» »

Apple posodobil svojo linijo prenosnikov in zaslonov

1 2 3
4
5

Icematxyz ::

In kaj pomeni v praksi dvojna grafična kartica z možnostjo preklapljanja? Oziroma v kakem rangu je napram današnjim desktop variantam kot so recimo 8800 GT.

Zgodovina sprememb…

Matek ::

Po mojem mnenju je nova serija Apple postavila za korak nazaj. Glavni minusi so predvsem svetleč ekran, odsotnost FW povezave in pa črna tipkovnica in ekran, ki nista ravno privlačna za oko.
Največji plus je pa minimalna pocenitev starejših MB, ki bo sledila ob uvozu nove serije v SLO.

Svetleč ekran je v MacBookih že od vedno. Nikoli ni obstajal ne-glossy MacBook (drugače je sicer s proji). Odsotnost FW-ja pa je IMHO precej nepomembna zadeva. Firewire sem osebno srečal samo enkrat na zunanjem disku, sicer se še uporablja za kamere, ampak 95% uporabnikov ga po mojem mnenju nikakor ne bo pogrešalo. Estetska vrednost pa je more or less stvar posameznika - meni se zdijo novi MacBooki povsem všečni.

Pa da ne bo pomot - imam MacBooka in ga ne maram najbolj. Kljub vsemu menim, da je bil upgrade precej dobra zadeva.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

FastWIND ::

Še odgovor tistim, ki se sprašujejo ali ima MB osvetljeno tipkovnico.

Da ima jo in nima je. Osvetljena je na MB ju z 2,4 procesorjem, na 2.0 pa ne. Sicer pa ne vem zakaj se toliko sprašujete in celo nekam kličete, če pa vse lepo piše na apple.com... Prav tako za ohišje in vse ostalo, tako da je prerekanje čisto odveč...

Every MacBook starts its life as a solid piece of aluminum. Each aluminum core is precisely machined into the basic unibody design. Another pass and the unibody takes shape. Another, and the integrated keyboard emerges. It takes multiple CNC milling operations to create the complete MacBook unibody.
Zdaj če kdo temu ne verjame pač ne...

Mene pa zanima, zakaj hudiča je potrebno delat svetleče zaslone če jih veliko uporabnikov (večina?) ne mara?

Kaj pa konkurenca ima tud samo svetleče ? Kdo vidi in zakaj v teh svetlečih zaslonih prednost? JAz je ne :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

Zarathustra ::

Seveda se da, vendar je vse vprašanje cene. Zakaj za boga bi vse to delal, če pa lahko za cca. deset jurjev dolarjev narediš kalup in potem mirne duše vlivaš toliko komadov, kolikor ti jih duša poželi?


tiborr,
predlagam ti, da si prebereš tole (in še ostale 3 linke na dotični strani), da boš bolje razumel Jobsov "way of thinking".

Keyser Soze ::

No ja, nekak je nesmiselno z ekonomskega stališča obdelovat vsak kos na CNC mašini. Ampak so itak tolk overpriced, da majo verjetno dovolj manevrskega prostora, da brez konkretnega dviga cene izdelka, v proces umestijo rezkanje.

Plus IMO, bodo večino "izgube" kompenziral na drugih področjih prodaje oz.v drugih segmentih. Skratka, tule gre bolj za en hype (ki ga fan-i vedno pograbijo v polni meri), češ uporabljamo "super duper space age" tehnologijo, ki jo ostali ne (d00h!), izdelamo zadevo iz enega kosa aluminija (kar se nanaša na tisti veliki valj na začetku), jo poimenujemo "unibody" (fancy, but faeke) in zato smo najboljši oz. se splača preplačat nas in ne kupit druge.

Vrste ALU, ki se uporablja ni pa še nihče navedel. Na koncu bo tako kot z ohišji za iPode. Premehak ALU, zaradi lažje in hitrejše obdelave in posledično razena in ukrivljena pohištva. Sploh v predelu tipkalice. =)

P.S.: Se mi zdi, da ALU in glih ful prožen.
OM, F, G!

3p ::


katero podjetje je izumilo miš?

No, Apple že ne, če si to mislil. Malo po malo so se različne iznajdbe dopolnjevale...
Computer mouse @ Wikipedia


katero podjetje je v svoj operacijski sistem vgradil različne pisave, ki jih je nato "pobral" MS in jih danes uproablja na milijone uporabnikov?

