» »

problem z domačim omrežjem na buffalo whr-hp-g54 (tomato)

problem z domačim omrežjem na buffalo whr-hp-g54 (tomato)

m_a_t ::

Situacija je taka: mam 2 računalnika vezana na omenjeni router. En je vezan preko žice drugi pa wireless. Oba brez problema dostopata do interneta, v mreži se pa nočeta in nočeta videti. Pingata se normalno, prav tako sta oba računalnika lepo vidna na device list od routerja. Vklopljen imam sharing na obeh omrežnih povezavah in tudi mrežo sem večkrat naredil a brez uspeha. Poiskusil sem tudi z žičnato povezavo preko routerja a mreža prav tako ni delovala. Zanima me kaj sem spregledal.
Hvala

SepoX ::

Imaš mogoče kak softverski firewall vklopljen?

amigo_no1 ::

Če imaš na obeh računalnikih win xp poženi "Network setup wizard" (v control panel) na obeh.

Softwareskega firewalla nimam, od winsev pa je izklopljen.
Čarovnika za network pa sem že večkrat pognal na obeh računalnikih brez vidnih sprememb.

residual ::

na obeh Pcjih nastavi enak ime Workgroupe:
Control panel/Sistem/Ime računalnika - gumb "Spremeni", Delovna skupina: "po želji"

v tem primeru bi moral ziher videt oba pcja med sabo (če sta oba preko kabla priključena na router)

ko boš dal enega na Wlan, bi moralo tudi iti, če ne, pa je verjetno kakšna opcija v router nastavitvan za obkljukat ...

Apple ::

si se probal povezat preko IPja na share?
LP, Apple

Prek ip sem poiskusil a ga ne najde. Ime workgroupe pa imam pravilno nastavljen. Pingata se med seboj, tako, da v bistvu nimam ideje zakaj se ne vidita. Preko starega routerja pa sta se lepo vidla, tako, da imam na sumu router.

rejven ::

js mam isti router z istim firmwaretom pa dela vse v najlepšem redu po defoultu, tko da je napaka vrjetno kje drugje.

jos69 ::

Jaz imam povezan pc in prenosnik preko tega routerja.Problem pa imam v tem da mi dela internet samo na pcju ali pa samo na prenosniku.Torej ko se povežem na internet preko pcja se preko prenosnika ne morem.
V čem je problem?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793567985 (4814) c23po
»

Povezava dveh računalnikov eden Vista drugi XP

Oddelek: Omrežja in internet
265618 (3584) arozma
»

Belikn Wireless G Router

Oddelek: Strojna oprema
153210 (3050) MitkoVIP
»

Računalnika se ne vidita obojestransko