» »

Plače informatikov v javnem sektorju

Plače informatikov v javnem sektorju

«
1
2

ab1tone ::

Torej: država vsako leto podeli nekaj štipendij za potrebe državne uprave...zanima me kakšno plačo pa lahko pričakujem kot uni.dipl.ing računalništva in informatike v državni upravi, oziroma bolj konkretno na Agenciji za okolje in prostor, če mogoče kdo že dela tam oziroma je delal.

Hvala
ab1tone

dukenukem ::

slabo sigurn ne,bogo plačo da se komi žvi majo delavci ,po pisarnah se pa majo čist fino

Tody ::

glede na privatni sek(s)tor spet ne tok hot :D Delaš pa vrjento v privat malce več >:D

Pizzicato ::

dukenukem, Prosim lepo, ne govorit na pamet. Iz prve (!) roke ti povem, da boš v državni upravi prejel plačo v odvisnosti od tega kakšen naziv boš dobil. Če imaš VII stopnjo izobrazbe lahko dobiš naziv SVETOVALEC III, če pa imaš kakšne veze in poznanstva ali pač srečo pa VIŠJI SVETOVALEC III.

Plača (neto) za SVETOVALEC III je cca. 700,00 EUR, VIŠJI SVETOVALEC III pa cca. 840,00 EUR.

Zdaj razumete zakaj gremo 30.1.2008 na ceste?;((
Bogo

kopernik ::

Ne, ne razumemo. Pejd raje v drugo službo kot na cesto.

Vice ::

Odvisno kje delaš in iz prve roke povedano imaš lahko plačo med 600€ - 1700€ za isto delo ista izobrazba (VII).

drejc ::

Ne, ne razumemo. Pejd raje v drugo službo kot na cesto.


+1
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Bellzmet ::

+2

kixs ::

Odvisno od naziva... tudi blizu 2000€ (neto) lahko dobis. Kar pa je tudi v gospodarstvu zelo tezko dobit, ce nisi ravno sam svoj sef ali pa res zelo dober in pomemben clen v podjetju.

AlexP ::

      Ne, ne razumemo. Pejd raje v drugo službo kot na cesto.

+3

AndrejS ::

informatiki so zelo iskani.... vsaj sposobni...

torej +4

ab1tone ::

Hvala Pizzicato!

Nebi rad vidu da se tule na moji temi sproži neko glupo štetje, sm za proteste, če ne veste zakaj, si pejte pogledat časopis Finance prejšnega tedna
ab1tone

kopernik ::

Govorimo o IT sektorju, da ne bo pomote. Enostavno je težko razumeti željo po stavkanju, ker fajn službe res ni tako težko dobiti, sploh ne za nadpovprečne, kot je rekel Andrej. Če greš stavkati iz solidarnosti do drugih, potem govorimo o drugih razlogih, ne o slabem stanju v IT sektorju ...

Daedalus ::

Kot so rekli že drugi - če si vsaj pol sposobn kos IT osebja, nočeš delat v državni upravi. Je preveč dobrih ponudb naokoli. Če pa nisi - je pa tud služba v javnem sektorju dovolj dobra.

Je pa res, da v "divjini" naziv špila ponavadi bolj sekundarno vlogo - je treba poleg diplome še kaj znanja pokazat>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

opeter ::

A res greste na cesto 30.1.2008? Pa kaj boste tam delali? Prosjačili?

No, šalo na stran... kaj boste s tem sploh dosegli?
Ali misliš, da tekstilne, cestne udr. delavce briga, če bodo informatiki stavkali? Večina sploh ne ve, kaj je to informatika, ve pa to, da je zaradi teh škatel na/pod/ob mizah izgubil posel. Recimo retušerji v tiskarnah. Prav tako monterji... kmalu bo ročno montiranje le še zgodovina. :8)

Le vprašanje časa je, kdaj bo folk naredil revolucijo in uničeval računalnike, podobno kot je bilo v časih industrijske revolucije...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Keyser Soze ::

Samo tale privat sektor te lahko hitro povozi. Ane. Firme pridejo, firme gredo. Da bo pa stalno povpraševanje po delavcih za IT sektor je pa tud mal utopično pričakovat. Mašine nadomeščajo delavce za tekočim trakom in mašine bodo nadomestile delavce za IT "trakom". Kdo bo pa takrat dal 2000€ neto plače?

