Forum » Kaj kupiti » Nasveti pred nakupom 'igračarskega' računalnika
Nasveti pred nakupom 'igračarskega' računalnika
lorenzo ::
Pozdravljeni,
v roku dveh do treh tednov nameravam kupiti nov računalnik. Uporabljal se bo za igre (predvsem rally, dirkanje...) in delno kot HTPC (Blu-ray, HD DVD). Račnam da bi mi služil nekaj let (3,4,?). nekako sem izbral komponente, sedaj pa vas sprašujem kaj mislite o sledeči konfiguraciji...?
Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz
Matična plošča Asus P5K-E
Grafična kartica Gigabyte ATI Radeon HD 3870 512MB (ob nakupu ali v bljižni prihodnosti dva komada - Crossfire)
Trdi disk WD 500GB, 7200rpm, 16MB, SATAII
Ram OCZ DDR2 2GB Kit, PC2-6400 800MHZ, rev2, XTC plati
Ohišje Midi tower FL07 (čisto osnovno - ni potrebe po nekem estetsko dovršenem ohišju)
DVD zapisovalnik NEC AD-7173A
Napajalnik / (v mislih sem imel Power LC, vendar sem na forumu zasledil, da moteče piskajo, nekje sem tudi prebral, da Crossfire potrebuje vsaj 600W napajalnik? Zaželjen bi bil tih in cenovno ugoden napajalnik)
Za morebitne izboljšave / predloge se že vnaprej zahvaljujem!!
v roku dveh do treh tednov nameravam kupiti nov računalnik. Uporabljal se bo za igre (predvsem rally, dirkanje...) in delno kot HTPC (Blu-ray, HD DVD). Račnam da bi mi služil nekaj let (3,4,?). nekako sem izbral komponente, sedaj pa vas sprašujem kaj mislite o sledeči konfiguraciji...?
Grafična kartica Gigabyte ATI Radeon HD 3870 512MB (ob nakupu ali v bljižni prihodnosti dva komada - Crossfire)
Trdi disk WD 500GB, 7200rpm, 16MB, SATAII
Ram OCZ DDR2 2GB Kit, PC2-6400 800MHZ, rev2, XTC plati
Ohišje Midi tower FL07 (čisto osnovno - ni potrebe po nekem estetsko dovršenem ohišju)
DVD zapisovalnik NEC AD-7173A
Napajalnik / (v mislih sem imel Power LC, vendar sem na forumu zasledil, da moteče piskajo, nekje sem tudi prebral, da Crossfire potrebuje vsaj 600W napajalnik? Zaželjen bi bil tih in cenovno ugoden napajalnik)
Za morebitne izboljšave / predloge se že vnaprej zahvaljujem!!
- spremenil: lorenzo ()
Tac20 ::
Čist ok komponente, vzemi 4GB rama ker je res trenutno poceni, seveda če boš imel nameščen 64bitni operacijski sistem. Za crossfire, 4gb rama, quada, 500GB le vzemi kak malo boljsi napajalnik, mislm da je bolje imeti malo zaloge kot pa vse lih na glih furat, verjetno pa bi laufalo tudi na LC-ju...
jimyboy ::
Fajni komp, edina težava je da nebo poganjal nobene pametne dirkačine, saj jih na PC izredno malo pa še te so skoraj vse zanič. Napajalnik pa poglej za kakim Enermax ali Tagan za 100EUR.
mesoreznica ::
Zamenjaj HD 3870 za 8800 GT.
Napajalnik pa Tagan TG 580 ali kaj podobnega.
Ostalo mi zgleda OK.
LP
Napajalnik pa Tagan TG 580 ali kaj podobnega.
Ostalo mi zgleda OK.
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
Odločil sem se za napajalnik Power LC8700C 700W.
Sedaj pa sem v dilemi z rami... bi bilo bolj smiselno kupiti 2x 1GB 1066MHz ali 4x 1GB 800MHz ?? 1066 so slučajno tudi na QVL matične plošče...
Sedaj pa sem v dilemi z rami... bi bilo bolj smiselno kupiti 2x 1GB 1066MHz ali 4x 1GB 800MHz ?? 1066 so slučajno tudi na QVL matične plošče...
Hm zanimivo, vsi šparajo na napajalniku.
LP
LP
koyotee ::
Zakaj pa ne, če je price/performance
vsakemu svoje
vsakemu svoje
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Mah če imaš take komponente:
Potem si lahko privoščiš konkretni napajalnik. Napajalnik je osnova vsega.
