» »

Katerega internetnega ponudnika izbrati?

Katerega internetnega ponudnika izbrati?

««
7 / 38
»»

Redneck ::

Tudi mene zanima za malo stanovanje v LJ, kateri ponudnik je najbolj ugoden za samo internet, za 1Mbps ali vec.
Cim nizja cena, pa da pac to deluje kot mora..

r3dkv1c4 ::

Sputnik59 je izjavil:

dokler ne pride optika t2, je zame najboljša ponudba mobitelov instant internet (sedaj celo za 14€ 5GB)

hahahahaahhhahah lepoi da skbiš za smeh ob takem turobnem vremenu

kokpa je izjavil:

hvala Okapi, sem sedaj še klical na siol pa me malo mika siol box, sam k je dodatni strošek še en komunikator za drug tv in mi je malo preveč, pa še malo dvomim da bo povezava 20/20 dovolj za dva tv in internet. Se mi zdi pa butasto da ponujajo samo simetrične hitrosti na optiki(20/20), ker ne rabim nekega uploada(raje bi imel več downloda kt uploada), se pravi asimetrično hitrost kar pa kakor siol pravi ne gre.

jaz imam komunikator viška, ker sem imel 2, zdaj pa imam box in mi je eden ostal, če te zanima mi piši na zs.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r3dkv1c4 ()

r3dkv1c4 ::

admin, prosim za izbris teh 2 zadnjih postov , ker sem spregledal datume, hvala

jusv ::

Prej bil na Siolu in je blo vse skupaj prava katastrofa, sedaj pa že drugo leto na Telemachu in vse dela super!
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

fireX88 ::

Imam vprašanje glede trojčka - kaj vzeti???. Sedaj imamo t2 internet, Telekom telefonijo in enega lokalnega kabelskega operaterja za tv. Vse skupaj pride preko 60EUR na mesec. Gledam pa med Siolom in T2-jem. Trenutno se bolj nagibam k siolu za paket toptrio, ker ponujajo pri njihovih boxih še digitalni sprejem za navadno anteno, ker tvja z digicem še nimamo.
Da še cenovno malo povem:

TopTrio HBO pride na mesec 52,90EUR+(0,90EURx24m) z dodatnim box s. En box itaq ob vezavi na 24m dobiš za 1EUR, drugega pa plačaš v 24ih obrokih. Skratka, cena na 24m bi bila 50,80EUR (če odštejem še amzs popust). Net naj bi bil vdsl 10/2.

T2 pa mi ponuja T3 giga za 40,98EUR (2xTV in 10/1), vendar brez hbo-ja. Če še to prištejem je cena 50,88 in sem na istem. Vendar bi moral pri tem še kupit digitalni sprejemnik ali nov tv. Trenutna lcd-ja sta čist ok, vendar nekoliko stara.

Zakaj poleg iptv-ja potrebujemo še digitalni sprejem.. Hja, telenovele na hrvaških programih, ki ji nobeden od ponudnikov ne ponuja (programe mislim).

Mnenje? Amis odpade, Telemach pa ne morem imeti, lokalni ponudnik za kabelsko ne pusti.

Sicer še eno banalno vprašanje (če mi lahko kdo iz izkušenj lahko pove), za koliko oz. če se ping v igrah (igram samo bf) sploh dvigne če imaš tv prižgan? Pa z dvema televizorjema?? Bilo bi fino, da bi dobil odg. iz obeh taborov (siol in t2).

Hvala za odgovore. :)
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fireX88 ()

NejcSSD ::

Vse pakete maš lahko potem na kompu-- obstaja playlista z vsemi programi (tudi če nisi naročnik dodatnih paketov)- js mam recimo HBO pa ga ne plačujem, tko da bi zarad hbo-ja ne vzel določenga ponudnika je brezveze.