Zadeva ni tako črno bela kot jo slikajo nekateri. Je še kakšen drug aspekt službe kot pa plača.

Javni sektor nudi plačo, ki je v naprej znana. Nudi napredovanje, ki je v določeni meri predpisano oz. redno. Nudi redno izplačevanje plače. Socialno varnost nad drugimi.

Skratka, ima svoje pluse. Privat sektor pa nudi večjo plačo, samo je riziko večji. Najboljša je pa kombinacija obojega, se razume. Nikar pa ne kovat v zvezde seda privatnikov. Da ne bomo čez en mesec brali tule, kako vam firma ne plača prispevkov in plače, ker je v vodo padel en major projekt na katerega so stavili praktično vse kar so imeli.

P.S.: Plus, fantje, na začetku je res slabša plača v javnem sektorju. Je pa treba vedeti tudi to, da lahko marsikam prilezeš, če se znaš obračat po vetru ali pa če pokažeš znanje nad ostalimi.
OM, F, G!

Daedalus ::

Da bo pa stalno povpraševanje po delavcih za IT sektor je pa tud mal utopično pričakovat. Mašine nadomeščajo delavce za tekočim trakom in mašine bodo nadomestile delavce za IT "trakom". Kdo bo pa takrat dal 2000€ neto plače?

Takrat tud 800€ plače v javnem sektorju ne bo več, brez skrbi.


Skratka, ima svoje pluse. Privat sektor pa nudi večjo plačo, samo je riziko večji. Najboljša je pa kombinacija obojega, se razume. Nikar pa ne kovat v zvezde seda privatnikov. Da ne bomo čez en mesec brali tule, kako vam firma ne plača prispevkov in plače, ker je v vodo padel en major projekt na katerega so stavili praktično vse kar so imeli.


Jah, rizik morš ocenit sam. Meni osebno je trenutno delovno okolje (javna ustanova) čisto prepočasno in preveč "okostenelo," pa zna bit, da se bom počasi preselil. Če se bom opekel - hey, it's my call. V vsakem primeru pa pričakujem več od plače, dela, resursov in predvsem kontrole nad lastnim delovnim okoljem. Ne maram, da se o meni odloča na x nivojih (od katerih za pol sploh ne vem, da obstajajo), mam rajši bolj oseben in dinamičen pristop k urejanju razmerij na delovnem mestu. Tega pa v državni službi ni.

Hudič pa je pri nas v tem, da je javni sektor še vedno preveč privlačen. Večina folka, ki jih poznam, sanja o javnih službah, ker plača še vedno ni tak švoh, tveganje za izgubo delovnega mesta je pa praktično zanemarljivo. Pol te pa čudno gledajo, ko rečeš, da to ti pa lih ni najbolj prepričljivo:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Pizzicato ::

By the waay... delam v javnem sektorju vendar ne kot informatik, temveč kot VII. stopenjski s tehničnim faksom. Plača po 10 letih dela na istem delovnem mestu je 780,00 EUR neto. Seveda, imajo tisti starejši malce večje plače (za isto delo), to pa zato, ker so po starem sistemu avtomatično napredovali vsake 3 leta za eden ali celo dva plačilna razreda. Danes se štarta in napreduje po drugačnem sistemu, bolj ostrem seveda.

Zakaj sem še zmeraj v tej službi, pa čeprav je plača tolk slaba? Iz osebnostnih razlogov, ki pa ne spadajo v to temo.