Čakaj, kaj točno so izumili? Konkurenco PostScript pisavam, ki so jo vgradili v OS? Hmm. Ko je MS "izumil" konkurenco Netscapeu in jo dal v OS, so šli pred sodišče...


katero podjetje je prvo "spravilo" računalnik v ekran?

Če ciljaš na Mac-a oziroma Liso, ta vgradnja v ekran ni bila nič revolucionarnega. Leta 1983 je že Partner (ja, od naše Iskre Delte) imel tudi vgrajen zaslon. Računalniki z vgrajenim zaslonom pa so gotovo obstajali že prej. Samo en primer: Osborne 1 @ Wikipedia


katero podjetje je iz dolgočasnih bež škatel naredilo privlačne izdelke?
in še in še...

Kdo ve. Pri računalnikih mogoče Apple. No, je pa to najbrž njihovo bistvo, ki jim ga vsekakor ne gre oporekati. Znanim zadevam morda dodelajo uporabljivost in porihtajo dizajn. In dodajo marketing. So pač v veliki meri firma (uporabnih) modnih dodatkov.


stabilni operacijski sistem (kakšen joke je ko v večini trgovin dobiš zraven 64 bitnega proca 32 bitno Visto hahahaha, žalost), človeku prijazni programi, poenostavljanje, inovacije, zabava, (skoraj) nič virusov, itd.

Daj zlezi iz plenic. Stabilnih operacijskih sistemov ne manjka, in seveda to niso ne Windows, ne OS X itd... Niti niso zasnovani za to. Apple seveda niti ni "pogruntal" OS X, niti 64-bitnega OSa.

Zlobna opazka: zakaj morajo biti programi za jabolka poenostavljeni? ;)


Maci niso popolni. Vendar v dostih pogledih popolnoma posekajo PCje (Windowse...)

Gotovo. Pa tudi obratno.

FastWIND ::

Berem to debato in ugotavljam, da se zagovorniki in kritiki appla postavljajo vsak na svoje okope... Vsakemu svoje in naj bo mir.

Sam sem uporabljal WIN XP je od samega začetka do pred dveh let ko sem nabavil prvega MB proja... Za moje delo, še enkrat povdarjam ZA MOJE delo, ki obsega nekaj grafičnega oblikovanja, pisarničko delo in internet je OS X bolj prijazen do uporabnika oz. do mene... To je samo moje skromno mnenje na podlagi večletnih izkušenj... Sicer pa imam inštaliran tudi WIN XP in z Boot Camp programom lahko delam v OS X , WIN XP ali obojem hkrati če je potreba...

SmeskoSnezak ::

Every operating system out there is about equal. We all suck.(Brian Valentine - Microsoft)
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

Kar naj se tolažjo

Stark ::

prvi množično uporabljan računalnik z miško je bil Applov.

Pisave v Wordu so "zasnovane" na podlagi Macovih pisav. Jobs je obiskoval na faksu predavanaj o kaligrafiji, kjer je dobil ideje za različne pisave.

Pa tisti primer ni ravno vgradnja računalnika v ekran, prej obratno ;) sej vem, da je gameboy tudi imel vgrajen zaslon ;)

Zakaj morajo biti programi poenostavljeni? Hahaha, kakšen argument. Tebi je verjetno zelo fajn do čimbolj zakomplicirana uproaba programov, po možnosti tudi taka, ki jih rabiš za vsakdanje delo? Dejstvo je, da se delo z večino novejšega softwara poenostavlja. Primer je npr. programiranje (danes ali pa včeraj, velika razlika).

Poznam zelo malo ljudi, ki uporabljajo Linux (ja vem da je Mac OS razvit na Unixovi) podlagi. Tudi uporabnikov Applov ne poznam veliko. Pa vendar nihče od tistih, ki jih poznam ne jambra čez počasnim delovanjem, virusi, sesuvanji, neprestanimi updejti.

Bom kar citirial Jokerja:

"Skrivnost je v Applovi, da ne rečem Stevovi viziji, v kateri se uporabnik ukvarja z vsebino, ne z orodjem ali celo z operacijskim sistemom". In to je zame bistveno. Seveda Maci niso brez napak. Tudi proti XPjem nimam zelo veliko za povedati. Samo roko na srce, težko si predtavljam delo z XPjem kot veliko zabavo, bolj kot eno orodje.

