» »

Prosim za oceno in pomoč pri optimizaciji spletne strani

Prosim za oceno in pomoč pri optimizaciji spletne strani

R33D3M33R ::

Povezava do strani

Najprej bi prosil za oceno moje strani, ki je končno prešla iz alfe v beta fazo (to je baje sedaj moderno :). Poskusil sem ji tudi vdahniti web 2.0 izgled (to je baje tudi moderno :).

Vendar pa ni izgled tisti, ki je važen. Je pač generični 3 stolpični (v oblikovanju nisem preveč vešč). Bolj pomembna mi je prijaznost uporabniku in preglednost. Mojo stran namreč obiskujejo tako otroci kot precej starejši obiskovalci. Žal je feedback uboren in ker vem da je marsikdo na tem forumu dal skozi že nešteto spletnih strani me zanima kakšna se vam pa zdi moja?

Je meni preobsežen, je navigacija dovolj dobra, so barvne kombinacije grozne, se dobro vidi na velikih kot majhnih resolucijah in podobno. Marsikaj je vgrajeno, da bi izboljšalo uporabniško izkušnjo (liquid ali statični layout, možnost printanja, info kdaj se je datoteka spremenila), ampak ali je dovolj vidno in ali je sploh koristno?

Rad bi jo izpopolnil dokler bo še čas za to, zato mi sporočite svoje predloge, kritike itd.

Drugi del se pa tiče nekaterih optimizacij.

Prosil bi nekoga z IE7.0, če mi pogleda kako podstran ali pa dve in pove, če se vse OK vidi. Največ v čem sem preizkusil je bil IE6.0. V IE6.0 je zgledalo OK (v FF in Operi je itak zgledalo tako kot sem si zamislil), le nekateri hrošči so prisotni. Recimo nekateri deli obrobe se včasih ne prikažejo (recimo tiste, ki je v času izrisa ni na zaslonu). Skoraj 100% gre za Peekaboo bug, vendar se sprašujem, če bi zadevo sploh popravljal. Na vsebino ne vpliva in ne vem če se sploh opazi.

Druga stvar je meni, ki se v IE 5.0 in 5.5 premakne za nekaj px v desno (torej ne upošteva, da se v ul pike naj ne bi pokazale). Zanima me če kdo pozna kak trik, da se rešim te težave, v nasprotnem primeru bom s pogojnimi stavki že nekaj naredil :)

Tretja stvar je prava groza, ki se pokaže, če s FF klikneš na Cached v google iskalnih rezultatih. Prilagam screenshot.

A je to znan bug? V IE in Operi se prikaže čisto OK. Razmišljam da googlu ne bi dovolil arhiviranja, vendar me močno bega, da sam rad klikam na Cached (skoraj vedno, če se izvorna stran predolgo nalaga), poleg tega pa cached omogoča tudi tekstovni predogled.

To bi bilo zanenkrat vse!

Hvala za vsak odgovor že vnaprej!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

urban99 ::

uf... absolutno preveč nametanih tematik skupaj (od slovenskih narodnih pesmi pa vse do kemije, hehe) + nepregledno.

kar se kode tiče - izogibaj se dodajanju stilom neposredno v kodo (sploh ob dveh zunanjih css datotekah) + obvezno se znebi "& nbsp;" (to je big no no).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: urban99 ()

jperc21 ::

Meni osebno je všeč, edino kar probaj spremeniti da bo bolj pregledno.

LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!

Stran je že od nekdaj bila multitematska in ne boste verjeli: slovenske narodne pesmi gredo za med :D . Tole mi prinaša ogromno obiska in nameravam zadevo še razširiti, zato bo zagotovo ostalo. Kemija pa tudi, ker je moj bodoči poklic in bom sčasoma verjetno začel objavljati kake resnejše zadeve.
Se pa strinjam, treba je nekak strniti (čeprav sem enkrat že strnil vse :), ampak niti približno mi ni jasno kako naj to storim.
Stili so dodani, ker se to ponovi le v dveh menijskih vnosih, bom poskusil dodati v CSS datoteko.
Aja, & nbsp; so pa tam, ker naj bi prišle v meni kljukice če si povezavo že obiskal ali ne in očitno v primeru menija zadeva ne deluje. Ne vem zakaj tega nisem opazil prej, bom odpravil ...

Zgodovina sprememb…

SurfMan ::

Oblikovno je čisto ok. Moti me le levi meni ki je preveč bel in črke skoraj nevidne. Vsebina je pač tvoja izbira in nič ni narobe z njo, je pač osebna stran. Če hočeš pa malo bolj "resno" stran, boš moral izpustiti komentarje v stilu "Očitno se ne bom nikoli naveličal preurejati strani :). Zdaj sem že skoraj desetič zapovrstjo spremenil izgled in izvorno kodo". Obiskovalce to pač ne zanima. Razen če boš stran zastavil kot nekakšen osebni blog (kar trenutno je), za kar boš pa moral zadevo malo preoblikovati.

Torej meni je očitno res najšibkejši člen strani (že od nekdaj je bil). S tem ko sem povezave na strani, ki se ne posodabljajo redno, odstranil in jih stlačil med druge rubrike je sedaj za 4 elemente krajši (no, še vedno je 21 elementov v njem, ampak več jih enostavno ne morem odstraniti).
Povečal sem črke in spremenil barve. Zdaj bi morala zadeva biti preglednejša.