Hočem reči tistim, ki sanjajo o tem da bodo po faksu šli v službo v državno upravo in tam dobili lepo plačo, da se motijo. Štartali bodo s koeficientom 3,3 in nazivom SVETOVALEC III. Plačo bodo imeli cca. 700,00 EUR neto. Še zmeraj sanjate o dobri službi in lepi plači v državni upravi?:P
Bogo

Tear_DR0P ::

700 EUR ni dobra plača? za začetek? :\
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

PacificBlue ::

Moj kolega v Gorenju zasluži 700 evrov..ima pa končano samo gimnazijo..faks je pustil..tako da so to neka čudna razmerja da...

Microsoft ::

700€ za zacetek ni tako slaba placa. Sploh ne vem, zakaj bi se brez delovnih izkusenj in z malo znanja kregal za visjo placa. Na zacetku je bolj pomembno, da se kaj nacuis kot kaksna bo prva placa. Kasneje pa imas moznost; ostanes v drzavni in rastest po 10€ vsakih pet let, ali gres v privat, kjer so ti moznosti za vecji zasluzek dosti bolj odprte (tudi po nekaj tisoc €).

Plača po 10 letih dela na istem delovnem mestu...
Bi pricakoval, da po toliko casa napredujes ali pa menjas sluzbo. Mislim, 10 let za istim salterjem. Pa se ti ja zmesa?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Pizzicato ::

Microsoft: Hehehe... a ti misliš da v državni upravi obstajajo samo šalterji?8-O
Bogo

Tomi ::

kopernik: zakaj ne bi nekdo, ki dela v javnem sektorju, smel imeti spodobne plače, ki je primerna njegovi izobrazbi? Treba se je zavedati, da javni sektor nudi ogromno storitev, ki se nam zdijo zelo samoumevne, ampak nekdo jih mora opravljati in pri večini se tudi ne da storitev prenesti v zasebni sektor in potem outsourcat. Recimo zdravstvo je lep primer. Me res zanima, kako bi se vsi, ki ste tukaj glasni in štejete, pritoževali, ko bi za vsak obisk zdravnika plačali.

Keyser Soze: Je pa treba vedeti tudi to, da lahko marsikam prilezeš, če se znaš obračat po vetru ali pa če pokažeš znanje nad ostalimi. Jaz pa imam občutek, da je precej boljše, če ne pokažeš preveč znanja in sposobnosti, ker potem postaneš "nevaren" svojim nadrejenim, posebej, če je izobrazbena in starostna razlika majhna. Konzervativnost je verjetno večja vrlina.


Sem iz javnega sektorja, kjer sicer nisem najbolj zadovoljen, ampak tudi zasebni ima precej masla na glavi. Sam imam recimo zelo slabe izkušnje iz enega od razgovorov v zelo znani firmi, ki je menda do zaposlenih zelo prijazna.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

kopernik ::

Ne pravim, da ne sme imeti dobre plače. Pravim samo, da naj menja službo, če s trenutno ni zadovoljen. Ne vem no, za IT kader pa res ni taka grozna kriza najti službo s konkurenčno plačo.

Tomi ::

kopernik: jaz pa pravim, da nekdo tudi mora delati v javnem sektorju, ker če ne bo, se bo sistem nekega dne finančno sesul, ko bo treba plačevati storitve zasebnega sektoja. Samo verjetno se vlada tega še ne zadeva, samo, ko bo pa nekomu (določeni stroki) prekipelo, bodo pa vsi samo gledali, zakaj se je to zgodilo.
metrodusa.blogspot.com

WarpedGone ::

Tomi:
zakaj ne bi nekdo, ki dela v javnem sektorju, smel imeti spodobne plače, ki je primerna njegovi izobrazbi?


Plača naj bo nagrada za opravljeno delo, ne pa za diplomo. Javna služba poleg plače nudi še kar nekaj ugodnosti, katerih v gospodarstvu enostavno ni. Tudi zato je higienično da so plače v javnem sektorju nižje kot pa v gospodarstvu.