In hočem imeti Appla, ker hočem poizskusiti nekaj drugačnega, bolj svežega.
Še vedno pa ne bo šlo brez Winsow.

kakorkoli že na FMCju so objavili cene. Po pričakovanju so dragi kot žafran.

In še enkrat! PRO model ima FW.

Stark ::

aja pa kolikor opažam ima večina ljudi glossy ekran, tako, da ne vem kaj toliko jamrate? marsikomu ni všeč. ampak ravno razlog, da v eni trgovini ne bi dobil macbook proja z glossy ekranom me je odrnil od nakupa pred meseci...

FastWIND ::

Živimo v času globalnega sveta in interneta... Zakaj bi se človek zaganjal k našim prodajalcem eplov, če lahko skočiš ali si naročiš preko meje...

Pri cancom-u (s katerim imam dobre izkušnje)dobiš MB 2.0 za 1180 € z davkom !

IceIceBaby ::

FMC ima očitno povsem evropske cene. 1200€ za MB 2.0 in 1500 za močnejši model.

techfreak :) ::

Ker v trgovini nimajo na zalogi vseh možnih prenosnikov, še to ni razlog, da ga ne kupiš.

Drugače pa sem uporabljal glossy in mi je navaden veliko boljši.

MB nima FWja, in zelo zelo veliko domačih uporabnikov ga uporablja.
FW imam na 3 leta starem HPju. Zakaj ga potem zdaj ni na MB?

root987 ::

MB nima FWja, in zelo zelo veliko domačih uporabnikov ga uporablja.
FW imam na 3 leta starem HPju. Zakaj ga potem zdaj ni na MB?

A si ti prepričan v to da domači uporabniki sploh vedo kaj je Firewire?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

Silver ::

Vsi ki uporabljajo digitalne multimedijske naprave bi morali, saj razen pri fotičih tu še vedno ostaja "standard" FW.

Stark ::

odgovor Steva zakaj (nekateri) novi Macbooki nimajo FW:

http://www.jabuk.si/pbb/
prva novica.

zakaj bi kupil nekaj kar ne ustreza povsem tvojim zahtevam? če v trgovini ne bi imeli določenega avta s klimo ga zagotovo ne bi kupil (karikiram...)

hmm dejansko cene FMC niso dosti drugačne od nemških:
http://www.fmc.si/category.cp2?guid=6CE...
http://store.apple.com/de_smb_67863/bro...

Žal se tudi menjalni tečaj dolarja krepi tako, da tudi razlika EU / ZDA ne bo več tako velika.

Gregor P ::

... spet to omejevanje uporabnika; že pred desetletjem so nas učili, da takšno predalčkanje potrošnikov ni dobro ... vsekakor si jaz želim imeti na mojem prenosniku čimveč raznovrstnih vtičev, sploh pa če so vodila še vedno v normalni uporabi ...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

IceIceBaby ::

že pred desetletjem so nas učili, da takšno predalčkanje potrošnikov ni dobro


Kdo pa je to učil?

Iz vidika marketinga in prodaje je zadeva sigurno dobra. Izdelava je cenejša, ena stvar manj gre lahko narobe, manj majo klicev z vprašanji o FW...

Ravno predalčkanje potrošnikov je NUJNO. Če želiš ugodit vsem nikoli ne boš uspešen. Apple točno ve kdo so njihovi kupci in kaj potrebujejo/želijo.

Keyser Soze ::

Poznam zelo malo ljudi, ki uporabljajo Linux (ja vem da je Mac OS razvit na Unixovi) podlagi. Tudi uporabnikov Applov ne poznam veliko. Pa vendar nihče od tistih, ki jih poznam ne jambra čez počasnim delovanjem, virusi, sesuvanji, neprestanimi updejti.

Em, glede na to, da kot stalnico oz. v everyday življenju, pretežno uporabljam zgolj XPje, lahko rečem, da svojo nalogo opravljajo tekoče, brez težav in tako kot je potrebno.

