» »

Namizni računalnik za odbelavo video-audio

Namizni računalnik za odbelavo video-audio

«
1
2 3

Tradewind ::

Kot sem zapisal v naslovu teme, želim optimalno rešitev pri poganjanju programov kot je
Pinnacle Studio Ultimate 14HD, Power director 9 ultra in podobni.
Uporabljal bom tudi različne programe za convertiranje video in audio.

Obdržal bi trdi disk, dvd-rw, ohišje (Cheftek), napajlnik je neki no name 650W (star 3 leta)

Menjal bi:
plata, cpu, rami (4 ali 8 giga, ali 6 oz 12 giga?), grafa (tu me zelo zanima kaj bi prišlo v poštev)

Kaj priporočate? Denarja na razpolago bi bilo med 600 do 800€ (skrajni maximum).

Trenutno imam intel Q8400, 4 giga rama ddr2, asus 8800gt 512ddr, plata DFI LANPARTY UT P45-T2RS.
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama

klinker ::

ASUS P8P67 PRO REV. 3.0 - Intel P67/DDR3/CFX&SLI/1155/ATX 156.00 €
Intel Core i7 2600K (3,40Ghz, 8MB) BOX 266.40 €
Noctua NH-C12P (am2+, am3, 775, 1155, 1156, 1366) 39.00 €
TeamGroup Elite 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V 72.00 €
EVGA GeForce GTS 450 1GB FPB 102.00 €

635,40 € @ dinokomp.si

Bi pa vsekakor priporocu se nakup SSDja, npr. Corsair Force Series F120 120GB 2,5" za 217.20 €

Bostyan007 ::

Da nebom odpiral nove teme bom uprašal kar tukaj imam 2 računalnika eden za video obdelavo in eden za igre... klical sem vse trgovine v sloveniji imajo samo še 2 v skladišči in 3 uvoznike cena je 160€ in zdaj me zanima ali je dobra in kaj menite za video in igre http://www.asus.com/Motherboards/Intel_... ima tudi Supports NVIDIA(R) Quad-GPU SLI™ Technology jaz sem gledal dosti matičnih tudi gigabyte ker so mi dobre ampak nima Supports NVIDIA(R) Quad-GPU SLI™ Technology ima samo SLI lahko da katere imajo jaz nisem zasledil. kupil bom ker gledam tudi Quadro grafične kartice.

Rippy ::

Bostyan zakaj tocno potrebuješ Quadro grafično za video obdelavo? Quadro se kupi za 3D work v primeru, da ti standardna zmogljiva kartica ne omogoča dovolj veliko produktivnost. Čeprav zmogljivi programi za video obdelavo podpirajo open GL pospeševanje se večina filtrov in efektov izvaja na CPU in nekateri se ne morejo izavajati na več, kot eni niti. Ultimativno bo CPU veliko prej bottleneck, kot grafiča in tukaj na žalost ne moreš nič profitirati z Quadro.

Kar se pa tiče SLI mislim, da vsaka matična, ki podlira SLI lahko deluje tudi v quad načinu. To pomeni, da se uporabijo dvojederne grafične tipa 590GTX in podobne. Sicer je dobro, da ti še nekdo potrdi, ker nisem 100% prepričan.

x45 ::

Tradewind je izjavil:

Kot sem zapisal v naslovu teme, želim optimalno rešitev pri poganjanju programov kot je
Pinnacle Studio Ultimate 14HD, Power director 9 ultra in podobni.
Uporabljal bom tudi različne programe za convertiranje video in audio.

Obdržal bi trdi disk, dvd-rw, ohišje (Cheftek), napajlnik je neki no name 650W (star 3 leta)

Menjal bi:
plata, cpu, rami (4 ali 8 giga, ali 6 oz 12 giga?), grafa (tu me zelo zanima kaj bi prišlo v poštev)

Kaj priporočate? Denarja na razpolago bi bilo med 600 do 800€ (skrajni maximum).

