Forum » Izdelava spletišč » obroba črke
obroba črke
iztok15 ::
Zdravo.
Mene pa zanima, ce obstaja ukaz v css-ju, ali kje drugje, ki posamezno črko poljubne barve obrobi z obrobo poljubne barve. Naprimer: rob črke je rdeče barve, notranjost pa rumene.
Hvala za odgovore.
Lp
Iztok
Mene pa zanima, ce obstaja ukaz v css-ju, ali kje drugje, ki posamezno črko poljubne barve obrobi z obrobo poljubne barve. Naprimer: rob črke je rdeče barve, notranjost pa rumene.
Hvala za odgovore.
Lp
Iztok
#000000 ::
Nisem 100% ampak mislm da se z css ne da, pomojem je ta text mala slikca, dej link do primera. LP
Tody ::
To se da tako da narediš javascript oz selektor v CSS, ki menja slike. Teksta kot samega se pa mislim da ne da na tak način, lahko bi spremenil celo barvo, ali ga odebelil da bi pa tako pa pomoje ne.
Road Runner ::
Obrobe ne, da pa se s css3 narediti crkam senco kar naredi podoben efekt. zal pa zadeva deluje le v safariju in konqeurorju, pa mislim da v novejsih verzijah opere. firefox in ie zal ne.
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)
BluPhenix ::
Kaj pa dve črki, eno nad drugo, spodnja je za eno stopnjo večja od zgornje?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Pimoz ::
ojoj...kaj poskušate
enostavno naredi sliko
problem pri dveh črkah postevljenih eno za drugo je kopiranje pa mislm halllooo...ne mi takih čudnih hackov delat
enostavno naredi sliko
problem pri dveh črkah postevljenih eno za drugo je kopiranje pa mislm halllooo...ne mi takih čudnih hackov delat
overlord_tm ::
čist glupa fora ki niti nevem če bi delala ... če se komu da probat ;)
2 diva, en ma z-index 0 drugi pa 1. V tazadnem so črke večje velikosti in druge barve kot v prvem ... potem se malo poigraš s paddingi da se lepo prekrije ;)
2 diva, en ma z-index 0 drugi pa 1. V tazadnem so črke večje velikosti in druge barve kot v prvem ... potem se malo poigraš s paddingi da se lepo prekrije ;)
BluPhenix ::
Ja kaj pa sem jaz napisal . dobro nisem tako natančno specificiral ... ampak se mi nekako ni zdelo potrebno.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
overlord_tm ::
Sorry, nisem natančno bral ... ;)
Drugačem sem probal in nekako gre ... samo nevem koliko je praktično pri različnih resolucijah.
Drugačem sem probal in nekako gre ... samo nevem koliko je praktično pri različnih resolucijah.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345071 (4208) | sunniegoldie |
» | Prosim za oceno in pomoč pri optimizaciji spletne straniOddelek: Izdelava spletišč | 1665 (1141) | R33D3M33R |
» | okvir slikOddelek: Izdelava spletišč | 1482 (1407) | zoe |
» | Še ena tema...oceni stranOddelek: Izdelava spletišč | 1811 (1553) | cahahopie |
» | Spremembe designaOddelek: Slo-Tech | 2042 (1404) | darh |