» »

V bosni piramide

V bosni piramide

««
5 / 10
»»

dronyx ::

Na Kitajskem je tudi kar precej hribov zanimivih oblik in nič druzga.

WarpedGone ::

Seveda se da pojasnit.
Odvisno kolk si sposobn stiskat zobe brez da bi bruhnil v smeh od absurda.
Zbogom in hvala za vse ribe

Utk ::

Zapelji se do teh bosanskih piramid, potem pa na poti do doma štej še ostale hribe podobne piramidam. Jaz sem jih naštel še najmanj 10.

Večina pa je bila še bolj piramidastih od teh uradnih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

49106 ::

WarpedGone je izjavil:

Seveda se da pojasnit.
Odvisno kolk si sposobn stiskat zobe brez da bi bruhnil v smeh od absurda.

Ce rad gledas history channel, potem vsekakor.

Zakaj točno?
ker je ideja o 'tuji pomoči' bol absurdna kot da so tisočtonske bloke valili na hlodih po pesku?

Pithlit ::

Ja. Predvsem zato ker se civilizacija, za katero je par 10 al pa 100 al pa 1000 svetlobnih let mala malica, ne bi s kamni ukvarjala.
Life is as complicated as we make it...

Polna si predvidevanj kaj, kdo in zakaj bi tisto počel.
Me zanima kaj si opice mislijo, ko nas opazujejo, ko se sprehajamo okrog njihovih kletk.

Okapi ::

WarpedGone je izjavil:

Zakaj točno?
ker je ideja o 'tuji pomoči' bol absurdna kot da so tisočtonske bloke valili na hlodih po pesku?
Še narisali so, kako so to počeli.

S takšnimi izjavami, kot jih pišeš tule, se diskvalificiraš za resnega sogovornika tudi v vseh drugih temah.

A so vlekli sužnji, dobro plačani delavci ali prostovoljno faraonovi fanboyi, je povsem drugotnega pomena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Še narisali so, kako so to počeli.

Narisali so marsikaj, marsikdo, marsikam.
Kaka slikca tut kako vlečejo blok na vrh piramide?

Aja, ker niso našli točno take slike, je logični sklep, da so blok na vrh piramide teleportirali marsovci.;((

Tko laufa klasična metoda interpretacije in debilnega podtikanja stališč.

Bol previdna pa pravi, da če je nekdo okrog nosu koš gnoja, še ne pomeni tudi da je špilal košarko.

Matev ::

baje da te piramide oddajajo neke signale s katerimi potem reptili nadzorujejo vreme po svetu

Pithlit je izjavil:

Ja. Predvsem zato ker se civilizacija, za katero je par 10 al pa 100 al pa 1000 svetlobnih let mala malica, ne bi s kamni ukvarjala.

To me je pa nasmejal. Ali gre za malo ali veliko malico moraš relativizirat. Verjetno po tvoje taka civilizacija tudi ne bi prišla sem tarok igrat. Ampak če pogledaš že razvoj te civilizacije so par sto let nazaj kakali v kahle in metali iztrebke skozi okno, danes imamo pa WC školjke in smo postavili v vesolju teleskop, ki slika oddaljenje galaksije, stopili na Luno in bomo čez par let tudi na Mars. Kako težko je 1000 svetlobnih let prepotovat še ne vemo oziroma se bo morda izkazalo, da je s pravo tehnologijo precej lažje, kot si mi sedaj v sanjah predstavljamo. Razmišljanje "izven kocke" ti omogoča da razumeš, da tole kar vidimo sedaj sploh ni nikakršni vrh znanosti in tehnologije ampak morda prej "kamena doba". Nam se zdijo ljudje pred par tisočletji primitivna ljudstva, ampak čez par tisočletji bomo pa mi nekomu "primitivni".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Kako težko je 1000 svetlobnih let prepotovat še ne vemo oziroma se bo morda izkazalo, da je s pravo tehnologijo precej lažje, kot si mi sedaj v sanjah predstavljamo.

tehnologija za to že danes obstaja
ampak jo elite ne želijo razkriti

zadeva nam prikrivajo

potovanje do središča galaksije in nazaj v par zemeljskih mesecih je bilo možno že v času nikole tesle

49106 ::

Ah, ja. Z električno energijo so končno lahko napajali zvezdna vrata.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

Brez besed sem ostala... ne morem verjet da so eni resno tolk... usekani. WC primerjat z medzvezdnim potovanjem. Ja, čist primerljivo.