Trenutno imam intel Q8400, 4 giga rama ddr2, asus 8800gt 512ddr, plata DFI LANPARTY UT P45-T2RS.


Pred vrati je amd jev Buldozer ki je zelo zmogljiv in pročakovano ugoden v ceni. Jas bi nabavil sistem z X6 in po potrebi menjal na omenjen cpu, ali pa počakal kak mesec da bo v prodaji in kar buldozerja. kompatiiblne plošče so že zunaj.

bluefish ::

Najprej počakajmo, kaj bo Buldozer pokazal v testih. Do sedaj se je Intel v svetu videa obnesel bolje. Za povprečnega uporabnika je razlika sicer zanemarljiva, pa vendar je včasih dobro pogledati objektivne meritve.

Rippy ::

Kar se tiče Bulldozer ali X6 proti Sandy Bridge...pri tej odločitvi je najbolj pomembno, da poznaš svoj program in wrokflow. Tu pa tam delam v AE in večina stvari, ki jih uporabljam deluje samo na enem jedru. V tem primeru bi moral 8 jederni Bulldozer prehiteti SB za vsaj 100%, da dvigne produktivnost, kar je dejansko nemogoče (oziroma zelo malo verjetno).

V tem primeru bi bila odločitev izjemno lahka...Sandy Bridge. Ampak moraš poznati svoj program in delo, da se lahko odločiš.

Tradewind ::

Zanimivo.
Torej, če prav razumem, naj malce počakam (sicer se mi sploh ne mudi z nakupom).

Programa, s katerima delam podpirata večnitnost in višjo frekvenco cpu. Torej bi se čas skrajšal, vendar ne vem, če bi se skrajšal bistveno.

Hvala vseeno za predloge, bom počakal še na nove amd-jeve cpuje in posledično z njimi teste.
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama

jazbec ::

na tvojem mestu bi kr zdaj nabavil i7-2600k
drugo leto bo prišel ivy bridge, ki gre na isto podnožje

Bostyan007 ::

Rippy :: Ja za video obdelavo na enem računalniku in na druge za igre in vse ostalo ampak sem kupil kar obe enaki. Jaz sem slišal od nekoga blizu mene stanuje ki obdelava video... za TV programe in ima Quadro kartico za 1000€ in pobira program iz CPU in grafike tako da je obdelava hitrejša.... seveda pa nimajo vsi programi te funkcije samo nekateri to je sigurno. In da SLI podpirajo vse tudi Quadro to nevem se bom bol pozanimal ampak raje kupim matični ki imata že to funkcijo zdraven kot neko brez za npr. 20€ ceneje in potem če bom kdaj rabil 2 kartici malo verjetno ampak da potem nebo delalo... tako pa vsaj vem 100% da ima tudi to funkcijo. Ker že menjavam matično raje dam zdaj malo več da je dobra... da jo bom imel za nekaj časa.
Druge lasnosti:
CPU: Intel(R) Core™ i7 CPU 870 @ 2.93GHz
RAM: Kingston 2x 2 GB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
Disk: 2TB WDC WD20EARS-00MVWB0 (1TB je že poln):)
Disk: 320GB WDC WD3200AAKS-00UU3A0 (150GB za Internet in 150GB za igre, programe, video....) Kjer nimam interneta windowsi delajo kot novi tudi po 1leto zato imam tako. Kjer imam internet če kaj trokirajo windowsi kar se da popravim drugače formatiram naložim glavne programe in v 1h imam spet nove windowse :) Glavne podatke imam pa na 2TB diski. Tako imam že nekaj let in mi je najbolše. Vsak pa ima po svoje patricije....

CPU imam navitega na 3.30
Rame imam navite na 1500

Za domačo rabo na rebim več lahko čez nekaj časa bom kupil še CPU 3.80 in drugega ne rabim nič vsaj za nekaj časa tehnologija pa gre hitro naprej :)

Zato sem kupil to matično http://www.asus.com/Motherboards/Intel_... in še eno grafiko bom kupil do 250€ in ne rabim nič več za nekaj časa.

