Forum » Pomoč in nasveti » VISTA + XP
VISTA + XP
miki5c ::
Hojla
Na prvi particiji imam naloženo visto, na drugo sem želel naložiti XP(isti HD). Inštalacija xp gre vse do ponovnega zagona računalnika ko se vse skupaj ustavi. V visto predem lahko le z rebotom inštalacije xp se pa ne dokončajo. Ima kdo rešitev. Hvala
Na prvi particiji imam naloženo visto, na drugo sem želel naložiti XP(isti HD). Inštalacija xp gre vse do ponovnega zagona računalnika ko se vse skupaj ustavi. V visto predem lahko le z rebotom inštalacije xp se pa ne dokončajo. Ima kdo rešitev. Hvala
nastyboy ::
Hmm dozdaj sem videl 2 tutorja za XP+ Vista. Odvisno kaj je prvo inštalirano.
glede na to da si prvo instaliral Visto.. bi bilo tole klik
Sam sem s tem postopkom uspel brez problemov. Edino kar je bila razlika je ta da sem imel 2 diska in sem spustil tisti korak s skrčenjem particije, ki jo naj bi celotno zasedla vista. Vse je delalo BP
PS: Glede na to da sem to naredil zgolj enkrat in da je delovalo že v prevem nimam kakšnih dodatnih izkušenj s to problematiko
LP
glede na to da si prvo instaliral Visto.. bi bilo tole klik
Sam sem s tem postopkom uspel brez problemov. Edino kar je bila razlika je ta da sem imel 2 diska in sem spustil tisti korak s skrčenjem particije, ki jo naj bi celotno zasedla vista. Vse je delalo BP
PS: Glede na to da sem to naredil zgolj enkrat in da je delovalo že v prevem nimam kakšnih dodatnih izkušenj s to problematiko
LP
miki5c ::
Hojla
Če bo kdo potreboval-sem ugotovil postopek, se pravi
- instal xp na drugo particijo
- po rebuto comp ne dela, potrebna je obnovitev zagona za visto
- vista se zažene, potrebujemo program npr. EasyBCD kjer dodamo zagon za xp in lociramo zagon na C: in ne na D: disk, čeprav je tam XP
- ponovni zagon izberemo sistem XP in inštalacija se dokonča
Upam da sem komu pomagal, meni je vzelo kar nekaj časa
Če bo kdo potreboval-sem ugotovil postopek, se pravi
- instal xp na drugo particijo
- po rebuto comp ne dela, potrebna je obnovitev zagona za visto
- vista se zažene, potrebujemo program npr. EasyBCD kjer dodamo zagon za xp in lociramo zagon na C: in ne na D: disk, čeprav je tam XP
- ponovni zagon izberemo sistem XP in inštalacija se dokonča
Upam da sem komu pomagal, meni je vzelo kar nekaj časa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 76 77 78 79 )Oddelek: Operacijski sistemi | 267182 (66774) | Seljak |
» | Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosuOddelek: Operacijski sistemi | 3218 (2195) | Gutjerez |
» | TRIPLE BOOT Mac OsX Xp in VISTAOddelek: Pomoč in nasveti | 2213 (1712) | maxsis |
» | Vista SP1 ali XP SP3? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5979 (4697) | Revenant |
» | Instalacija XP ne najde diskaOddelek: Operacijski sistemi | 6022 (4885) | fredyjetle |