» »

T-2 nas je nategnil

T-2 nas je nategnil

DimmniBurek ::

V stanovanju(5 kompov) smo naročili 5/5Mega povezavo. Ko smo jo dejansko dobili smo jo testirali, in dosegli smo take hitrosti, kot bi morali...
Nato smo čez nekaj dni opazili, da nam internet deluje počasneje. Nekajkrat smo poklicali, zmeraj bedni odogovori, da oni ne vejo kaj bi lahko blo in da je pri nas neki narobe...
No potem se je cimr razpiz.du in jih pošteno napizdil, da kaj se grejo in smo dobili nekoga, ki je preveril povezavo in ugotovil, da je na našem naslovu lahko uploada le 3mega in ne 5. Toliko nam ga tudi vleče trenutno. Prve 3dni smo pa imeli polno povezavo. Ni znal povedat zakaj je prve par dni delalo.
Zdej mi smo dobili račun za 5/5, sem ga tudi plačal, ker internet rabmo. Razmišljali smo o tem da bi nazaj prešaltali na 10/2Mega povezavo.
Zanima me kako lahko zdej ukrepamo in kakšne so naše pravice. V bistvu je to že ZAVAJANJE ;(( , ker so nam dali kvazi 5mega uploada, dejansko pa "ni možno", vsaj tako je rekel gospod.
There Is No Stronger Drug Than Reality

robbe ::

Če je ob priklopu bilo 5M uplovda in je nato sinhronizacija padla ne moreš temu rečt zavajanje. Pipco si imel skoz isto odprto, samo očitno ti pač kabel ne potegne tolk. Zdaj kaj bi lahko naredil : greš na drug paket z manj uplovda, ali pa prekineš nar. razmerje. In če tukaj nisi mogel dobiti 5M up, potem tudi pri drugih ponudnikih ne boš.

grex ::

Lahko greš na neuradni t2 forum in še tam potožiš. Načeloma te upoštevajo in ti predlagajo, kaj narest.

Splača pa se pregledati notranjo inštalacijo in zamenjati VSE navadne kable za UTP kable, tudi če je teh samo 2 metra, se bo poznalo.

Meni je vleklo 5down 1 up in imel sem 5 metrov navadnega kabla (ki je šel po stanovanju iz predprostora v dnevno sobo po zidu). Potem smo iz predprostora potegnili kvaliteten kabel (žal ni šlo v zid ampak okoli) in je hitros sedaj 10down 4 up, pa še TV laufa.

V najslabšem primeru se pritožiš in dobiš popust.

Gwanaroth ::

Nevem zakaj si šel plačevat, če nisi dobil tistega, kar si naročil. Bi spisal reklamacijo, priložil dokazila in bi blo..

Kontaktiraj uporabnika NavadniNimda, na tem ali na T-2 neuradnem forumu ( klik ). Meni je dosedaj rešil še vse probleme.
Lights often keep secret hypnosis..

Glej, mene "ne briga" kaki so kabli. Če mi oni dajo 5/5 potem OČITNO so linije dovolj. Da mi pa potem njihov uslužbenec pove da na našem naslovu NI MOŽNO imeti 5uploada, in nič ne ukrepajo naprej, potem nevem. Mi nismo krivi. Smo hoteli 5/5, smo jih dobili le na računu.
So mogli pač prej zmerit če vleče al ne. Sej so oni tam zarad tega...

Pujcek ::

sej si sam reku da je na zacetku delal, se prau tut ce bi zmerl bi takrat ugotovil da dela. zdej zakaj zdej ne dela vec je drug vprasanje. kaj pa ce bi se namesto da se pizdis tle na forumu in sprasujes za svoje pravice poklical na t2 in se poskusal zmeniti?!
:)

Na T-2 smo klicali vsaj 5× in je blo vsakič isto.Ja, gospod, bomo uredili, bomo dali "naprej". Je treba stopit do kake večje ribe, pa prevrnt pisarno, da se kej zgodi, štekaš?

andromedar ::

Hmmm, zanimivo.

Pri meni je POPOLNOMA ENAKA ZGODBA !

Najprej sem imel paket vdsl 1/1. 1mbit uploada je delalo samo prvih nekaj dni, potem nikoli več. Klical; rekli da ne gre več...tralala, hopsasa. Sem se sprijaznil in plačeval (čeprav sem imel 1/0.35)

Nato so nekega dne prinesli nov modem (tokrat vdsl2) in dal sem povečati paket na 4/1. Delalo OK nekaj prvih dni....nato je upload padel na 0.72 Mbit (ok, kar je dokaj blizu plačevanega). Sem pa menda 1100m po kablu od centrale.