Kaj mislite drugi o lasnosti računalnika je zadosti dober?

black ice ::

Zgolj opozorilo: kupuješ/nameravaš kupiti star procesor. Pazi na oznake - svetovali so ti i7-2600k.

Sssaga ::

Seveda.

I7 9xx je sicer boljši od 8xx serije kar se tiče obdelave videa ;)
Sam imam i7 920 na 4 Ghz in vsak dan obdelujem videe v Power Directorju 8 & 9 in kaj to šiba...
Igram se z različnimi preseti, nastavitvami, formati, kodeki... Tok hitr vse premele :D

Drugače pa novi SandyBridge i7 proci .. to so pa še hitrejši, čeprav ne vem zakaj so opustili Triple channel ... Any idea?

Rippy ::

Če že razmišljaš o Quadro moraš biti dobro prepričan, da bo izkoriščena. Lahko imaš nekje v workflowu bottleneck in si vrgel stran denar, ker ne bo nič hitreje delovalo.

Če slučajno delaš veliko z lossless slikovnim sekvencam (sploh več njih na enkrat) razmišlji o 16-32GB RAM in SSD ali dva v RAID 0. Nič ti ne, da občutka 386tke kot program, ki želi vleči 0.5GB/s iz diska :).

Bostyan007 ::

Imam Adobe Premiere Pro CS5

Programska oprema Adobe Premiere Pro CS5 prinaša izjemne zmogljivosti za videoprodukcijo, ki vam omogočajo občutno hitrejše delo z vgrajenim 64-bitnim mehanizmom predvajanja Mercury, ki ga pospešuje grafična kartica. Privzeto delajte z želenimi oblikami zapisa videa in pohitrite delovni potek od pisanja scenarija do montaže, kodiranja in končne dostave.

Unleash your creativity in the editing suite.
Whether you are producing independent films, editing stories for broadcast or working on corporate videos, odds are you're under tight deadlines and stringent budget constraints. With NVIDIA(R) Quadro(R) graphics solutions and Adobe Premiere(R) Pro CS5.5, your editing time can be drastically reduced without sacrificing quality, and at a fraction of the cost of proprietary post production systems.

At the heart of Premiere Pro CS5.5 is the Adobe Mercury Playback Engine, built using the NVIDIA(R) CUDA™ parallel processing architecture. Accelerated by Quadro, you get real-time previewing and editing of native, high-resolution footage, including multiple layers of RED 4K video.

With a wide selection of solutions now available, you can get boosted performance and fluid, real-time video editing from a range of platforms, and feel confident to work your magic in front of any clien

Sistemske zahteve (Windows):

Procesor Intel(R) Core™2 Duo ali AMD Phenom(R) II; zahtevana je 64-bitna podpora*

Zahtevan je 64-bitni operacijski sistem*: Microsoft(R) Windows Vista(R) Home Premium, Business, Ultimate ali Enterprise s servisnim paketom SP 1 ali Windows(R) 7

2 GB RAM-a (priporočeno je 4 GB ali več RAM-a)

10 GB prostora na trdem disku za namestitev; med namestitvijo mora biti na voljo še nekaj dodatnega prostora (namestitev na odstranljive shranjevalne medije flash ni mogoča)

Trdi disk s hitrostjo 7200 obratov na minuto za urejanje stisnjenih oblik zapisa videa; RAID 0 za nestisnjene oblike

Zaslon z ločljivostjo 1280 x 900 z grafično kartico s podporo za OpenGL 2.0

Grafična kartica, ki jo je potrdila družba Adobe, za grafično pospešeno delovanje

Kartica, ki jo je potrdila družba Adobe, za zajemanje in izvoz na trak za poteke dela v standardni in visoki ločljivosti

Z OHCI združljiva vrata IEEE 1394 za zajemanje videa DV in HDV, izvoz na trak in oddajo na napravo DV.