Govorim za SIOL, tudi za T2 je lista...
https://sites.google.com/site/sloiptvon...
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

fireX88 ::

vsaj nekdo je odgovoril :)
To vem. Meni je dovolj, če imam pop, a kanal, discovery in kakšen glasbeni program. Bolj se mi gre, da račun znižam, pa da bodo imeli moji starši dovolj "dobrih" programov, predvsem pa da bo lahko mami gledala telenovele na novi ali doma (se pravi siolov box z dvbt-jem). Za začetek sem vzel siol, ker so mi ponudili 1. mesec brezplačnega testiranja. Če se bo dobro obnesel bom potem verjetno kar pri njih ostal, če ne, bom pa testiral t2 in šel v nakup novega tv-ja. To sem tudi imel v mislih v začetku julija, vendar mi zaenkrat finance ne dopuščajo.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

AlkaZar ::

imam eno uprasanje : kateri internnetni ponudnik priporocaste ,,siol ,t2 ali amis

sedaj imam siol adsl in je ze kar enih 10 let imam se en star modem doma ,,namrc se na ta internet ne spoznam glih neki dosti,,sem čpa zaslediu nekoo optiko omenjat

fireX88 ::

AlkaZar je izjavil:

imam eno uprasanje : kateri internnetni ponudnik priporocaste ,,siol ,t2 ali amis

sedaj imam siol adsl in je ze kar enih 10 let imam se en star modem doma ,,namrc se na ta internet ne spoznam glih neki dosti,,sem čpa zaslediu nekoo optiko omenjat


Wait, what?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

egamad ::

Situacija je sledeča - trenutno sem na Siol trojčku, plačujem skoraj 50€/mesec zato, da na koncu na TV-ju občasno gledam samo šport, že več kot leto dni nisem klical s stacionarca, zares koristim edino internet (pa še to VDSL, ker pri nas ni optike). Ali obstaja kakšen paket, ki ponuja solidno internetno linijo in ima od tv programov vsaj 1 ali 2 športna kanala? Vsi prodajajo ful enih brezveznih programov, ki jih nočem.

Drugo vprašanje, ali obstaja kakšna fina varijanta za gledat šport preko neta? Mogoče s kakšnim media boxom za tv ali kaj podobnega? Tako bi bil čisto zadovoljen samo z zakupom internetne linije.

Mipe ::

Optika prišla (OŠO) in šele sedaj, ko sem plačal račun, izvem, da smo v t.i. "sivi coni". Noben ponudnik ne ponuja storitve.

Hebenti.

fujtajksel ::

Iščem ponudnika za poceni internet v LJ, na katerem bi lahko tudi brez skrbi pogledal kakšen video (brez televizije etc). Imam 500M v mobitelovem paketu, pa je po grobi oceni vsaj 10x premalo, se pravi bi rad pri omejeni mobilni varianti kvoto 10G ali več. Plus wifi router.
Na hitro izgleda najugodnješi T-2 S paket, 10GB za 15€. Ima kdo kakšno drugo idejo?

Imam tudi klasični Telekomov telefon... pa mi ni jasno kolk bi me prišel dokup Siol interneta pri tem da obdržim PSTN, a kdo razume njihov cenik? 19€ dodatno ali to vključuje tudi PSTN?

Kako gre v praksi primerjava med Siol 1Mbps ali 2Mbps in mobilno 7Mbps ali 21Mbps v soseski blokov?

Tnx ;)

gusto ::

Torej, dobimo optiko, katerega operaterja izbrati? Pri nas imamo na voljo:

Amis
Telekom
Lokalni ponudnik

Če gledam trojčke za cca 50€ se mi zdi Amis najbolj ugoden, saj dobim 100/25 povezavo in 130 kanalov (prvo leto cena celo 33€). Tudi optika lokalnega ponudnika je v redu, povezava 50/50, programska shema je tudi ok, precej skromen pa se mi zdi telekom (20/20).

To je moj prvi vtis, kakšno je vaše mnenje? Kolikor vem, je priključek pri vseh zastonj, za samo podporo, dodatne storitve, ugodnosti in podobne fore pa ne vem, tako da je vsak nasvet dobrodošel.

Fritz ::

Imam Amis 100/10 cca. eno leto in razen težav na začetku, s prehodom od Telekoma k njim, nimam pripomb. Telekom je predrag, glede na ponudbo...kar pa nadoknadijo s posebnimi ponudbami tipa bon za 250€ za nakup mobitela. Jaz sem potreboval samo net dostop in za to je Amisova ponudba najboljša.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

MrStein ::

Kateri ponudniki so na voljo v Mariboru?
T-2, Telekom, Amis, Telemach... še kdo?

Se splača tudi kaki brezžični?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Bakunin ::

http://www.ario.net/

uni-mb/eduroam/libroam

MrStein ::

libroam za stanovanje? :)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Bakunin ::

hja...ce si blizu knjiznice

MrStein ::

Hmm, Telekom pravi "dober signal, šlo bo tudi 10 Mbps".
A to je za njih višek zmogljivosti?
Ima kdo Telekomov xDSL v Mariboru? Do koliko gredo hitrosti?

