» »

Izkušnje z Applovimi prenosniki?

Izkušnje z Applovimi prenosniki?

«
1
2 3

zee ::

Živjo.
Kakšne izkušnje imate z Applovimi prenosniki (MacBook, MacBook Pro, MacBook Air)?
Kaj vas moti? Kaj vam je všeč?

Razmišljam namreč o nakupu.

Hvala.

EDIT: dodal typo
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
  • spremenilo: zee ()

trnvpeti ::

prvo minusi, ker plusov je ogromno:
- tipkovnica, z in y sta zamenjana
- znak | v unixu na mac tipkovnici, huh
- finder: ali pa se ne morem navaditi, menda obstaja nekaj podobnega commanderju
- malce tezav z instalacijo printerjev(kaksni starejsi), moras dobro poznati cups
- cena
- nimam se izkusenj z backup in restore, stvar se ni crknila (pa upam, da ne bo)
- nimas kaj delat s sistemom, na winsih je treba kr nekaj "prččkat" (verjetno je to plus hehe)

sedaj pa plusi, huh, kje zacnem
+ malenkosti, ko se jih navadis, pol popizdis, ko prides na pcja , recimo mac tipka je lepo na palcu, mac+T ni tko kot na pcju, ctrl+T pa zvijas roke
+ programi, ko enkrat uporabljas programe za mac, potem ti ni jasno, kako to folk ne more sprogramirat isto za pcja (netnewswire, pa torrent program, pa itunes,...), pac kot bi hotel da nekdo naredi program, tega obcutka na pcju nisem imel , tudi ne na kaksni gui linux aplikaciji
+ baterija drzi dolgooo
+ stand by, kako hudica to ne more delat na winsih recimo, odpres, delas, zapres, prides cez par dni, spet odpres, in delas v sekundi
+ blue screen, kaj je to, zezancije s programi, kaj je to, sploh mi ni jasno,da se nic ne ukvarjam s sistemom, programi, stabilnostjo
+ unix sistem spodaj, ce obvladas unix, potem je mac kr takoj domac, vse lahko delas z ukazi, ce znas
+ memory , spet unix spodaj, cache-ira prav, pravilno dela z ramom, kot da bi sistem vedel, kaj pocne
+ spet malenkosti, skype, ko kdo poklice, gre muzika od itunes dol
+ keynote, prezentacije, kako hudica tako lepo dela na macu, a nihce od m$ tega se ni videl
+ gor lahko spravis skoraj bilo kaksno aplikacijo od linuxa
+ antivirus, kaj je to, antispam, kaj je to
+ nic se ne greje, ventilator skoraj ne deluje
...

trnvpeti ::

se dva minusa:
- ona miska brezzicna, shit
- obcutek, da apple forsira svoje stvari, da zapira, pac se obnasa kot m$

Zheegec ::

Sam prenosnik ni nič posebnega, ohišje je sicer trdno, tipkovnica se ne upogiba. Bi rekel, da spada v rang top prenosnikov. Če si Apple navdušenec, ali pa želiš biti nekaj posebnega (čeprav to počasi ne velja več, ko Applu narašča tržni delež), potem go for it. Ekrani so precej razočaranje, vsi so glossy s TN matriko, če želiš boljši ekran poglej HP seriji B in P (ne vsi modeli), seveda IBM/Lenovo, če želiš pa dober glossy ekran pa poglej Vaiota z X-black dual lamp.

Stabilnost je OK, sicer nič posebnega, ravno prejšnji teden sem moral nekajkrat hard-resetirati iMac20 z OS X 10.5, se je popolnoma zablokiral:\ Mogoče, ker je bil prižgan že skoraj cel dan!?
Komponente so podobne kot pri PCju, pri sestavljenih in pre-loadanih PCjih je nivo BSOD zelo nizek (zelo stestirana konfiguracija in vsi gonilniki), tega je dosti več pri garažnih računalnikih, kjer namečeš skupaj cel kup komponent, ki so sicer načeloma kompatibilne, pa vseeno prihaja do BSOD.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

zee ::

@trnvpeti, ALIEn3001: katerega od Applovih prenosnikov imata?