Tomi:
Recimo zdravstvo je lep primer. Me res zanima, kako bi se vsi, ki ste tukaj glasni in štejete, pritoževali, ko bi za vsak obisk zdravnika plačali.


Od kje vam ideja, da privat dohtar ne bo hotu met plačila od zavarovalnice? Da bo na vsak način hotu men račun porinit?
Če sm pa js blesav in si ne zrihtam zavarovanja, sm kriv js ali država?

Edit: popravljen avtor citatov
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Tomi ::

WarpedOne: Plača naj bo nagrada za opravljeno delo, ne pa za diplomo.

Od kod ti ideja, da se v javnem sektorju dela manj kot v zasebnem? Problem je samo, da v velikih sistemih denar gre, kamor vodstvo odloči, zaposleni v enotah, ki poslujejo pozitvno, pa nimajo od dobrega dela nobene koristi. Ni najbolj pošteno.

Za ono drugo zadevo: ja, zaenkrat gre še večina zadev iz OZZ in PZZ, samo vprašanje, koliko časa še. Finančne sposobnosti zavarovalnic niso neomejene.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

WarpedGone ::

Tomi:
>> Od kod ti ideja, da se v javnem sektorju dela manj kot v zasebnem?

Kater motiv žene zaposlene v javnem sektorju, da bi delali več in bolje?
Povej mi za en primer, ko je bil kdo odpuščen zaradi nesposobnosti ali pa sploh odpuščen.
Zbogom in hvala za vse ribe

Tomi ::

WarpedOne: recimo, da sta dva tipa ljudi, ki tudi v javnem sektorju delajo več, kot bi načeloma bilo potrebno. Naj se sliši še tako nemogoče, ampak nekaj ljudi, predvsem v zdravstvu, opravlja poklic zaradi dejstva, da jih to veseli. Potem pa so še naivni in/ali deloholiki, ki mislijo, da bodo lahko s pridnostjo in predanostjo kam prišli.

Na drugo vprašanje: zaradi nesposobnosti ne vem, da bi bil kdo odpuščen, vem pa za primere, da so sposobni bili kar naenkrat premeščeni na manj privlačna delovna mesta in so odšli sami, ker so ugotovili, da se proti sistemu ni smiselno boriti. To, da vztrajanje nima smisla (pa nimam ravno blazno negativnih izkušenj, z izjemo enega hudega hinavstva), sem ugotovil tudi sam, samo me zaradi določenega dogodka še ne vleče v zasebni sektor.
metrodusa.blogspot.com

perci ::

djordje perič je bil odpuščen - kar dvakrat :D - neuspešno sicer ;)

WarpedGone ::

Tomi:
Naj se sliši še tako nemogoče, ampak nekaj ljudi, predvsem v zdravstvu, opravlja poklic zaradi dejstva, da jih to veseli. Potem pa so še naivni in/ali deloholiki, ki mislijo, da bodo lahko s pridnostjo in predanostjo kam prišli.


Heh, sam si si odgovoril. Povrečje intenzivnosti dela je tako v javni sferi nujno nižje kot v gospodarstvu, kjer pritisk na uspešnost in učinkovitost iz dneva v dan večji. Ali pa firme nenadoma ni več.
Zbogom in hvala za vse ribe

Tomi ::

WarpedOne: ne rečem, da se ne da v javnem sektorju lepo sedeti cel dan brez dela, samo je pa res odvisno od tega, kje. Poglej recimo sestre na onko-i, kako delajo in koliko imajo nadur in kako nizke plače. In seveda, da ima zasebni sektor veliko motivacije za uspešno delo, ker se to pozna na koncu meseca. Glede na to, da v javnem tega ni, in da so že v osnovi plače nižje, potem ni čudno, da nekateri stanje vidite kot slabo. Dejstvo pa je, da nekdo mora opraviti tudi to delo in moral bi biti bolje plačan. Vsaj v tujini je JS na določenih področjih precej bolj zanimiv in plačan kot ZS.

