» »

Razlika med MAC in prenosnikom

Razlika med MAC in prenosnikom

Redman ::

[quote]
MAC BOOK
* Procesor: Intel® Core2™ Duo 2.0GHz
* Pomnilnik: 1 GB
* Trdi disk: 80 GB
* Diagonala zaslona: 13"
* Brezžična mrežna kartica WLAN 802.11a/b/n
* Bluetooth™
* Apple daljinski upravljalec

ali

ACER 5920G
- intel core 2 duo T7300 2.0 Ghz
- trdi disk 250Gb
Ram:2Gb
Grafična kartica: Geforce Go 8600 GT[/quote]

Oba sta približno iste cene. Zadevo bi predvsem rabu za grafično oblikovanje, flash...Sam se ne spoznam na MACE.Frend mi je reku da je MAC boljši za programe. Kaj so prednosti in slabosti MACA? Kateri izmed naštetih je močnejši, mac ali acer?

ender ::

Acer je očitno zmogljivejši (več RAMa, večji disk, večji zaslon, verjetno tudi boljša grafična kartica). Slabost Macov je MacOS - sicer lahko namestiš Windows, vendar se ti bo potem že tako majhen disk razdelil še na manjše kose (Windows ne more dostopati do Mac particij).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

hooger ::

Slabost Macov je MacOS


To je kvečjemu prednost.

Za winse uporabljaš parallels in je zadeva zaključena. Grem stavit, da je Mac hitrejši (kljub slabšim karakteristikam).

[MYTiX] ::

Preizkusi Mac OS X, saj se boš potem lažje odločil, če je zate ali ne. Bi pa bilo vredu, če bi MacBook nadgradil na 2GB rama, ki niti ni tako zelo drag (1GB je 35€). Disk pa lahko zunanji kupiš. Manjši zaslon (z isto resolucijo) je zame prednost. Ima pa MacBook DVI izhod in lahko nanj priklopiš recimo 24" LCD. Grafično kartico pa ima ta Acer neprimerljivo močnejšo, ampak glede na tvoje zahteve, je to nepomembno.
Jaz bi vsakem primeru kupil MacBooka pred Acerjem. Predvsem zaradi Acerja >:D .
podpis

Matek ::

Acer je strojno enakovreden oz boljsi v vseh pogledih. Prednosti MacBooka so sledece:

-dimenzije (ce potrebujes majhen laptop za pogosto prenasanje naokrog, je to pomembno)
-operacijski sistem (OS X je odlicen, ce si se pripravljen ubadati s prehodom in ce je na voljo zeljena programska oprema)
-kvaliteta izdelave (Acer zal sodi med malce bolj cenene proizvajalce, ceprav se precej izboljsujejo)

Ce ti te tri tocke veliko pomenijo, kupi Macbooka, sicer pa glede na to, da pravis, da nisi nikoli uporabljal Maca in ne ves nic o njih, bodi previden. Obvezno ga nekje pretestiraj preden se odlocis za nakup, ce te opcije nimas, vzemi raje Acerja.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Adrijan0 ::

Slabost Macov je MacOS

Kaki komenatrji.. s tem se lahko samo nasmejiš.. >:D

OSX je ql in tudi če ga nisi še vidu/rabu je dost enostaven za uporabo.. tko da nevem zakaj bi meu pri temu probleme. Programov je veliko enakih kot na windowsu itd.. Je pa res da grafična ni najbol uredu, ker je integrirana.

ender ::

OS X sem uporabljal dovolj, da mi je popolnoma neuporaben (podobno, kot Gnome).

Glede izdelave Acerjev jaz nimam pripomb - poleg sebe poznam kar nekaj ljudi, ki imajo Acerje, in ni težav, zato če staneta enako, nikakor ne bi priporočal MacBooka.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

IceIceBaby ::

Dej tole prosim razloži. Kaj je neuporabnega na OSXu. Razumem, da imajo ljudje različne okuse ampak vseeno me zanima kaj delaš, da ti je osx neuporaben.

LjubimPeezde ::

-kvaliteta izdelave (Acer zal sodi med malce bolj cenene proizvajalce, ceprav se precej izboljsujejo)

Hja a macbook je pa iz kovine?:) Tudi Macbook je iz ene cheap plastike če smo že pri tem ki mene nikakor ne prepriča (Pro je pa druga liga).