Naključje?

Edit:typo
Eh?

Zgodovina sprememb…

trnvpeti ::

pac so ugotovili, da ne rabita toliko uploada
drugi pa malo vec rabijo, pa se izenaci

V našem stanovanju je bil upload vedno zaseden do fula, tudi ponoči. Vsi uploadamo in veliko rabimo internet čez dan, tko da ne mi s takimi bednimi...

bedno je ja,pac prevec uploadate
da gres v trgovino 1kg kruha za 1E, dobis pa 0.7kg
bos placal 1E? a to ni bedno?

Ma kaj hočeš ti sploh povedat? Prej si govoru da ker premalo rabmo so nam ga znižali, v smislu, sej ga ne rabjo.
ZDej praviš da ga preveč rabmo?

a ne citas med vrsticami?

robbe ::

Nič ne nižajo glede na porabo, verjemi. Ti lahko naročiš tud 50/5o paket, vendar ti v nebenem primeru ne morejo takoj reči ja tole bo šlo. Na da se točno predvidit koliko bo hitrost na tvojem kablu, žal.

#000000 ::

No ja ti bojo pač dal manjši paket, še vedno pa greš lahko h konkurenci. LP

Sej jest razumem da verjetno vsaki stranki ne stestirajo kablov in povezave, kar popolnoma razumem. Ampak če se stranka pritoži in pove kaj je na stvari, T-2 pa ugotovi, da več kot 3-4Mega uploada ne more laufat, zakaj ne ukrepajo? Zakaj oni ne pokličejo, ali avtomatsko ustrezno znižajo račun? Ker so nategatorji. To je vse...

a te tudi v pekarni nategnejo?

Karaya 52 ::

Pol Slovencev sploh T-2 ne more uporabljati. Soseda je pri njih naročila paket pa ni šlo, je mogla odjavit. Žal. Očitno ne boš mogel imeti 5/5. Je še pa kar dosti ljudi, ki so še kar prisiljeni imeti 128kbps. Komu naj pa taki zvrnejo pisarno?

Master D., jest se ne pizdim ker nam ne vleče 5/5, jest se pizdim, ker oni to vejo in nič ne nardijo. Kapiš? Če bi jaz naroču 10/10 bi mi ga mirne volje zaračunali, čeprav je isto kot da imam 10/2. To govorim, da so nefer.

Karaya 52 ::

Sj vem kaj misliš. Infrastruktura je slaba, niso pa tako butasti da bi ti znižali ceno. Če ne boš mogel imeti 5/5 boš moral iti na počasnejši paket. Oni tega namesto tebe jasno, ne bodo naredili. Če te kaj tolaži, js ne morem imeti niti 1/1.

dela ::

Imam 4/512 paket pri T-2, pa je od začetka delalo na polno, zdaj pa dela s 4/350. Vmes se je zgodilo to, da je sosed naročil ADSL pri siolu, nastale so dodatne motnje (ker imamo skupno omarico) ali je pa telekom kaj po omarici štoral. Poklical sem T-2, ker sem opazil padec hitrosti, prišel je tehnik, zmeril vse, povedal sem mu za soseda in to in je potrdil, da je verjetno to problem, potem mi je pa ponudil manjši paket, ker se ni dalo nič narediti, ampak ga nisem vzel, ker se mi ne splača za 3 evre žrtvovati 3 Mbit downloada.

Enega znanca so pa pri T-2 sami poklicali, da mu ne deluje s polno hitrostjo in je potem vzel manjši paket (od začetka mu je tudi delalo s polno hitrostjo). Poanta: T-2 ne more preverjati vsak dan za vsakega uporabnika, kako mu linija deluje, situacija v omaricah se pa stalno spreminja in to ne vedno po krivdi T-2, ker ima dostop do njih TELEKOM. Ampak očitno (primer je ta moj znanec) pri T-2 uporabnika opozorijo, ko opazijo, da mu internet ne deluje s polno hitrostjo.