perci: glede na to, da si pravnik, ti takšna trma Slovencev nudi zaslužek, ane?
metrodusa.blogspot.com

Pizzicato ::

Eni tukaj (verjetno brez kakršnihkoli izkušenj dela v javnem sektorju) lepo pribijajo neumnosti. Danes se javnem sektorju meri tako obremenitev dela, kot tudi kvaliteta. Obremenitev dela na način, da se vsake 3 mesece izdela (izračuna LotusNotes) statistika upravnih postopkov, vodstvo pa nato presodi ali ti bodo še dodali kaj dela zraven ali pa odvzeli (če si preobremenjen). Kvaliteto pa dnevno merimo z anonimnimi anketami strank. Rezultati anket se sprotno (za vsak mesec) javno objavljajo na spletu.

Pa še nekaj glede ideje da se v javnem sektorju dela manj... po programu vlade je treba zaposlenost zmanjševati, kljub vse večjemu številu upravnih postopkov. Na srečo zaenkrat to še realiziramo z "naravnim" odlivom, ko gredo sodelavci v penzijo. Namesto njih se NE zaposluje nadomestnih ljudi, temveč njihova dela prevzemajo ostali sodelavci. To pišem iz "prve roke". Verjetno razumete jezo delavcev, ki kar naenkrat dobijo še dela bivšega sodelavca, seveda za isto plačo.

Neko pavšalno ocenjevanje kakovosti dela v javnem sektorju, kot si nekateri tukaj drznejo pisati, pa čeprav nimajo v zvezi s tem prav nobenih izkušenj, bomo pač spregledali v dobri veri, da so ti osebki pač nepravilno informirani.
Bogo

Loki ::

ko ze govorimo o 30.1., bodo stavkali tudi policaji? slisal sem, da naj bi njihova stavka zgledala tako (mozno), da naj bi se drzali zakona do zadnje pike (kar pomeni ustavit vsak avto, pregeldat vse, pihat....)? ne sicer, da imam kaj za skrivat ali kaksno zarnico premalo, samo naj bi s tem nastale kar lepe kolone, kjerkoli ze.
I left my wallet in El Segundo

MUC ::

Policaji postopke opravljajo izven cestišča, tako da ne vidim razloga za kolone .. LOL

perci ::

V državni upravi se je marsikaj spremenilo. Veliko je delovnih mest, kjer državni uslužbenec dela več kot njegov kolega v privatnem sektorju.

Seveda se pa da prit tut na izi skos. Ampak ne povsod in ne vedno in moras biti tak tip cloveka, da se ti jebe za vse - za sefa, za sodelavce itd.

Torej, kar se tice upravnih enot, izpostav drugih organov ipd se luftat skoraj ne da.

Kar se tice ministrstev, raznih agencij ipd, je pa zgodba malo drugacna, ampak tudi tu je vedno vec zaostrovanja. Tudi sef je namrec ocenjevan in ce njegovi podrejeni slabo delajo, je slabo ocenjen. Skratka, interes, da je delo dobro opravljeno obstaja. Vsaj pri večini.

No, pri informatikih je zgodba malo drugacna - tu imam obcutek, da se da v drzavni upravi precej luftat. Vsaj pri nas imamo celo nadstropje informatikov, efekt dela pa se vidi samo od ene treh.

perci ::

(kar pomeni ustavit vsak avto, pregeldat vse, pihat....)
Naj samo povem (če slučajno kdo tega ne ve), da ti policist lahko samo visual check avta naredi. Ne sme ti gledati v očem skrite predele vozila (torej glove compartment, prtljažnik ipd). Razen, če mu jih sam odpreš, seveda.

jype ::

WarpedOne> Tudi zato je higienično da so plače v javnem sektorju nižje kot pa v gospodarstvu.

S tem se globoko ne strinjam. To pomeni, da mi ravno partner, s katerim sem OBVEZAN sodelovati, nudi daleč najnižjo kvaliteto storitve.

