» »

samomor

samomor

Gandalfar ::

Kaj mislite.

Da se ubijes. Ali bo potem treba ponovno skozi vso to bedo in plitkost tega nasega sveta ali bo resnicno konec vsega tega. Enkrat za vselej. Mir ter nicesar vec.

Sicer je to morda bolj vprasanje reinkarnacije.

Morda bi bilo treba vprasanje drugace formulirati : ali je samomor tudi moznost?

Matek ::

Uh, sreča. Sem mislu da rabiš nasvete:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Gandalfar ::

ah za to bom odpru kaksno drugo temo ^_^

Najprej je treba to obdelat...

ChiefThunder ::

Jz upam, da se bom po smrti reinkarniral v kašno višjo obliko... še enkrat skozi ta šit, ne hvala.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Thomas ::

Zdej ne vem, če ti kaj daš na moje mnenje. Morš bit kar precej pameten in še pogumen zraven, da bi.

Reinkarnacija je nekaj, kar je na črni listi Martina Gardnerja. Na isti črni listi, kot petek 13., črne mačke, horoskop ... itd.

Kdo je Martin Gardner? Oh, en Science Ortodox izpred desetletij. Čeprav je še živ.

Okay, cut the poetry Thomas!

Reinkarnacija (brez prenešenih spominov seveda) je nekaj, kar po mojem sploh ne moreš izključiti.

Ubij se in prav lahko se znajdeš v pesjaku gospe Močivnik. Če imajo psi seveda self awareness - kar pa po mojem le nimajo. Čist zihr pa nisem.

Toda zelo lahko se znajdeš v Idiji kot Nedotakljivi, par let star. To na cesti. Ni nujno, da boš naslednice matere Terezije sploh kdaj srečal.

Lahko te isto zadane tudi tudi v Moskvi, kjer je še mraz povrhu.

Zato se ne špilej! V Sloveniji 2002 ni tko slabo. Tud če si en depresiven pigzmar trenutno!


:)




Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mercier ::

Je možnost, seveda. Ampak to možnost izkoristijo šleve. Mislim na tipe, ki imajo dostop do interneta, "streho nad glavo" in podobna sranja, pa se grejo fentat. Do te stopnje samopomilovanja se ne gre spuščati. Take bi js dal posthumno linčat, pa pokopat brez svete maše za ograjo britofa. >:D

;)

Gandalfar ::

do you think that they would care?

Ali pa se ti zdi, da bi tisti zgoraj gledal na to?

Itaq je samomor nekaj kar cerkev AFAIK ne priznava ..

Mercier ::

Eh, tist je đouk. Gre za to, da so eni obremenjeni s sabo na precej patološki način in to je to. Šur, za akcijo so lahko tudi dobri razlogi, ampak ni to za povprečnega Slovenca.

Ni baš prijetno videti človeka, ki se privede do stanja (in v njem na vsak način vztraja), ko se mu zdi, da se je baš proti njemu osebno zarotilo vse stvarstvo in še kak stvarnik povrhu. Se ti smili, ampak je vimp, kakorkoli obrneš stvar.

Reinkarnacija? So me popisali kak dan nazaj. Ni blo treba kuvert, sem se izjasnil z eno besedo - ateist. Tak, da nima smisla, da razlagam.

Gandalfar ::

Je možnost, seveda. Ampak to možnost izkoristijo šleve. Mislim na tipe, ki imajo dostop do interneta, "streho nad glavo" in podobna sranja, pa se grejo fentat. Do te stopnje samopomilovanja se ne gre spuščati.


Ampak ali se ti ne zdi, da je tocno to morda vzrok za vse skupaj. Da imas moznost mislit? In da je ta moznost skodljiva? Da si s tem, ko mislis sam sebi nevaren?

Thomas ::

NekoIme

To, da si ateist (tako neomajno prepričan kot jest?), nima z (ne)možnostjo reinkarnacije nobene zveze.

Za teiste ima Bog čez duše - in promet z njimi.

Za kritično razmišljujočega ateista - je pa to vprašanje možnosti ponavljanja nekaterih cerebralnih (informacijskih) vzorcev.

Marxistični ateizem - je samo antireligiozna propaganda brez kakšnega boljšega vpogleda.

"Sem ateist in materialist, zato ne verjamem v pretvarjanje mase v energijo!"

Bullshit!

