Forum » Slo-Tech » Malo demokracije
Malo demokracije
Primoz ::
S Sergejem sva se spomnila, da bi bilo mogoče za ugled strani bolje, če bi imeli nekaj zunanjih opazovalcev, ki bi opazovili izvajanje pravil. Zato imate na voljo, da si izberete pet ljudi, ki bodo dobili pravico do ogleda izbrisanih tem (in pa dretja name, če se jim bo zdelo, da je bilo kaj izbrisano po krivici). Naštejte jih... potem pa bomo po nekaj časa imeli glasovanje.
There can be no real freedom without the freedom to fail.
- odklenil: Sergio ()
Gandalfar ::
kako lepo :) korak naprej k demokraciji ..
se malo pa bomo lahko vrgli trenutno oblast in izbrali novo ;)
se malo pa bomo lahko vrgli trenutno oblast in izbrali novo ;)
jRk0 ::
Ce bo bil chucki, bodo itak same elite teme vidne:)
p.s.:ne mislim elite kot elito, ampak kot firmo;)
p.s.:ne mislim elite kot elito, ampak kot firmo;)
You fuck up once, you loose two teeth.
pomojem, da ne mors zase kandidirat. Morjo te drugi predlagat.
Potem pa samo potrdis da se strinjas z predlogom.
Potem pa samo potrdis da se strinjas z predlogom.
ChiefThunder ::
hmm, pomoje je bolje, da se javijo tisti, ki jih kaj takega sploh zanima, potem jih pa mi potrdimo oz. izglasujemo...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
Mercier ::
Še kaka podobna inštitucija, potem pa - odcepitev. :D
Republika Slo-Tech...khem...oligarhija
Republika Slo-Tech...khem...oligarhija
kuglvinkl ::
Jako dobra ideja: zametek delitve oblasti. Primož še včeraj Hobbes, danes že Locke.
Your focus determines your reallity
jRk0 ::
To se je v zgodovini ze dogajalo ja:) Ampak takrat so oblast prevzeli na silo.
You fuck up once, you loose two teeth.
Thomas Hobbes je do svoje smrti zagovarjal načelo enotne oblasti, pod eno roko seveda, John Locke (Dve razpravi o vladanju) je pa oče kopernikanskega obrata v tej sceni, namreč, dejal je, da naj vse propade, če bo oblast združena pod eno roko. Idejo je nadgradil Montesqieu (O duhu zakonov). Gre samo za teoretična izhodišča, danes se to načelo razume precej drugače (dejansko je oblast enotna, gre samo za delitev FUNKCIJ in ORGANOV = checks & balances).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
.:joco:. ::
jaz predlagam ASPmastra! :))
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
ChiefThunder ::
hmm še moji predlogi: Elemen_T, kuglvikl, sketch, Nekolme, TheJack, Brane2- ta brihtni pobje. :)
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
Tomi ::
Sicer ga sedaj ni veliko na forumu, samo po moje bi jeti bil zelo dober opazovalec..
metrodusa.blogspot.com
V prvem postu piše, da "bolje, če bi imeli nekaj zunanjih opazovalcev, ki bi opazovili izvajanje pravil". To je je eden od principov delitve oblasti, denimo izsek. V tem konteksu, gre zelo enostavno za zunanji nadzor. Sancta simpicitas.
Se pa srinjam, da bi to kdo utegnil razumeti preširoko >:D .
Se pa srinjam, da bi to kdo utegnil razumeti preširoko >:D .
Ziga Dolhar ::
Hmm,, sam tega ne razumem ravno kot "nadzor" v stilu nadezornega sveta d.d., ampak bolj kot "opazovalce" :-). Itak pa ni izključeno, da le moj ego tako popači stvari... :] :]
Se strinjam do bo stvar potrebno definirati.
Najenostavnejši in verjetno najučinkovitejši (tudi najhitrejši) model bi bil: zunanje (prizemljeni forumaši TM)opazovanje s strani 5 (liho!) ljudi, ki bi sporočili mnenje tistemu, ki je post zbrisal, adminom oz. osebi, ki lahko post odbriše. Se postavlja vprašanje vezanosti na mnenje.
Kar se tiče semantike okoli nadzora in opazovanja: odvisno kako razumeš iz konteksta, namreč ti pojmi so jako raztegljivi in se lahko tudi prekrijejo. Glej prvi odstavek.
Kar se tiče Nadzornega sveta d.d.: oni lahko razrešijo upravo...