Jaz bi bil precej bolj srečen, če bi država lastnim kadrom namenila najboljše plače in pometala ven vse, ki niso dovolj sposobni, da bi jih upravičili.

Če DURSovi strežniki delajo prepočasi, ko je treba oddajat DDV, naj se lepo takoj (ali pa vsaj prvič, ko se reč ponovi) vrže na cesto šefa DURSa, šefa IT na DURSu in mogoče še odgovornega tehnika. Država naj bo stroga tudi sama do sebe.

Tody ::

No, pri informatikih je zgodba malo drugacna - tu imam obcutek, da se da v drzavni upravi precej luftat. Vsaj pri nas imamo celo nadstropje informatikov, efekt dela pa se vidi samo od ene treh.


Ja se vid, ko pa potem take hude oglase dajajo ven :) Malo manjka da niso napisal da naj napišem novo six sigmo :)

WarpedGone ::

>> Država naj bo stroga tudi sama do sebe.

Ampak žal ni in ne more nikol bit tako zelo stroga kot je in bo zasebni sektor. Zato je to boniteta, ki jo štejem kot nedenarni dodatek k plači.

Js v mali zasebni firmi nimam takih bonitet. Mogoče lahko enkrat malo za****m. Enkrat veliko al pa dvakrat malo in sm adijo. Ne "premeščen" ali celo "premeščen na slabše plačano delovno mesto" ampak premeščen na zavod za zaposlovanje. Moj efekt je komot ovrednotit konec vsakega meseca v €. Niso potrebne nobene ankete o zadovoljstvu, subjektivne ocene kaj je dobro in kaj slabo, kolikšna je "dvojna" količina dela etc. Dober sm le, če prinašam direkten profit. Več kot ga prinesem, boljši sem.

In tudi mora bit zasebni sektor bolje plačan. Zakaj? Ker le zasebni sektor dejansko ustvarja novo dodano vrednost, vse ostalo se napaja iz te novo ustvarjene vrednosti. Če bo javni del bolje plačan, bodo boljši raje v njem kot pa ustvarjali novo vrednost. Posledica: manj ustvarjenega.

Kaj je bolje:
a) malo manj učinkovito prerazporejat ogromno sredstev
b) zelo učinkovito prerazporejat malo sredstev

Edit: Nujni disklejmer, da ne bo obešanja na detajle: Govorim na splošno in s tem nujno mnogim delam krivico. Seveda obstajajo posamezniki v javni upravi, za katere lahko rečemo le "klobuk dol, zaslužijo si 5x več kot pa dobijo", dejansko delajo bolje kot marsikje v zasebnem delu. Ampak v poprečju jih je manj, ker jih okolje za kaj takega ne nagrajuje.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

axxer2 ::

a ve morda koliko imajo informatiki s VII stopnjo plače na telekomu??

LP

Tomi ::

WarpedOne: paradoks je, da jaz svojemu delodajalcu prinašam profit in dodano vrednost, samo, čeprav verjamem, da naše stranke tega ne vedo, gre vse v veliko vrečo brez dna. Zato potem človek izgubi motivacijo, da bi ustvarjal še več dodane vrednosti, ker tako nima smisla. Prednost je zgolj v tem, da lahko res na prvo mesto postavim stroko in komu pove, da nečesa res ne potrebuje, ker je njegova rešitev drugje.

In še vedno menim, da se premalo zavedate, da brez javnega sektorja ne gre. Poglejte recimo film John Q.
metrodusa.blogspot.com

WarpedGone ::

>> In še vedno menim, da se premalo zavedate, da brez javnega sektorja ne gre

Tega nihče v tej temi ni trdil. Vprašanje je le, kaj mora bit nujno javno, kaj je lahko zasebno v javni službi in kaj je lahko stvar trga. Morajo bit živalski vrtovi državni? Knjižnice? Gasilska društva? Dimnikarji? Šole? Zdravniki? Etc.

