Forum » Pomoč in nasveti » CPU usage 100%
CPU usage 100%
plavi1 ::
Imam starejši računalnik s procesorjem 600 mhz, 320 RAM, grafika še Voodoo 3000, naloženi XP, disk skoraj nezaseden. Problem pa je sledeč. Filmi, ki jih hočem gledati se mi namreč močno zatikajo (ko je bil sistem na novo naložen sem gledal normalno), prav tako opažam, da računalnik bistveno počasneje dela, kot trakrat, ko so bili Windowsi na novo naloženi. Ko ob poskusu gledanja filma pogledam v taskmanager vidim, da je CPU usage 100%. Isto je če poženem kakšen drug program, saj mi tudi pri tem programu tudi kaže, da je CPU skoraj 100% zaseden. Zanima me ali so lahko vzrok kakši virusi ali kaj podobnega ali pa je kriva le zastarela strojna oprema. Kaj mi je storiti?
kixs ::
Na tem racunalniku bi morali delat filmi brez problema... vsaj normalne kvalitete. Ce mislis vrtet kaksne "HD" vsebine ali kaj vecjega kot 640x480 potem pa to ne bo slo.
Poglej kateri program (proces) ti kuri 100%.
lp
Poglej kateri program (proces) ti kuri 100%.
lp
Noben od procesov mi sam ne kuri 100%. Skoraj 100% pa mi pokaže ob procesu oziroma programu, ki ga izvajam. Bodisi, da je to kateri od antivirusnih programov, programov za gledanje filmov (običajne kvalitete) itd. Sem pa sistem pregledal s programi za pregled registrov in naštel mi je krepko čez sto zadetkov. Mogoče bi bilo lahko to krivo za težave?
kixs ::
Sem zdej naredil en test na svoji stari masini (opis v podpisu).
1. video 744x312 Divx+MP3 zvok
2. 720x410 Xvid+MP3
3. 752x416 Divx+AC3
P3+GF4:
1. obremenitev cca 55%
2. cca 38%
3. +100% (steka)
P3+Voodoo3:
1. video NE dela??
2. cca 53%
3. enako kot na GF4
Na moji X2 masini, so vsi videi priblizno enako pozresi. Rabijo od 2 do 9%, najvec seveda video st. 3.
V Win98 merjeno z Wintop, WinXP pa Task Manager.
Filmi so naceloma kodirani v locljivosti manjsi od 600pik in wide formatu. Torej cca 600x280. Kar bi tvoja masina vseeno morala spilat. Dobro je preverit katere kodeke imas, najnovejsi ne bodo najboljsi. S katerim playerjem predvajas - js imam Media Player Classic.
Definitivno naredi tudi tako kot je rekel predhodnik.
lp
1. video 744x312 Divx+MP3 zvok
2. 720x410 Xvid+MP3
3. 752x416 Divx+AC3
P3+GF4:
1. obremenitev cca 55%
2. cca 38%
3. +100% (steka)
P3+Voodoo3:
1. video NE dela??
2. cca 53%
3. enako kot na GF4
Na moji X2 masini, so vsi videi priblizno enako pozresi. Rabijo od 2 do 9%, najvec seveda video st. 3.
V Win98 merjeno z Wintop, WinXP pa Task Manager.
Filmi so naceloma kodirani v locljivosti manjsi od 600pik in wide formatu. Torej cca 600x280. Kar bi tvoja masina vseeno morala spilat. Dobro je preverit katere kodeke imas, najnovejsi ne bodo najboljsi. S katerim playerjem predvajas - js imam Media Player Classic.
Definitivno naredi tudi tako kot je rekel predhodnik.
lp
CCleaner imam naložen in ga tudi redno uporabljam. Filmi štekajo pri uporabi vseh predvajalnikov. Najpogosteje sem uporabljal BS, sedaj uporabljam VLC, ker sem imel namen na PC gledati tudi TV (T-2). Kodekov nimam najnovejših, saj so na mašini že od zadnjega formatiranja (dve leti). Kar se izklopa antivirusnika tiče (uporabaljam AVG, free verzijo), mi lahko kdo namigne kako se ga izklopi?
pizdarija1 ::
OK približno istakonfiguracija. Za AVG namig disable aja AVG Control Center kodeke obvezno nove, če se ti da pa lahko pogledaš kako se optimizira Xpje, sicer pa na GOM mi kakšen film trokera na VLCju pa zelo redkol!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Predvajanje datotek .mkvOddelek: Programska oprema | 4287 (3567) | Zvezdica27 |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59261 (14409) | BaRtMaN |
» | HD na PC-ju, minimalne zahteve?Oddelek: Zvok in slika | 6146 (3319) | zavajon |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17381 (10266) | GrimReaper |
» | Zakaj počasnost pri povečanem video oknu?Oddelek: Zvok in slika | 1171 (1022) | Matev |