Ne vem no... a svoje znanje o teh znanostih resno iz stripov črpate al kako?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Cruz ::

Ne moreš jim zamerit, enostavno je prepričati večino ljudi z enim dokumentarcem. :)

nevone ::

dronyx je izjavil:

Pithlit je izjavil:

To me je pa nasmejal. Ali gre za malo ali veliko malico moraš relativizirat. Verjetno po tvoje taka civilizacija tudi ne bi prišla sem tarok igrat. Ampak če pogledaš že razvoj te civilizacije so par sto let nazaj kakali v kahle in metali iztrebke skozi okno, danes imamo pa WC školjke in smo postavili v vesolju teleskop, ki slika oddaljenje galaksije, stopili na Luno in bomo čez par let tudi na Mars. Kako težko je 1000 svetlobnih let prepotovat še ne vemo oziroma se bo morda izkazalo, da je s pravo tehnologijo precej lažje, kot si mi sedaj v sanjah predstavljamo. Razmišljanje "izven kocke" ti omogoča da razumeš, da tole kar vidimo sedaj sploh ni nikakršni vrh znanosti in tehnologije ampak morda prej "kamena doba". Nam se zdijo ljudje pred par tisočletji primitivna ljudstva, ampak čez par tisočletji bomo pa mi nekomu "primitivni".

Če bi šele sebe vidu, kok si smešen. :)

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Thuban ::

Pithlit je izjavil:

Brez besed sem ostala... ne morem verjet da so eni resno tolk... usekani. WC primerjat z medzvezdnim potovanjem. Ja, čist primerljivo.

Ne vem no... a svoje znanje o teh znanostih resno iz stripov črpate al kako?

jaz sem zjutraj malo potipal v kaj verjame dronix, me je zanimalo če ima kak kredibilen vir, dokaz. Zdaj, ko sem po pol dneva zopet pogledal debato mi ni jasno kako takšni ljudje sploh naredijo malo maturo.

Ma kaj verjamete v prav vsako sranje, ki vam ga pokažejo?

dronyx je izjavil:

Pithlit je izjavil:

to je zate argument? Temu ti praviš dokaz da piramida obstaja...nekoga obtožiš da je ozkogleden in zaprt v škatli in da mora verjeti v bulšit da bo napreden in primeren za "napredno družbo" in s tem misliš da boš bilokoga prepričal v obstoj biločesa?

nimam besed.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thuban ()

r3dkv1c4 ::

Pithlit je izjavil:

dronyx je izjavil:

Jaz še sebi ne verjamem, kaj šele njemu.

In kljub temu nas prepričuješ da se motimo?

Se bom kar v prste ugriznila... ker če napišem kar si mislim bom direkt preskočila par nivojev nazivov.

Nikar, kar lepo povej, kar si misliš in postala boš miss ST-ja;)
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

korenje3 ::

no jaz sem začel z resnim argumentom o starodavnih naselbinah, prišli smo pa do marsovcev, po zaslugi okapija.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Okapi ()

buttplugs ::

jest10 je izjavil:

Torej tudi medzvezdni GPS oziroma "nizkofrekvenčni radio beacon" je ena od teh.

Ta bo že faljena, ker je tole bedarija.
Zanimivost Bosanskih piramid je tudi v tem, da sevajo v Vesolje elektromagnetno valovanje frekvence 28 kHZ (valovna dolžina 10 km) in da ima to valovanje celo tako lastnost, da z oddaljenostjo od vira narašča

:)):))

Kateri šifrirni algoritem pa uporabljajo?

r3dkv1c4 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

dronyx je izjavil:

Jaz še sebi ne verjamem, kaj šele njemu.