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Fury ::

Mozno da se vam to kar bom rekel zdi totalno neumno.. amapk jaz mislim da je glavni problem človeka, ki reče da je življenje en kup dreka, to da se enostavno z vsem prevec obremenjuje ali pa ima obupno previsoke cilje.. poznam dosti ljudi, ki se zaradi sole (!!) tako sekirajo, da so ze razmisljali o samomoru zaradi stresa ipd.

Jaz vam recem, če ste omejeni zaradi danasnje druzbe, da delajte v zivljenju tisto kar vam pase in res naj se vam 'strga' naj se drugim zdite cudni.. pa kaj !!! glavno da ste vi srecni.. seveda bi tukaj edino isključil nasilje :)

Samomor pomoje ni prevec dobra resitev, saj tudi ce reinkarnacija je, je prevec moznosti, da se reinkarniras v nekaj slabsega.. ceprav se nikoli ne ve kako vesel je vrabcek ko cele dneve sedi na veji :)

Thomas ::

> se nikoli ne ve kako vesel je vrabcek ko cele dneve sedi na veji

V vrabčka se prav gotovo ne boš reinkarniral, saj nima ustrezne infrastrukture v možganih.

Vprašljivo je če jo imajo celo šimpanzi. Morda.

Sej je dovolj hudo, če si povprečen Subsaharski Afričan(ka). A ni?

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

whatson ::

Ali pa arabski beduin mogoče... >:D :D
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Mercier ::

Gandalfar:

Seveda, imaš prav. Ljudje razmišljajo in se (narobe) odločijo. Samota pa je prostor za razmišljanje. Včasih je treba malo prekiniti oboje. Razmišljanje in samoto. Celo preveč čokolade škodi, kaj šele razmišljanja. :)

Poglej še na tak način: če bi nekdo to razmišljanje prekinil s pošteno brco v rit - idi ti malo vrt okopat, ne pa da se izležavaš po kavču in smiliš samemu sebi v svoji "brezizhodni" situaciji, bi znoj spral črne misli. Ostala bi le rahla nejevolja in kasneje (najverjetneje) zadovoljstvo zaradi opravljenega dela.

Še en način (prekleto težek in neverjetno učinkovit): ne čakati na druge, ampak prositi za njihovo pomoč (ne mislim na namigovanja in znake, ki jih morajo drugi prepoznati). Svet postane naenkrat boljši in ljudje bljižji. Ja, jebeno težko, ampak vsak mora tu in tam premagati ego.



Pomisli kako neumna se zdi vsaka "brezizhodna" situacija po kakšnem dnevu ob kakšnem pivcu, na kakšni prijetni lokaciji. Komu se takrat umira? Evo, zato sem jezen na suecidne ljudi. Vsa pizdarija zarad nekaj samote in slabih misli, ki jih odpravi malo dobre volje. Upam, da res gledajo potem "od zgoraj" in si iz jeze pulijo perje iz kril.

Mercier ::

Thomas:

Jah...kaj pa vem. Sem ateist na klasičen način. Ne verjamem pač. Malo je komplicirano bolj trdno ali manj trdno ne verjeti. Marksist pa nisem. To "idejo" kot v biti dobro (v praksi pa malenkost zavoženo) razkrinkal in opredelil kot bulšit Slavoj Žižek (tole ti ne bo všeč, hehe >:D )

PROTOKOL pa spremljam :)

ChiefThunder ::

Nekolme: dobro povedano.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Thomas ::

NekoIme

Edino kar problematiziram v tem pogovoru s tabo je, da se "prizna pristojnost" za (re)inkarnacijo (le) teizmu.

Sicer je v redu, kar si napisal.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Fury ::

no tocno tko nekoime! zdej si pa zadel! edin jest bi sok namest piva :)

Mercier ::

Thomas:

No, saj razumem. Moja poanta je, da moj ateizem ni ani-karkoli, Slavoj je le dodatek. Sem pač žleht. :D

PROTOKOL part je pa odgovor na vse ostalo, čeprav bom boljši vpogled raje prepustil tebi. Sam pa bom počakal na rezultate. Eni smo taki (večina, itak to veš). Not pravd, bat not ašejmd idr.

Ja, moja prva omemba reinkarnacije se je pa res nanašala le na "klasično".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

Ziga Dolhar ::

Predpostavimo, da bog obstaja ter je življenje 'večno' (ali na tej ali pa na oni strani).