Najenostavnejši in verjetno najučinkovitejši (tudi najhitrejši) model bi bil: zunanje (prizemljeni forumaši TM)opazovanje s strani 5 (liho!) ljudi, ki bi sporočili mnenje tistemu, ki je post zbrisal, adminom oz. osebi, ki lahko post odbriše. Se postavlja vprašanje vezanosti na mnenje.
Kar se tiče semantike okoli nadzora in opazovanja: odvisno kako razumeš iz konteksta, namreč ti pojmi so jako raztegljivi in se lahko tudi prekrijejo. Glej prvi odstavek.
Kar se tiče Nadzornega sveta d.d.: oni lahko razrešijo upravo...
Sergio ::
Če so admini uprava, kar odmislite idejo, da lahko nadzorni svet le-to odstavi :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
Tjulenj ::
sam jest pa se kr ne vem kasne so zahteve oz. kaj pricakujete od teh 5-ih :) jest ze tko dost cajta tle zabijem, mi ni problem se kerga okregat pa na kej opozorit :)
njihovo delo - okregat administratorje osebno, ako ne ukrepajo v skladu z lastnimi pravili :D
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
LordNinja: seveda ne. Šlo mi je predvsem za semantično, v tem primeru natančnejše, razlikovanje.
NekoIme: jep dobra analogija.
Sergio: tako nekako sem tudi jaz razumel predlog.
NekoIme: jep dobra analogija.
Sergio: tako nekako sem tudi jaz razumel predlog.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
Primoz ::
Pa zato, da se boste lažje drli na nas (po emailu prosim)... dobite vpogled v vse spremembe povsod ter v izbrisane stvari (tako da boste točno videli, kaj se dogaja). Ampak
1) odločamo še vedno mi
2) če boste vsi proti izbrisu... se bomo pogajal... ampak... odločamo še vedno mi :)
3) mogoče.. če se bo stvar izkazala za koristno... dobite še kakšno pravico odločanja, vendar ne na začetku.
1) odločamo še vedno mi
2) če boste vsi proti izbrisu... se bomo pogajal... ampak... odločamo še vedno mi :)
3) mogoče.. če se bo stvar izkazala za koristno... dobite še kakšno pravico odločanja, vendar ne na začetku.
There can be no real freedom without the freedom to fail.
ja, ombutsman je dokaj korektna beseda tule :D
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
b4d ::
Jest se javim, če se lahko seveda. Mislim pa da opazovalci ne bi smeli biti moderatorji nekaterih tem...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: b4d ()
obudsman javno objavi povzetke svojih pogajanj ...
bo sedaj tako, da bo poslal pritozbo nad moderiranje in mu bo potem admin/moderator nazaj poslal mail .. ja ja mogoce mas prov .. bom razmislu. Oz. bo reku ne nimas prov nc ne bom spreminju.
Nekako pride do prave demokracije, ko bo lahko naredil skandal zato, ker nekdo brise poste kaksnemu 'duhovitezu'..
bo sedaj tako, da bo poslal pritozbo nad moderiranje in mu bo potem admin/moderator nazaj poslal mail .. ja ja mogoce mas prov .. bom razmislu. Oz. bo reku ne nimas prov nc ne bom spreminju.
Nekako pride do prave demokracije, ko bo lahko naredil skandal zato, ker nekdo brise poste kaksnemu 'duhovitezu'..
R0K ::
Hmm... Primoz bi bil ti tko dober, da bi nekak dal nekam vse nicke, ki so prjavljeni na S-Tju ... ker tkole kr iz glave se jst odst težko spomnim za kakšne pametne ljudi, ki bi bli pravi za to ...
No če bi se dalo ane ...
No če bi se dalo ane ...
to je ze blo receno, da se to ne bo dalo na net.
Sicer pa malo se sprehodi po starih temah in si zapisuj nicke. Saj bos kmalu videl ena in ista imena se ponavljat...
Sicer pa malo se sprehodi po starih temah in si zapisuj nicke. Saj bos kmalu videl ena in ista imena se ponavljat...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SLOVENIJA , politika, volitve, predsedniške volitveOddelek: Problemi človeštva | 8880 (7702) | Kamran |
» | Pravo za telebane, človekove pravice, enakost in svoboda (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 4983 (3994) | donfilipo |
» | Ustavni sodniki (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 7360 (5293) | poweroff |
» | Argumenti ZA in PROTI, trajnemu mandatu sodnikov pri nas (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 5554 (4908) | Thomas |
» | Volitve v Iraku (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 4907 (4002) | DoberMan |