In kljub temu nas prepričuješ da se motimo?

Se bom kar v prste ugriznila... ker če napišem kar si mislim bom direkt preskočila par nivojev nazivov.

Nikar, kar lepo povej, kar si misliš in postala boš miss ST-ja;)

Nič se ne boj. Meni kar paše s tem nazivom. Na smeh ob takem nazivu gre itak samo moderatorjem, ki v prostem času onanirajo name. Dobesedno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: buttplugs ()

gozdar1 ::

V bistvu je za piramide na zgrajene s strani starih civilizacij po raznih koncih svate bolj racionalna razlaga.
ČE hočeš graditi visoko in si omejen s tehnologijo (nič oz. veliko premalo jekla, nič kamnitih lokov,..) je piramida več ali manj edini način.

gozdar1 je izjavil:

ČE hočeš graditi visoko in si omejen s tehnologijo (nič oz. veliko premalo jekla, nič kamnitih lokov,..) je piramida več ali manj edini način.

Sem že razložila. Večkrat. Pa se še kar pogovarjamo o nekih marsovcih.

Pithlit je izjavil:

Sem že razložila. Večkrat. Pa se še kar pogovarjamo o nekih marsovcih.

Če ciljaš name jaz nisem nikdar omenil besede "marsovec" ampak nezemljani, torej inteligentna bitja, ki svojega izvora nimajo na planetu Zemlja. O marsovcih in "malih zelenih možicljih" pa se govori vedno, ko se skuša tudi to področje banalizirati.

Starodavni ::

Nezemljani gradili piramide, lepo vas prosim. Ste sploh kdaj videli egipčanske piramide od blizu.

evo sliko

evo sliko

Kup kock različnih velikosti nametanih eno za drugim od dna do vrha. Nič posebnega, in ta dizajn je najlažje postaviti, zato pa ga tudi vidiš v rabi pri drugih civilizacijah.

Če bi bili nezemljani tu, bi naredili drugačne piramide, bolj trpežne, na temelju pico, ki je še drobnejši od nano stopnje. Tak material bi bil praktično samo popravljajoč in prilagodljiv.
To bi bila civilizacija, ki potuje med zvezdami sposobna, ne pa da naredi neke primitivne piramide iz lokalnih materialov.

Za nameček pa so že našli okoli piramid gradbene veasi, kjer so delavci počivali, trgovali in jedli, ljubili z ženami in vzgajali otroke. Da o medicinski oskrbi poškodovanih ne govorim.
To so arheološka izkopavanja potrdila, da obstajajo ta naselja. ampak ne, lažje je verjeti v neke nezemljane, kristalne energije in podobne bedarije.

Kritično razmišljanje na OFF je zgleda pri nekaterih že avtomatsko nastavljeno in se nikoli ne aktivira nazaj.

Also bosanske piramide niso nič drugega kot samo hrib in naravni geološki maziv. Tistega osmanoviča, ki je s tem začel bi pa morali spraviti v zapor zaradi velikega zavajanja javnosti in prodajanja bedarije ter odžiranja sredstev, ki bi se jih namenilo bolj pomembnim arheološkim izkopaninam, ki so zanimive a ne dobijo večje pozornosti in s tem sredstev.

piramide so gradili ljudje od pred 10k let pa do pred 3k let nazaj. vmes je 7k let razlike. koliko generacij je živelo v 7000 letih? glede na povprečno življenjsko dobo 25 do 30 let bi rekel da kar veliko. mi živimo 30 let, ljudje pred nami so imeli pa 7000 let časa. verjetno bi si pred 7000 leti mislili da smo mi marsovci oz. nezemljeni po dronyxovo, če bi videli kaj gradimo.

