» »

Apple odpoklical Seagatove trde diske v novih imacih

1 2
3
»

ufek ::

Čudno da se noben od haterjev ne spotika ob cene Vaio-tov? So tudi v višavah in potemtakem tudi niso vredni nič? Meni je Mac OS X zakon OS, Apple pa mi poleg odličnega dizajna nudi še dobro konfiguracijo strojne opreme. Pa ne mi spet srat z nekimi hackintoshi, ker se mi ne da s tem zaje*****, ker imam tudi rad up to date sistem in ne čakanje na nov release, ki nudi na koncu samo še kakšno delno podporo in nekaj nedelujočih sestavin sistema. Skratka me ne zanima! In ja, mogoče je dodana vrednost Appla (ob katero se SmeškoSnežak tako rad obregaš) tudi dizajn, ki pa je meni navsezadnje tudi pomemben - ne vem zakaj bi to zanikal? Tudi lepo žensko raje pogledam kot grdo. Komu pa je vseeno kako ženska zgleda (samo da ima luknjo), pa ga razumem da mu je to nepredstavljivo.


SmeskoSnezak je izjavil:

To bi dosti raje videl, takšno debato. A lahk kdo forka to v novo temo? Namreč praktične izkušnje iz video obdelave, dela z glasbo, itd. mac vs. pc. Da se napiše kaj kdo dela in kakšni so rezultati. Bi šlo to? ;)

Ne! Ker nima smisla vodit še en flame war mac vs. pc - v kar bi na koncu vse skupaj preraslo, tako kot vedno.

Pyr0Beast ::

Vaio je imo en rang kvalitete višje nad Mac-i
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

eieieie1 ::

Pyr0Beast je izjavil:

Vaio je imo en rang kvalitete višje nad Mac-i


A lahko malo več poveš?

Pyr0Beast ::

Magnezijeva kletka, ULV proci.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

trnvpeti ::

Pozabil si vecjo resolucijo

SmeskoSnezak ::

No, sploh nisem rabil iskati precej dolgo. V manj kot 5-minutah sn našel Toshibo Satellite , ki ima multitouch in osvetljene tipke. Graficna je tudi med bolsimi, zaslon je tudi kot se šika z led backlit, z dodatki se da 3d zaslon baje dobiti, teža pod 3kg, imaš tud USB 3.0, ki je bolj podprt kot thunderbolt, tam piše da zdrži baterija več kot pet ur... mislim da je to bolj kot ne v mirovanju, ker se mi ne da iskat tega podatka... Cena pa sploh ni pretirana, 1300dolarjev , kar je 900evrov (okey, pustmo na strani poštnino pa carino).
http://us.toshiba.com/computers/laptops...

(edino kar mi ni jasno, zakaj tam pise, da ni blututa pa card readerja in teh zadevic, ki se mi zdijo skor standardn nabor dodatkov pri laptopih)

Problem pri vas je, se mi zdi, da se vam ne da iskati alternative, za katere veste, da bi naj obstajale. Vsaj upam, če ste neki (rač./med./ip.) tehniki.

Kar pa se tiče MAC OS-a, meni je všečen, z veseljem ga pri kolegu sprobavam. Samo mi ni vreden več kot dodatnih 200€ pri apple produktih, kjer niti ne napišejo podrobnih specifikacij hardwarea, kolikor sem nazadnje gledal (še zdaj nisem dobil odgovora na trde diske) in meni najbolj sovražne zaprtosti ne samo standarda, temveč tudi strojne opreme, če niti butaste baterije ne morš menjat. Zadnji kiks je tudi , da so skenslali Firewire...

Proti Apple designu tudi nimam nič, že od nekdaj mi je všeč, a se najdejo tudi laptopi ki so dokaj simplistično designirani tudi sami. Ta Toshiba spada sem.

pa lahko noc
@ Pusti soncu v srce... @

Pyr0Beast ::

Multitouch podpirajo že starejše Synaptic zadeve (vsaj na Ubuntuju - sem bil kar presnečen)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

eieieie1 ::

Hja prenosnika sta spet kar precej različna po specifikacijah ampak nima veze...

Večina uporabnikov maca vsaj prinas v Sloveniji je že sigurno preizkusila ogromno alternative preden je prešla na mac in če jih veliko ostane na mac-u in ne iščejo več alternative ima tudi to svoje sporočilo ane? Nevem pa kaj imajo ostali, ki še sploh nikoli niso kupili applovih izdelkov toliko problemov s tem, da si nekdo kupi nekaj applovega, češ da bi za enak denar dobil več. Ne ni res. Ne moreš gledati samo par specifikacij ampak na vse kot celoto (ja tudi dizajn in uporabniško izkušnjo). Enim pač ni problem plačati 100€ za to da je apple, ko so ga že vajeni in vedo kaj dobijo za svoj denar oziroma so slišali dobre zadeve o nejm in upajo "tvegati" nekaj več €. Saj pa vsaka velika firma nekaj pobere zaradi imena, res pa da take ki so zelo znane in ogromno vredne zaračunajo tudi nekaj več, kar je povsem normalno.

Meni je tudi mac všeč, ampak imam rajši, da si zaenkrat pc sam sestavim tako kot si sam želim. Moti me recimo to, da si pri spreminjanju zadev pri sestavi mac-a zelo omejen in še za te spremembe kar zasolijo ceno. Ko pa recimo nebom imel več interesa igrat iger ipd, pa mi bo res vseeno če bo neka grafična v računalniku 10% slabša od druge ali procesor bom pa tudi sam razmislil o alternativi - iMac-u.

Furbo ::

Meni je zanimivo, kako ljudje nimajo pravzaprav nimajo macu nič za očitati, razen cene. Ja so malce dražji, vendar so zato bolje zasnovani, lepši, lažji.. Dizajn kakršnega imajo, pa prinaša tudi nekaj omejitev seveda. Tudi jaz se ne smejim kupcu Ferrarija, da v svojem avtu ne more peljati pralnega stroja, kot ga npr. lahko jaz v svojem cenejšem.

Ampak tisti, ki se mu fučka za dodatnih nekaj (sto) evrov in mu te stvari nekaj pomenijo, si bo maca z veseljem kupil.

In prav je, da imamo izbiro. In lepo bi bilo, če bi pravico do te izbire priznavali, namesto da se obklada ljudi z apple fanatiki itd.
Če se pa to vseeno počne, potem ne morem drugače, kot da pomislim, da gre za dobro staro slovensko fovšijo. Načrtno zatiskanje oči pred tistimi stvarmi, ki maca naredijo dražjega, je potem lahko samo samoopravičevanje fovšije.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

floyd1 ::

eieieie1: Za to kar si zdaj napisal, pa moram rečt, da se kar strinjam s tabo. Čeprav še vedno ne morem pozabiti tiste tvoje (nekaj postov nazaj), da nekdo zgleda kot debil, če ima "debeli" prenosnik.

Furbo: Res je, izbira mora bit. In prav je tudi, da se pogovarjamo o plusih in minusih teh "strojčkov", preveč je vsega, kar moraš imeti v glavi ob nakupu in je čisto ok, ko te folk spomni na kako stvar, ki bi se ti drugače lahko izmuznila. Če sem zadovoljen uporabnik (in jaz sem) se ne bom pretirano jezil, tudi če me bo 10 drugih poskušalo prepričati, da imam "šrot" mašino ali da sem jo preplačal. Če je meni OK...

Da povem še mojo izkušnjo z lanskim (točno pred enim letom) nakupom prenosnika (in ja, na koncu sem vzel takega, bolj debelega - skratka tistega za debile ;)). Imel sem kar specifične zahteve:
- Core I5
- mat ekran ca. 1600 x 900 in vsaj solidne barve (za fotografije)
- tudi zunaj (ne na soncu seveda) bi kdaj rad kaj naredil, torej zadostna osvetlitev ekrana
- baterija čim boljša, deklarirano pa vsaj za enih 5-6 ur, da lahko tudi kak dolgi film (3 ure) pogledam (vsaka podobnost s kakim Titanicom je zgolj naključna :)))
- multitouch touchpad
- vsaj 300 GB HDD, po možnosti 7200
- čvrsto ohišje (alu, magnezij?) za okoli nosit
- HDMI - valjda