Meni je všeč - poudariti moram, da nisem imel nikoli nobenega Appla (razen iPoda) - Unix, ki teče v ozadju. Posebej mi je všeč ssh 8-)

pa potem lahko delam od doma.

trenutno imam sicer Lenovota X60s, vendar se v Linuxu prav nemarno greje in me je strah da bom kaj skuril; podobno, kot se mi je primerilo na Toshibi Satellite, ki sem jo imel pred trenutnim Lenovotom.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

roli ::

Jaz ti ne bom povedal nič glede prenosnikov ampak glede samega sistema. Novi Leopard ima nekaj manjših bugov in mi je dosedaj (lastim si Applov računalnik šele en teden in pol) enkrat napisal neprijazno sporočilce - Restart Your computer:D . Drugače pa teče stvar odzivno, da bolj nebi moglo. Sistem se postavi praktično takoj in tudi samo odpiranje programov je zelo hitro (firefox v manj kot sekundi). Ni pa ravno prijazen do RAMa zato priporočam 2GB.

Tako, da, če te mika sistem - nabavi si nekaj kar bo po strojni plati ustrezalo tebi.
http://www.r00li.com

trnvpeti ::

macbook 10.4.11

trnvpeti ::

1G rama, ni potrebe za vec, deluje vse full odzivno, sem prav presenecen,pricakoval sem manj
restartan bil samo dvakrat (update sistema)

zee ::

Jaz bom šel verjetno na 2 GB rama že v štartu, ker "časti" firma.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

robbe ::

Sam imam MacBooka z Leopardom. Skoraj obvezno je 2GB rama. Drugače pa je sistem dovolj stabilen, včasih mam tud po 5 dni uptima, ker ga dajam "spat". Imaš precej bonbončkov, ki ti zelo olajšajo delo, ko ti pridejo v kri. Po pol letu uporabe prav ne pogrešam XP, saj lahko dobiš vse programe tud za maca, no razen res kakih eksotičnih. Sam prenosnik je pa šmeksi, itak :)

Edino kar je slabost je cena in integrirana grafična (pač ne špilaš igric).

roli ::

Ja 1GB RAMa je čisto OK samo vse eno je bolje več. Ker jaz imam v iMacu trenutno 1GB RAMa in je trenutna poraba 86% - čeprav do 90% ne pride. Je pa res sitem tako lepo odziven, da bolj nebi mogel bit.
http://www.r00li.com

mtp2 ::

Kar se tiče yz se z malo previdnosti brez težav zamenja (softversko in hardversko).

Mam Powerbooka in mi je zadnjič iz 1,2 m padel direkt na rob na ploščice na tla. ;(( 8-O sem mislil, da bom ponorel. no ohišje se je deformiralo na kotu in malo razprlo. Še razmišljam kaj čem. No, pomembno: comp je bil prižgan v standby modu, vse, popolnoma vse pa deluje bp. :P Le nekaj sek sem počakal, da se je disk odklenil (ma senzor za take težave in se zaklene in odmakne glavo). ni kej, boljšega težko najdeš.

[MYTiX] ::

včasih mam tud po 5 dni uptima


To pa res ni nič kaj impresivno. Sem imel Windowse s po par tednov uptimeom. Na Macu imam "uptime" tudi po 2 meseca, če ni večjih updateov, ki zahtevajo restart. Pomembno je le da Fireforx na nekaj časa restartaš (ponavadi firefox sam poskrbi za to in crashne :D )
podpis

mescaline9 ::

Za začetek bom zelo na hitro in čisto osebno povzel svojo mac izkušnjo. Prvi teden sem mislil, da ga bom prodal. Nič ni delalo kot sem pričakoval, počutil sem se kot zgubljen (v oknih sem znal malone vse), pogrešal sem maximize gumb na oknih, vsi gumbi so bili na drugi strani kot sem pričakoval, nima delete gumba...) V glavnem...i hated it.