Jaz ne trdim, da so nezemljani gradili piramide ampak dopuščam pa možnost, da so "nezemljani" sodelovali pri teh projektih in da morda celo služijo kakšnemu njihovemu namenu (medzvezdni GPS). To, da nismo še našli neke "nezemeljske tehnologije", ki bi bila uporabljena pri gradnji pa je lahko namerno, da čim dlje ne opazimo za kaj gre.

Ali sam v to res verjamem? Ne, tako daleč še nisem s to tezo, da bi vanjo verjel. Če pa bi moral na list papirja napisati možnosti, za kaj gre pri teh piramidah po svetu pa dam to sigurno na seznam kot možnost in tega trenutno še ne morem prečrtati oziroma najdba piramid v Bosni in nekateri pojavi v zvezi s tem celo podkrepijo to tezo, tako da se ji statistična verjetnost poviša.

Zgodovina sprememb…

Starodavni je izjavil:

Nezemljani gradili piramide, lepo vas prosim. Ste sploh kdaj videli egipčanske piramide od blizu.

evo sliko

evo sliko

Kup kock različnih velikosti nametanih eno za drugim od dna do vrha. Nič posebnega, in ta dizajn je najlažje postaviti, zato pa ga tudi vidiš v rabi pri drugih civilizacijah.

Če bi bili nezemljani tu, bi naredili drugačne piramide, bolj trpežne, na temelju pico, ki je še drobnejši od nano stopnje. Tak material bi bil praktično samo popravljajoč in prilagodljiv.
To bi bila civilizacija, ki potuje med zvezdami sposobna, ne pa da naredi neke primitivne piramide iz lokalnih materialov.

Za nameček pa so že našli okoli piramid gradbene veasi, kjer so delavci počivali, trgovali in jedli, ljubili z ženami in vzgajali otroke. Da o medicinski oskrbi poškodovanih ne govorim.
To so arheološka izkopavanja potrdila, da obstajajo ta naselja. ampak ne, lažje je verjeti v neke nezemljane, kristalne energije in podobne bedarije.

Kritično razmišljanje na OFF je zgleda pri nekaterih že avtomatsko nastavljeno in se nikoli ne aktivira nazaj.

Also bosanske piramide niso nič drugega kot samo hrib in naravni geološki maziv. Tistega osmanoviča, ki je s tem začel bi pa morali spraviti v zapor zaradi velikega zavajanja javnosti in prodajanja bedarije ter odžiranja sredstev, ki bi se jih namenilo bolj pomembnim arheološkim izkopaninam, ki so zanimive a ne dobijo večje pozornosti in s tem sredstev.

glede na najdbe v bosanskih "piramidah" bi rekel da ni naravni pojav. sicer pa vprašanje če so tiste najdbe verificirane. po moje so. sicer pa tudi če nebi nič našli, kot sem že napisal takšen kup kamenja ne more biti naravni pojav. preprosto ni mogoče. noben naraven hrib z višino 200m ni iz kamenja, ampak skala.

dronyx je izjavil:

Jaz ne trdim, da so nezemljani gradili piramide ampak dopuščam pa možnost, da so "nezemljani" sodelovali pri teh projektih in da morda celo služijo kakšnemu njihovemu namenu (medzvezdni GPS). To, da nismo še našli neke "nezemeljske tehnologije", ki bi bila uporabljena pri gradnji pa je lahko namerno, da čim dlje ne opazimo za kaj gre.

Ali sam v to res verjamem? Ne, tako daleč še nisem s to tezo, da bi vanjo verjel. Če pa bi moral na list papirja napisati možnost, za kaj gre pri teh piramidah po svetu pa dam to sigurno na seznam kot možnost.

jaz upam da maš 13 let. take blodnje še nisem videl.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: korenje3 ()

Korenje, bodi brez skrbi, tisti hrib v Bosni ni iz "kamenja". Je čisto običajen hrib, malo bolj piramidaste oblike (če ga pogledaš is prave strani).

msjr ::

In še enkrat je potrebno opozoriti na tole: https://slo-tech.com/forum/t297662/p345...

