Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik zmrzne iz nepojasnenih razlogov
Računalnik zmrzne iz nepojasnenih razlogov
pompl ::
Torej moj problem je sledeč:
Računalnik mi od časa do "zašteka". Če imam vklopljene zvočnike zaslišim zvok podoben "ojačanem zvoku el. toka z malce distoršna"
Če ga potem ponovno zaženem, običajno kmalu ponovno zašteka. Glede na to sem sumil, da se nekaj pregreje in potrebuje čas da se shladi, zato sem odprl računalnik in posesal ven VELIKO prahu. Kak teden ni bilo več težave, sedaj pa spet. Najbolj me moti ker ne vem katero komponento naj krivim. Rama imam 1,5 gb in niso vsi moduli enaki (zato mi je sumljiv), ampak se to ne pojavlja od vgraditve, ampak se je začelo dosti kasneje. Ob zmrznitvi ostane slika vidna ampak nič več se ne odziva (tudi zvok). vačsih najprej "zarenči" in čez dve sekundi zmrzne.
Please help :D
Računalnik mi od časa do "zašteka". Če imam vklopljene zvočnike zaslišim zvok podoben "ojačanem zvoku el. toka z malce distoršna"
Če ga potem ponovno zaženem, običajno kmalu ponovno zašteka. Glede na to sem sumil, da se nekaj pregreje in potrebuje čas da se shladi, zato sem odprl računalnik in posesal ven VELIKO prahu. Kak teden ni bilo več težave, sedaj pa spet. Najbolj me moti ker ne vem katero komponento naj krivim. Rama imam 1,5 gb in niso vsi moduli enaki (zato mi je sumljiv), ampak se to ne pojavlja od vgraditve, ampak se je začelo dosti kasneje. Ob zmrznitvi ostane slika vidna ampak nič več se ne odziva (tudi zvok). vačsih najprej "zarenči" in čez dve sekundi zmrzne.
Please help :D
here for beer
Spike Edin ::
Kot sem že nekajkrat omenil, je vzrokov za zmrzovanje lahko več, mogoče se samo pregreva katera od komponent, lahko se je pokvaril ventilator na grafični kartici ali kaj tretjega. Potrebno je izvesti par diagnostičnih programov, da se ugotovi, kje je napaka. Zdej če je računalnik v garanciji bi bilo najboljše če bi ga odnesel v servis drugače pa:
Preveri napajalnik. Velikokrat je kriv za zmrzovanje. pa za foro lahko pogledaš če ti dela ventilator na napajalniku. Lahko pa tudi stestiraš RAM klik, tudi grafična karktica zna biti vzrok za zmrzovanje, pregrevanje itd. Vseeno preveri kako se vrtijo temp ter če imaš ventilator na njej, preveri če je še vedno v aktivnem stanju. Kokr pravim razlogov je lahko več tako da je treba sprobavat ...
Preveri napajalnik. Velikokrat je kriv za zmrzovanje. pa za foro lahko pogledaš če ti dela ventilator na napajalniku. Lahko pa tudi stestiraš RAM klik, tudi grafična karktica zna biti vzrok za zmrzovanje, pregrevanje itd. Vseeno preveri kako se vrtijo temp ter če imaš ventilator na njej, preveri če je še vedno v aktivnem stanju. Kokr pravim razlogov je lahko več tako da je treba sprobavat ...
The PC Doctor
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prah v računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 5628 (4757) | dela |
» | Kaj za vraga???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1832 (1000) | xtrEeme |
» | Hišni računalnik včasih "zmrzne"!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2056 (1730) | Pyr0Beast |
» | Kateri kos opreme povzroča zmrzovanje v igrah? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5463 (4511) | lordgreg |
» | Spili mi zamrznejo tekom igranja! Help me?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1078 (747) | darky |