» »

Joystick

Joystick

Gaijin12 ::

A ma kdo kak nasvet al pa če ve za kak test joystickov? Ali pa če ima kako osebno priporočilo kateri je dober? Cena niti ni važna, važna je samo kvaliteta.

kixs ::

Imas pa v mislih kaksen joystick in za katere igre ga mislis uporabljat'

lp

Gaijin12 ::

Nimam še nobenega joysticka. Mislu sm pa spilat Lock On in Sturmovika: kar bom pač najdu, itak jih ni velik.

kixs ::

Ce denar res ni problem, potem si omisli Saitek X52 PRO

Gaijin12 ::

Kaj pa če bi bila omejitev do 80e? Ker nisem prepričan da bom sploh rabu vse funkcije ki jih zgornji joystick ponuja-->4 gumbi za iztrelitev raket-o tem govorim.

delfinus ::

Mocno odsvetujem Logitech Extrem 3D Pro. Sicer je fajna palca, tako oprijem, tako odzivnost, tudi masa, samo pa ima eno slabo lastnost, da je super fajna dokler mikrostikala delujejo. Internet je poln prispevkov o tem kako hitro mikrostikala na njej crknejo. Tudi sam sem imel ta problem. Bila je super fajn 2 leti, pa je sploh nisem velik uporabljal, po tem pa je je crknil rudder, potem pa je se zacela sama zavijat v desno. Standardni problem.

Sam sem pol vzel Microsoft Sidewinderja Precission Pro 2 za obcasno spilanje. Ampak se dobi samo second hand preko Ebaya in z Nemcije. Ampak dela kot urca. Trg s palicami je bolj bog opazam, kot pa je bil pred leti.
lp, D.

undertacker ::

Imam namen kupiti Joystick pa me zanima katerega mi priporočate?

radecan ::

http://www.mimovrste.com/artikel/114018...
takšnega imam tudi sam, že ene 3 leta in moram reči, da je zelo kul joystick ;)
|Gigabyte p67a-d3-b3|Intel i5 2400|Sapphire radeon 6770 1gb vapor-x|
4gb dd3 a-data+4gb corsair 1600mhz ram|LC power Silent Giant v2.3 600w
|Ikonik Transform a10 ohišje|LG L1919S 19` Screen|Samsung 830 64gb

undertacker ::

To bi uporabljal predvsem za vožnjo helikopterja.

Invictus ::

Če imaš keš, kupi Thrustmaster Warthog. Plus kaka pedala. Nimaš boljše kombinacije.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jamiroq ::

vse je odvisno od igre (ali simulacije :P).
poceni joysticki so imho več ali manj vsi enaki - programirati se jih praktično ne da, vzdržljivost in natančnost sta pa tudi vprašljivi.
od dražjih pa imaš:
- saitek x52
- saitek x52 pro
- saitek x65f (tale je force-sensing, se pravi se ne premika in le zaznava silo v x/y smeri)
- logitech g940 (velja se ga izogibati, ker kvaliteta izdelave šepa - žice v ročici za potisk so prekratke in se iztikajo, med drugim)
- thrustmaster hotas cougar in warthog
- ch komplet: combatstick/fighterstick, pro throttle, pro pedals.

zadnji trije (warhog, cougar, ch) so si bolj ali manj ekvivalentni. thrustmasterja sta kovinska, ch je plastičen. ch design se zadnjih ~15 let ni spreminjal, le zamenjali so gameport za usb (don't fix if it ain't broken, verjetno).
pri thrustmasterjih je največ poročil o problemih (lušči se barva, elektronika crkuje, pri flashu novega firmwarea radi odpovedujejo potenciometri na ročici za potisk). mogoče je pa to le vocal minority, ne vem. še najmanj problemov je s ch opremo; kolikor sem bral se naj bi kvarili gumbi. meni dela malce več kot 4 leta ok.
po programabilnosti sta si ch in thrustmaster približno enaka, saitek nudi manj možnosti, logitechov software pa ni omembe vreden.

v glavnem, če nimaš namena zapravljati vzameš enega poceni saiteka (ali thrustmasterja) in ga uporabljaš dokler dela. drugače posežeš po thrustmasterju ali ch. ali pa spraviš keš in začneš šparat za tečaj letenja :P. jadranje niti ni tako grozno drago in je boljše od simuliranja :).