In ja, treba je prebrat - in če bralec ne razume oz. se mu ne da poglobit v osnove geologije, naj tudi ne piše o raznih frekcencah, marsovcih in nenavadnem betonu...

Najraje se pogovarjam sam s seboj. Tako vsaj ohranjam visok nivo debate.

To je ziher ene 3x bolj smešno od zlatih časov Friends.

noben naraven hrib z višino 200m ni iz kamenja, ampak skala.

v bistvu naraven hrib je iz nanomateriala ki spreminja obliko v odvisnosti kako globoko koplješ

bosanske piramide so pa iz materiala ki ljubuje težnosti

tisti kamen s katerega je hrib v resnici sploh nima teže in če ga postaviš na tehtnico - pokaže error
vsakič

dronyx je izjavil:

Ali sam v to res verjamem? Ne, tako daleč še nisem s to tezo, da bi vanjo verjel. Če pa bi moral na list papirja napisati možnosti, za kaj gre pri teh piramidah po svetu pa dam to sigurno na seznam kot možnost in tega trenutno še ne morem prečrtati oziroma najdba piramid v Bosni in nekateri pojavi v zvezi s tem celo podkrepijo to tezo, tako da se ji statistična verjetnost poviša.

čakaj malo. Koliko si ti star? Si nisem mislil, da govorimo z 10 letnikom.

Medzvezdni GPS? Seriously? Ker našega Sonca se ne vidi .... :)
Se ne morem načudit kakšnim kozlarijam so ljudje pripravljeni verjet da svoj dolgočasen vsakdan naredijo razburljiv.

Zgodovina sprememb…

Matako ::

Ja, ja, Semir Osmanagić, bosanski Indiana Jones. Ali Izak Džirlo arheologije?

Une fore, ko organizira "arheološke kampe" in mu folk plača, da kopljejo neke rove celo soparno poletje je legendarna. Je pa res, da gre tudi za druženje, z zgodbami in pijuckanjem zvečer - menda je razvil okrog tega že kar lepo turistično ponudbo in v Bosni se trenutno nimaš kaj pritoževati nad nikomer, ki dela kaj v tej smeri. Dosti atrakcij po svetu je tudi milo rečeno sumljivega izvora in temelji na bajkah.

Saj če smo iskreni... so že stari Egipčani in Maji furali tempeljski turizem okrog piramid z več kot očitnim namigovanjem, da so jih zgradili vesoljci (bogovi, wutever). Izgleda, da že takrat ni bilo dovolj, da je bila zgolj piramidne oblike. Rabiš zgodbo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

::

Pithlit je izjavil:

Zakaj pa ne? A ti na morju z otroki nikoli ne zgradiš "piramide" iz kamenčkov? Za tiste rakovice, ki se potem tam okoli svaljkajo je to identično, kakor za nas piramide.

Spajky ::

WarpedGone je izjavil:

Zakaj točno?
Nekateri alternativci so izračunali, da po podatkih "priznanih" arheologov, bi morali graditelji piramid postavit vsakih 6 sekund en par deset tonski kamniti blok, da bi jih zgradili v znanem času ... kje pa je še prevoz in obdelava le teh ... torej mogoče ideja o pomoči "bogov" z zelo napredno tehnologijo (ET-ji) ni glih preveč iz trte zvita ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

nevone ::

Ja, in s tisto ultra napredno tehnologijo so znal samo piramide delat. :))

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Don't go there... sej si zgoraj videl slikco kako so to delal. Oz neki podobnega oz. vsaj ne čisto drugačnega. Oz. vsaj ne čisto drugi ljudje.