Življenje mi je bilo podarjeno. Vau, božji dar.

Kaj pa, če ga nočem? V čem je Stvarnik torej boljši od posiljevalca? Nočem življenja, in se ga ne morem znebiti? Že to, da mi je bilo dano proti moji (sedajšnji, a to na stran) volji?

Seveda je tole hipotetično, čeprav bi se zadnjič najraje pod vlak zapeljal :D

Mercier ::

OK, če

Potem ti je bila tudi volja dana, da si lahko nejevoljen in ti življenje ni bilo dano proti volji - prej je nisi imel. Glede daril - ponavadi smo jih veseli.

||_^_|| ::

Ninđa: men se zdi da sta stvarnika v tvojem primeru dva. Tvoja mamica pa tvoj očka. Če ti ni všeč kako sta te posilila se z njima zmeni:D

Ziga Dolhar ::

Amm, NekoIme: Tvojo tezo sem izključil z Že to, da mi je bilo dano proti moji (sedajšnji, a to na stran) volji?

Kaj čmo :]

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Kukr je reku Jack Nicholson:

You want the truth ... you want the truth ??! - You can't handle the truth!


Resno, če se ne moreš spoprijeti s tem da si - potem ti tudi razlaga ZAKAJ si - nič ne pomaga.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mercier ::

LordNinja:

Ja, sem slabo bral. V tem primeru imaš prav. Ampak kakšen smisel ima to? Mislim na tole hipotetiko. Če sladoled ne bi bil sladek, pa mrzel, pa se ne bi dal jest, potem ga ne bi nihče jedel/lizal. Najbrž še sladoled ne bi bil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

PersonaRudis ::

Hm...po mojem je smrt (v tvojem primeru samomor) korak bližje resnici, tisti resnici, ki je med drugimi lahko to, da ne boš več obstajal, da bo vsega konec. >:D

Včasih se zamislim, kaj bo čez enih 50-60 let, ko bom predvidoma umrl.:D Kaj če je po smrti vsega konec? Edino tega si ne morem predstavljati, da bi bilo vsega konec, drugače se pa ne splača ubiti, rajši vzami vse zanimivo iz življenja in sprobaj vse, smrt pa te bo že itak počakala, tako da po mojem nimaš kaj za zgubi, kvečjemu lahko kaj dobiš, če se ne ubiješ zdaj.0:) :D

Binji ::

Kaj pa ce je v tistih 60 letih vseskup le en vesel dan?
Oz. se hujse..ce sploh ne ves al bo v tistih 60 letih sploh kaksen vesel dan? To je po moje hujse. Seveda pa je zivljenje tako kakrsnega si ga naredis. Precej je odvisnega tudi od lastnega pogleda nanj. Npr. ce te en zacne jebat ga jebi nazaj (za foro seveda), ne pa se takoj odplazis nekam jokat kako te svet ne mara
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Spajky ::

Ko maš za krepat, potem šele vidiš, kako je kljub vsemu lepo žvet in pol ne bi več rad umrl (no ja prije ili kasnije se mora...) PS: iz lastne izkušnje! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Ziga Dolhar ::

Živeti je lepo obratnosorazmerno s tem, v kolikšni meri dovoliš, da slabe izkušnje vplivajo na tvojo objektivno mišljenje.

Pri meni? Zelo. V zadnjem času je bilo dovolj 5 sekund, da sem čisto na koncu z živci. Ja, ja, sej vem, ni vredno -- še posebej zaradi deklet ne. Grrr

LojzePek ::

Kaj za samomor se da zavarovat?

DoloresJane ::

The grass may actually be greener on the other side of the fence, but it still has to be mowed.

Razmisli malo o tem. Samomor seveda je moznost. Ampak ne taka, kot ti mislis. Tezava z zivljenjem je v tem, da je in vedno bo tezavno, dokler se s tem ne sprijaznis. Ti se zaradi tega se vedno grizes. :\\

Zivljenje, tudi posmrtno ali v kateri koli reinkarnaciji po mojem ni cisto nic drugacno od tega tu. Lahko se znajdes v kaksni drugi civilizaciji, kaksnem drugem casu, to je najvec, kar se ti lahko zgodi. Ce ne znas obvladati svojega zivljenja, pa tudi po smrti oz. prehodu v kaksno drugo zivljenje ne bo nic drugace. Verjemi. :D

Kljuc je v tebi - izberi modro ali rdeco tabletko. Znano ali neznano. Ti bos ostal enak. :)

Ziga Dolhar ::

Nadez, kaj me briga, kakšen/kaj sem: važno je, kakšna je okolica do tebe :).