Skratka... Največji problem je v nepoznavanju samega OSa. V kolikor veš kaj počneš, so XPji po par urnem nameščanju (z vso potrebno programsko šaro) pripravljeni za normalno rabo. Praktično lahko pozabiš geslo za admina.
OM, F, G!

Stark ::

ja danes je potrebno najti tržno nišo in v njej uspeti. že po cenah je vidno da Appple ne cilja na na uporabniek z majhno denarnico (zadeva je morda čez lužu drugačne, kjer glede na dohodke niso tako dragi. Tam na trgu prenosnikov (računalnikov?) Apple zaseda 3. mesto.)

sem že rekel, da čez XPje nimam nič. Vendar je sistem zunaj že več kot 5 (6?) let in po 200 updejtih se nekako pričakuje da bo zadeva stabilna.

in tudi nestandardiziranost določenih stvari se mi zdi v računalniški industriji precej velika žalost. kopica različnih priključkov, nekaterih še zelo starih (IDE kabli za diske in optične pogone :( ). potem z vsako novo stvarjo pride nov priključek, itd...

coma2black ::

FMC ima očitno povsem evropske cene. 1200€ za MB 2.0 in 1500 za močnejši model.


v bistvu niti ne, glede na to da gledaš model z US tipkovnico, pri Si tipkovnici pa so cca 100€ dražji kot vsi ostali (v EU) npr.: Aris ima ceno 1199€ ...+ tega ima FMC rok doba 45 dni WTF a se delajo norca?! V arisu so rekli da jih dobijo prvi teden novebra
--=- [ Dex ] -=--

techfreak :) ::

@coma2black: Zaenkrat je to zaradi tega, ker je veliko povpraševanje trenutno in pač traja malo dlje.
Po tem začetku pa boš lahko dobil prenosnik v roku 1 tedna.

3p ::

Jobs je obiskoval na faksu predavanaj o kaligrafiji, kjer je dobil ideje za različne pisave.


Praise the lord. In njegov črn puli.

Saj nič ne rečem... jabuke so čisto v redu, ampak kake resne novosni pa niso pogruntali. So pa marsikaj dodelali, in tudi to je svojevrstna umetnost.

Je pa brezveze sanjati, da je Jobs pogruntal različne pisave in podobne religiozne finte. Apple je samo zasnoval truetype pisave, da ni rabil plačevati licence za PS oz. Adobe Type 1 fonte...

coma2black ::

@coma2black: Zaenkrat je to zaradi tega, ker je veliko povpraševanje trenutno in pač traja malo dlje.
Po tem začetku pa boš lahko dobil prenosnik v roku 1 tedna.


žal te ne razumem.. a zaradi velikega povpraševanja imajo 100€ višjo ceno in daljši rok dobave...to je protislovje
--=- [ Dex ] -=--

LouD ::

@coma2black: Zaenkrat je to zaradi tega, ker je veliko povpraševanje trenutno in pač traja malo dlje.
Po tem začetku pa boš lahko dobil prenosnik v roku 1 tedna.


žal te ne razumem.. a zaradi velikega povpraševanja imajo 100€ višjo ceno in daljši rok dobave...to je protislovje


Logično je, da če je povpraševanje večje od ponudbe se cena dvigne ;)
Kar se pa tiče dobave, sem pa prepričan da želijo le najprej prodati stare zaloge.

coma2black ::

hahaha, ravnokar sem izpljunil piškot od smeha :))


Ko bi le imeli kaj na zalogi kdaj ;)
--=- [ Dex ] -=--

coma2black ::

še nekaj prvih benčov in primerjava s starejšimi izvedbami (via macrumors)

http://www.primatelabs.ca/blog/2008/10/...

in

http://www.pcmag.com/image_popup/0,1871...
--=- [ Dex ] -=--

Gregor P ::

Kdo pa je to učil?


... govorim s strani potrošnika; navadijo nas, da praktično sploh nimamo več izbire in da moramo kupovati samo to kar nam monopolno ponudijo na trgu.

Lahko vzameš katerikoli primer ... pa dejmo jabolka, ko že govorimo o Applu ... na svetu je več tisoč različnih vrst jabolk, ki so se včasih prodajale v specializiranih trgovinah in je tako potrošnik imel na voljo več sort jabolk na izbiro (ok ne kar 8000 tisoč, ampak saj veste kam ciljam) ... potem so počasi uvedli megasamopostrežne trgovine, kjer naj bi potrošnik na enem mestu dobil kar vse, vendar v resnici dobi dosti manj oz. ima manjšo izbiro ... torej samo štiri vrste jabolk in to zgolj te vrste, ki jih izbere trgovec zate ... počasi ljudje sploh ne vedo, da je bilo na svetu kdaj toliko različnih vrst jabolk, ampak pozna samo še te štiri ...