Že osnovna ideja zakaj sploh graditi kej tazga je absurdna. Razlaga, da je to grobnica, je pa bullshit.
Amapk ta bullshit se prodaja kot osnovna razlaga za široko javnost: to so delal sužnji ker je hotu faraon met takšno grobnico.
Bol ko greš v detajle, manj ti je jasno. Še manj ti je pa jasno ko si skušaš razdelat organizacijski in logistični problem, ki bi takšno reč z lahko speljal v javno sprejetem časovnem obodobju. Spet trčiš v znanstven konsenz. So le posamezni ostanki, ki strogo gledano ne pašejo nikamor, nad njim pa zgrajen politično sprejemljiv znanstven konsenz.

Js si osebno stvar razlagam kot še en zgodovinski da-fuk, o katerem vemo enostavno premalo da bi si ga lahko zadovoljivo razložili.
Ampak ker je turistom treba povedat zgodbo, ki vsaj na oko drži vodo, se jim prodaja sužnje in grobnice. V številke se pa ne spušča, itak ne znajo računat.

Hrati je pa prepovedano verjetn 'pisnim' virom iz takratnega časa, ki direkt razlagajo da so stvari v osnovi gradili t.i. bogovi. Politično nekorektno.

Na drugi strani morja so risal take slikce... spot the intruder:

Zgodovina sprememb…

je izjavil:

Zakaj pa ne? A ti na morju z otroki nikoli ne zgradiš "piramide" iz kamenčkov? Za tiste rakovice, ki se potem tam okoli svaljkajo je to identično, kakor za nas piramide.

To razmišljanje mi je všeč in česa takega nikakor ni sposoben nekdo, ki ima možgane varno pospravljene v kocko.

Civilizacija, ki ima morda na tisoče let prednosti v razvoju pred nami seveda ne more na nekem planetu, kjer je najbolj razvita vrsta komaj splezala iz drevesa razlagati, da se nahajajo v galaksiji, ki ima prek 300 milijard zvezd in da bi radi postavili nek sistem za medzvezdno navigacijo. Kamne pa bodo že znali zlagat, če jih prav motiviraš in jim potem pobrišeš spomin, da ne bi slučajno risali po jamah kakšne freske z nezemljani...

ma kakšno navigacijo, kaj si res totalno nor? Zaboga, saj vem da je oblačno in glede na tvoje pisanje smatram da nisi bil na svežem zraku že vsaj nekaj mesecev ampak poglej v nebo. Tam boš opazil nekaj zelo svetlega, nekaj kar vidijo tudi iz druge strani naše galaksije. Sonce.

Zbudi se madona, saj nisi star 5 let.

je izjavil:

Pithlit je izjavil:

ne. Z vitli so kamne brez najmanjših težav dvigali kot so želeli. Ni to nobeno čudo.

Zgodovina sprememb…

Ko "nobeno čudo" ponoviš ~mnogo-milijonkrat postane veliko čudo, ker se opercija fejst napihne.
Paraleliziraš jo lahk le tolk kolikor ti dopušča prostor in dovozne poti.

In kolikor so obdelovalci posameznih skal sposobni hitro posamezno skalo 'obrezat' v natačno zahtevane dimenzije. Itd, etc.

Thuban je izjavil:

ma kakšno navigacijo, kaj si res totalno nor? Zaboga, saj vem da je oblačno in glede na tvoje pisanje smatram da nisi bil na svežem zraku že vsaj nekaj mesecev ampak poglej v nebo. Tam boš opazil nekaj zelo svetlega, nekaj kar vidijo tudi iz druge strani naše galaksije. Sonce.

Nisem strokovnjak za medzvezdno komunikacijo, ampak 300 milijard Zvezd različnih tipov samo v naši Galaksiji je slišati ogromno (vseh ljudi na Zemlji je nekaj čez 7 milijard!). Če je taka medzvezdna navigacija po tvoje tako enostavna, zakaj potem mi gradimo sofisticirane antenske sisteme za navigacijo v Vesolju in ne gledamo samo v Sonce?

Zgodovina sprememb…

WarpedGone je izjavil:

Ko "nobeno čudo" ponoviš ~mnogo-milijonkrat postane veliko čudo, ker se opercija fejst napihne.
Paraleliziraš jo lahk le tolk kolikor ti dopušča prostor in dovozne poti.