Po enemu tednu pa mi je začel lesti pod kožo in ko sem se naučil prvih nekaj stvari (naštelat pravo slo tipkovnico, instalirat programe, osnovne bližnjice na tipkovnici) sem začel prav uživat v osx. Okej...osvetljena tipkovnica na macbook proju je tudi godsent;)

Če povzamem na hitro kaj me moti (MacbookPro 2,4GHz, 4GB ram, 7200 200GB disk):
- zbudi se iz sleepa, če odklopim usb ključ ali miškin dongle
- včasih se napol zbudi iz sleepa in moram force shutdown izvajat
- dvd enota je malček glasna ob vstavljanju/izmetu ploščka in relativno počasna (mogoče se mi samo zdi, vendar je tudi na kolegovem xps 1330 enako - slot dvd issue, i guess) aja pa tamali cd/dvd ne gredo noter, kar je tudi slot issue
- driverji za mx revolution so glih za silo spisani
- večina logitech mišakov ne deluje v vsem sijaju razen s 3rd party gonilniki
- neprijeten občutek roke na aluminiju, zato sem si kupil prevleko (20$)
- rad se opraska, zato ga prenašam v ohišju iz usnja (50$)
- ne prenašam ga v eni roki, ker se zna zvit (to pač ni plastika)
- nima magnetnega zapiranja, ampak ima 2 hakeljca
- disk drive ni user replaceable in izničiš garancijo, če ga zamenjaš (ni glih enostaven proces, ampak za 200gb 7200 disk ga je blo vredno opravit;)
- ekran se odpre le do kakih 140 stopinj

Plusov je veliko, se bom probal omejit:

a) laptop
- zelo majhen AC adapter s priročnimi uhlji za navitje kabla, tako da ga lahko spodobno pospraviš, in še dodaten extension, če ga rabiš. Zelo tanek kabel (ga ni pcja s tako tankim kablom) in na koncu magsafe adapter, kar je pa itak zmaga, tako da si lahko miren, kjerkoli ga pač povežeš na štrom.
- Osvetljena tipkovnica, ki močno olajša delo v notranjih prostorih in omogoča delo v popolni temi tudi za bolj obskurne znake.....desetprstno gre tudi brez osvetlitve;)
- Slot dvd ima ta plus, da ti ni treba nič odmikat, če imaš veliko stvari okoli laptopa, ker pač ni pladnja, ki bi ga moral ven potegnit + poškodovat ga ne moreš;)
- na spodnji strani je popolnoma brez rež, ker ima hladilne vstopnike in izstopnike za zrak med ohišjem in ekranom, tako da jih ne pokrivaš, če ga imaš na kolenih ali na kakšni mehkejši podlagi
- baterija ima charge indicator z gumbkom, tako da lahko tudi pri ugasnjenem kompu pogledaš, kolk ti je še ostalo
-Tanek kot redkokateri laptop, bi si upal trdit, da je najtanjši v svoji klasi (15,4). Debel je 24 mm, odprt pa je sploh noro tanek.
- ekran je zelo nizko, tako da ti ne zastira pogleda (prej sem imel 15,1 4:3 laptop in tale je nižji za celih 5 cm, tako da to razliko zelo opazim)
- DVI izhod direktno na laptopu
- Target disk mode, kar pomeni, da ga lahko uporabljaš kot prenosni disk (samo zaženeš ga v tem načinu in s firewire kablom prikopiš na drugi laptop (mini fw) ali na pc (fw400/fw800) Fajn je imet windows particijo prav v ta namen


OS X:
- relativno stabilen sistem, tudi če se kaj sesuje, ti takoj ob obvestilu ponudi gumb relaunch in lahko nadaljuješ z delom.
- zelo dobre printscreen kontrole
- vgrajena osnovna pdf podpora (print to pdf oz save as pdf), urejanje pdf dokumentov (brisanje, dodajanje strani)
- avtomatski unzip in load dmg filetkov, ki so downloadani z neta
- webclips
- dashboard (veliko bolje od sidebara)
- expose + spaces
- quicklook!!!
- coverflow v slikovnih folderjih ali folderjih z psd, ai ali podobnimi filetki
- photo booth, endless fun za kogarkoli, ki mu pokažem ta programčič
- springloaded folders za kopiranje filetkov (godsent!)
- force quit dela to kar mora (sem ga sprobal na excelu, potem ko sem mu dal odpirat 240 xls fajlov naenkrat) in program ukine v trenutku ko stisneš na force quit
- Rendering fontov je tak, kot ga naredi printer. Enim ne ustreza, meni je super. Če hočeš first hand experience, probaj Safari za windows. Posledica apple font renderinga je v tem, da imaš lahko interface v velikih fontih, pa bo vseeno spodobno, medtem ko se v windows pri tem pokažejo slabosti pixel grid renderinga.
- Menu bar je vedno na enem mestu in je ni treba iskat pri vsakem programu posebej
- scrolling neaktivnih oken (zelo zelo uporabno, če delaš nekaj v enem programu in istočasno bereš navodila z neta)