Zvočna kartica, združljiva s protokolom ASIO ali modelom gonilnikov za Microsoft Windows

Pogon DVD-ROM, združljiv z dvoplastnimi DVD-ji (zapisovalnik DVD+-R za zapisovanje DVD-jev; zapisovalnik diskov Blu-ray za ustvarjanje diskov Blu-ray)

Zato gledam Quadro in sem zamenjal matično. Za sistemske zahteve imam malo bolše i7 2.93 na 3.30 rama imam 4GB, disk 7200rpm manjka mi samo Blu-ray ki ga tudi že gledam počasi. In kaj misliš da bi blo še bolše zamenjat? več rama?

In če veš mogoše za kakšno dobro grafično kartico za igre do take cene 150€ ? Ker sem se pozanimal da Quadro grafične so bol za video obdelavo... in igre ne rabijo teh kartic. Kaj bi rekel da je bolše tudi za igre Quadro ali ne?

In če mogoče veš zakaj so x64 procesorji hitrejši kot pa x86 ?

IvoJan ::

@Bostyan

Ti pises tako nerazumljivo in zapleteno da bi se mtoseva srat stisnilo. :D
Btw, ce hoces 2 quadro graficni dat v sli, mora maticna podpirat samo sli, quad sli pomeni da podpira !!4!! graficna jedra povezana v sli. Quad sli nima nobene veze s quadro!
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

bluefish ::

Quadro v nižjem cenovnem rangu so za en drek. Prav tako za igre niso najbolj primerne.
Procesorji pa so dandanes praktično vsi 64-bitni.

Bostyan007 ::

tKBurek ::
Če ne znaš brat :) yoke bom pa malo drugače pisal

In zgoraj ste omenjali
"Intel Core i7 2600K (3,40Ghz, 8MB) BOX 266.40 €"

"Zgolj opozorilo: kupuješ/nameravaš kupiti star procesor. Pazi na oznake - svetovali so ti i7-2600k."

Kaj pomeni 2600k je bolši ali slabši kot moj Intel(R) Core™ i7 CPU 870 @ 2.93GHz ?

"i7 9xx je sicer boljši od 8xx serije kar se tiče obdelave videa ;)"

In 9xx jaz imam 870 zakaj je bolši hitrost in je velika razlika za video kot na mojem...?

In procesorji Intel npr i7 so bolši kot AMD podobne lasnosti ali ne mislim na splošno hitrost.... In za video obdelavo kaj priporočate Intel ali AMD?

In še to ker sem pravkar gledal ne za kupit tako za info cena... :D INTEL Socket 1156 to imam jaz, in INTEL Socket 1366 to je velika razlika v hitrosti... podnožju ali bol manjša?

bluefish ::

Je boljši, vendar v končnem razlika ni tako ogromna, da bi upravičila nakup nove konfiguracije.

Bostyan007 ::

To misliš za procesor 9xx in 8xx?

in drugo?

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

i7 2600K in 9xx sta hitrejši od tvojega. Razlike so v obeh primerih zanemarljive (vsaj kar se tiče domačega uporabnika).

Za video je načeloma Intel boljša izbira, vendar so razlike tudi tukaj majhne in velikokrat vidne le v sintetičnih testih.

Sicer pa si malce oglej teste na straneh kot je Techpowerup in podobnih.

Za podnožja pa si odpri wiki in bo vse jasno.

Bostyan007 ::

ok tenx

In ker imam dva računalnika enega za video obdelavo in internet dostop in drugega za igre in internet dostop zanima me kakšno grafično kartico priporočate za igre? Za video bom kupil Quadro slišal sem da za igre ni treba da je Quadro da bol video obdelava rabe to grafično in zato vprašam še tukaj ali kupil tudi za igre Quadro ali ne?

Za video: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
vem je že malo starejša...