Resnejša ta stran najverjetneje nikoli ne bo. Raje imam sproščenejše strani, kjer avtor tu pa tam napiše še kak hudomušen komentar, ker so zanimivejše za obiskovalce, ki brskajo po spletu, ker se dolgočasijo.
Google analytics mi recimo pravi da je v tem mesecu na tisti link (dolgočasni nagovor) kliknilo 11 ljudi ( 0.11%) in so na strani ostali v povprečju 1 minuto in 43 sekund :)

Zgodovina sprememb…

HardFu ::

Če se z webdesignom ne misliš ukvarjati profesionalno, potem ti svetujem inštalacije kakšnega izdelanega bloga ala Wordpress in modifikacije kakšnega templatea zanj. Tole, kar si naredil je vsebinsko povsem v redu, tudi postavitev elementov je razumna, vizualno pa je katastrofa. Tole ni niti malo podobno "web 2.0" layoutu, ikon je malo morje in izgledajo, kot bi jih izdelal 8 letnik, header nima nobenega smisla, sporočila. Če bi me vprašal po tvojih letih glede na stran, ki si jo izdelal, potem bi ti jih dal kakih 17, če me razumeš.

LP
Tomaž
http://codeable.io

svenica ::

Tista strupeno zelena v pixelartu je absolutno prebrutalna.
Glava me je zapekla, dobesedno.

HardPhuck: napisal sem, da sem ji poskušal vdahniti web 2.0 izgled, kar še ne pomeni, da mi je tudi uspelo.
Header ima smisel, ker predstavlja vsebino spletne strani (verjamem, da si nisi še vsega ogledal :). Glede let bi si jih jaz po pravici povedano dal še manj :) . Nočem skrivati, da mi je pixelart všeč in je zato tudi primerno veliko ikon. Pri tem sem ciljal predvsem na to, da si mogoče lažje zapomneš ikono kot tekst in je navigacija enostavnejša.

Glede zelene barve bom poskušal kaj narediti, jo mogoče omiliti.

edit: glede templatea: raje imam unikaten zmazek kot yet another template :D

Če bi mi pomagali še pri drugem delu, bi bilo zelo fajn. Hvala!

Zgodovina sprememb…

sverde21 ::

OK še moje kritike :) meni bi lahko dal v okvir, če že maš v okvirju druge stvari v sidebarih. Sredinski odsek mi zgleda nekam prazno, ker v sidebarih je polno ikonc, v vsebini jih pa ni, tak da priporočam da mal ekspirementiraš z ikonco pred naslovom ali kaj podobnega. Tist <hr /> med novicami bi tud pasalo zamenjat z nečem drugim... Pa counter ti ne dela (se mi zdi).
<?php echo `w`; ?>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sverde21 ()

Hair ::

nared "drop-rigt" meni s kategorijami, pa da se takrat, ko greš z miško čez, odprejo dejanski linki...
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

Meni sem na začetku imel v okvirju, vendar ni zgledalo lepo, ker je bilo vse natlačeno skupaj, ravno zato sem okvir kar izpustil. Counter sem pa spet pozabil odkomentirati :8) (ja to se zgodi, če delaš na localhostu in ne neposredno na serverju)
Drop-right menija pa ne bi vgrajeval, ker sem že itak poskušal zreducirati uporabo javascripta na čisti minimum. Z JS imam le slabe izkušnje in se mi enostavno ne da zgubljati živcev, če bi en browser pokazal meni pod vsebino, drugi pa nekje v neskončnosti.

Da še enkrat omenim:

1.) A si je kdo ogledal stran v IE7? Kako zgleda tam?
2.) Kaj je s tistim google cached bugom?
3.) Obstaja rešitev za IE5.5 in nižje, da se meni ne pomakne par px desno?

Hvala

Gwanaroth ::

1. IE7 - zgleda vredu.

2. Stran iz Google cachea se prikaže pravilno. Tako v Operi, kot tudi v IE7.
Lights often keep secret hypnosis..

sverde21 ::

Za menije ne uporabljaj JavaScripta, se da z CSS naredit čisto OK meni :) pa še tistim dela, ki nimajo JS vklopljen.
<?php echo `w`; ?>

OK, super, potem lahko vprašanje 1 črtam :)

Google cached bug nastopi le pri firefoxu. Kot bi se vse sesulo vase. Najverjetneje so krive tabele, ki jih google doda. Bom pobrskal če je imel kdo podobne probleme.

Je pa nastopil zdaj dodatni problem. Kljub temu, da so velikosti p, li, td relativno podane v %, IE noče spremeniti velikosti teksta. Res je da pa imam body in html nastavljeno 14px fiksno velikost teksta, ampak itak % pomeni % od parent elementa, ali ne?

No, to so zdaj le še CSS related stvari, mogoče bi bilo bolje, če bi jih postal v ono sticky temo.

Hair ::

3.
<!--[if lte IE 5.5]> <![endif]-->
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

Bramac ^^ ::

Po mojem je meni preveč natlačen oz. razmik med določenimi kategorijami je premajhen in ima zaradi tega manjšo preglednost. Ostalo je v redu, pa meni po mojem ne bi smel dati v okvir je tko kot je zdej boljše.

Ok, malo sem brkljal po kodi in v IE7 mi je ratalo odstraniti t.i pekaboo bug (vsebina včasih sama od sebe izgine).
In sicer sem nastavil min-height:1% in * {position:relative}

Google cached napake pa še vedno nisem odstranil. Zanimivo je, da ko stran shranim, da bi jo pregledal v Firefoxu izgleda OK. Hecno :\
In ja, napaka, ki je sicer drugačna, pa nastopi tudi v IE7. OMG :(

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298351226 (10363) sunniegoldie
»

CSS problemi (strani: 1 2 )

519981 (7780) nuuush
»

[Prelivanje žolča] IE Vs. vsi ostali (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
725731 (5539) snow
»

Internet Explorer 7 le za XP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
12011469 (8538) Road Runner
»

[rat3 my webpage] l33t Hideout

311989 (1481) njok

Več podobnih tem