» »

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

««
30 / 32
»»

JRY_slo ::

Gangster, poglej če ti v config.ini slušajno mamjka tole:

[HotKey gui]
Escape=activate

če je toto potem je toto pes od alenke v deželi... ummm... ja... :D

btw: new HL nick: I/ZG52_Forstner

ru7 ::

He he, si menju eskadriljo :)

ali3n ::

je šel med Zagrebčane? :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

suntrace1 ::

@Big Whale: Nisem mislil, da na moje poste geldaš kot smetenje te teme :D

Sej ne, sej je čist ok da imam(o) svojo temo, sam tole bo po mojem zanimal mogoče tudi koga tukaj. Končno sem dobil namreč TrackIR3 Pro in se javljam takoj po prvi zračni bitki nad Hanojem, da delim z vami prve vtise ( če kdo ne ve, o čem govorim, naj si ogleda kakšen film z te strani, sam mislim da vas večina ve ;) ).

Ko sem dobil zadevo v roke, sem bil kar presenečen. Zadeva zgleda kot majhen alienček, saj se mu v temi svetijo 4 rdeče oči, ko senzor zazna piko na čelu prižge zeleno in ko zaženeš igro, ki je TrackIR podprta, pa še modra lučka. Vtemi izgleda prav jezno, tko kot ta smeško >:D Na hitro sem si ogledal nastavitve in podprte igre (lista je več kot obsežna) ter za uvod zagnal Wings over Vietnam, da na hitro odletim kakšno misijo. Napaka, ker se od ekrana nisem mogel odlepiti 2 ure, čeprav igra ne seže do kolen PF/IL2 ali LOMAC ! Že ko sem pričel igro v kokpitu je bil občutek naravnost fantastičen - vsaj 5 minut sem samo obračal glavo in si razgledoval okolico, nato sem zagnal motorje do konca in se zapodil po pisti. Občutek, ko lahko s pogledom spremljaš kako letijo mimo tebe table na robu piste in se s tem linearno spreminja tudi zvok v kabini, je najbližje občutku pravega vzletanja !!! Popolnoma naravno!!!
Nato sem preletaval letališče, da sem z pogledi lovil svoje soborce pri vzletanju. Že sam pogled na oddaljene pikice, ki na koncu zrastejo ob tebi v ogromne bombniške lovce je kot iz filma (Top Gun?). Nato smo odleteli zbombardirat Hanoijsko letališče in ko smo prišli do cilja, sem jim dal ukaz naj prvi odvržejo bombe na tarčo. Pogled na zaporedne explozije bomb, ki raztrgavajo pisto in dvigajo stebre dima , ter kako med njimi hitijo nizko leteča ameriška letala je res zlata vreden - prizor kot iz dokumentarca na Discoveryu 8-O
Naslednja lekcija je bila spoznavanje kaj pomeni SA v pravem pomenu - seveda so takoj prihiteli Migi 17 in 21, ki slovijo po ozkih turnih. Nič več, saj sem enemu takoj priletel na rep z hitro dvigajočo spiralo ( ne vem kako bi poimenoval ta manever, sun-chaser mogoče? :) ) in ga sklatil v neokretni bombniški škatli - v prejšnih spopadih sem samo klel in bežal, saj jih nikakor nisem mogel obdržati v pogledu, da bi vedel kaj mi rižojedi pripravljajo za hrbtom - tokrat se je stvar obrnila za 180' , ostali so bili tudi dokaj hitro ''pacificirani'' >:D

Skratka, da ne dolgovezim, če ste si kdaj ogledali kakšen posnetek z kamere, ki je bila na letalu v 2. sv. vojni, veste o čem govorim. In ravno to tudi sam podoživljam :D
Moja skeptičnost, da je zadeva vredna svojega denarja - stane 31 000 tolarjev :8) - se je čisto razblinila - tole je naravnost tisto, kar sem si želel vedno podoživeti pa mi ni bilo mogoče!