Price performance se raje dela drugje ne pa na napjalniku.
Naj si kupi kar hoče, njegova stvar.
LP
Potem si lahko privoščiš konkretni napajalnik. Napajalnik je osnova vsega.
Price performance se raje dela drugje ne pa na napjalniku.
Naj si kupi kar hoče, njegova stvar.
LP
x45 ::
Razmisli o AMD spider platformi Agena 9500 ( 9550 ) , 790fx plati in 3870 CF grafah, pa boš mel zmogljivejšo gaming mašino za manjši dnar. V praksi šiša Intela po FPS jih.
M-XXXX ::
Spet bedarije trosiš?
Enake grafe in isti ram enkrat na Intel platformi, enkrat na AMD sistemu bodo rezultati na Intlu bolši, če pa Intla naviješ pa se lahko AMD sistem kar pošteno skrije...
Enake grafe in isti ram enkrat na Intel platformi, enkrat na AMD sistemu bodo rezultati na Intlu bolši, če pa Intla naviješ pa se lahko AMD sistem kar pošteno skrije...
jype ::
Glede na to da je igričarski računalnik mislim da je bolje, da kupiš 2GB hitrejšega pomnilnika, razen če imaš res odveč denar. Eventuelno lahko nadgradiš, če se pojavi potreba. Če nimaš 64 bitnih aplikacij in operacijskega sistema, med 2GB in 4GB ne bo bistvene razlike.
Preveč denarja ravno nimam - sem finančno omejen, bi pa rad, kot sem že napisal, imel za dalj časa računalnik, brez pretiranega naknadnega vlaganja.
Operacijski sistem bo verjetno izbran le na podlagi velikosti rama...
Operacijski sistem bo verjetno izbran le na podlagi velikosti rama...
Vanc ::
Vzameš 2GB namesto 4 GB pa tisto kaj ti ostane daš za napajalnik pa si zmago kratkorečeno
Intel e2180 @ 3300Mhz 1.45V ; ASUS P5B Deluxe ; AxE 2x1Gb @ 1000 Mhz
Rami ki sem jih omenil stanejo enako. Torej za isti denar bolje 2GB 1066 MHz ali 4GB 800 MHz ??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lorenzo ()
ronaldo ::
Bolje vec rama kot pa hitrejsi ram. Ker tistih 1-2% razlike v hitrosti ne bos opazil, 2gb vec rama pa bos se kako opazil ce mas Visto.
Nikonja ::
de nehajte s tim napajalnikimi, imam svoga LC-a ze 3 leti in dela 24/7 in nikoooli nisam imel tudi enega problema ceprav imam vse pci slot polne !
Napajalnik je pomemban ampak dat 150 - 200 eur zanj je zame cist brezsmisleno !
Napajalnik je pomemban ampak dat 150 - 200 eur zanj je zame cist brezsmisleno !
M-xxxx:
Posebej za tebe
Ja res intel je boljši v kurjavi, grje ko norc, sem ga mel doma, sli plata pa je dost dražja zanj oz CF tud....
Amd crosfire sistem z 790 FX ali 790x je zelo zmogljiv , dosti cenje od intela pa prvi quad je ne lepljenka iz dveh c2d kit ud ni čist pravi duo.
PA UPGRADI SO MOŽNI KR Z AM2 PLATO.
NEKAJ REALNIH MNENJ O AGENI OZ X4 SITEMU:
This was a drop-in upgrade for an X2 3800+ processor on my old Asus M2N-SLI Deluxe (1302 BIOS needed). In 3DMark06 my CPU score changed from 1481 (X2) to 3150 (Phenom 9600), so a nice peformance boost. I've had no stability problems I can directly attribute to the CPU (see below).
VERY FAST, 4cores, cheap, runs games very fast. It runs cool with the biggest zalman heatsink/fan 85F idle, 115F load. I was running an Athlon64 x2 3.0ghz an this new cpu blows the doors off of it,over 50% faster.
This processor is super fast, even when I have Cool-n-Quiet 2 enabled, which slows each core to half the speed until they need more power. This CPU runs through games without climbing to much over 50% overal in CPU usage on multi-core games! Most games rarely push this processor past 30%! Most games only make on core run at full speed while the other run at half speed, throwing in help at times. You've got to love the dual channel DDR2-1066 support!
