Forum » Omrežja in internet » WRT54GL in povezava
WRT54GL in povezava
steve29 ::
Doma imam router wrt54gl, ki je povezan preko modema (AMIS). Na router je povezan stacionarni rač. preko kabla in moj laptop brezžično. Na routerju mam naložen dd-wrt, vse lepo skonfigurirano (čeprav sem bolj laik) in zadeva super funkcionira.
Sedaj pa obstaja v naši občini možnost povezave na brezžično omrežje. Kupiti nameravam anteno YAGI (12 ali verjetno 16db) in se povezati na to omrežje. Zadevo sem glede kvalitete signala preveril (oddaljenost je cca. 500m zračne linije brez ovir) in kvaliteta signala je dobra tako da bo zadeva 100% delovala.
Zdaj pa k bistvu:
obstaja možnost da bi na router bil priklopljen preko modema in hkrati z usmerjeno anteno?
Če je mi prosim kdo razloži kaj bi še bilo potrebno nastaviti ali pa potrebujem drug router da bi eden deloval kot ap drug pa klient?
Hvala.
Sedaj pa obstaja v naši občini možnost povezave na brezžično omrežje. Kupiti nameravam anteno YAGI (12 ali verjetno 16db) in se povezati na to omrežje. Zadevo sem glede kvalitete signala preveril (oddaljenost je cca. 500m zračne linije brez ovir) in kvaliteta signala je dobra tako da bo zadeva 100% delovala.
Zdaj pa k bistvu:
obstaja možnost da bi na router bil priklopljen preko modema in hkrati z usmerjeno anteno?
Če je mi prosim kdo razloži kaj bi še bilo potrebno nastaviti ali pa potrebujem drug router da bi eden deloval kot ap drug pa klient?
Hvala.
OmegaBlue ::
Da se, ampak ne preko web vmesnika, za takšne stvari bi se mogel spustit v konzolo in delati dual wan - ni neka trivialna network zadeva.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
OmegaBlue ::
In a nutshell, za tako konfiguracijo bi ti bolj prav prišel openwrt kot pa dd-wrt. Sicer gotovo je kje kakšen članek že kako se dual wan naredi na tem routerju (stvar je noro popularna).
Na primer v port internet uštekaš modem enega ponudnika v port "1" na LAN delu pa drugega. Porti na linksysu so določeni striktno softwersko in jih lahko brez težav razporejaš v skupine - tudi wireless del. Vsak potem lahko vzpostavi povezavo s svojim ponudnikom, kaj pa delaš od tukaj naprej je pa tvoja stvar. Lahko delaš load balancing, torej ko je ena povezava zasičena začne preusmerjati promet po drugi povezavi, lahko samo določene protokole (http, ftp, bittorrent) usmerjaš po eni povezavi nekaj pa po drugi. Seveda nastavitev tega vsekakor ni za laika.
P.S.
Google search - nisi edini ;)
Na primer v port internet uštekaš modem enega ponudnika v port "1" na LAN delu pa drugega. Porti na linksysu so določeni striktno softwersko in jih lahko brez težav razporejaš v skupine - tudi wireless del. Vsak potem lahko vzpostavi povezavo s svojim ponudnikom, kaj pa delaš od tukaj naprej je pa tvoja stvar. Lahko delaš load balancing, torej ko je ena povezava zasičena začne preusmerjati promet po drugi povezavi, lahko samo določene protokole (http, ftp, bittorrent) usmerjaš po eni povezavi nekaj pa po drugi. Seveda nastavitev tega vsekakor ni za laika.
P.S.
Google search - nisi edini ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568407 (5236) | c23po |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18733 (11670) | Hayabusa |
» | Internet + IPTV preko WLAN omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 23006 (13833) | umexteacher |
» | 2 povezavi v internetOddelek: Omrežja in internet | 1799 (1506) | bartmatej |
» | 2 mreže, 2dhcpjaOddelek: Omrežja in internet | 1268 (1052) | Pyr0Beast |