Ali povzetek vsega : :)) :D :D :D 8-O 8-O >:D 8-O >:D :D :D :D :))

Torej, če delite enake občutke in intuzijazem in vam na mizi že sedi kakšen HOTAS, potem naj vam iz vsega srca priporočam tole pripravico - sem več kot 100% da ne boste razočarani ! Morda bo prej vaša mama/punca/žena :D

OK, zdej pa še mal igrat čeprav sem 2 dni spal skupaj 8 ur - če vas kej zanima, vam z veseljem odgovorim, ker vem da vas je zihr tukaj ene par, ki razmišlja o nakupu, pa ne ve če se splača, tko kot sem jaz čakal eno leto da kdo od vas kupi to zadevco :8)

p.s.: Da ne bi izpadlo kot da samo hvalim, vam bom sporočil tudi, če s čim ne bom zadovoljen - tole je seveda samo moj prvi vtis. Vem tudi da nisem dober v besedah, sam tole je tudi kakšnemu piscu po mojem težko opisat.

In Godspeed vsem.

Zgodovina sprememb…

destiny ::

Kje si pa kupil to zadevco? Enkrat je PE_Niko nekaj govoril, da jih bo nekdo uvozil v slo in se jih bo dal dobit za okol 30k...

JRY_slo ::

rižojedi :D :D
Suntrace, a bi se dal tale TrackIR nekak, postavit na LCD screen? (predvidevam da more tole stat na monitorju) 3 cm ravne površine.

Spodnju hat switch mi je začel crkavat na X45. Pomoje je res že cajt da neham izvajat hat-switch-karate z palcom in kupm trackir. damnit.

Ru7, it jzg so me kiknal k sm na DF serverju letu z jakom... pa je baje against the rules... in so bli jezni lol.... kids on ego trip...

hehe ali3n niso zagrebčani, so internešnal squad :).

suntrace1 ::

@destiny: Naročil sem preko pošte na tisti strani (eDimensional )in ker nimam kreditne, sem vplačal nakazilo na njihov račun v USA. Vem , mal riskantno, sam je bil potreben korak, ker druge možnosti ni bilo, dobil pa sem v enem tednu iz Anglije.

@JRY_slo: Na LCDje se da montirat in je v programu tudi neka posebna nastavitev, tako da so tudi na to računali.

Drugače pa še nisem imel kaj dosti časa se ukvarjat z zadevo, ker imam jutri še zagovor, bom pa sporočil, če bo kaj narobe. Aja, no, tole - za hrbtom imam ene črne omare z svetlečo podlago in jih je senzor imel raje kot mojo piko na čelu, tko da ko igram moram imeti odprte vrata omare. Kr neki. Pa to piko moram tud kam drugam napopat, ker me je babi zalotila z njo, ko sem si kuhal kavo in me je takoj vprašala če sem pristopil kakšni sekti. Pa sem se naredil kar neumnega, ker nisem vedel ker odgovor bi se ji zdel bolj trapast :8)

Zgodovina sprememb…

Gangster ::

JRY_Slo
kje pa najdem to zadeva;file?

BaRtMaN ::

Heheh, ta z babico je dobra.

A lahko posnameš kakšen track za IL-2, da vidimo? :))

JRY_slo ::

config.ini najdeš v folderju od špila.
če ti mankata tisti dve vrstici jih dopiš

Gangster ::

res je mankal...zdele bom sprobu:D

Gangster ::

jry ti si car!
dela:D

ali3n ::

uhm - kako grem z LockOn-om na net? Probal sem HL in UBI - pri obeh se veselje konča v vstopnem oknu (tam kjer je "prazna" karta)...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

JRY_slo ::

najprej ga patchi na 1.02 ko boš izbral avijon, se ti na vrhu "enable-a" fly button... and off u go...
sam khm... khm... jst sm probu na netu...
hočm reč, ne še it na net... še kkšne 6 mescou pomoje treninga:D (vsaj jst)

ali3n ::

mnja.. sej vem; itak sem začel z najpočasnejšim - A10...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

BigWhale ::

Hm, tale LockOn je hecen. V tretje, ko sem startal quick start, sem z F15 sestrelil sest letal, poklical stolp, dobil vektor do letalisca in pristal. Realizem na ACE.

Prelahko se mi je zdelo. Nevem.