Ko sem vse premlel, naredil še nekaj kompromisov in pogledal kaj sploh imam na izbiro in valjda cene, sem bil kar malo presenečen - od 1200 EUR dalje (plastika), nekaj z res dobrim ohišjem celo 1500. Sem začel po MBP pogledovat, čeprav se mi je pred tem zdelo, da so prav svinjsko dragi. V tem, "mojem kontekstu", pa več sploh niso bili. In dobil bi skoraj idelen laptop za moje potrebe. Edino malo slabša ločljivost mogoče. Za ca. 300 EUR več. Bi mi nekak še šlo skozi, jaz si te zadeve kupujem za več let. In ko sem se že precej "zapalil" od kolega izvem, da je mat ekran še 200 EUR doplačila. 200 EUR za nekaj, kar pa res hočem met. Ni bilo treba več veliko razmišljati, 500 EUR (=cena enega "slabšega" prenosnika) čez pa res ne grem in sem na to varianto enostavno pozabil.
Zgodba se je končala tako, da sem nabavil HP probooka (skoraj najcenejša varianta, ki je še približno "šel skozi" po mojih zahtevah) in sem po letu dni ZELO zadovoljen. 1600 x 900 mat ekran z zelo, zelo solidnimi barvami (delam pripravo za tisk v tiskarni in nekaj pač vem o tem), sploh po kalibraciji s spyderjem (prej je pa bila bolj tak-tak, vsaj za moje oko). Plastično, a dovolj čvrsto ohišje, multitoucha žal ni, baterija slabih 5 ur čisto običajnega surfanja (ko je bil novi, zdaj niti ne vem). Nima HDMI, ima pa Display port, tak da ni panike. In da se delat tudi zunaj, v senci seveda. Tu bi lahko bil še malo svetlejši, ampak kaj češ, you can't get it all. Nekaj kompromisov, a kot sem rekel, zaenkrat je več kot izpolnil moja pričakovanja. Edino to je problem, da zdaj zunaj s tem "debelinkotom" na kolenih zgledam kot debil. (Oprosti, a nisem si mogel pomagat :D).

PS: Na osvetljeno tipkovnico pred nakupom sploh nisem študiral. Zdaj pa vem, da bi bilo zelo fajn, če bi jo imel - vsaj meni bi že kar nekajkrat prišla prav.

Limit-sky ::

Mene zanima zakaj imate nekateri zahteve po multitouch trackpadu, če potem uporabljate winse?
Uporabljal sem nekaj časa mutlitouch trackpad na laptopu z winsi in sploh nisem opazil, da je multitouch, ker ga nisem mogel nikjer preizkusiti. Takšen trackpad pride dobro do izraza šele v navezi z OS-om, ki ta HW tudi izkorišča. Je pa to verjetno marketinška fora, kjer se "šlepajo" na apple. Papir prenese vse. Lahko je reči, da ima prenosnik isti "multitouch trackpad" kot apple. Yeah, right. 8-)

eieieie1 ::

Hehe, malo sem burno reagiral na nepremišljen post na katerega sem odgovarjal... se opravičujem :D

Vbistvu je letelo bol na Allienware prenosnik, ki mi res ni najbolje pri srcu, ker je kupovanje takega prenosnika za gaming res nekoliko smešno :D Ampak ja, verjamem da tudi obstajajo taki, ki ga res rabijo xD

Tudi sam sem preden sem šel študirat kupil DELL-ov "gaming" prenosnik za ogromno denarja in zdaj vidim kak norc sem bil, da si nisem en desktop za LJ kupil in doma pač uporabljal domač pc, oziroma bi lahko za enak denar že skoraj 2 solidna desktop pcja kupil :D

floyd1 ::

Multitouch sem hotel imeti zaradi dobre izkušnje z Ipodom (Touch), ki ga imam. Vem, da je tisti na MBP zelo dober in da v Win7 to ni tako dobro podprto. Ampak sem v trgovini preizkušal enega Acerja in so stvari čisto solidno delovale - vsaj tisto, kar sem lahko probal na računalniku, ki je imel gor le OS. No, zdaj multitoucha itak nimam na prenosniku.

Glede tega, da so laptopi bili nekaj časa (pa saj so še) bolj moda kot kaj drugega, pa se tudi strinjam. Jaz sem že en tak, ki ga (ob močnem stacionarcu, ki je še vedno doma) ne bi rabil. Vsaj čisto zares ne. Ga pa zdaj vseeno veliko uporabljam, odlično služi, ko na stacionarcu ne morem delat (otrok spi), ko grem kam okrog, kaj pofotkat itd.

Jaoooo, v kaki offtopic smo pa tu padli :O.

ufek ::

Offtopic že, je pa vsaj zanimiv. :) floyd1 čist btw, za macbooka bi si lahko tudi mat folijo nabavil in prihranil 200€ (http://store.moshimonde.com/ivisor-pro-...). Poleg zaščite ekrana, nudi še odstranljivost in ponovno uporabo. S tem imaš hkrati glossy in mat zaslon. Nenazadnje je dobra stran glossy-ja ravno v boljši reprodukciji barv. Na mat zaslonih so barve malo bolj sprane in brez nekega kontrasta. Drgač pa te folije na mac forumih ne morejo prehvalit, je zelo decentna ko je na ekranu in mora človek baje res dobro pogledat, da se opazi rob.

Kar se tiče Vaiot-ov, so mi edini všeč na PC bregu in če bi še jadral v tistih vodah, bi ga kupil. Preizkusil sem pa pred macom še pa še laptopov in žal me ni noben overall tako navdušil kot mac. Zato so zame primerjave kaj vse več dobiš drugje od hardware-a brezpredmetne. Ostajam zvest Applu, pa če me kdo označi za fanboya ali fanatika - be my guest.

Pa ko že omenjate multitouch, na Windows je to popolnoma neuporabno. Se vidi, da so samo skopirali in sedaj ne vejo kaj si naj s to tehnologijo začnejo. Pri Mac OS X v vsaki aplikaciji uporabljam multitouch in gestures, medtem ko v Windows sploh ne vem kaj se da z multitouchom počet, razen zarotirati sliko.. :))

floyd1 ::

Evo, za to folijo pa mi kolega (drugače zagrižen mac uporabnik, doma ima nekaj let starega dvoprocesorskega Mac PRO - stacionarca, na katerem dela DTP) ni vedel povedati.
Glede multitoucha na PC-ju pod Win7 pa res ne vem nič - kot sem rekel sem samo enkrat probaval v trgovini, neke osnovne stvari pri pregledovalniku slik pa so delale OK (povečevanje, pomanjševanje...).

SmeskoSnezak ::

eieieie1 je izjavil:

Hja prenosnika sta spet kar precej različna po specifikacijah ampak nima veze...

Vse ostalo sn še razumel, samo mimo tega pa ne morem. Želel si vedeti, kateri prenosnik ima multitouch in backlit keyboard. Našel sem ti prenosnik, ki je po specifikacijah za moje pojme presneto bolj dober kot macbook pro (iz že navedenih razlogov) in še cenejši! Ne morem ti najti identičnega laptopa , niti nimam želje celi teden ždeti pred ekranom pa preobrniti celotn splet :DD

Jaz vedno iščem najbolše za nek denar, to je meni najbolj pomembno, saj denar cenim, kakor tudi cenim kvaliteto. Apple produktov ne morem hvalit zaradi novic o baterijah, diskih, zaprtosti, itd. Zato pa lahko zagovarjam ostale produkte, saj se mi zdi, da dobijo premalo kredibilnosti.

Ko bo kak Appple zame dovolj poceni, si ga bom mogoče omislil, do tedaj pa ne. Do sedaj sem še vedno našel bolše stvari za manj denarja in še mi vse stvari delujejo.
@ Pusti soncu v srce... @

ufek ::

SmeškoSnežak ti si res en smeško. Že x krat ti je bilo rečeno, da smo nekateri našli najboljše za svoj denar v macu. Zate je to nekaj drugega, za tretjega nekaj tretjega... Zame boljše kupčije pač ni med price/performance/quality/design. Pika.

Ne vem pa kaj jočeš o nezmožnosti menjavi baterije? Macbook Pro ima na spodnji strani 10 vijakov, ki jih preprosto odviješ, snameš pokrov, odklopiš staro baterijo ter jo potegneš ven, ter vstaviš novo. Na isti način lahko zamenjaš disk in dodaš ram.



Če pa kdo ne uporablja več svojega Super Drive DVD pogona, pa lahko le tega nadomesti z drugim trdim diskom, tako da imaš potem 2. Nabaviš OptiBay Drive Kit, kjer ti poleg same enote dodajo še zunanje ohišje za Super Drive, ki ga lahko nato dalje uporabljaš kot zunanjo dvd enoto. How cool is that? 8-)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Zheegec ::

Če pa kdo ne uporablja več svojega Super Drive DVD pogona, pa lahko le tega nadomesti z drugim trdim diskom, tako da imaš potem 2. Nabaviš OptiBay Drive Kit, kjer ti poleg same enote dodajo še zunanje ohišje za Super Drive, ki ga lahko nato dalje uporabljaš kot zunanjo dvd enoto. How cool is that? 8-)

Ta funkcija je kul, že leta jo imata Lenovo in HP, samo bolj fency so stari IBM, kjer si lahko v režo optičnega pogona vstavil drugo baterijo :) 15ur avtonomije IIRC. Kje so ti stari časi... :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ufek ::

@ALIEn3001 nisem tega napisal kot novost Appla, ker imam občutek, da se bo na koncu spet začelo da je Apple pogruntal toplo vodo. To sem omenil samo tako by the way, ker sem omenjal odpiranje macbooka. Pa ta Kit itak ne dela Apple ampak 3rd party company.