To bi uporabljal predvsem za vožnjo helikopterja.

tudi posebej za helikopterje obstaja nekaj namenskih zadev. poglej na simw.com, recimo. niso pa niti približno poceni (warthog je v primerjavi z namenskimi helikopterskimi kontrolami praktično zastonj).

pako72 ::

....http://www.chproducts.com/retail/j_comb... tale joystick ali se vrti okoli svoje osi,se pravi levo desno?pa tistile kolešček,ki ga ima na levi strani verjetno uporabljaš za gas.Kupujem nekaj boljšega,pa bi zaenkrat vzel brez druge ročke oz ˇ"gas"...kasneje še tudi to,sigurno pa nebi vzel pedala,če jih ni potrebno?
Druga varianta je pa tale http://www.saitek.com/uk/prod/x52.html sicer nekaj slišim,da so glasni,ima kdo izkušnje?Sedaj uporabljam saitek flytick 5 pa bi rad nekaj boljšega,igram pa v glavnem BF 3 za helije,tko,da nekaj enostavnega in kvalitetnega,da dela par let....
Zelo me mika tudi tale,slaba stran edino ker nima ročke za plin oz ima samo gumb http://www.thrustmaster.com/en_UK/produ...

jamiroq ::

pako72> ....http://www.chproducts.com/retail/j_comb... tale joystick ali se vrti okoli svoje osi,se pravi levo desno?pa tistile kolešček,ki ga ima na levi strani verjetno uporabljaš za gas.Kupujem nekaj boljšega,pa bi zaenkrat vzel brez druge ročke oz ˇ"gas"...kasneje še tudi to,sigurno pa nebi vzel pedala,če jih ni potrebno?

ne, seveda se ne vrti. rabis pedala. kolescek na levi je analogna os (ostala dva - spodaj in na desni - pa sta neke vrste trimerja s katerimi obracas potenciometre. neuporabno, bolj kot ne).

pako72> Druga varianta je pa tale http://www.saitek.com/uk/prod/x52.html sicer nekaj slišim,da so glasni,ima kdo izkušnje?

glasen...? drugace je pa saitek kot saitek. nekateri so zadovoljni, nekateri pljuvajo po njem. meni je nacin vzmetenja zoprn (vzmet, ki pritiska na ploscico, ki se nato drgne ob bazo). pa oblika je prevec vesoljska.

pako72>Sedaj uporabljam saitek flytick 5 pa bi rad nekaj boljšega,igram pa v glavnem BF 3 za helije,tko,da nekaj enostavnega in kvalitetnega,da dela par let....

sicer ne vem kaj je to bf 3, ampak za nekaj kar ni simulacija oz. vsaj letalska igra se ti ne splaca kupovati drage opreme. ze x52 je prevec, po mojem. ce ti tista saitekova zadeva dela ok pol jo uporabljaj dokler gre. ce pa ne potem vzames nekaj ala thrustmasterjev t.flight hotas ali pa tisti t.1600, ki ga na koncu omenjas. za ta denar je ok.

nodrim ::

Ravno tako sprašujem za dober letalski joystick oz. komplet z dodatnimi ročkami in celo pedali, če pride v ceno.