... no nekako tako nas želi omejiti tudi Apple ... saj potrošniki ne rabimo FW ipd. ker oni že "vedo", kaj mi rabimo:|

... seveda je pa za njih to idealno heh
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Tear_DR0P ::

gregor vsa ta jabolka še vedno lahko kupiš - samo pri jabolkih imaš sezone - določena jabolka so že segnila, določena pa še pobrana niso - zato ti veletrgovci servirajo sorto, ki je ta trenutek najboljša - če pa hočš eksotiko, potem pa ali plačaj več ali pa poišči ponudnika - za jabolka recimo obstajajo - pa tudi za "jabolka"
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

IceIceBaby ::

Gregor, to pa ni res. Danes imamo potrošniki večjo izbiro kot kadarkoli prej. V spodobnem trgovskem centru imaš na voljo več vrst jabolk kot pri prodajlcih sadja in zelenjave. Na voljo imaš 50 vrst kruha, 100 vrst špagetov... Izbire je toliko, da je večina potrošnikov zmedenih.

Ne vem pa kako te Apple omejuje s tem ko prodaja računalnike. Nenazadnje gre samo za 3 različne modele prenosnikov med mnogimi. To je tako, kot če bi se jaz pritoževal nad Asusom, ker me omejuje ker dela Eee-ja s tako majhnim ekranom, čeprav jaz hočem 17".

Gregor P ::

... ne ti misliš, da imaš večjo izbiro, v resnici pa imaš manjšo (Slovenija pa ni dober primer zato, ker prej smo pa imeli socializem, medtem ko si v demokratičnih državah imel recimo specializirane trgovine s po več 100 vrst kave, ki pa sedaj tudi izumirajo zaradi teh megatrgovin ipd.) ... teorija gre dalje, da ko te bodo nekega dne dokončno naučili na samo te štiri vrste jabolk, kave ipd. in bo veliko proizvajalcev propadlo, če ne bo izdelovalo samo te širi vrste produktov, po ceni kakršno bodo lahko trgovci sami izbirali, ker če ne pri tebi pač ne bodo nič kupili, bodo lahko počasi začeli zviševati cene tudi v teh "poceni" ogromnih samopostrežnih trgovinah, kjer imaš navidezno veliko izbiro ... no ja, vsaj tako so me še učili kot srednješolca; lohk da je čist zgrešen he he

... mislil sem pa na Applovo politiko nasplošno ...

... imam pa sam kar nekaj produktov s FW, čeprav jih bom počasi nadomeščal s tistimi, ki podpirajo eSATA ...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

techfreak :) ::

@kst: Res ima samo 3 modele prenosnikov, ampak se vseeno veliko več uporabljajo kot pa od drugih firm.

Poglej koliko MacBook Projev prejšnje generacije (4.1) je prodal Apple, koliko pa je recimo HP prodal Compaq nx6110 (samo primer).
HP/Sony/... imajo tako veliko ponudbo, da se že zgubiš med iskanjem željenega.

Pri Macu pa imaš 3 oz. 7 modelov na voljo:
- MacBook (2x bel, 1x črn je bilo ponavadi v standardni ponudbi),
- MacBook Pro (2x 15.4" in 1x 17"),
- MacBook Air (samo en standardni model)

In odločitev pri Macu je lažja. Ob nakupu sem vedel, da bom kupil 15.4" in sem imel samo dva modela na voljo. Tako, da sem samo moral razmisliti ali malo slabši ali malo boljši.

Zgodovina sprememb…

Bor H ::

Jst sm se nekoč odločal za nakup prenosnika in je bil mac v igri, od nakupa me je odvrnila premajhna ponudba, model, ki sem ga želel je imel počasnejši DVD pekač (al je bil sam CD pekač pa DVD bralnik?) in imel pol manj rama kot sem ga želel, seveda že obe reže zasedene in bi mogu kupt poln ram, da ne govorim da je bil na voljo le glossy zaslon. Torej me je premajhna izbira prisilila v nakup konkurence. Res je, Apple ve kaj je dobro zame, HP :)

BigWhale ::

Mene zanima kaj je narobe z svetlecimi zasloni? Par let nazaj je bil to hype, ker so vsi zaceli dajati svetlece zaslone v prenosnike.

