» »

Flight simulator X in problemček

Flight simulator X in problemček

roli ::

Torej imam nek problemček, ki me bo vsak čas spravil ob živce. Po kake pol leta sem si danes ponovno zaželel igrati flight simulator. In seveda naletim na problem, ki sem ga imel že prej (tudi flight simulator 2004). Letalo namreč ne glede na nastavitve težavnosti vedno vleče v levo. Če spustim igralno palico pričakujem, da bo šel naravnost ampak ta začne delati kroge8-O . Pa ni važno od nastavitev in tudi od letala ne. Vedno, pri vsakem letalu. Yoystick je saitek cyborg Evo in v nastavitvah čisto lepo miruje. Kje je torej problem?
http://www.r00li.com

bluefish ::

kalibracija?

roli ::

Sem poizkusil vendar ne pomaga. Pa tudi tisti križec čisto lepo mirujev sredini, če pustim palico pri miru.

EDIT: Sem zdajle prižgal FSX in problem se je pojavil takoj, ko sem palico premaknil (dokler je nisem je bilo vse OK). Po tistem pa se hudič nikakor ni hotel več zravnati. Potem sem FSX minimiral in šel v control panel kjer je križec poskakoval levo, desno, gor in dol (vendar čisto malo). Sem namestil še softwer od saiteka (prej sem uporabljal windows gonilnike, ki so čisto OK) in ta hudič mi pravi naj vklopim podprto napravo v USB8-O . Nazadnje sem sicer imel nameščeno to orodje vendar ga sedaj niam več, ker sem zamejal računalnik. Ta problem pa obstaja pdkar pomnim.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

Balandeque ::

Katera komanda pa je kritična? Aileron ali rudder? Izklopi posamezno, da boš to ugotovil.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

roli ::

Kar se rudderja tiče - ta je nastavljen na avto, ker drugače sploh ni možno kontrolirati stvari. Bom pa poizkusil bolj natančno.

EDIT: Sedaj sem sklopil obe vendar je stvar še vedno začela zavijat levo, kar sama od sebe. Moj bratranec pa ima yoystick od logitecha in mu nikoli ne zavija levo.

EDIT2: sem probal dati null zone na 10, realism na easy in ni nobene razlike.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

Balandeque ::

Preveri še v nastavitvah ali je za ailerone/rudder nastavljen še kak drug ukaz. In ga zbriši. Imaš morda kake pedale, volan priklopljen? Poskusi tudi z ročnim upravljanjem rudderja. Saj ima EVO valjda možnost tretje osi na palici?

Ker če prav razumem, ko voziš z joystickom, stvar ne zavija?
Jaz imam tudi Saiteka, sicer x52, pa ni težav...
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Zgodovina sprememb…

LoneWolf ::

V tolazbo, enomotorno propelersko letalo dejansko mocno vlece v levo ob vzletu in letenju s polnim plinom, zaradi momenta propelerja. Rabis konkretno tiscat desno nogo da gre naravnost.
Ampak to nima veze s tvojim problemom, najbrz ni nameren efekt v simulatorju. Bolj kot zanimivost.

wooted ::

meni ga pa dol potegne:D

roli ::

Na računalnik ni od igralnih pripomočkov priklopljeno nič. Izklopil sem autorudder (ja EVO ima tri osi), ter odstranil vse komande, ki imajo kaj veze z rudderjem, aileronom (razen tiste na yoysticku).

In rezultat - VSE JE ENAKO:'( !

Prav tako pa sem opazil, da nos letala vedno močno potegne dol, ko spustim palico. Torej jo moram vedno palico držati malo nazaj in desno.

EDIT: Še nekaj zanimivega sem opazil, hitreje kot grem bolj naravnost gre. Jaz poizkušam training mission 2 , kjer začneš že v zraku in po parih sekundah letenja (palice se sploh ne dotaknem) stvar kar naenkrat potegne levo dol. Do takrat pa gre naravnost.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

jamiroq ::

začni nov free flight na nekem letališču (ne friday harbor, ker začneš v zraku) s cessno 172, preklopi na zunanji pogled (tipka s) in poglej, če so kontrolne površine kaj odklonjene.

roli ::

Naredil sem to kar si rekel in vse je bilo tako kot bi moralo biti. Potem sem vzletel in ugotovil, da tukaj leti lepo naravnost vendar po kakih desetih dvajsetih sekundah skoraj neopazno začne vleči v levo.
http://www.r00li.com

Monster ::

si pogledal kako je nalozen avijon ... ker ce imas samo pilota not, potem ti cessna vedno vlece v levo .. center gravitvacije se prestavi
Ka zaboga...

roli ::

ja ampak to se dogaja pri vseh letalih, pa naj bo to reaktivec ali jadralno letalo. Tudi z tistim malih hudičkom, ki ga voziš v training mission 1 in 2 se to dogaja. Tam je problem še posebej opazen.
http://www.r00li.com

DOOM_er ::

hm. poglej smerni stabilizator, ziher maš tm kej pojeban. To se je men tut na mojmu joysticku delal, use v redu in prav na sredini, ko sem ga pa premaknil je pa zadeva skočila v levo, tko da si stegn dol driverje za joystick in ga skalibriraj s tistim, potem bi najbrž moralo delat. Sem pa 100% da nimaš ravnega smernega stabilizatorja
Robots will steal your job. But that's OK

roli ::

Problem je, da originalni gonilniki sploh nimajo možnost kalibracije. In sedaj ga tudi v windowsih ne morem kalibrirati.
http://www.r00li.com

atasmrk ::

Kokr jest poznam Evota (brat ga ma), so njegovi (saitekovi) drajverji ze v Windows update. Ko kliknes properties se ti pokaze tista slika josticka, kjer se pritisnjeni gumbi barvajo rdece. Glede kalibracije pa sedaj na pamet nebi vedu.

Ne vem pa, kaj mislis z "originalni gonilniki". Ce mislis Microsoftove sem 100% da se motis, ker se z njimi da skonfigurirati ama vse, kar se predstavi kot igralna palica. Za Saitekove gonilnike pa nebi dajal roke v ogenj, se mi zdi pa cudno, da nebi imeli moznosti kalibracije.

Slide ::

Izklopi vreme... Poglej dead zone in sensitivity...

Kupi boljsi joystick
forever 200 MPH ...

roli ::

Fora je, da je tale yoystick delal OK nek čas. Drugače pa mislim tiste gonilnike kjer imaš sliko palice in rdeče obarvane gumbe... Ti nimajo možnosti kalibracije.

Sensitivity sem kar orenk zmanjšal in povečal dad zone. Sedaj izgleda OK - ampak nimam časa za preizkušanje tako, da bom povedal kasneje.
http://www.r00li.com

atasmrk ::

Sicer pa poglej tukaj, kot kaze ima Evo neke probleme z rudderjem. Celo Saitek je nekje na svojih straneh opisal to tezavo in dal "resitev" zanjo (link do saitekovega faq-ja je nekje na zgornjem linku)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Joystick

Oddelek: Kaj kupiti
222247 (1695) nodrim
»

Kateri joystick za letalne simulacije

Oddelek: Kaj kupiti
111294 (1039) urban99
»

Fly simulator X ali Fly simulator 2004 ?

Oddelek: Igre
131553 (1258) Karaya 52
»

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Igre
158569173 (27782) CrustyDOD
»

Kateri JOYSTICK?

Oddelek: Kaj kupiti
172393 (2206) kurjač

Več podobnih tem