OK, naj bo to dovolj. Pri trenutnem navdihu sem se pač spomnil teh stvari, kdaj drugič bi se drugih. Zame je stvar zaključena in dokler apple resno ne zajebe bom ostal mac user, pa če bom moral v usa po laptop.

zee ::

Hvala za odgovore.

Mogoče kdo ve, kako je s trajanjem baterije na Macbook-u ? Iz nekaterih vaših odgovorov in z iskanjem na netu sem dobil občutek, da baterija traja zelo dolgo časa. Koliko je to v urah (tako čez palec seveda)?

Osebno sta mi v oči padla tako Macbook kot novi Macbook Air, vendar slednji odpade zato, ker nima reže za priklop ključavnice (upam, da pri Applu ne mislijo, da bomo prenosnik za ~2 k€ puščali kar tako na mizi).

Kako je pa s programjem? Ima zadeva že sama po sebi kakšno pisarniško zbirko ali jo je treba nabaviti posebej?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

SepoX ::

Ko že vsi na vse pretege hvalijo, bom pa še jst kako kritiko povedal:
Čez vikend sem se igral z enim pol leta starim belim Macbookom.

1. Ohišje je že kar malce spremenilo barvo - ne vem, možno, da ga je lastnik po blatu vlačil.
2. Ekran je eden izmed slabših 13.3 glare, kar sem jih imel možnost videt.
3. Tipke za klikanje pri touchpadu so že postale neodzivne - možno spet, da je lastnik udrihal po njih>:D

Tiger ::

Veliki minus je predvsem servis!
Ker ga v Sloveniji ni, morajo vsi naši prodajalci pošiljati v Zagreb.
Na FMC-ju (kjer tudi prodajajo Apple) pravijo, da se že kar nekajkrat zgodilo, da v Zagrebu niso uspeli popraviti v 45 dnevnem roku, zato so morali strankam dati nov računalnik.

trnvpeti ::

macbook, 4 ure na wifi

zee ::

@tiger: tough luck...naj si uredijo servis kje bližje oz. v Sloveniji.

@trnvpeti: 8-)

Koliko se pa kaj segrevajo tile Applovi prenosniki in koliko so posledično glasni?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

trnvpeti ::

zadnji +, prvi moj post

roli ::

Kar se pisarniškega paketa tiče - ga moraš dokupit. Ali v obliki iWork ali pa MS Office (trenutno najnovejši je 2008). Openoffice mislim, da je tudi za mac.
http://www.r00li.com

zee ::

Darn...je boljsi iWork ali Office 2008?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

trnvpeti ::

neoOffice aka OO lepo dela na macu
zee, bos probal oba, in iWork in office08, pa bos povedal :)
jaz sem zeno prepriceval, naj uporablja iWork :)

jype ::

Za kakšno delo boš pa prenosnik uporabljal?

Meni je 12" powerbook G4 3 leta in pol odlično služil, potem sem ga pa zamenjal za vaio tx. Powerbook je zdržal na bateriji 4.5 ur (resnega dela in s prižganim wifijem) in tehtal 2.1 kile, vaio zdrži 8 (resnega dela in s prižganim wifijem) ur in tehta kilo in pol (z bulk baterijo).

Tudi meni je powerbook parkrat padel po tleh in razen tega da se je zvil ni bilo nič narobe. Vaio je padel precej nižje, pa se je odlomil battery release latch, tako da baterijo zdaj drži duck tape (povsem spodobno - nimam težav).