PS: To ima Telekom še vedno PPPoE za DSL?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Sapere Aude! ::

Pozdravljeni,

V naslednjem mesecu se z drago seliva v Šmarje-Sap. Ker lastnika dosedaj nista imela interneta, sam pa sem službeno v tujini in bom v Slo. le slab teden (in to šele v maju), vas prosim za informacije in predloge o ponudnikih in paketih.

Glavni zahtevi sta:
- DL/UL vsaj 4/2 (oz. 4/1 Mbps)
- čim nižja cena

Paketa s TV programi ne potrebujeva, bi pa v primeru cenovno primerljive ponudbe razmislila. Za paket s telefonom pa bi morala predhodno govoriti še z lastnikoma.

Kolikor sem gledal optika v Šmarju-Sap ni na razpolago (razen dveh ulic, ki pa niti nista del samega naselja). Kaj pa kabelska?
Na izbiro imam torej TS, T2, Amis, Telemach?
A je tam še kakšen lokalni ponudnik?

Hvala za odgovore in predloge.

Zgodovina sprememb…

Bakunin ::

Skoraj vsak spodoben ISP v SLO ima na spletni strani obrazec, kjer vneses naslov lokacije in ti prikaze katere tehnologije/pakete imas na voljo.

http://enarocilnica.t-2.net/
www.amis.net
...

Sapere Aude! ::

Bakunin, hvala za odgovor.

Poznam za omenjene 4 ISP (ok, pri Telemachu nisem našel). Upal sem, da obstaja lokalni kablovski operater*, saj za dober UL (realen, ne oglaševan) prek ADSL potrebno plačati dosti več kot prek kabla oz. le ta dosti bolj varira.
Torej najbolj ustrezata zahtevam T-2 (paket 4/1 za 29 €/mes. ali T3 Mega za 33 €/mes.) in TS (TopTrioOsn 4/2 za 34 €/mes. +bonus članom AMZS)?
Sem spregledal ugodnejši paket?

Kako pa je s tem skupno razvezanim dostopom (omenjeno pri T-2) - lastnik ohrani TS številko, pred telefonom pa delilnik (splitter), drug izhod pa na ADSL modem?
So kakšne komplikacije?


*pred preselitvijo na sedanjo lokacijo, nisem pričakoval (vas v Savinjski d.), da imajo lokal.kabl.sistem (ga je pa nedavno prevzel Telemach)

Bakunin ::

večina ADSL ima 1M ali 768kb UL.

Če vztrajaš na vsaj 1M imaš manj paketov na voljo...

glede razvezave >> Kaj pomeni polno razvezan dostop in skupno razvezan dostop

PS: NOČEŠ imeti SRD, razen če nisi lastnik in le-ta vztraja da želi telefonsko pri "PTT".

PPS: prenosi telefonskih # so bolj ali manj brezplačni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

fireice ::

Sapere Aude! je izjavil:

Bakunin, hvala za odgovor.

Poznam za omenjene 4 ISP (ok, pri Telemachu nisem našel). Upal sem, da obstaja lokalni kablovski operater*, saj za dober UL (realen, ne oglaševan) prek ADSL potrebno plačati dosti več kot prek kabla oz. le ta dosti bolj varira.
Torej najbolj ustrezata zahtevam T-2 (paket 4/1 za 29 €/mes. ali T3 Mega za 33 €/mes.) in TS (TopTrioOsn 4/2 za 34 €/mes. +bonus članom AMZS)?
Sem spregledal ugodnejši paket?

Kako pa je s tem skupno razvezanim dostopom (omenjeno pri T-2) - lastnik ohrani TS številko, pred telefonom pa delilnik (splitter), drug izhod pa na ADSL modem?
So kakšne komplikacije?


*pred preselitvijo na sedanjo lokacijo, nisem pričakoval (vas v Savinjski d.), da imajo lokal.kabl.sistem (ga je pa nedavno prevzel Telemach)


Spregledal si mogoce edino T4 Mega - 20/2, ker T3 Mega je 10/1.

Sapere Aude! ::

Hvala obema za prispevek.

