» »

Računalnika se ne vidita obojestransko

Računalnika se ne vidita obojestransko

bbf ::

Pozdrav!
imam problem:
dva računalnika moram povezat. oba sta v domain, ne v workgroupe. eden je win2k, eden xp. imam administratorke pravice na kompjutrih, za domain štelunge pa ne vem, če lohk.
na obeh mašinah imam šeran direktorij, z nekim fajlom not. med sabo sta povezana preko navadnega huba, z njega pa je še povezava na ISDN router, ki je preko hišne telefonske centrale vezan na nek link in na drugi strani spet preko centrale na omrežje s strežniki.
internet dela brez problemov. na obeh mašinah lepo deluje email preko Microsoft Exchange Serverja.
problem:
XP mašina vidi 2000ko, lahko prenašam šerane datoteke, iz 2000 na xp pa ne gre. računalnik lahko pingam, vidim ga med ostalimi računalniki v domeni, če ga hočem odpret, mi napiše da je "not acessable" in "The network path was not found.".
Skeniram IPje z Angry IP Scanner, na XP mašini mi lepo napiše od obeh mašin ipje, hostname, computer name, groupe name, mac adress, le username je N/A.
na 2000ki pa samo na svoji mašini vidi enako, na IPju od XP mašine pa vidi samo hostnamem, ostalo ne vidi - je N/A.
na obe mašini se logonam z enakim uporabniškim imenom.
Dvakrat mi je ratal mašini sparit, uspelo mi je celo šerat tiskalnik od XPjev. Samo po kakem dnevu 2000ka rata slepa. nisem pa uglavnem nič spreminjal, edino computer name XP mašine sem nekaj spreminjal in je prjel. Zdej tud to ne prime več.
probal sem že vse živo in mrtvo, pa nič.
edino med bootanjem XPjev mi za moment 2000ka najde computer name, groupename in mac adress od XPjev, ampak je kmalu spet isto.

Ima kdo kak predlog? ali naj hišnemu administratorju mal zamorim?

LP!
  • spremenilo: bbf ()

krisb ::

da nimas mogoce vklopljen firewall na XPjih, ker pol ti ne dovoli filesharing. Poglej pod Settingss od firewalla.

bbf ::

vklopljen je, ampak itklopit ga ne morem, ker je tako nastavljen v domainu. je pa pod exceptions obkljukan printer and file sharing. pozabu sm probat, če izštekam ruter, tko domain omrežje ne deluje, če mi pol kj rata. bom to probu ko bo cajt..

hvala za odgovor!

pajanko ::

Na nadzorni plošči poj pod Omrežne povezave> desni gumb na povezava Lokalnega omrežja (oz. kako imaš poimenovano)> Lastnosti> zavihek splošno> izberi File and Printer Sharing for Microsoft in namesti!! potem protokol in dodaj> izberi NWLink IPX... IN VREDU

Predvidevam da je težava to, čeprav je še kaka druga možnost

SpyKe ::

Imam popolnoma enak problem, s katerim se ukvarjam že nekaj časa. Stvar me zelo mori in zato vas prav lepo naprošam da mi pomagate.

Tudi FW imam priklopljen, ker je tako določeno z domeno in tudi obkljukano file and printer sharing. Poskusil sem že tudi z nalaganjem protokola, o katerem govori pajanko.


LP, SpyKe

delfinus ::

Mogoce bo pomagalo tole. Odpri register z editorjem regedit in pojdi hklm\system\currentcontrolset\services\nbt\parameters\dhcpnodetype dhcpnodetype spremeni v vrednost 4 ali pa 8. Resetiraj.

lp, D.

SpyKe ::

Tega pa ne najdem v registru. Govoriva o registru na windowsih XP, kajne? ustavi se mi pr dhcpnodetype. Če dam search, mi ga najde, ampak nekje drugje, pa tudi vrednosti se ne da spreminjat (oz. sploh ni taprava).
Če utegneš še toliko, da ugotovimo kje je to, bom zelo vesel.

LP, SpyKe

SpyKe ::

Ja sm opazu, na 2000-ki je ta zadeva v registru na tem mestu, v XP-jih ne. Jst mam pa več 2000k v mreži, ampak samo dveh XP kišt ne vidm, ostale se vidjo BP.

Mogoče še kaka ideja?

LP, SpyKe

delfinus ::

Jup govorim za WinXP. Sam imam na dveh PCjih na obeh imam to vrednost in mrezne so razlicne. Imel sem isti problem, da se PCja nista videla med sabo, ceprav sem ju pod My Network Places videl. Klik na posamezen racunalnik je napisal, da nimam dostopa oz. zadostnih pravic. lp, D.

bojank ::

Pozdravljeni,
imam podoben problem. Oba XP. Stacionarni racunalnik vidi prenosnik vendar ne morem dostopati do njega, prenosnik pa ne vidi nic. Racunalnika sta povezana med seboj z utp kablom in cez integrirani mrezni kartici. IP nastavljeni na stac (192.168.0.1) in na prenosniku (192.168.0.2). Zanimivo je ce ju pingam. Ce v obeh napisem ping 192.168.0.1 se prenesejo paketi, ce pa v obeh napisem (192.168.0.2) pa paketi niso preneseni (requested timeout). Tud na prenosniku!!! Mi ni nic vec jasno.
Glede tistega popravljanja registrov pa jih ne najdem.
lp Bojc
e kidam ja naljevo

cekr ::

uporabi crossover kabel
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

bojank ::

Kabel bom kupil jutri toda vseeno me zanima zakaj racunalnik ne pinga samega sebe ce je v mrezo oivezan samo preko kabla? Sem dodal tudi NodeType registra v oba racunalnika in ce grem na obeh ipconfig/all
imam zdaj pri obeh hybrid (prej peer to peer) Dva tedna nazaj sem z istim stacionarcem in prav tako novim HP prenosnikom poskusal vzpostaviti povezavo z UTP (in ne crossover kablom) in mi je ratalo v prvo brez problema. Samo dolocil IP na obeh omreznih, dal v isto skupino, dal diske v skupno rabo in je delalo. Zdaj pa to...
lp B
e kidam ja naljevo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem pri crossover povezavi dveh računalnikov

Oddelek: Omrežja in internet
131776 (1570) pirx
»

Povezava 2 Rač. preko switcha

Oddelek: Programska oprema
371721 (1409) nimus
»

Računalnika v mreži se ne vidita

Oddelek: Pomoč in nasveti
131352 (1142) Pirmy76
»

2 PCja + crossover =kako?

Oddelek: Strojna oprema
8862 (735) ABX
»

DOMAČE OMREŽJE DVEH RAČUNALNIKOV

Oddelek: Pomoč in nasveti
71030 (914) Mercier

Več podobnih tem