen manj požrešen format, da ne bi bil proc toliko vprežen. Drgač imam q6600 pa 4gb rama, pa eno staro 7600gs pa me zanima a bi bila kaksna razlika.
Hvala
Hvala
Izi ::
Po moje ne bi bilo nobene razlike.
Novejše grafične kartice sicer sodelujejo pri odkodiranju videa, ampak samo če zna dekoder uporabiti strojno odkodiranje.
Če je procesor zelo slaboten se da z dobro grafično precej pospešiti predvajanje na ekranu, da se video ne zatika, seveda moraš uporabiti pravi kodek.
Pri enkodiranju pa GPU nič ne sodeluje, vse mora opraviti CPU.
Če video prekodiraš iz enega formata v drugega ti grafična kartica ne bo takorekoč nič pomagala.
Grafična kartica je pomembna pri kakšnem 3D modeliranju in podobnem, če pa ti že imaš narejen video in ga samo obdeluješ in kodiraš, pa je grafična kartica povsem nepomembna.
Pomebna sta predvsem procesor in trdi disk.
Če nanovo kodiraš že kompresiran video, kar ni priporočljivo, ker pri vsakem novem kodiranju izgubljaš kvaliteto, potem bo šlo to tako hitro, kot bo vse skupaj sposoben opraviti procesor.
Če pa obdeluješ nekompresiran video kot se pravilno dela, pa bo vse tako hitro kot je hiter trdi disk.
Novejše grafične kartice sicer sodelujejo pri odkodiranju videa, ampak samo če zna dekoder uporabiti strojno odkodiranje.
Če je procesor zelo slaboten se da z dobro grafično precej pospešiti predvajanje na ekranu, da se video ne zatika, seveda moraš uporabiti pravi kodek.
Pri enkodiranju pa GPU nič ne sodeluje, vse mora opraviti CPU.
Če video prekodiraš iz enega formata v drugega ti grafična kartica ne bo takorekoč nič pomagala.
Grafična kartica je pomembna pri kakšnem 3D modeliranju in podobnem, če pa ti že imaš narejen video in ga samo obdeluješ in kodiraš, pa je grafična kartica povsem nepomembna.
Pomebna sta predvsem procesor in trdi disk.
Če nanovo kodiraš že kompresiran video, kar ni priporočljivo, ker pri vsakem novem kodiranju izgubljaš kvaliteto, potem bo šlo to tako hitro, kot bo vse skupaj sposoben opraviti procesor.
Če pa obdeluješ nekompresiran video kot se pravilno dela, pa bo vse tako hitro kot je hiter trdi disk.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik za obdelavo fotografij (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14751 (6182) | DamijanD |
» | Apple odpoklical Seagatove trde diske v novih imacih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Diski | 43822 (41305) | eieieie1 |
» | Namizni računalnik za odbelavo video-audio (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 14820 (13300) | fuzia |
» | huda video mašinaOddelek: Strojna oprema | 4071 (1631) | R O N I N |
» | konfiguracija racunalnika za obdelavo videaOddelek: Zvok in slika | 1499 (1283) | Jebiveter |