Forum » Operacijski sistemi » Izbira quad ali duo procesorja v windows za delovno postajo
Izbira quad ali duo procesorja v windows za delovno postajo
ropo009 ::
Hi!
Zanima me vaš komentar ali izkušnje glede izbire procesorja in njegove podpore ter izkoristka v operacijskem sistemu.
Potrebujem namreč delovno postajo. Zato nameravam nabaviti sledeče:
procesor: Intel core 2 quad q6600 2,4MHz ali Intel Core 2 Duo E6550 2,33 GHz.
Ram: 4GB
Operacijski sistem: win xp professional ali win vista ultimate
Ostali programi ki bodo delovali pa so:
oracle baza 10g
programi za delo z bazo (Toad)
ter še nekaj procesorsko zahtevnih programov za preračune matematičnih fuknkcij
pa office in tudi access baza
Delo v bazi zahteva precej matematičnega preračunavanja zaradi narave mojega dela (ali bi bila mogoče potrebna kakšna dodatna kartica?).
Kateri procesor bi bil dobra izbira za optimalno delovanje zgoraj navedenih programov in baze?
Kako je s podporo teh večjedrnih procesorjev v navedenih windowsih?
Ali znajo izbrani windowsi razporejati izvajanje programov po posameznih jedrih (kot v primeru več procesorjev)?
Hvala za nasvete,
Robert
Zanima me vaš komentar ali izkušnje glede izbire procesorja in njegove podpore ter izkoristka v operacijskem sistemu.
Potrebujem namreč delovno postajo. Zato nameravam nabaviti sledeče:
procesor: Intel core 2 quad q6600 2,4MHz ali Intel Core 2 Duo E6550 2,33 GHz.
Ram: 4GB
Operacijski sistem: win xp professional ali win vista ultimate
Ostali programi ki bodo delovali pa so:
oracle baza 10g
programi za delo z bazo (Toad)
ter še nekaj procesorsko zahtevnih programov za preračune matematičnih fuknkcij
pa office in tudi access baza
Delo v bazi zahteva precej matematičnega preračunavanja zaradi narave mojega dela (ali bi bila mogoče potrebna kakšna dodatna kartica?).
Kateri procesor bi bil dobra izbira za optimalno delovanje zgoraj navedenih programov in baze?
Kako je s podporo teh večjedrnih procesorjev v navedenih windowsih?
Ali znajo izbrani windowsi razporejati izvajanje programov po posameznih jedrih (kot v primeru več procesorjev)?
Hvala za nasvete,
Robert
- spremenilo: ropo009 ()
SasoS ::
S stališča windowsov je več jeder popolnoma enako večim procesorjem. Odličtev ali dual ali quad je pa povsem odvisna od debeline tvoje denarnice in potreb po procesorski moči
Microsoft ::
Od vsega bi jst bil najbolj pozoren na licenciranje. Nekateri licencirajo na jedra, drugi na fizicne procesorje, tretji na nekaj vmes. Mislim, da Oracle licencira na tole zadnje, MS pa po drugem nacinu. Preveri. Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hyper-threading (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9866 (8470) | Pesimist |
» | Dual Core AMD/Intel (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Strojna oprema | 91050 (26358) | Isotropic |
» | Potrebuje AMD namizne šestjedrnike?Oddelek: Novice / Procesorji | 4727 (3087) | krneki0001 |
» | PRO Grafična postajaOddelek: Kaj kupiti | 2863 (2188) | krneki0001 |