Napiši reklamacijo, mogoče se da kaj potegniti iz situacije, vzami manjši paket, drugače pa pojdi h konkurenci (ki ti boljših hitrosti tudi ne bo zagotovila, bo te pa obrala).

dela ::

Mislim, situacija ni tako tragična, ker tudi če pri T-2 plačuješ neko hitrost, ki je ne dobivaš v celoti, je vse skupaj še vedno precej ceneje kot pri konkurenci - vsaj pri meni je tako. Dejansko nimaš neke prave alternative (razen optike), pa če se na glavo postaviš.

msjr ::

4/512 T2 (speedtest.net), pravkar stestirano:

Provider Location: Maribor
Server Location: Ljubljana
Tester's Location: Ljubljana / Dravlje

Download : 3832Kbps
Upload: 472Kbps

Če je Provider Location Laško dobim vrednosti preko tistih ki jih plačujem, tako da sem več kot zadovoljen.

OZZY ::

problem so 100% telekomovci, ki vedno neki ''urejajo''.....pri meni je blo tko (Litija), da dokler niso zgradil špara je blo max sihronizacija 23Mbit...Sedaj ne gre več kot 16,5Mbit....UL pa je ostal isti (hvala ne vem komu..)--mam zdej 10/4...Sicer bi lahko dosegel z vdsl2 hitros nekje do 40mbit ampak na račun UL, ki bi se prepolovil (s tem da bi ostal na 20/1)...Ni mi jasno kako pri V2 pade Ul tako drastično...pa da t-2 nima paketa 20/2..
Go with the flow.

Pujcek ::

pa dimni kaj bi ti sploh rad, da se varuh clovekovih pravic zate potegnu al kva? t2 ti je povedu da ti lahko dajo samo 3 mega uploada. ce ti je to kul pac placuj 5/5 al pa zmanjsaj paket ce ti nocejo zmanjsati racuna. ce ti pa kaj ni vsec pa spokaj na siol...
:)

Avby ::

Če ne gre 5/5 pač ne gre.

Tody ::

TOŽIT PRASCE !!!

Ne sej ne.. zadevo se da čisto normalno z malo (!!) truda uredit. Lepo kliči Helpdeks (po možnosti iz skypa imajo folk gor) in toliko časa vstrajaj da dobiš ime kdo se ti je oglasil in kdo bo prišel pogledat. Ko pride stric naj zmeri signal tam kjer zadeva pride v hišo ali pa na kaki bližni omarici... Tako boš videl pri čem si... Če vam je Telekom položil slab baker tuki T-2 nima kaj dosti praskat razen da vam spremeni paket... (tukaj spet tvoje teženje serviserju kateri paket lahko še prenese vaša linija) pravtako povabite serviserja v vaš dom da vam pove koliko nese linija tam...

Če bose razkopal kako utičnico tudi ne bo slabo ker te zadeve (iz lastni izkušenj) se kupujejo čim ceneje tem bolje... Čim starejša je vaša hiša tem bolj bedne možnosti za korekten upload mate...

Torej splošni nasvet morite serviseru dokler ne preveri vseh ampak vseh možnosti inse se potem odločite naprej, na danih rezultatih.

Linija dobra do vtičnice... pač zamenjate vtičnico ali direktiva povežite zadevo...

grex ::

Meni sedaj ni čisto jasno, kaj pravzaprav hočeš sedaj.

Pipce ti pri operaterju sigurno niso zaprli, veliko bolj verjetno je, da so se v bližini pojavile kakšne motnje, ki motijo upload.
Če se ne da zmenit ali nekako uredit (obstajajo poti, kabli interne inštalacije npr - ni tako drado to uredit), pojdi na manjši paket, ki ti ga kolikor vem tudi predlagajo, kadar ti ne morejo drugače stvari uredit (meni so to namreč predlagali, ampak sem videl, da mi je točno 15 minut vzela zamenjava tistega kabla).

Kaj sploh pričakuješ od njih. Za €4 nižji račun - vse kar moraš storiti je, da plačaš kolikor se ti zdi potrebno, jim tvojo namero emailaš pa imaš.

BigWhale ::

A je to zagotovljena pasovna sirina 5/5 ali je maksimalna? Poglej pogodbo. Po mojem je to maksimalna. Ce bi rad zagotovljeno, se preklopi na leased line.

Mr.B ::

Pojdi na SIol-l, biš videl, tam boš tudi moral poklicati, in poslati v pisni obliki spremembo hitrosti, ker ti ne zagotavljajo prenosov...

Verjetno kak SIOl-ov ul-ja, ker so telekomovci prebukirali linije...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prekinitev pogodbe, telekom..

Oddelek: Omrežja in internet
237000 (5994) m0LN4r
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet