» »

Igranje iger preko multyplayer-a?

Igranje iger preko multyplayer-a?

itsmeanthony ::

Imam router ASUS WL-520GC in me zanima, zakaj se recimo kolega pri multiplayer igrcah (npr.nba, stronghold) ne more povezat na mene, ko ustvarim/hostam igro? Če priklopim net direktno na modem, dam samo moj statični ip in je to to, pa dela normalno. Kaj točno morem nastavit v routerju, da se bo lahko nekdo drug na mene povezal?

LP in hvala

Housy

strictom ::

Ti moraš port ki ga igra uporablja forwardat naprej na svoj računalnik.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

tsatthoggua ::

Ok začni tukaj na tej strani.

Najdi svoj router potem željeno igro in enostavno sledi navodilom. Simpl :))

Grey ::

Snemi si program Hamachi, pa igrajta tako kot, da bi bila povezana na LAN.

Zanima me namreč še ena stvar, ali more tisti, ki se na mene poveže vpisat ip v obliki "ip:port" ali samo "ip"?

Lp,

Housy

Zgodovina sprememb…

tsatthoggua ::

Mislim da je dovolj samo IP, ker port ( ki si ga na routerju odprl) je bil namenjen točno določeni igri. In ta seveda sama ve katerega je treba uporabit.

Drugače je naprimer pri kakem FTP strežniku, če spremeniš default port na kar nekaj. V tem primeru mora gost vpisat IP in port.

AlienGT ::

Mogoče bi tudi tole kaj pomagalo.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

Smo s kolegi probali igrat preko hamachija, pa se je en kolega lahko povezal, ta drugi pa ne, ker ga je vrglo iz igrce (ta, ki ga je vrglo iz igrce, pa se je lahko normalno povezal, če sem bil prikloplen samo na modem), tako da hamachi na žalost odpade. Odprl sem tud porte za igro Stronghold Crusader, v kateri je lahko poleg ip-ja vpišeš še port, ampak na žalost ni delalo, tak da ne vem kaj delam narobe. Odprl sem pa takole (tcp in udp):

port range -> 2350:2350
local ip -> 192.168.1.2
local port -> 2350

Upam, da sem se prav lotil :|

P.S. --> na onem linku portforward.com ni mojega modela routerja, je samo ASUS WL-520G, jaz pa mam model 520GC.

LP,

Housy

Zgodovina sprememb…

Mavrik ::

Hamachiju v nastavitvah povej, naj uporablja vedno isti par UDP/TCP portov ter ju nastavi. Potem isti par portov forwardaj na svojo kišto pa bo Hamachi lepo delal.
The truth is rarely pure and never simple.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372340802 (41258) ignats
»

modem router

Oddelek: Pomoč in nasveti
221665 (1342) KTr1sk
»

DVR snemalnik LS-9004H - vzpostavitev omrežja?

113266 (3121) Housy
»

Wake on lan - how to?

112706 (2365) misek
»

Router in Wireless system?

253696 (3456) ToJo

Več podobnih tem