Pyr0Beast ::

Zheegec je izjavil:

Če pa kdo ne uporablja več svojega Super Drive DVD pogona, pa lahko le tega nadomesti z drugim trdim diskom, tako da imaš potem 2. Nabaviš OptiBay Drive Kit, kjer ti poleg same enote dodajo še zunanje ohišje za Super Drive, ki ga lahko nato dalje uporabljaš kot zunanjo dvd enoto. How cool is that? 8-)

Ta funkcija je kul, že leta jo imata Lenovo in HP, samo bolj fency so stari IBM, kjer si lahko v režo optičnega pogona vstavil drugo baterijo :) 15ur avtonomije IIRC. Kje so ti stari časi... :)



Ali pa fliknil ven disketarja ? :)

Kakor se spomnim so imele zadeve tam 1500-1800mAh celice. Ak bi jim dal na voljo današnje s 2500mAh bi bil to čisti raztur :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

eieieie1 ::

SmeskoSnezak je izjavil:

eieieie1 je izjavil:

Hja prenosnika sta spet kar precej različna po specifikacijah ampak nima veze...

Vse ostalo sn še razumel, samo mimo tega pa ne morem. Želel si vedeti, kateri prenosnik ima multitouch in backlit keyboard. Našel sem ti prenosnik, ki je po specifikacijah za moje pojme presneto bolj dober kot macbook pro (iz že navedenih razlogov) in še cenejši! Ne morem ti najti identičnega laptopa , niti nimam želje celi teden ždeti pred ekranom pa preobrniti celotn splet :DD

Jaz vedno iščem najbolše za nek denar, to je meni najbolj pomembno, saj denar cenim, kakor tudi cenim kvaliteto. Apple produktov ne morem hvalit zaradi novic o baterijah, diskih, zaprtosti, itd. Zato pa lahko zagovarjam ostale produkte, saj se mi zdi, da dobijo premalo kredibilnosti.

Ko bo kak Appple zame dovolj poceni, si ga bom mogoče omislil, do tedaj pa ne. Do sedaj sem še vedno našel bolše stvari za manj denarja in še mi vse stvari delujejo.



Glej ta stavek si še enkrat preberi:

Večina uporabnikov maca vsaj prinas v Sloveniji je že sigurno preizkusila ogromno alternative preden je prešla na mac in če jih veliko ostane na mac-u in ne iščejo več alternative ima tudi to svoje sporočilo ane?


Ti ga še nisi sprobal in nimaš nobenih izkušenj, kako lahko potem trdiš da si vedno dobil boljše za manjši denar?

Ena stvar, ki ti je že prej nisem omenil je to, da nemoreš ti kar spremenit dolarje v evre in misliti, da se dobi tak laptop za 900€. Zadeva je ponavadi tak, da če vidiš v USA neko ceno recimo 1300 $ pomeni da dobiš pri nas to za 1300€.

Hotel sem se izogniti specifikacij ampak ne moreš mimo tega ane? Spet si podal različna prenosnika. 15' macbook pro ima 4 jederni procesor, kar je lahko za nekoga zelo pomembno in tvoj "presneto bolj dober od macbook proja" spet pade v vodo...


In še enkrat si preberi kar sem zgoraj rekel:
Ne moreš gledati samo par specifikacij ampak na vse kot celoto (ja tudi dizajn in uporabniško izkušnjo.

eieieie1 ::

SmeskoSnezak je izjavil:



Ko bo kak Appple zame dovolj poceni, si ga bom mogoče omislil, do tedaj pa ne. Do sedaj sem še vedno našel bolše stvari za manj denarja in še mi vse stvari delujejo.


To boš pa tudi dolgo čakal, ker Apple ne izdeluje cheap izdelkov, ravno tako nikoli neboš videl, da bi Ferrari izdal cheap avtomobil, kjer bodo konkurenčni avtomobili dražji od njega lol

Furbo ::

Nekaterim je važna samo lista specifikacij, da so potem z njo glavni na vasi. Kako je to zmašeno skupaj in kako deluje, jim je drugotnega pomena. Če 'prenosnik' nima vsaj 5kil, se pa že ustrašijo, da jih bo kdo imel za slabiče.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

ufek ::

Kaj vse lahko počneš v Apple Store brez da te vržejo ven? VSE! :))

eieieie1 ::

hahaha, dobra :D
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC ali iMac?

Oddelek: Kaj kupiti
443279 (2025) Gandalfar
»

V novih iMacih je menjava diskov skoraj nemogoča (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Diski
17345090 (39745) Limit-sky
»

Monster PC vs Good Mac

Oddelek: Kaj kupiti
302518 (1677) ManDriver
»

MacBook-i so zakon (ali zakaj ne želite zamenjati svojega PC-ja)

Oddelek: Strojna oprema
203053 (2437) Zheegec
»

PowerBook eksplodiral v Londonu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
518796 (5216) RejZoR

Več podobnih tem