Bistvo vaiota je, da gre povsod z mano (ker je majhen in ker zlepa ne zmanjka štroma), sicer ga ne bi zamenjal za powerbooka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

mi345 ::

Ker nisem zasledil kako se macbook pro obnese pri predvajanju ripanih filmov me zamina predvsem sledeče:
ali je macbook pro na osx-u sposoben predvajat npr: blueray in hddvd ripe?
kot npr:
-Equilibrium 2002 720p HDDVD x264-ESiR
-Gone Baby Gone 2007 720p BluRay x264-SiNNERS
-The Bourne Ultimatum 2007 1080p HDDVD DTS x264-hV

trnvpeti ::

jype, cena vaio, pa kolk te je dodatno baterija prisla

jype ::

Vaio je bil na notebook.de 2k ojro poleti 2006 (tx-3 z glossy 1366x768 11" screenom in fingerprint scannerjem), z dodatno (13Ah) baterijo in dockom vred, plus ddv (se pravi nekje 2500 € vse skupaj).

mi345> ali je macbook pro na osx-u sposoben predvajat npr: blueray in hddvd ripe?

Ja, z ustreznim softverom (VLC ponavadi zmore, ni pa najboljši).

zee ::

Uporabljal ga bom za raznotera pisarniska opravila, povezovanje na sluzbeno masino (preko SSHja) in vse kar sledi iz tega (Linux freak). Vem vem, ceneje bi bilo namestiti Linux na obstojeci prenosnik, vendar pa se slednji pod Linuxom greje dosti bolj kot pod Windowsi.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

trnvpeti ::

2500EUR, huh, sem mislil, da apple navije cene :)
sam 8ur pa je tudi nekaj
pa kolikor sem sedaj gledal,so sami core solo procesorji
procesor lepo sfolga vse?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trnvpeti ()

jype ::

trnvpeti> procesor lepo sfolga vse?

Avtonomija je zame precej pomembnejša od moči - na mašini mi teče browser, mail client in terminal. Večino časa porabim za sshjanje naokoli. Pri takem delu reč zdrži prek 10 ur, če malo zatemniš zaslon.

Stvar je pa dovolj močna, da lahko poganjaš npr. eclipse in tudi kaj zbuildaš, če si potrpežljiv. Tudi za pisarniško delo verjetno zadostuje.

mi345 ::

jype -> katere kodeke pa pol predlagaš? lahko tut na ZS odgovoriš, pa hvala ti že vnaprej!

zee ::

kaj za en sisem je tale Leopard 32-biten ali 64-biten?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

borchi ::

oboje.
l'jga

zee ::

Odlocil sem se, da vzamem 15.4'' Macbook Pro-ja.

Hvala za vse nasvete.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

trnvpeti ::

kolk je cena, kolk rama bos vzel?
kolk gre max rama notri?
pa se potem povej, koliko ti baterija drzi

zee ::

Cena je: 2000 EUR (pri FMCju)

Za kakšen mesec bom (zaradi birokracije v službi) ostal na 2 GB rama, potem pa bom v lastni režiji vgradil 4 GB rama. 8-)

Vec pa potem, ko ga dobim..jutri bom oddal narocilo.

EDIT: napača
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

trnvpeti ::

sam pazi na wifi kartico, naj bo N (sem gledal na fmc, pa ne pise da je N)
se zelo pozna proti G

zee ::

Hvala za nasvet, vendar sem po kratkem googlanju ugotovil, da je standard N trenutno na stopnji osnutka (drafta), ki si ga proizvajalci vsi razlagajo malo po svoje, zato je oprema pogosto nekompatibilna med sabo, kar ni ravno fajn. Svoje prispeva tudi to, da je vsa moja brezžična oprema (routerji na raznih koncih in krajih) še na standardu G...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

trnvpeti ::

jaz imam router N, in dela macbook z N veliko hitreje kot drug prenosnik z Gjem

jernejl ::

Mimogrede, če slučajno kdo ne ve, se v kratkem (februar, marec - nekateri upajo celo na jutrišnji dan) pričakuje update Macbook Pro serije.
Je pa vprašanje, kdaj bojo potem novi modeli na voljo pri nas v Sloveniji, tukaj se pa zna zavleči.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jernejl ()

trnvpeti ::

in kaj predvidevajo da bo novega?
hitrejsi CPU, ali se kaj drugega?