In kolikor so obdelovalci posameznih skal sposobni hitro posamezno skalo 'obrezat' v natačno zahtevane dimenzije. Itd, etc.

mah če ni treba celotni slovenski vladi ob tem zgraditi vikendov gre stvar precej hitro.

2300000 kamnov je v veliki piramidi, ki naj bi jo gradili kakšnih 10 let. To pomeni približno 600 kamnov dnevno. Z delovno silo med 20.000 in 100.000 ljudmi se to ne sliši pretirano zahtevno.
Veliko piramido je recimo gradilo povprečno 15.000 delavcev, največ pa jih je bilo 40.000. Pri nekaterih drugih je sodelovalo več ljudi.

S tako maso ljudi lahko zgradiš karkoli. ne verjameš? poglej piramide.

Zgodovina sprememb…

MasterTade ::

Faraon je bil v egiptu živi bog in piramide niso ble sam kot grobnice ampak je bil to kot nek luksuz..Delalo je ogromno ljudi tako da ne vem kaj mate tukaj zaenga hudiča s piramidami pa vesolci ki s talarji dvigujejo bloke
Mors omnia aequat

2300000 kamnov je v veliki piramidi, ki naj bi jo gradili kakšnih 10 let.

Ponavljaš cifro, ki je "znanstveni konsenz" oz. urbana legenda.
Človek na zgornjem linku je utemeljil kako je prišel do cifre 7M blokov... faktor 3.

Fakt je, da nihče še ni razstavu piramide da bi dejansko preštel kolk je blokov. Se le takšne in drugačne ocene.
Do nekaterih so prišli celo tako, da so računal kolk blokov bi bilo še možno na roke nametat na kup.
7M v 40ih letih?
En blok vsake tri minute, 24 ur na dan, 365 dni na leto, 40 let skupaj. Če je treba kej popravlat, ker se podre, ne paše skup, poči, ... še toliko več.

Absurd je premila beseda.

ja, verjetno niso gradili le 10-40 let ampak nekoliko več. Še vedno pa gre za delo človeških rok. Zagotovo.

gvido ::

Najprej sem mislil da je vse skupaj samo šala. In me je pisanje zabavalo.
Sedaj sem pogruntal da so nekateri čisto resni. In me je začelo skrbeti za našo prihodnost.

Kako sploh karkoli razumno argumentirati verniku...

aja še tole. 7 milijonov kamnov v 40 letih pomeni povprečno 500 kamnov na dan! S delovno silo minimalno 15.000 ljudi.

To ni tako zahtevno opravilo, kot ga poizkušate prikazat.

WarpedGone je izjavil:

2300000 kamnov je v veliki piramidi, ki naj bi jo gradili kakšnih 10 let.

Ponavljaš cifro, ki je "znanstveni konsenz" oz. urbana legenda.
Človek na zgornjem linku je utemeljil kako je prišel do cifre 7M blokov... faktor 3.

Fakt je, da nihče še ni razstavu piramide da bi dejansko preštel kolk je blokov. Se le takšne in drugačne ocene.
Do nekaterih so prišli celo tako, da so računal kolk blokov bi bilo še možno na roke nametat na kup.
7M v 40ih letih?
En blok vsake tri minute, 24 ur na dan, 365 dni na leto, 40 let skupaj. Če je treba kej popravlat, ker se podre, ne paše skup, poči, ... še toliko več.

Absurd je premila beseda.

Imaš prav, absurd je premila beseda za te tvoje blodnje.
««
5 / 10
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kan. 15-letnik odkril, da so majevske piramide postavljene enako kot nek zvezdni sist

Oddelek: Problemi človeštva
363790 (3232) zee

Ancient Aliens (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27968224 (63814) hamax

We come in peace... (strani: 1 2 3 4 5 )

24243308 (36912) Gandalfar
»

skrivnost gradnje piramide (strani: 1 2 3 4 )

19148576 (38930) Bellatrix

Več podobnih tem