Za igre: http://www.mimovrste.com/artikel/263009...

kupim tako ali kdo ve za kakšno bolšo za igre max 200€

Bostyan007 ::

Pa še to me zanima kaj je najbol pomembno da ima grafična kartica več od naslednjih lasnosti

Tehnične podrobnosti
grafični procesor -------> NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
pomnilnik ---------------> 1 GB GDDR5
vodilo PCI Express ------> 2.0
takt procesorja ---------> 900 MHz
takt pomnilnika ---------> 4000 MHz
združljivost z DirectX --> DirectX11

Kaj moram gledati takt procesorja ali takt pomnilnika še kaj ki ni tu napisalo tudi?

bluefish ::

Tudi za video ne potrebuješ Quadro kartice. Na splošno je GTX560Ti oz. ATI ekvivalent najboljši nakup.

Bostyan007 ::

In zakaj je potem zgoraj omenjena quadro kartica za adobe CS5 v čem je potem razlika da jo omenjajo?

Bostyan007 ::

Gledal sem te grafične kartice zato me je zanimalo kaj moram gledat ker ima ena kartica več in je cenejša zato bom kopiral linke in mi povejte katera je najbolša od naštetih.

To sem gledal je pa najcenejša
http://www.mimovrste.com/artikel/263009...

http://www.mimovrste.com/artikel/263008...

Ta mi je tudi dobra
http://www.mimovrste.com/artikel/263007...

http://www.mimovrste.com/artikel/263008...

http://www.mimovrste.com/artikel/263008...

http://www.mimovrste.com/artikel/263008...

http://www.mimovrste.com/artikel/263009...

http://www.mimovrste.com/artikel/263006...

Jaz sem mislil tole kupiti kar sem prebral v opisi in na gigabyte strani je najbolj močna...
http://www.mimovrste.com/artikel/263009...

http://www.mimovrste.com/artikel/263006...

http://www.mimovrste.com/artikel/263008...

http://www.mimovrste.com/artikel/263007...

Prosil bi da mi poveste katera kartica je najbolša od naštetih linkov. Kupiti mislim GeForce GTX 470, 1280 MB povejte pa še vaše mnenje katera je najbolša.

Zgodovina sprememb…

klinker ::

Dobro si se ti zgubu s temi grafami...da bi pa uposteval kar ti folk tu pise pa ne, a ;((

Kolicina rama in frekvence ti en drek pomenijo ce je graficni cip svoh. Se pravi najdi prvo graficni cip ki ti ustreza, nato pa se verzijo s cim visjimi frekvencami. Kolicina rama je zadnja stvar ki jo glej, ceprav pod 1GB je dandanes samo GTX460 786MB kaj vredna. Pravtako se izogibaj GTX460 katere imajo v oznaki SE ker so to oskubljene verzije cipov. GTX470 se tudi ne splaca ker je GTX560 boljsa kartica, sploh una Gigabyte GTX560 OC je zelo dobra in med vsemi linkanimi najbolsa.
Glede Quadro pa ce ne delas nekih profi 3d renderjev in ne sluzis lepih denarcev s tem bos samo "vrgu stran" denar. Najdi raje kak review/benchmark kateri opisuje razlike med quadro in navadnimi nvidia grafami prav za program ki ga uporabljas, pa bos vidu ce se ti splaca dajat take vsote za quadro.

Bostyan007 ::

Ok in je velika razlika za igre med 550 142€ in 560 216€

560
http://www.gigabyte.com/products/produc...

550
http://www.gigabyte.com/products/produc...

Za igre bi kupil potem eno od teh dveh ampak nebi dajal dosti če ni neke velike razlike ker čez 6mesecev bo že kaj novejšega in bi potem pogledal....

In glede quadro npr. 2h posnetka v HD h.264 z efekti bo naredila bol hitro kot navadna kartica?
Slišal sem da quadro naredi 1x - 2x bol hitro kot navadna kartica ali je res?

mislim kupiti pa to kartico http://www.ceneje.si/racunalnistvo/komp...

klinker ::

Bostyan007 je izjavil:

Ok in je velika razlika za igre med 550 142€ in 560 216€

560
http://www.gigabyte.com/products/produc...