This processor is faster than it is given credit for. Most websites say that the Conroe "trumps" the Phenom, but the Phenom is very powerful. Don't let synthetic benchmarks and a few bad words discourage you from this CPU. Most numbers I've seen are infinitessimally close. Conroe can't beat it. Yorkfield barely does.
Does video encoding faster than Q6600 based system that stands next to it (we use VirtualDub, mostly to .avi, for S6)
sicer pa je eden user lepo napisal kaj pišejo intelaši pač šli so predleč...:
You gotta love all these Intel employees getting on here writing bad reviews about this processor when they know nothing about it. Intel will go to any extent to try and win fairly or not.
Posebej za tebe
Ja res intel je boljši v kurjavi, grje ko norc, sem ga mel doma, sli plata pa je dost dražja zanj oz CF tud....
Amd crosfire sistem z 790 FX ali 790x je zelo zmogljiv , dosti cenje od intela pa prvi quad je ne lepljenka iz dveh c2d kit ud ni čist pravi duo.
PA UPGRADI SO MOŽNI KR Z AM2 PLATO.
NEKAJ REALNIH MNENJ O AGENI OZ X4 SITEMU:
This was a drop-in upgrade for an X2 3800+ processor on my old Asus M2N-SLI Deluxe (1302 BIOS needed). In 3DMark06 my CPU score changed from 1481 (X2) to 3150 (Phenom 9600), so a nice peformance boost. I've had no stability problems I can directly attribute to the CPU (see below).
VERY FAST, 4cores, cheap, runs games very fast. It runs cool with the biggest zalman heatsink/fan 85F idle, 115F load. I was running an Athlon64 x2 3.0ghz an this new cpu blows the doors off of it,over 50% faster.
This processor is super fast, even when I have Cool-n-Quiet 2 enabled, which slows each core to half the speed until they need more power. This CPU runs through games without climbing to much over 50% overal in CPU usage on multi-core games! Most games rarely push this processor past 30%! Most games only make on core run at full speed while the other run at half speed, throwing in help at times. You've got to love the dual channel DDR2-1066 support!
This processor is faster than it is given credit for. Most websites say that the Conroe "trumps" the Phenom, but the Phenom is very powerful. Don't let synthetic benchmarks and a few bad words discourage you from this CPU. Most numbers I've seen are infinitessimally close. Conroe can't beat it. Yorkfield barely does.
Does video encoding faster than Q6600 based system that stands next to it (we use VirtualDub, mostly to .avi, for S6)
sicer pa je eden user lepo napisal kaj pišejo intelaši pač šli so predleč...:
You gotta love all these Intel employees getting on here writing bad reviews about this processor when they know nothing about it. Intel will go to any extent to try and win fairly or not.
mosnik ::
CORE 2 QUAD Q6600,2GB-2048MB,GEFORCE 8600GT
Prodajalec
Kraj: 1000 LJUBLJANA
Telefon: 040285659
Prodajalec: comp-com
Uporabnik od: 10.01.05
Vsi oglasi tega prodajalca
O prevzemu oziroma dostavi in načinu plačila se obrnite na prodajalca.
Cena
Cena: 649,90 EUR
Do izteka: 02h 26min 20s
Shrani kot zanimiv oglas
Kvaliteten,hiter ter zanesljiv štirijedrni sistem,
grajen na Intel® P35 osnovi.
Računalnik je namenjen vsem domačim opravilom,igram....
CORE 2 QUAD Q6600-DX10
Sistem vsebuje:
-Procesor INTEL ŠTIRIJEDRNI:
CORE QUAD DUO E6600,4x2.4Ghz,8MB,LGA775,BOX
-Delovni pomnilnik:
2GB-2048MB DDR2 800 Mhz Dual channel
-Matična plošča:
MSI P35 NEO-F,LGA775/1333fsb,PCI-e,4xDDR2
8ch.zvok,lan mrežna kartica,Sata,Raid....
http://global.msi.com.tw/index.php...
-Trdi disk :
500GB,7200Rpm,Sata-2
-Grafična kartica:
GEFORCE 8600GT,256MB,TV out,DVI,PCI-e...
-Optični pogon:
DVD-RW 18X(dvoslojni zapisovalnik DVD,CD itd)
-USB/AVDIO spredaj,tiho delovanje...
-gonilniki,navodila...
-GARANCIJA DO 36 MESECEV!!!(Sistem odprtega tipa).....