borchi ::

jutr (torek) bo novi macbook pro. tako kot vsak torek v februarju :8)

btw, macbooka brez 802.11N ni več.
l'jga

noraguta ::

če se ti zadeva pod linuxom nemarno greje najbrž nimaš pravilno skonfigurirane mašine.
cpu freqency scaling , gpu power management, etc...
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

SmeskoSnezak ::

kak pa se kaj izkažejo grafične v teh applih? Je kakšna razlika napram ostalim laptopom? Kakšna pa je razlika med ATi in nVidia grafičnimi v samem applu, se pozna to kje? Tak mal sprašujem. :8)
@ Pusti soncu v srce... @

zee ::

@noraguta: vse sem nastavil tako, ko je treba, vendar se je racunalnik se vedno prevec grel.

naslednji teden pride moja Tepka™ 8-)

PS: tepka je pri nas sorta jabolk.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Yohan del Sud ::

In kak si zadovoljen?


BTW. Rabim par testnih primerkov, takih ki so zelo frišno na macu, ali pa šele razmišljajo o njemu, ker pišem priročnik o osnovah Mac OS. ZS.
www.strancar.com

izzy12 ::

Pozdravljeni!
Odločam se za nakup MacBook Pro 2,4Ghz. Odloču sem se da bom notr dal 200gb disk z 7200 obrati, ki je 100$ dražji od unga s 5400, kar mislm da se splača notr dat. Kupu ga bom v ZDA ker mi ga bo kolega pol sm prnesu. Zdj me zanima če je še kej tazga k bi mogu zravn kupt pa bi rabu? No za Pro sm se odloču predvsem zaradi 15" zaslona in grafične kartice(mogoče kdo ve kakšno grafično ima navadn macbook?). Ne vem kako se nej odločim pri zaslonu ali nej bo Glossy ali ne? Zanima me še sledeče: ali gre v mac-a notr tut navadn ram za prenosnike, ker če tuki ob nakupu hočem 4gb rama nanese 400$ več kar se mi zdi malo pretirano. :\ Pa še nekaj: bral sem nekaj vrstic zgoraj da pridejo novi maci ven, ali so sedaj te že novi, ki so na njihovi uradni strani?(piše da so new zato me zanima:) )
Mislim da je to vse kar me zanima...še kakšnega dodatnega opozorila pred nakupu bom vesel!

Hvala za Vaše odgovore...

Lp,
I

robbe ::

Ja so že novi-no saj v ZDA, pri nas jih (najbrž) še ni. Notr daš daš lahko navadn ram za prenosnike, pač ddr2 pa ustrezna frekvenca. Navadni MacBook ima integrirano grafično Intel GMA X3100.
Sedaj pri Macbookih (Pro) ne dobiš Apple Remote - dalinjca, s katerim upravljaš FrontRow, tako da če misliš da ga boš rabil (men kar prav pride), boš zanjga mogel odšteti $19.
Glede zaslona pa se boš moral sam odločiti... pri glosy imaš bolj živo sliko, vendar lahko vidiš svoj odsev v ekranu, če si kje zunaj. Pri mat zaslonih pa tega ni, vendar pa nimaš tko žive slike.

izzy12 ::

Hvala za odgovor!
Bolj ko gledam apple opazam da stvar sploh nima s-video izhoda(ali se motim?). Ker mislm zamenat domac komp za laptopa me to zlo moti. Se ze kr nekako zdj nagibam na kak drug komp, recimo ibm(zakaj more bit tolk grd :) ).

Lp,
I

borchi ::

> Bolj ko gledam apple opazam da stvar sploh nima s-video izhoda

morš bol gledat ;-)
l'jga
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Macbook Pro - iStyle (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7010094 (7727) Meizu
»

Novosti z Applove predstavitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5629788 (25737) PrimozR
»

Macbook Pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
559008 (6274) ŠinkoM
»

Mac vs. Pc (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
18412587 (9228) thezerox
»

Macbook in BTC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
958151 (6540) Mulh

Več podobnih tem