550
http://www.gigabyte.com/products/produc...

Za igre bi kupil potem eno od teh dveh ampak nebi dajal dosti če ni neke velike razlike ker čez 6mesecev bo že kaj novejšega in bi potem pogledal....


Jst pravim da za igre se glede na ceno izbira med GTX460 1GB -> GTX560 -> GTX570, proizvajalcev Gigabyte al MSI. Naceloma pa je GTX560 bestbuy in nudi najboljsi price/performance.

Bostyan007 je izjavil:

In glede quadro npr. 2h posnetka v HD h.264 z efekti bo naredila bol hitro kot navadna kartica?
Slišal sem da quadro naredi 1x - 2x bol hitro kot navadna kartica ali je res?

mislim kupiti pa to kartico http://www.ceneje.si/racunalnistvo/komp...


Jst sem pa slisal da ima dedek mraz nogavice ;(( Resno no...imas quadrote za 150€ ter quadrote za 1000€ in imas navadne za 50€ in navadne za 500€....in ti bi zdaj na splosno da je neka quadro 2x hitrejsa od neke gejmerske, halo?! Sem ti ze napisal...zgooglaj review od kartic ki te zanimajo in glej da so testi v programu katerega uporabljas. Sam zal nisem prevec seznanjen z uporabo Quadro, uno malo kar sem pa bral ga po vecini priporocajo samo za pro 3D rendering, za ostalo pa kao ne upravicijo tolko visje cene ker je boost napram navadnim premajhen in v nekaterih primerih celo neopazen v praksi.

Sicer pa imas tu precej ceneje... Ebay ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

Bostyan007 ::

Gledam... No ja mislil sem fx3700 in navadne do 250€

In tenx za info GTX 5xx

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Tale Quadro je v AT okoli 800€, kar pa definitivno ne upraviči višje cene v primerjavi z navadno kartico.

Kako resno se pravzaprav ukvarjaš z videom?

Bostyan007 ::

dobim jo od prijatelja za 160€ zato me je zanimalo kakšno navadno kartico bi lahko dobil za 250€ v primerjavi s to? Drugače pa dela z videom moj oče če je kakšna poroka... potem lahko tudi 6mesecev nič samo kar je tako za domačo rabo... Drugače nebi kupil za tako rabo kartico za 500€ samo zato ker jo dobim za toliko če se splača.... Nevem če dobim za 160€ kaj bolšega zato se zanimam za Quadro ali če mogoče veš za kakšno kartico ki ima podobne lasnosti do 200€

Zgodovina sprememb…

69charger ::

Pusti tiste Quadro,sploh za neredno video montažo ne rabiš. Kupiš navadno malo boljšo grafo(GTX560) in lahko še kakšen špil na njej vžgeš. Hitrost bo pa v vseh primerih boljša od Quadro.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Bostyan007 ::

69charger ::
Misliš da Quadro in GTX560 bi bila enaka hitrost? Ker oče rabe samo za video in internet in največ se gre za hitrost da bi čim hitreje dokončalo 2h posnetek npr.

69charger ::

Če ne obdeluješ nekega epično velikega videa npr kakšen film za v kino itd. na bluray,ne bo pomagalo preveč. Quadro je predvsem mišljen za AutoCAD in ostale 3d software ki renderirajo sceno tudi po kakšen teden na enem pc-ju. V tem primeru se ti bo mogoče poznalo kakšnih 20 minut,ampak pri 12 urnem procesu to nima ravno neke veze.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Bostyan007 ::

Rabim za Full HD.264 3h posnetek.

Delalo mi je celo noč....