-Vsi sistemi so testirani najmanj 24ur za brezhibno delovanje!!
-Vsi sistemi imajo vgrajeno zvočno,ter mrežno kartico.
-Vsi sistemi imajo prosta mesta za morebitno nadgradnjo pomnilnika.
Jaz imam v mislih tale računalnik ali je vreden te cene in ali je že kater kupoval pri tem prodajalcu
Prodajalec
Kraj: 1000 LJUBLJANA
Telefon: 040285659
Prodajalec: comp-com
Uporabnik od: 10.01.05
Vsi oglasi tega prodajalca
O prevzemu oziroma dostavi in načinu plačila se obrnite na prodajalca.
Cena
Cena: 649,90 EUR
Do izteka: 02h 26min 20s
Shrani kot zanimiv oglas
Kvaliteten,hiter ter zanesljiv štirijedrni sistem,
grajen na Intel® P35 osnovi.
Računalnik je namenjen vsem domačim opravilom,igram....
CORE 2 QUAD Q6600-DX10
Sistem vsebuje:
-Procesor INTEL ŠTIRIJEDRNI:
CORE QUAD DUO E6600,4x2.4Ghz,8MB,LGA775,BOX
-Delovni pomnilnik:
2GB-2048MB DDR2 800 Mhz Dual channel
-Matična plošča:
MSI P35 NEO-F,LGA775/1333fsb,PCI-e,4xDDR2
8ch.zvok,lan mrežna kartica,Sata,Raid....
http://global.msi.com.tw/index.php...
-Trdi disk :
500GB,7200Rpm,Sata-2
-Grafična kartica:
GEFORCE 8600GT,256MB,TV out,DVI,PCI-e...
-Optični pogon:
DVD-RW 18X(dvoslojni zapisovalnik DVD,CD itd)
-USB/AVDIO spredaj,tiho delovanje...
-gonilniki,navodila...
-GARANCIJA DO 36 MESECEV!!!(Sistem odprtega tipa).....
-Vsi sistemi so testirani najmanj 24ur za brezhibno delovanje!!
-Vsi sistemi imajo vgrajeno zvočno,ter mrežno kartico.
-Vsi sistemi imajo prosta mesta za morebitno nadgradnjo pomnilnika.
Jaz imam v mislih tale računalnik ali je vreden te cene in ali je že kater kupoval pri tem prodajalcu
danč
Comshop je vredu.
Sistem je soliden razen grafične ki je pod nivojem sistema. Če misliš uporabljat mašino za igre sem noter sodi 8800 GT ali vsaj HD 3870.
LP
Sistem je soliden razen grafične ki je pod nivojem sistema. Če misliš uporabljat mašino za igre sem noter sodi 8800 GT ali vsaj HD 3870.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mesoreznica ()
astefa7 ::
Tudi jaz imam eno vprašanje. Zanima pa me katero matično priporočate. Naj pa ima dobre navijalne sposobnosti in če se le da SLI(ni nujn), pa še če izbirate med ASUS-ovimi.
Razmišljal sem že o ASUS-ovi STRIKER EXTREME, a se mi zdi malce velika cena z moj žep.
Računalnik bojo sestavljale naslednje komponente:
-Intel C2Q Q6600
-Geil DDR2 PC-6400 2GB kit ULTRA(že imam)
-WD 500GB 7200rpm 16MB (že mam)
-Point of View GF 8800 GTS 512MB (že mam)
-HKC 550W(že mam)
Potem še pa drugo vprašanje. Mislite, da je C2Q dober glede na njegovo ceno in ali se razlika v hitrost FSB-ja pozna pri delu z računalnikom?
Hvala za odgovore
LP
Razmišljal sem že o ASUS-ovi STRIKER EXTREME, a se mi zdi malce velika cena z moj žep.
Računalnik bojo sestavljale naslednje komponente:
-Intel C2Q Q6600
-Geil DDR2 PC-6400 2GB kit ULTRA(že imam)
-WD 500GB 7200rpm 16MB (že mam)
-Point of View GF 8800 GTS 512MB (že mam)
-HKC 550W(že mam)
Potem še pa drugo vprašanje. Mislite, da je C2Q dober glede na njegovo ceno in ali se razlika v hitrost FSB-ja pozna pri delu z računalnikom?