Pa ugotovil sem tudi, da se radar v F15 precej cudno obnasa. Z vklopljenimi ikonami vidim letalo pred seboj, 15nm, radar vklopljen, doseg 20 nm, pike na radarju nikjer. Pa da se ubijes, ni je.

suntrace1 ::

In, in , kako se vam zdi ? Kolk hecen, vi ste začel probavat Lock On, jest sem si pa IL2 spet po dolgem času namestil, da bi naredil en track za Bartmana. Na net je večinoma na Hyperlobby, na Ubi je ponavadi bolj prazno, sam ne pričakujte IL2 števila ljudi, ker je itak mnogo manj zanimanja zanj. Po izpitih bom probal narest na mojmu server za A-10 coop, če ste za in če bom sploh uspel postavit, bi bilo zabavno.

Aja, BigWhale, pozabi na QuckStart misije, tiste so za nahitr da okusiš, niso pa ta prave, probaj vsaj ta prvo misijo od F-15, men je še ni uspelo narest- čeprav jo v bistvu delam z Mig-29, sam boš vsaj okusil mal pravega boja. Pa pristajanje v ameriških letalih, sploh ni tako težko, samo tist flight path marker daš na začetek piste in boš tam pristal. Če pa iz vsaj tretje pristaneš na letalonosilki, potem pa kapo dol. Sam na splošno je težje pristati v IL2, pa tud letet v IL2 ni mala malca, ker težka stvar.

Gangster ::

hmm se to
kje se spila il-2
jst prek ubija........vi govorite o enem hyperlobbyu-kaj je to?
pa se to-ma mig-3 dost municije-rabm eno letalo k ma dost municije!

Wendol ::

Hm, tale LockOn je hecen. V tretje, ko sem startal quick start, sem z F15 sestrelil sest letal, poklical stolp, dobil vektor do letalisca in pristal. Realizem na ACE.
Prelahko se mi je zdelo. Nevem.

Pa ugotovil sem tudi, da se radar v F15 precej cudno obnasa. Z vklopljenimi ikonami vidim letalo pred seboj, 15nm, radar vklopljen, doseg 20 nm, pike na radarju nikjer. Pa da se ubijes, ni je.


Prelahko????
Najprej nastavi na realistic;) , potem tudi tistih ikon ne boš videl in radar bo dobil smisel:D
Glede "čudnega obnašanja" radarja:
Radar ni sicer simuliran kakor v Falconu, pa vendar je uporabno.
Radar (radarsko anteno) moraš premikati tako po vertikali, kot po horizontali. Namreč radarski snop si lahko predstavljaš kot nekakšno okno, ki ima omejitve po širini in dolžini skeniranja, zato moraš to "okno" usmerjati. Če letiš visoko, potem so tvoje žrtve verjetno nižje od tebe, torej anteno usmeriš navzdol (look-down) . Radar ne skenira 360st ampak zelo omejeno področje.
Sicer pa, kakor vsako simulacijo, brez osnovne trenaže, tudi LockOna nima smisla letet.
Brez skrbi, LockOn je zelooo zahtevna simulacija!!!

BigWhale ::

> Radar ne skenira 360st ampak zelo omejeno področje.

Hihi, vem. ;) Jasno sem vse naredil tako kot treba. Ampak iz enega neznanega razloga ni blo blipa na radaju... :)

Ja, prelahko se mi je zdelo, ker sem imel full real zadeve, razen kot sem omenil ikon v zraku. Zanimalo me je, kako se rakete obnasajo in kaj pocnejo, ko so v zraku :)

Je bilo pa precej zanimivo letenje v nevihti, ko ti letalo premetava sem ter tja... Tisto je bilo pa fajn ja. :)

suntrace1 ::

Rabim nasvet pri PF, imam X45 za joystick in sem si naredil profil. Zdej pa imam ene par problemov:

- če stiskam pinkie, mi trese sliko naprej in nazaj, kot da dajem zoom + in -
- ko se dvignem z letalonosilke, mi nikakor noče dvignit geara, tudi ročno ne
- kako bi bindal zoom +/- na rotary 1, ker mi ga zavrača oziroma, če naštimam kot bands in razdelim na pol ter bindam gor tipki za + in -, v igri tega ni
- probal sem YP-80 in ko ugasnem avtopilota, mi ugasne tudi motor (gear dvigne>:D ) ene dvakrat pa je letalo letelo kar samo od sebe, kot da je živo ?!
Nimam patchev, zaenkrat, jih ravno dol vlečem, sam me vseeno zanima recimo, kako bi si bindal zoom na rotary 1 in tisto tresenje z pinkiejem mi tud živce in oči pobira!

mesoreznica ::

@BW ne vem kako letiš tole bi prav z veseljem probal z MIg 29 proti tebi v F-15.>:D

Sma z JRY-jem včeraj letela pa F-15 ni bil glih dorasel Mig-u.:D

Je pa res, da sem se plazil nad zemljo z izklopljenim radarom in skeniral z IRST-jem.;)

Sicer nas čaka še veliko učenja prevsem JRY-ja z F-15 elektroniko. Ruska je preprosta za pogruntat.

Najbolj nor mi je pa CANON dogfight.;) Ko pokaš par km gor in dol, vlečeš zavoje pri maksimum G8-) . Moram zdaj it še IL2 probat bo kot v počasnem posnetku.:D

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

JRY_slo ::

suntrace,

- tresenje, pojma nimam ka bi te loh zajebaval, pomoje je kriv profil...

- zooma ne mors da ta rotary. Jst ga mam 3 FOV-e na AUX switchih. Več ne rabiš...

- ej, na kkšnih letelih se spjoh ne da dvignt gearsov ;))

- YP-80, what can i say... LOL... nimam pojma... tut 1x ga nisem probu.
(btw na df serverjih se te bo prijel JET NOOB vzdevek ;)


@mesoreznica, nasdlednjič bom uzel par sidewinderjev pod krila... PH34R!!!11
:D

BigWhale ::

> @BW ne vem kako letiš tole bi prav z veseljem probal z MIg
> 29 proti tebi v F-15.[>:D]
> Sma z JRY-jem včeraj letela pa F-15 ni bil glih dorasel
> Mig-u.[:D]

Hja, vse je odvisno, kje in kako. Za pasivne sezorje moras priti precej blizu...

mesoreznica ::

@BW to ko ne vidiš kvadratka na radarju pomeni, da te nasprotnik dobro JAM-a, ali pa se je spustil na višino marjetic (sploh če so hribi boš bolj bogo lokaliziral nasprotnika. Problem je kr on tebe vidi ko Kristusa na križu.:D

Ista štorija za mene včeraj ko sem bil že na 25km razdalje pa nisem mogel postavit locka na F-15.:D

Tako, da IRST ni tako slaba zadeva.>:D

Sicer pa se zmenimo za fight pa ti bom pokazal hudiča.:D

Ali pa ti meni.:D

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

BigWhale ::

Jaz sem se zdaj tepel z dvema 29kama s computerjem... pa nevem, medium range... Izstrelila sta toliko raket, da jih jaz v hangarju nisem imel toliko... Ni cudno, da me je ena zadela... ;> No, v glavnem sem vsaj enega skinil...

Ma live nasprotnik je drugacen...

JRY_slo ::

Častim 1eto star Saitek X45. dela... jryoooATgmail.com

JRY_slo ::

uu matr, k tople žemlce... sry guys u are all too late;) en vas je prehitu :)

mesoreznica ::

@BW pridi na server z cifro 77 v naslovu. Ne vem točno imena. Pol boš pa videl da se ti ta tvoja tehnika ne bo izšla.:\ Če boš tako letel te bodo imeli za malico.:D

No pridi zvečer gor pa boš videl kaj govoerim.>:D

PS Mig29S nima niti približno tako dober radar kot F15. No ti samo prleti na server pa boš videl kako bo šlo.:D

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

ali3n ::

Častim 1eto star Saitek X45. dela... jryoooATgmail.com


wtf? :| 8-O
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

mesoreznica ::