Jaz bi vzel Acerja za podoben denar. Preprosto dobiš več. Računaj pri Macu še dodaten GB rama ki spet nekaj znese...

Dej tole prosim razloži. Kaj je neuporabnega na OSXu. Razumem, da imajo ljudje različne okuse ampak vseeno me zanima kaj delaš, da ti je osx neuporaben.

Lej če človeku ne odgovarja mu ne odgovarja. Poglej koliko podobnih "pripomb" je napisanih za Winse pa pa je vse ok. Svobodna odločitev dečko. Če mu OSx ne odgovarja mu pač ne in pika. Nekateri ste res toook občutljivi na te Apple stvari. Get a life:)

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

Med tem, da ti nekaj ne odgovarja in, da je nekaj neuporabno je ogromna razlika. Meni tudi Windowsi ne odgovarjajo najbolj, pa vseeno lahko naredim z njimi vse kar potrebujem, če se malo pomatram.

Kar se pa samega prenosnika tiče je pa stvar okusa. Mac ima malo slabšo konfiguracijo kar ne pomeni avtomatično, da je slabši. Je precej manjši in bolj priročen za prenašat, baterijo ma dobro, DVI izhod pa še kaj bi se našlo.

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Recimo jaz osebno MacBooka ne bi nikoli kupil. Predvsem zaradi plastičnega ohišja in integrirane grafične. Popolnoma druga zgodba je seveda kovinsko ohišje MacBook Proja... pri tem je problem le cena.

Vsekakor priporočam, da zadevo dobro premisliš - med zgornjima dvema je verjetno boljši nakup Acer.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

IceIceBaby ::

Pri meni je ravno obratno. Filing kovinskega ohišja mi sploh ni všeč, 2" večji ekrat je pa skoraj edina prednost MBP, ki mi je pomembna. Vse ostalo so malenkosti. Za tako ceno bi verjetno raje kupil kakšnega T61 ali hudo Toshibo :)

mte ::

Jaz bi ponudil še eno osebno mnenje, da je OS X daleč boljši kot xp, vista, gnome ali kde. Kar se tiče OS, mi je do zdaj še vsaka stvar delala s prve, uporabniška izkušnja je za moje (in še od marsikoga) pojme zelo elegantna, hitra. Meni zelo odgovarja to, da je osnova za uporaba lahka in enostavna, spodaj pa imaš kompletni unix z vsemi neštetimi prednostmi pred windows sistemi. Pa programi so precej bolj dodelani na os x kot na windowsih in razen kakšnih bolj specifičnih programov imaš za maca vse kar rabiš in še več. Nobenih virusov, spyware-a, registrya, nobenega praskanja po disku, če računalnika dalj časa ne uporabljaš, ...
Manjši problemček je kak software ki ga rabiš in je narejen samo za windowse (specifični programi, ki jih rabimo na faksu, pa IE za testiranje spletnega razvoja ipd.), ampak je spet zelo lepo rešeno, ker lahko s praktično čisto normalno hitrostjo laufaš hkrati še xpje s pomočjo parallelsa ali fusiona. Pa še OS X Leopard naj bi izšel konec oktobra, to je še par korakov naprej glede uporabniške izkušnje.
Da ne omenjam da je macbook lahek, majhen, baterija dobra, trackpad je večji, firewire port je velik 6-pinski namesto malih, ki so ponavadi na prenosnikih.
Skratka odkar sem presedlal na macbook in se nanj navadil, lahko rečem, da si nikakor ne želim vrnitve na xp. Je pa res, da ne igram iger - to je druga zgodba.
Torej, tudi jaz predlagam da si zadevo temeljito ogledaš, preden se odločiš.
lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Macbook Pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
559045 (6311) ŠinkoM
»

Mac vs. Pc (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
18412666 (9307) thezerox
»

Apple posodobil svojo linijo prenosnikov in zaslonov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
20521643 (14065) coma2black
»

smisel nakupa Macbook

Oddelek: Kaj kupiti
242837 (1933) IceIceBaby
»

Jabolka niso toliko dražja in premična utripajo v Intelovem taktu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
738017 (6051) Adrijan0

Več podobnih tem