Zakaj so sedaj kar naenkrat tako zanic?

Bor H ::

Mene motijo predvsem pri prenosnikih, ker jih odpreš na soncu in če res ne našopaš ekrana do konca svetilnost ne vidš nč, maš tako lepo ogledalo za 1000EUR s sabo pol.

IceIceBaby ::

Na močnem soncu so tudi mat zasloni neuporabni, če niso dovolj svetli.

darkolord ::

Mene zanima kaj je narobe z svetlecimi zasloni? Par let nazaj je bil to hype, ker so vsi zaceli dajati svetlece zaslone v prenosnike.

Zakaj so sedaj kar naenkrat tako zanic?

Vedno so bili zanič.

BigWhale ::

Jaz se enega ekrana nisem videl, ki bi bil funkcionalen na soncu. Se CRTji crknejo, ce je sonce res mocno.

darkolord ::

Nobenega transreflective zaslona nisi še vidu?

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: darkolord ()

OrkAA ::

Kakšne ekrane pa vtikajo v mobitele npr. mojo nokio e61? Ker teh pa sonce nikakor ne zmoti in je berljivost vedno popolna.

Stark ::

ja kakšna katastrofa je šele pri mobitelih. to pač ni Apple da bi kurcali ;)

BigWhale ::

Nobenega transreflective zaslona nisi še vidu?



Na prenosniku? V bistvu se ne.

Zheegec ::

ja ne vem, kako imajo to rešeni telefoni, na E61 in sedaj na E71 se na soncu zelo dobro vidi... Na iPhonu kajpak dosti slabše : )
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

IceIceBaby ::

Na vseh touchscreenih je dosti slabše.

darkolord ::

Na prenosniku? V bistvu se ne.

CRTje si pa vidu na prenosniku?

Ikarus ::

Na hitro sem preskusil macbooke in proje v Londonu. So zelo lepi, macbook je nekoliko lažji od mojega črnega, sledilna ploščica je odlična, aluminij se ne obtolče preveč, v ostalem je pa enak po občutku prejšnjemu modelu. Tista črna obroba okoli ekrana ni najboljša, zasloni so odlični, posebej na proju. Še vedno se kar grejejo levo zgoraj kar, vsaj mene, moti.

Niso toliko boljši, da bi šel menjat sedanjega za novi model, so pa vsekakor odličen nakup.

O cinema displayu pa ne vem nič pametnega povedat, če ne bi bilo rečeno, da je nov model, najbrž niti opazil ne bi, ampak nisem nek zahteven grafični uporabnik.

Lp.

Uroš

techfreak :) ::

@Ikarus: V bistvu se MBPji grejejo zgoraj, ne samo levo zgoraj. Čeprav še nisem imel težav, da bi bil prevroč. Drugače pa se zgornjih delov tako ponavadi ne dotikam ker tam ni gumbov.:D

coma2black ::

Živimo v času globalnega sveta in interneta... Zakaj bi se človek zaganjal k našim prodajalcem eplov, če lahko skočiš ali si naročiš preko meje...

Pri cancom-u (s katerim imam dobre izkušnje)dobiš MB 2.0 za 1180 € z davkom !



a pri njih se da dobit slo tipkovnico?...vem da se ej nekaj časa govorilo da se da
--=- [ Dex ] -=--

opeter ::

Pri M-Store se baje da. Vprašaj na jabuk.si.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Macbook Pro 2010 in monitor DELL U3417W

Oddelek: Strojna oprema
6955 (840) opeter
»

Ultrabook- Apple, Dell, Asus, HP

Oddelek: Kaj kupiti
173530 (3244) zee
»

Applove novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5620379 (18907) Key Quest
»

Novi iMac in cene pri nas

Oddelek: Strojna oprema
373850 (2889) IceIceBaby
»

Apple posodobil svojo linijo prenosnikov in zaslonov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
20521651 (14073) coma2black

Več podobnih tem