Hvala za odgovore
LP
Tukaj ne sme bit nobene striker extreme... Vzemi nekaj na P35 ali na X38 chipsetu pa je...
Mimogrede so najcenejše plate za Intla okoli 50€, tako da vso javkanje glede cene plate odpade...
In če je Quad zlepljen iz dveh procesorjev skupaj? Vseeno se obnese bolje kot monoliten AMD...
Glede na AMD je to lep boost (ki je tudi pričakovan saj so 4jedra seveda hitrejša od 2 jeder. V primerjavi z Q6600, ki je lepo navit pa je AMD na 50%
Saj ni nobeden rekel da so novi AMD-ji slabi: v primerjavi glede zdajšnih AMDjev so odlični vendar se ne morejo kosat z Intlom.
Če se posvetim glede na zgornji citat; in kašni so za njega sintetični testi? Mogoče igre, kodiranje filma,... take stvari ki so res pomembne ne štejejo kot dejanski rezultat? Najbolj pa sem se nasmejal izjavi: Conroe can't beat it. Yorkfield barely does! Conroe ga clock na clock sesuje za 10-15% da o Yorkfieldu ne govorimo. Vendar se AMD-ju to ne zameri tako, veliko huje je da se AMD ne navija (2.8ghz pa si srečen). Potem si predstavljaj da je Q6600 na stock frekvencah enak Phenomen-u na 2.8ghz, predstavljaj si zdaj Intla na 4ghz?
Mimogrede so najcenejše plate za Intla okoli 50€, tako da vso javkanje glede cene plate odpade...
In če je Quad zlepljen iz dveh procesorjev skupaj? Vseeno se obnese bolje kot monoliten AMD...
This was a drop-in upgrade for an X2 3800+ processor on my old Asus M2N-SLI Deluxe (1302 BIOS needed). In 3DMark06 my CPU score changed from 1481 (X2) to 3150 (Phenom 9600), so a nice peformance boost.
Glede na AMD je to lep boost (ki je tudi pričakovan saj so 4jedra seveda hitrejša od 2 jeder. V primerjavi z Q6600, ki je lepo navit pa je AMD na 50%
Saj ni nobeden rekel da so novi AMD-ji slabi: v primerjavi glede zdajšnih AMDjev so odlični vendar se ne morejo kosat z Intlom.
Če se posvetim glede na zgornji citat; in kašni so za njega sintetični testi? Mogoče igre, kodiranje filma,... take stvari ki so res pomembne ne štejejo kot dejanski rezultat? Najbolj pa sem se nasmejal izjavi: Conroe can't beat it. Yorkfield barely does! Conroe ga clock na clock sesuje za 10-15% da o Yorkfieldu ne govorimo. Vendar se AMD-ju to ne zameri tako, veliko huje je da se AMD ne navija (2.8ghz pa si srečen). Potem si predstavljaj da je Q6600 na stock frekvencah enak Phenomen-u na 2.8ghz, predstavljaj si zdaj Intla na 4ghz?
astefa7 ::
Povejte mi še prosim kaj menite o P5N-E SLI, ker nameravam v prihodnosti še eno grafo dokupit.
LP
LP
Niso bogve kaj. Resnično poglej za P35/X38 platami. Predvidevam da želiš SLI? Veliko bolj se splača da že zdaj bolšo kartico kupiš...
P5ne sli je podn ma miljon buggov... če že intel potem p35 , x38 je predrago - ddr3, potem pa rabiš atija 3870 2 kom.
TokioGangsta ::
pa a ste vi slepi če vam že skozi trobi da bi rad imel SLI vi pa mu p35 pa x38 pod nos tiščite nforce 680i čipovje rabiš dečko
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis
dzinks63 ::
SLI in crossfire je slaba izbira za nižji in srednji cenovni razred, ker za dve slabši grafi lahko kupiš eno dobro. (mogoče je v tem trenutku še nekak smiselno (CF hd3870), ker na trgu trenutno ni prave hiend karte) , februarja se bo pa tudi to spremenilo). SLI in crossfire se splača edino v najvišjem razredu, , da izkoristiš ponujeni maximum.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kupujem nov quad procesor, kateri (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7829 (5850) | x45 |
» | High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7028 (5080) | Vuli |
» | Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 14016 (9293) | Racunalnik |
» | kateri procesor kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5944 (4447) | PrimozR |
» | Nov HI-end PCOddelek: Kaj kupiti | 1767 (1767) | AapocalypseE |