Binji ::

LordNinja: nope, najbolj je vazno kaksen odnos imas ti do okolice.
Meni se lahko jebe, ce me npr. tipica ne mara, lahko me ful prizadene. Mene osebno bi bolel kurac zanjo. Mogoce ne takoj, ampak tako hudo ne bi bilo.
Vcasih (vsake pol ure npr:D ) si je pac treba rec "so fucking what??"
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

gorenc ::

jaz vidim problem v zahodni druzbi in miselnosti le-te.

poglejmo za kaj se zenemo vsi, za cimboljse ocene, za cimboljso sluzbo, da bomo boljsi od soseda, za materialne dobrine in preskrbljenost na stara leta.
nihce vec ne zna uzivati danasnjega dne in ga izkoristiti.

kaj mi pomaga brokerski poklic in managerska placa ce sem celo zivljenje zagrenjen in ne znam uzivati?

Thomas ::

> jaz vidim problem v zahodni druzbi in miselnosti le-te.

Kakšna sreča za vse, ki niso iz Zahodne družbe! Za ničemer se ne ženejo, cel dan razmišljajo o šamanovi jutranji prerokbi, otroci jim v glavnem kar umro ... sami pa tudi nimajo nič za dat v želodec.

Sarkazem je seveda nameren in umesten.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Binji ::

Pa smo spet tukaj. Zahod je najboljsi, ceprav je v kurci.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

gorenc ::

vazno da tomas vse ve in zna. omenil sem miselnost, ce slucajno nisi opazil;)

Thomas ::

Res ste revčki na Zahodu ja. Bogi revčki, kako vam je hudo!

V resnici ne premorete niti malo sočutja z ljudmi, ki živijo v bedi izven tega Zahodnega sveta.

Pa seveda ne zaradi Zahoda, pač pa zaradi njihovih neumnih običajev.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gorenc ::

kaj je pa zdaj narobe? zakaj spreminjas temo?

skorc_norc ::

Ediono sočutje, ki ga jaz občutim do ljudi iz Vzhodnega sveta je, da imajo kakršnekoli stike z Zahodnim svetom :D
Mar ne bi bilo bolje (za njih), če Afrika ne bi bila nikoli odkrita? :\

Ne me ravno dobsedno jemati. Samo malo razmislite.

Zgodovina sprememb…

DoloresJane ::

Lord Ninja-

če te res briga, kakšen si, potem tudi druge najbrž prav malo briga zate. Ne vem, če si opazil, vendar je zelo pogosto res, da imajo ljudje o nas ravno tako dobro mnenje, kot ga imamo sami o sebi.

In iz tega sledi - kakor se obnašaš do drugih, tako se bodo drugi do tebe. Poskusi nekoga, ko bo slabe volje nasmejati (pa prosim s kakšno foro, ki se ji, ko si down, da smejati) in videl boš, da ti bodo hvaležni oz. se bodo zaradi tebe bolje počutili. Se boš ti v tme času spremenil? Seveda ne. Vendar pa bo ta druga oseba imela boljše mnenje o tebi. :)

Če pa ti tako ustreza biti determiniran z mnenjem drugih...no ja, potem je to bolj tvoj problem. :\\ Je pa misel o travi odsev mišljenja posameznika in ne tistih, ki tega posameznika obdajajo. Tudi samomor je isti problem. Če dovoliš, da te drugi določijo in determinirajo, se seveda lahko ubiješ. Življenje ni bilo namenjeno šibkim, ki potrditev iščejo v drugih. ;(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Življenje po življenju (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9021471 (20107) bluefish
»

Zakaj naj bi bila reinkernacija tolažba?

Oddelek: Loža
463088 (2327) SavoKovac
»

Srž religij (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18710984 (8932) OwcA
»

Potovanje duš, reinkarnacija,....

Oddelek: Problemi človeštva
329393 (8821) freserovski
»

Reinkarnacija, prejsnja zivljenja, all of the rest... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
826444 (1966) Poldi112

Več podobnih tem