Forum » Šola » Gimnazija - izbirni predmeti
Gimnazija - izbirni predmeti
flasha ::
Pozrav,
Imam eno vprašanje, hosim v 2 letnik gimnazije in sem si lani za izbirnega zbral Informatiko (v upanju da bomo delal kaj pametnega), letos pa sem takoj po prvi uri spredvidel da to ni to kar sem jaz pričakoval, zato se nameravam prepista, zanima pa me če je možn prepis is enega v drugega oz. če ni s katerimi argumenti me lahko zavrnejo (kaj je njihova osnova da ne prestavljajo).
LP Nejc
Imam eno vprašanje, hosim v 2 letnik gimnazije in sem si lani za izbirnega zbral Informatiko (v upanju da bomo delal kaj pametnega), letos pa sem takoj po prvi uri spredvidel da to ni to kar sem jaz pričakoval, zato se nameravam prepista, zanima pa me če je možn prepis is enega v drugega oz. če ni s katerimi argumenti me lahko zavrnejo (kaj je njihova osnova da ne prestavljajo).
LP Nejc
glej, brezveze ti zdaj to razlagam, ampak ni zadovoljila mojih pričakovanj (vbistvu delamo samo neko brezvezno teorijo, za poučevanje imamo učiteljico (še vedno trdim da ni vsak za vse, kot sm trdil v OŠ ko nas je tehniko mela učiteljica) - po vsem tem se pa vprašam kdo koga uči? (namreč že prvi dan sem ugotovil da govori nekaj za kar se ji po mojem mnenju niti ne sanja kaj je - ne rečem da ne obvlada teorije ampak praksa pa je nekaj drugega - kaj mi bo znanje o atomski fiziki če ga ne bom znal izkoristit/uporabit)
EDIT: sem sedaj pisal na ministerstvo kak je s tem pa bomo videli kakšen bo odgovor.
EDIT: sem sedaj pisal na ministerstvo kak je s tem pa bomo videli kakšen bo odgovor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: flasha ()
Pouh ::
na naši šoli je to tamal problem.
pomoje te nočjo zato, ker jih je pri nekem drugem izbirnem preveč, primankuje pa jih pri informatki.
pa povej šoli kšn vredu razlog, ne pa npr. da maš sošolca tm pa bi šu..
pomoje te nočjo zato, ker jih je pri nekem drugem izbirnem preveč, primankuje pa jih pri informatki.
pa povej šoli kšn vredu razlog, ne pa npr. da maš sošolca tm pa bi šu..
hm ne prostora je dovolj, sem šel do učiteljice ki poučuje predmet h kateremu se želim prepisati in je rekla da z njene strani ni nobenega problema - tak da to ne bi smel biti vzrok (sedaj iščem skaterimi izgovori me lahk zavrnejo da bom pripravljen z protiargumenti :D )
strictom ::
Informatika je informatika. Pri tem predmetu ne moreš pričakovati nekega hardcore programiranja ali pa kaj v tem stilu. Pri meni je bil isti problem. Profesorca je bila navaden debil z podpovprečnim znanjem Dreamweaverja in nekega f00 programa za urejanje slik.
Zdaj sem se prepisal na program Elektrotehnik računalništva (iz drugih razlogov - ne zaradi informatike) in je učna snov nad mojim nivojem. Je pa skorajda boljša podlaga za FERI/FRI kot pa gimnazija (kar se računalništva tiče - matematika in ostali maturitetni predmeti so zadaj).
Zdaj sem se prepisal na program Elektrotehnik računalništva (iz drugih razlogov - ne zaradi informatike) in je učna snov nad mojim nivojem. Je pa skorajda boljša podlaga za FERI/FRI kot pa gimnazija (kar se računalništva tiče - matematika in ostali maturitetni predmeti so zadaj).
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
Hardstyle ::
Tud jaz sem elektrotehnik računalništva in morem reči, da je res boljše kot gimnazija. A kaj ko mi k***** matka ne leži pol pa lah zafukam ceu letnik zarad enga predmeta.
Prejel nazaj pošto z ministrstva, pač piše da ni nobenih ovir zakaj moje prošnje ne bi odobrili.
Pegaz ::
@Hardstyle
Verjetno misliš, da je elektro šola lažja od gimnazije, kar je res. Smešno se mi zdi, kako fazane tam 'učijo', kako sta šoli isti. Naj grejo res pogledat na gimnazijo in se ne bojo več smehljali tako kot prej. Ko jaz primerjam snov z bivšim sošolcem, ki je zdaj na elektro, se vidi, da je vsaj 2/3 mesece razlike.
Matematike na elektro sploh ne bom omenjal, ker se res ne more primerjat. Mogoče nimaš problemov s tem, 'da ti ne gre', ampak s tem, da se ne moreš pri uri skoncentrirat in dejansko poslušat učitelja, ki bi te rad nekaj naučil. Doma ti ne bo ostalo drugega, kot delanje vaj, in boš na konju.
Verjetno misliš, da je elektro šola lažja od gimnazije, kar je res. Smešno se mi zdi, kako fazane tam 'učijo', kako sta šoli isti. Naj grejo res pogledat na gimnazijo in se ne bojo več smehljali tako kot prej. Ko jaz primerjam snov z bivšim sošolcem, ki je zdaj na elektro, se vidi, da je vsaj 2/3 mesece razlike.
Matematike na elektro sploh ne bom omenjal, ker se res ne more primerjat. Mogoče nimaš problemov s tem, 'da ti ne gre', ampak s tem, da se ne moreš pri uri skoncentrirat in dejansko poslušat učitelja, ki bi te rad nekaj naučil. Doma ti ne bo ostalo drugega, kot delanje vaj, in boš na konju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pegaz ()
strictom ::
Diskutirat o tem katera šola je težja je brezveze. Lahko daš enga popolnega laika na elektro, medicino, itd. in bo rekel "fak to je pa zajebano!". Pri strokovnih šolah je fora zato, ker se dober del dijakov vpiše zato ker jih tisti strokovni predmeti zanimajo in se jih lažje učijo. Na Gimnaziji (po mojih izkušnjah) je pa problem, da imaš iz vsake stroke malo.
Vsaj sam se veliko raje učim algoritme in programske jezike kot pa biologijo za katero me baš boli. Punca, po drugi strani, je pa čist nora na biologijo in ne ve kaj je to programski jezik.
Matematika je lažja zato ker je že v osnovi poklicna matura sestavljena iz preprostejših nalog.
Vsaj sam se veliko raje učim algoritme in programske jezike kot pa biologijo za katero me baš boli. Punca, po drugi strani, je pa čist nora na biologijo in ne ve kaj je to programski jezik.
Matematika je lažja zato ker je že v osnovi poklicna matura sestavljena iz preprostejših nalog.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Šola | 362224 (24416) | nejc_nejc |
» | Je srednja šola sploh relevantna? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 24451 (20241) | "NaN" |
» | Računalniška srednja šolaOddelek: Šola | 11565 (8682) | Halfdead987 |
» | naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 48254 (45736) | Jan987 |
» | Elektrotehniki vs RačunalničarjiOddelek: Loža | 5074 (4470) | Old-Death |