Zgodovina sprememb…

69charger ::

http://forums.nvidia.com/index.php?show...
Tukaj si malo preberi,skoraj nič razlike ni v video obdelavi.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Bostyan007 ::

ok tenx bom še kaj pogledal na tisti strani... potem 1h naveč bi pridobil z Quadro kartico

In še to me zanima ker za svoj rač. bom kupil kartico GTX 560 TI bi delal crysis 2 normalno pri veliki resoluciji?

bluefish ::

Seveda. Crysis 2 je tako ali tako na DirectX 9 in ga poganjajo še precej starejše kartice.

dzinks63 ::

Kako urejaš te svoje video posnetke? Razrežeš , dodaš prehode med posnetki, podnapise, glasbo? Ali v posnetke dodajaš računalniške efekte, kateri se zlijejo z filmom? Če delaš samo prvo, torej bolj osnovno, nabavi dober procesor in veliko rama, grafična ni toliko pomembna (razen če misliš na isti mašini igrati tudi igre). Če delaš drugo, rabiš hudo reč, milo rečeno grafično postajo z zelo hitrimi diski, ogromno rama, dvo ali štiri fizične xeone in profi grafično, eno ali celo več. Za igre si pa nabavi drug računalnik ali konzolo, če imaš čas igrati igre na tej mašini namenjene za urejanje filmov, potem itak ne rabiš neke ultra hitre zverine, očitno imaš časa še preveč.

Bostyan007 ::

em za poroke.... to dela oče jaz mam svoj rač. in sem kupil GTX 560 rama 4gb 1333 procesor i7 2.93 na 3.33 in ram na 1500 in matična ta

in ob računalnika sta enaka razen grafične

in za igre je prav zadosti:)

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Če za poroke, potem se gre najbrž le za rezanje videa in dodajanje prehodov ipd. V tem primeru grafična ni pomembna.

Bostyan007 ::

ja to vem samo za hitrost se gre in to kartico dobim za 160€ drugače je 350€ ker trenutno sem imel ati x1550 ampak sem prodal ker grem na cuda

Zdaj ali kupil GTX 560 za 200EUR ali fx za 160EUR

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Zakaj ravno GTX560, ko pa zadošča ena pol cenejša?

Bostyan007 ::

playback šteka v programu danes bom probal FX3700 mi posodi prijatel da vidim kako dela ker ati 1550 ze zelo štekal playback

69charger ::

Med X1550 in kakšno moderno grafo okrog 100€ je kar veliko razlike... tiste Radeon serije so ble kr ene,mam še eno x1650 doma,pa je bolj krš.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Tradewind ::

OK, torej je pomemben cpu, ali bo večnitnost pri teh programih uporabna? Kako pa je z AMD 6x core ali pa ti novi cpu-ji, ki so najavljeni?
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama

Steinkauz ::

Quadro je bedarija, sploh pa za tvojo uporabo parkrat na leto je pa űber űber bedarija

http://hothardware.com/Reviews/Nvidia-Q... izenači se z 8800gt od katere je gtx 560 ene 3x hitrejša

klinker ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

jazbec ::

Tradewind je izjavil:

OK, torej je pomemben cpu, ali bo večnitnost pri teh programih uporabna? Kako pa je z AMD 6x core ali pa ti novi cpu-ji, ki so najavljeni?

i5-2500k je boljši od najboljšega amd 6jedrnika

Bostyan007 ::

Naročil sem GTX 560ti dobim jutri ali v četrtek imam tudi Quadro FX3700 in bom testiral na Corel VideoStudio Pro X4 in bom videl kako bo delal playback z efektom vam sporočim info. :) Vem da je x1550 tko na izi ni pa lih slaba... menjal sem tudi zaradi cuda ker nekateri programi imajo že to noter... in oče ne rabi za nič drugega kot samo za video tako da Quadro FX3700 ni slaba ima ceno še zmeraj visoko, no ja bom videl kakšna bo razlika v playback
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik za 3Dmodeliranje +igre (do700€)

Oddelek: Kaj kupiti
232656 (2180) Janac
»

Kupujem nov računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
719873 (8476) TOP
»

Nakup računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
596490 (5451) knap
»

Gaming PC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5214159 (13008) Sharky
»

Komponente računalnika - vaše mnenje -

Oddelek: Kaj kupiti
317876 (7478) jazbec

Več podobnih tem