Forum » Omrežja in internet » NETGEAR problemi
NETGEAR problemi
MagElan ::
mene pa zanima nekaj stvari v zvezi z mojim routerom.
imam namrec netgearov 108 Mbps wireless router (WGT624) in sledece probleme:
- povezava laufa, ob cisto nakljucnih trenutkih pa vse skup zablokira potem pa se:
a) uredi cez kako minutko samo od sebe
b) router se resetira,
in potem dela dalje, vcasih cele dneve nic, vcasih pa kar v razponu nekaj minut parkrat.
- druga zadeva pa je sledeca. zanima me ali se da kako fiksirat ip prikljucenim racunalnikom. zdaj ga dodeljuje po sistemu kdo prvi pride, dobi nizjo stevilko, in ni problema ce se priklopi novi racunalnik preko kabla, je pa problem ko se hocem povezat preko wirelessa.
npr.: ko sta oba racunalnika s kablom vzgana, vklopim laptopa pa wireless dela, izklopim laptopa pa vmes ostala dva se vedno gorita, spet vklopim laptopa wireless dela. problem se pojavi ce vmes ko je laptop izklopljen ugasnem kerega od stacionarnih, pa hocem spet na laptopa it, potem moram router resetirat da mi net dela preko wirelessa. ce pogledam pod dosegljiva brezzicna omrezja ga vidim, le povezat se ne da. sumim IP-je.
ce ima/je imel kdo podobne tezave, ali ve kako se le-teh resit, z besedo na dan =)
hvala
imam namrec netgearov 108 Mbps wireless router (WGT624) in sledece probleme:
- povezava laufa, ob cisto nakljucnih trenutkih pa vse skup zablokira potem pa se:
a) uredi cez kako minutko samo od sebe
b) router se resetira,
in potem dela dalje, vcasih cele dneve nic, vcasih pa kar v razponu nekaj minut parkrat.
- druga zadeva pa je sledeca. zanima me ali se da kako fiksirat ip prikljucenim racunalnikom. zdaj ga dodeljuje po sistemu kdo prvi pride, dobi nizjo stevilko, in ni problema ce se priklopi novi racunalnik preko kabla, je pa problem ko se hocem povezat preko wirelessa.
npr.: ko sta oba racunalnika s kablom vzgana, vklopim laptopa pa wireless dela, izklopim laptopa pa vmes ostala dva se vedno gorita, spet vklopim laptopa wireless dela. problem se pojavi ce vmes ko je laptop izklopljen ugasnem kerega od stacionarnih, pa hocem spet na laptopa it, potem moram router resetirat da mi net dela preko wirelessa. ce pogledam pod dosegljiva brezzicna omrezja ga vidim, le povezat se ne da. sumim IP-je.
ce ima/je imel kdo podobne tezave, ali ve kako se le-teh resit, z besedo na dan =)
hvala
-=MagElan=-
Pyr0Beast ::
Posodobit, pa bo konec tvojih muk :)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Pyr0Beast ::
Yup
Some nanoparticles are more equal than others
se nekaj me zanima :D
firmware je najnovejsi za americane (for north america only).
kaj to pomeni? kaj majo tam drugacnega kot pri nas?
bi meni delalo al ne? se splaca probat? ;) da ne bom vsega skup pokvaro :D
LP
firmware je najnovejsi za americane (for north america only).
kaj to pomeni? kaj majo tam drugacnega kot pri nas?
bi meni delalo al ne? se splaca probat? ;) da ne bom vsega skup pokvaro :D
LP
-=MagElan=-
sem probal pa opazo da je najnovejsi firmware ze instaliran :S (vsaj tisti na njihovi uradni strani od septembra 2006)
se da kje dobit se kaki neuradni firmware, ki bi lahko delal? al se ni za spilat z doma naretimi, ce sploh obstajajo?!
tak da zgleda je sem spet dobo zanic robo....
nikoli vec v zivljenju ne kupim izdelka ki je narejen na kitajskem, pa ce bo se tako poceni ... v bistvu 85€ kar sem dal za router sploh ni tako poceni, ali pac?!?!
se da kje dobit se kaki neuradni firmware, ki bi lahko delal? al se ni za spilat z doma naretimi, ce sploh obstajajo?!
tak da zgleda je sem spet dobo zanic robo....
nikoli vec v zivljenju ne kupim izdelka ki je narejen na kitajskem, pa ce bo se tako poceni ... v bistvu 85€ kar sem dal za router sploh ni tako poceni, ali pac?!?!
-=MagElan=-
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MagElan ()
Slowenc ::
Za 60€ bi si kupil linksys 54, pa bi zadel v polno, pa še prišparal bi.
Za netgear drugih firmware-ov ni. Samo tovarniški.
Za netgear drugih firmware-ov ni. Samo tovarniški.
Skiny gate.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Omrežja in internet | 171376 (36269) | hojnikb |
» | Problemi z SiOL Wi-fiOddelek: Omrežja in internet | 1587 (1243) | fosil |
» | Linksys WRT54GL ne dela???Oddelek: Omrežja in internet | 11605 (9116) | Kyou |
» | Internet + IPTV preko WLAN omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 23011 (13838) | umexteacher |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44102 (19642) | imallears |