Forum » Zvok in slika » Component video povezava VS HDMI-DVI povezava
Component video povezava VS HDMI-DVI povezava
SloMusty ::
Pozdravljeni
Zanima me kateri način povezave dvd playerja in projektorja je boljši.
Z component video kablom 10m.
Z HDMI-DVI kablom 10m.
DVD player ima component, hdmi izhod. Projektor pa component in dvi. Sedaj je povezava preko video kabla.
Se zahvaljujem že v naprej.
lp
Zanima me kateri način povezave dvd playerja in projektorja je boljši.
Z component video kablom 10m.
Z HDMI-DVI kablom 10m.
DVD player ima component, hdmi izhod. Projektor pa component in dvi. Sedaj je povezava preko video kabla.
Se zahvaljujem že v naprej.
lp
Freestyle wind riders!!!
itak37 ::
HDMI/DVI je digitalna povezava, pri kateri ni izgub kakovosti slike. (pri daljsih kablih(>10m) je sicer moznost napak).
Komponentni kabel je analogna povezava in pri razdalji 10m bi potreboval zelo kvaliteten(beri DRAG) kabel, da bi dobil dober signal na projektorju.
Na tvojem mestu bi vsekakor kupil HDMI-DVI kabel. Jaz sem ga kupil pri Aperio.si, sicer je 5m in DVI->HDMI, in mi dela brez problemov.
Ker je prenos digitalen, naceloma kakovost kabla ni tako pomembna, bi jaz vzel kar v kaki online trgovini kaksno cenejso varianto,
ce bos imel probleme zaradi dolzine (iskrenje slike, plav ekran), pa vrni kabel in kupi drazjega.
Komponentni kabel je analogna povezava in pri razdalji 10m bi potreboval zelo kvaliteten(beri DRAG) kabel, da bi dobil dober signal na projektorju.
Na tvojem mestu bi vsekakor kupil HDMI-DVI kabel. Jaz sem ga kupil pri Aperio.si, sicer je 5m in DVI->HDMI, in mi dela brez problemov.
Ker je prenos digitalen, naceloma kakovost kabla ni tako pomembna, bi jaz vzel kar v kaki online trgovini kaksno cenejso varianto,
ce bos imel probleme zaradi dolzine (iskrenje slike, plav ekran), pa vrni kabel in kupi drazjega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 70796 (3685) | matobeli |
» | povezava PC-TV?Oddelek: Pomoč in nasveti | 10314 (9375) | LordTado |
» | Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23707 (15011) | al3n |
» | kako razporediti kablovje za projektor?Oddelek: Zvok in slika | 2990 (2748) | msenjur |
» | Novogradnja- katero cev za projektorOddelek: Zvok in slika | 2509 (2345) | BluPhenix |