JRY_slo se je poslovil od simulacij zato je zastonj dal naprej X45. Dečko pravi, da mu igre več ne bodo krojile življenja. Od zdaj naprej pravi da bo knjige bral. Sveto pismo že ima jaz mu bom pa v zameno za X45 dal še Rdečo kapico, Sneguljčico in Pepelko. No tko.:D

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

JRY_slo ::

poln k mam že tega FB-ja... mogoče ko bo BoB... we'll see... do takrat pa rdeca kapica all the way:D

topgun ::

fantje, sem čist nov v igranju po internetu in mi napiše nek timeout in sploh ne morem igrat
naj mi kdo pomaga kok se lotit te zadeve da bom lahko igral kaj.
imam IL2 FB aep
hvala

Partizanen ::

@topgun:

timeout: odpri porte na firewallu.

21000 in 21010 tcp za FB
Hyperlobby... ehm, fak, ne vem, poglej v FAQ

Če imaš router ali kaj podobnega, moraš porte forwardirat.

Javi, če je uspelo, bomo že zrihtal.

Dobrodošel v highly addictive environment :D
PE_Niko

stopko ::

kok pa se odprejo ti porti ,imam windows xp požarni zid in je tam pri izjemah obkljukan il2 in play online

hvala

Mirtma ::

Demo LockOn 1.1 je zunaj! Na tejle strani, ali pa tule.

Jaz že preizkušam... :D

ru7 ::

...a pol si čist opustu zadevo Jry al kaj? 8-O :'(

tigertalon ::

Hello

A ve kdo morda za kak slovenski klan (ce sploh obstaja - ce ne, a ga naredimo? ;))? Resno team letenje me zanima...

S!
regards, tt

ali3n ::

- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Partizanen ::

FB tutorial

tole vas bo zanimal....

@tigertalon, www.partizanska-eskadrila.com je pravi naslov zate, al' pa kr prid na hypperlobby in poišči kogarkoli s PE_XY nickom in se sklicuj name, če slučajno ne bom gor (kar danes zvečer sicer bom, btw).

Komandant je PE_Tigar, kr zatež mu, pa bo.

LP,

Major PE_Niko
Komandir grupe A
Partizanska Eskadrila
PE_Niko

mesoreznica ::

Pa kaj ste vsi nahali tole špilat? 8-O

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

BaRtMaN ::

Je šla palica veselja,
nič več veselja za novopečenega študenta.
:D

:|

suntrace1 ::

Če koga zanima, je izšel dodatek za Lock On - Flaming Cliffs, sam ga lahko dobiš samo preko neta pri SimWare ali pa pri NaturalPoint. V Simware si oglejte pod rubriko Hardware -> Full Motion zadevo na hidravliko, zgleda prav zanimivo, sam cena je pa tud nora - 6300€
Po mojem bi to lahko sam spackal za pol manj denarja.

BigWhale ::

Jaz sem vse nehal spilat... :)

ru7 ::

hmm, očitno se ne bo splačalo prnest joystick na NEST?

BigWhale ::

Nas letos sploh na nest ne bo, ker bomo rojeval takrat enkrat :)))

BaRtMaN ::

A že spet, al kaj? :))

BigWhale ::

Jah, saj ves. Once you pop, you can't stop!

;>

destiny ::

Si pa produktiven :)
Da se ne bo tale tvoj podpis čez celo stran razširil :D

BaRtMaN ::

Da izvlečem temo iz njenega prernega groba...

Me ma, da bi spet začel letet, zdaj ko so počitnice itd... Ste vidli kakšen je addon 4.1m za Pacific Fighters? Kar nov bojni model so dal, zgodnjo različico takeg, kot bo v Battle of Britain. Da ne omenjam 7 novih letal in 3 nove mape. W00t.
««
30 / 32
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

War Thunder (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11915748 (7000) ziga1990
»

Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
756903 (4030) SLO_Robert
»

simulacije letenja

Oddelek: Igre
403702 (2725) jamiroq
»

Fly igre

Oddelek: Igre
282476 (2134) San
»

Prvi popravek za IL2 - Sturmovik: Forgotten Battles

Oddelek: Igre
71637 (1566) ali3n

Več podobnih tem