Najraje bi imel Silver od Telemacha, žal vezan na kabelsko :(

@Bakunin
Nejasno sem se izrazil. Že v začetku sem omenil, da glede telefona bo prvo potreben dogovor z lastnikom. Zanimale so me predvsem komplikacije, ki bi jih imel lastnik kot tudi sam v primeru SRD in koliko časa bi trajala takšna priključitev. Tehnično bi se moralo narediti s splitterjem in priklopom ADSL modema na drug izhod.

@fireice
Spregledal. Ker oba že imava mobi paketa, ki nama najbolj odgovarjata, 4-ih paketov niti gledal nisem. Vendar pa je glede na ponujeno hitrost cena ugodna (SIM lahko stoji v predalu).
Vredno premislit.

Sem pa tudi spregledal priključne stroške, ki pri TS znašajo 100eur. Pri Amisu jih ni, kar pri 12 - 24 mesecih pomeni primerljivo ponudbo (s pristankom na 768kbps).

Zgodovina sprememb…

Malcolm_Y ::

Rad bi šel stran od Telemacha, in v prvem planu so Siol, T-2 in Amis. In pri vseh treh najdem ful jamranja v smislu "nikoli več", "beda", "podn". In pri vseh treh so nekateri blazno zadovoljni. Kako naj se človek odloči? Na slepo srečo?

hojnikb ::

Če misliš it na baker (torej adsl/vdsl) potem je res bolje, da ostaneš pri telemachu
#brezpodpisa

Malcolm_Y ::

No, evo. :)
----------------
Dokler sem imel staro ceno, je še šlo, odkar so dvignili cene, pa jih mam dost. BTW, a lahko ISP-ji kar tako, enostransko, spremenijo pogodbeno določene cene?

Zgodovina sprememb…

destiny ::

Seveda lahko, to počnejo vsi.

fireX88 ::

mislim, da bo t2 z junijem dvignil cene za povprešej 1€ do 2€. telekom je pa že marca ali aprila (nevem točno), Tudi za evro ali dva.

Osebno sem bil najprej sem bil na siolu je bil poden. Nato sem bil na t2-ju približno 6 let je bilo vse ok, nevem če je linija 5x pala. Od novembra sem pa zopet na siolu (zaradi siol boxa, ker ima možnost priklopa antene in gledaš programe tudi preko boxa, ni potrebnih dveh daljincev razen za prižgat tv). Je pa res, da v zadnjih treh mesecih nekaj zajebava linija (ko igram je ping kar velik glede na prej), opazi se tudi slabši upload, ter občasne prekinitve in to v SOBOTO, po možnosti pop/zvečer ;((
Zadnja dva tedna deluje normalno... :)

Jaz ti predlagam, da uzameš testno en mesec (vem da pri siolu je možno uzet brezplačno le tv en mesec testno)in nato zamenjaš, če ti operater ne odg.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

MrStein ::

Če imaš optiko potem itak ni kaj za razmišljat.

Drugače lahko sosede vpraša, če ima kdo, kake so izkušnje.

In kot rečeno: testiraš sam
Kabelska in telefonska sta ločena sistema in komot imaš lahko oboje. Pred časom je T-2 imel brez vezave, zdaj kako imajo pa ne vem na pamet.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

hojnikb ::

Malcolm_Y je izjavil:

No, evo. :)
----------------
Dokler sem imel staro ceno, je še šlo, odkar so dvignili cene, pa jih mam dost. BTW, a lahko ISP-ji kar tako, enostransko, spremenijo pogodbeno določene cene?

kolk plačuješ.. ?
ker pri silver paketu dobiš dost dobro hitrost (16Mbit) za 32.5€. Mislim, da noben xDSL ponudnik ne da trojčka za tak denar z takšno hitrostjo.