Edit: Smo pa lepo offtopic z mano vred. Dejmo se spravit nazaj na temo, hvala.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Tomi@ Poglej recimo sestre na onko-i, kako delajo in koliko imajo nadur in kako nizke plače.

Problem zdravstva in medicinskih sester je tudi blazna neorganiziranost. Delo organizatorjev dela oz. managerjev v zdravstvu žal še vedno prepogosto opravljajo zdravniki sami. Oni so po večini na moč sposobni zdraviti; prav tako po večini pa so nesposobni organizirati delo.

Potrditev tega doživljam vedno, kadar grem k svoji zdravnici - naročen sem recimo on 14h, na vrsto pa nujno pridem šele ob 16h. Če je prav posebno srečen dan morda ob 15:30.

EDIT: Torej, ko bo zdravstvo pravilno organizirano, bodo medicinske sestre tudi manj obremenjene z nepotrebnimi deli (morda celo papirologijo, za katere potrebuješ administratorja, ne pa medicinca) in zato bolj učinkovite. Več dela v krajšem času. Manj nadur.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

bremzzi ::

kaj pa poklic inženir informatike (6. st.) - je to kaj vredno v gospodarstvu?

Tody ::

Čisto nič !

Pa kdaj boste dojel, da sam poklic ni nič vreden. Zarad mene si ti lahko vse izpite kupil (oz plačal da ti je nekdo drug naredil) al si jih preplonkal ali podkupil profesorja. LAhko si tudi vse naredil z 10 in brez goljufanja.

Če tega znanja ne boš znal pokazat in aplicirat v resnične probleme, je tvoja izobrazba enaka 0 !

Tomi ::

Verjetno je bilo vprašanje mišljeno kot: Koliko se giba razpon plač omenjenega kadra v gospodarstvu?

O tem, kaj pa dejansko šteje, pa raje niti ne bom razpravljal. Sem videl, da nič ni dobro, samo to mogoče, da nimaš ambicij in da delaš, kot ti rečejo. Slabo, sploh za državo, ki naj bi bila na znanju temelječa družba.
metrodusa.blogspot.com

jype ::

Hja, pri nas pa ravno take iščemo, ki sami rešijo problem, ne da bi jim kdorkoli kaj rekel.

Seveda za to potrebujejo izkušnje in znanje. Knjige lahko dobijo, če jih potrebujejo, izkušnje pa... Če si v fohu in ne gledaš v luft, se jih hitro nalezeš.

Tomi ::

jype: jaz pa imam drugačne izkušnje. Kdor je pri nas v službi preveč samozavesten, inovativen, ambicionezen in se poleg tega ni zadovoljil zgolj z diplomo, ima veliko možnosti, da ne bo napredoval ali pa bo dobil kakšen delo v kakšnem oddelku, kjer je velika fluktuacija. Ker je za nedoločen čas zaposlenega težje odpustiti, je potrebno narediti tako, da bo šel sam.

In kot sem napisal tukaj, se tudi v zasebnem sem že doživel, da izkušnje niso zaželene. Čudno, sem imel občutek, da se znanje in inovativnost cenijo.
metrodusa.blogspot.com

Karaya 52 ::

jype> Jaz bi bil precej bolj srečen, če bi država lastnim kadrom namenila najboljše plače in pometala ven vse, ki niso dovolj sposobni, da bi jih upravičili.

Ja, se strinjam. Sistem nagrajevanja mora biti v javnem sektorju. Konkurence se pa bojijo kot hudič križa, tako v sodstvu, šolstvu pa še kje bi se našlo.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delovno mesto prihodnosti: Svetovalec za podnebne spremembe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5010818 (8995) Phantomeye
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26745735 (39855) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531136596 (127894) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20781914 (77498) lexios
»

Manjšanje plač v javnem sektorju? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12034408 (32103) nobodyelse

Več podobnih tem