» »

samomor z maticno

samomor z maticno

kunstelj ::

Ok da obrazlozim situacijo... Zadeva se je ubisvu ze zacela ze z nakupom racunalnika to je blilo konec novembra. In sicer kupil sem nasledno konfiguracijo po komponentah (Q6600/Gigabyte Ga-P35-DS3 P35/4x1GB PC6400 DDR2/Gainward 8800 GT). In ko sem to te zadeve zmontiral v mojo staro ohisje (ohisje, napajanik pa diske sm mel od prej) sem ugotovil da zadeva pac ne dela. Naslednji dan se reklamiral zadevo, in se isti dan popoldne so poklicali iz servisa da so zamenjali maticno in da sedaj zadeva dela. In tako je tudi bilo do februarja. Mislim da sm tisti dan igral war3 (dota), nakar se mi kar naenkrat ugasne racunalnik. Na zacetku sm pomislu da je zmankal stroma, sam na zalost ni blo tko. Ko sem poskusi ponovno prizgat se zadeva prizge oz. maticna dobi kontakt za kaksno sekundo(zavrti se ventilator na, graficni, procesorju in v napajalniku), nato se samodejno ugasne in to ponovi priblizno usakih 5sekund. In ker nisem mogel priti do biosa, sem spet nesel racunalnik na servis. In na servisu so mi pol zrihtal comp(nism zihr ampak pomoje do so rekl da so updaital bios), in comp je res delu ksne 20 min od tega k sm ga doma uklopu. Spet ista stvar samo ugasnu se je in potem ista pesem kot prej. In tako sem bil sti dan spet dvakrat na servisu. Spet so nardil prevzem itd..., potem so mi spet zrihtal racunalnik samo da je u drugo delal ze cel dan predn je umru. In isto se je potem zgodilo se enkrat ali dvakrat(vedno med igranjem igic Lineage, War3, Beowolf, Halo).

Ja skratka zdej mene zanima ce je imel kdo podobne tezave ze, pa ce kdo ve a obstaja ksn zakon al pa kej podobnga glede reklamacij v primeru ce ne odpravijo iste napake.

bluefish ::

kateri napajalnik imaš?

kunstelj ::

LC6550 550W

napajalnik je pomoje uredu ker sm pred nakpm bral teste od quad cora pa 8800gt in naj bi Q6600+gf8800gt potrebovala priblizno 450-500W napajalnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kunstelj ()

Jst ::

Napajalnik ti naklepno ubija komponente. Serijski morilec pač - why does not matter.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Volta ::

Nekje na Slo-techu sem bral, da je ta LC bil sposoben poganjat Crossfire sistem, sicer nevem kako, ampak ga je. Pomoje, če je 2.0 verzija, bi moral poganjati mašino brez problema, če le ni preveč navita.

solatko ::

Zahtevaj menjavo osnovne plošče.

blackbfm ::

Mam približno isto star računalnik kot ti..in isto plato in napajalnik. Sicer mal slabše komponente, samo mi pa vseeno normalno dela, razen integrerane mrežne kartice, ki je odpovedala po dveh mescih. Morm si uzet čas in uveljavljat garancijo. Zgleda da je nekaj narobe s to serijo. Me zanima če se še kdo najde s kakšnimi problemi...

Zakon je pa tak..pač, če ne morjo odpravit problema ti morjo zamenjat ploščo z NOVIM ISTIM modelom. V primeru da ga nimajo več na zalogi maš pravico zahtevat nazaj denar. Ponavad ti rečejo trgovci da ti denarja ne morjo dat ampak da si loh izbereš nekaj v isti vrednosti < v takem primeru ga loh in ne pust da te nategnejo.

OZZY ::

V primeru da ga nimajo več na zalogi maš pravico zahtevat nazaj denar.


Ni res...To lahko storiš šele po 45-tih dneh...Tok časa majo oni po zakonu, da popravijo napako (ali zamenjajo ploščo z novo). V pravilu to naredijo takoj, da folk ne teži.
Go with the flow.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se mi izklaplja

Oddelek: Pomoč in nasveti
121815 (1561) madness777
»

ATI Radeon HD 5850 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34523172 (10885) Xserces
»

Nov Sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
674514 (2666) Planetarium
»

ATI Radeon HD3870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Strojna oprema
43527221 (17160) smarty
»

nVidia: GeForce 8800 GT in osvežena GTS

Oddelek: Novice / Grafične kartice
445663 (4017) Jst

Več podobnih tem