Pa hitrost imaš ločeno od tvja... xDSL si bo delil internet z tvjom (zato piše do 15Mbit)...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Malcolm_Y ::

Mah, 37,5 EUR za 10/1 in solidno TV shemo, ampak to imam še od časov rajnkega Elektra Turnšek. Pri Telemachu so se mi močno zamerili zaradi kaosa ob prevzemu. Zato bi šel drugam, a ne vem kam. :)

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

Ostani na kablu, ker bo še najceneje in najhitreje (kjub porodnim težavam). Z kablsko lahko greš v prihodnosti kamot na 100Mbit+ (trenutni docsis standard dopušča do 1.2Gbit), kar pa na DSL neboš _nikol_ vidu, sploh če nisi ravno blizu omarce. Pa še bandwidth se ne deli s tvjem, za razliko od xDSL.
#brezpodpisa

gddr85 ::

A kdo ve za kakšno pocen ponudbo za mobilni internet brez pogodbe za ene 30-40gb na mesec, pa da res vleče recmo 6-7Mbit/s. Pa ne T2, ker pri njih mi je vleklo zelo slabo, menda oddaljenost baze. Čeprou ne vem zakaj, ker s kartico iz simobila mi vleče zelo lepo, tud do 7Mbit, pa nisem v vukuj***ni, ampak iz Lj. :))

Malcolm_Y ::

hojnikb je izjavil:

Pa še bandwidth se ne deli s tvjem, za razliko od xDSL.
Tole drži. Pa to ima samo Telemach ali kako? Kar je taka ureditev itak dosti boljša od tega, da ti net šteka, če TV hkrati gledaš.

hojnikb ::

tako imajo vsi, ki ponujajo kablsko ali optiko...
#brezpodpisa

Malcolm_Y ::

T-2 reklamira samo VDSL in optiko, Amis pa ADSL in optiko.

hojnikb ::

Če imaš možnost optike, potem pejt na optiko. Če imaš samo kablsko ali xDSL, potem ostani na kablski.
#brezpodpisa

Malcolm_Y ::

No, kocka je padla - zaenkrat bom ostal pri Telemachu (a brez vezave, tako da lahko hitro grem, če bo treba). Konkretni in korektni argumenti hojnikb so me prepričali. Hvala!

Mal3cka ::

mi pa smo na taki lokaciji, da nimamo možnosti za optiko, samo adsl, pa me zanima, če kdo ve kaj naj nardimo? se mormo preselit? To ni fer....drugi pa majo :(:'(


-----------
Mal3cka
web5.si

Bakunin ::




jaz sem tudi (samo) na parici, a čez cesto imajo optiko od T-2, Telemach, Telekom,...
v naš blok se "jim ne splača".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

noob96 ::

ista situqacija v celju. na hišni številki 4 imajo optiko, čez cesto na petici imamo pa slabo parico zelo oddaljeno od centrale...

MrStein ::

WLAN lovi brez problema čez cesto.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Bakunin ::

ce imas prijazne sosede in ne potrebujes se IPTV.

MrStein ::

Ah ja, genetski problem Slovenca: sosed ;)

PS: IPTV gre preko WLAN brez problemov. Tako imam doma. Preko zanič WLAN adapterja, mimogrede.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

mihaelf3 ::

Kaj se mi splača vzet, če bi rad imel internet ~10Mbps (brez TV in telefona), v Ljubljani (ampak optika ni na voljo) in vezavo največ 1 leto.
Gledal sem Amis enka XL, T-2jev 8/1 VDSL in Telemachov NET SILVER oz. NET GOLD. Samo na telemachovi strani sem našel tudi cenik priključnine- koliko pride priključnina pri Amisu ali T-2?
In kaj pomeni "na aktivnem kabelskem priključku z L paketom ali z začetnim paketom digitalne televizije."? Kar sem gledal njihov cenik, piše da L paket ni več v prodaji?
Kaj priporočate?
torch it

hojnikb ::

telemach vzam, ker dobiš že v silverju 16Mbit..
#brezpodpisa

Mal3cka ::

Jaz sem bila s Siolom zelo nezadovoljna, skoz nekaj šteka, pa ne samo to. Zgodilo se mi je, da nisem plačala položnice- zgleda se je založila, potem so mi pa brez opozorila internet kar izklopli... pol je pa itak cela j... da te vklopijo nazaj.

M
_______________________________________________________________________
[url=http://web5.si]kako izdelati spletno stran v 5 minutah[/url]

Rias Gremory ::

Tako pa je, če ima ISP monopol. Dol jim visi za uporabnike dokler so dinarčki.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
««
7 / 38
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
35086065 (323) Cantstandya
»

A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Omrežja in internet
24678001 (20406) Tilen
»

Telekom proti Telemach (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11946207 (16447) solatko
»

T-2 ukinitev TV-ja zaradi previsokega računa (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8021359 (11265) Bellzmet
»

Kateri Trojček vzeti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5111038 (7897) Daliborg

Več podobnih tem