Fora je v tem, da to kupuje punca mojemu bratu za 30. rd in zdaj sprašuje mene kaj je kul ... jst pa nikoli nisem igral pravih letalskih simulacij, sem pa tu pa tam prebral opise joystickov in se mi rahlo sanja kaj vse naj bi joystick podpiral, recimo rudder control z obračanjem joysticka ali pa s pedali .. potem ločeni ročici za potisk za 2 motorja sta tudi kul ... čimveč gumbov recimo, pa programabilnost oz. že nastavljeni profili za različne špile ..

fura pa brat civilna in vojaška letala ... aja, pa zgornja meja za ceno je 300 € ... mi kdo lahko našteje kul stvari za takšno ceno .. recimo kompleti z in brez pedal ... joystick in ročici za potisk bi pa obvezno

muchas gracias!

nodrim ::

evo, tak na hitro na mimovrste najdem samo tega http://www.mimovrste.com/artikel/229001... in warthoga .. vse ostalo je nek cheap crap :)

se bolj splača kaj naročit iz Nemčije ali kaj podobnega?

Invictus ::

To Logitech ni slab.

Odvisno je pa predvsem kake simulacije igra in koliko je "hardcore". Mogoče je to zanj overkill. Saitek X52 zna biti za začetek povsem v redu. Pa še precej cenejši je.

Kar se Nemčije tiče, si izračunaj koliko te pride poštnina. Mogoče ni nič cenejša.

Kak joystick ima pa zdaj?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nodrim ::

miška + tipkovnica, tako da bo karkoli itak ful boljše :)

zdej recimo, da lahko šparamo na kvaliteti in lih vseh 300 € najbrž tud ni treba zapravit, samo se mi vseeno zdi, da rudder control in ločene ročice za potisk ful izboljšajo filing pri vsem skupaj, kot pa če obračaš neke potenciometre ali pritiskaš gumbe, tako da recimo tud kak mogoče manj kvaliteten komplet bi tudi prišel v poštev ..

sam v bistvu ne vem kako resno je zagrabil za tole, punca pravi, da si vedno ogleduje sticke po trgovinah, samo je preveč šparoven :) kokr ga pa poznam, se pa ne bo nič kaj kmalu vpisal na tečaj za pilota :)

edit:
za Nemčijo sem bolj mislil, če imajo kaj več izbire, glede na to, da sta na Mimovrste samo 2 primerna kompleta, kar se tiče funkcionalnosti in je potem za njima velika cenovna luknja ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nodrim ()

bluefish ::

Za nedeljskega pilota bo kaj takega povsem dovolj: http://www.mimovrste.com/artikel/114018...

Imam en podoben starejši Logitechov joystick, ki je malce bolj trdno zgrajen kot nove igračke, pa je kul.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

opeter ::

Jaz imam tegale in je super:
http://www.mimovrste.com/artikel/114019...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Invictus ::

Sam sem imel včasih Saitek X45.

To da imaš ločen potisk in cel kup gumbov za sprogramirat, doda precej k realizmu.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nodrim ::

Ja, tolko sem se že odločil, da mora bit najmanj joystick z osemsmerno kapo in gumbom pod kazalcem in ostalimi, še dodatni gumbi na bazi + kak potenciometer in potem zraven ločen potisk s še več gumbi. Pedala so sicer kul, samo če so samo za rudder control, bo že preživel z vrtečo palico okoli Z-osi :)

Komu kaj pade na pamet na hitro za kakšen kompletič razen tistega Logitecha na mimovrste? Ker gor so mnenja uporabnikov totalna neuporabnost.

Invictus ::

Kolikokrat moram napisat Saitek X52 (Pro)?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nodrim ::

err, dvakrat? :) grem pogledat, hvala za info


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri joystick za letalne simulacije

Oddelek: Kaj kupiti
111287 (1032) urban99
»

Simulator letenja za darilo-nujno prosim za nasvet

Oddelek: Kaj kupiti
133742 (3475) merlin2
»

Kateri JOYSTICK?

Oddelek: Kaj kupiti
172385 (2198) kurjač
»

Nakup joysticka - izbira

Oddelek: Kaj kupiti
241681 (1471) Monster
»

joystick in game z letali

Oddelek: Kaj kupiti
162770 (2553) pelican

Več podobnih tem