Forum » Loža » Slovenska policija
Slovenska policija
KaiV6 ::
Brane2
Kje v tem clenu si ti zasledil, da, ko ukrepajo po tej tocki vozijo _varno_ ?
Se mi zdi, da ce prekoracis hitrost ne vozis "nevarno", kaj pa je ogrožanje, je tudi definirano v ZVCPju.
nebivedu
in tocno kateri člen kazesnkega zakonika krsi uradna oseba s tem, ko te slika, zaradi izvrsitve postopka ? a mi ga lahko poves ?
Neupravičeno slikovno snemanje 138. člen
(1) Kdor neupravičeno slikovno snema ali naredi slikovni posnetek drugega ali njegovih prostorov brez njegovega soglasja in pri tem občutno poseže v njegovo zasebnost ali kdor tako snemanje neposredno prenaša tretji osebi ali ji tak posnetek prikazuje ali kako drugače omogoči, da se z njim neposredno seznani, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
(2) Če stori dejanje iz prejšnjega odstavka uradna oseba z zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic ali poskusi to storiti, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do petih let.
(3) Pregon za dejanje iz prvega odstavka tega člena se začne na predlog.
Torej je _varna_ vožnja iznad predpisanih hitrosti možna ? Glej hudiča, glede na kazni bi človek reku, da greš za vsak km/h nad "posvečeno" hitrostjo obvezno v pekel...
Kje v tem clenu si ti zasledil, da, ko ukrepajo po tej tocki vozijo _varno_ ?
Se mi zdi, da ce prekoracis hitrost ne vozis "nevarno", kaj pa je ogrožanje, je tudi definirano v ZVCPju.
nebivedu
in tocno kateri člen kazesnkega zakonika krsi uradna oseba s tem, ko te slika, zaradi izvrsitve postopka ? a mi ga lahko poves ?
Neupravičeno slikovno snemanje 138. člen
(1) Kdor neupravičeno slikovno snema ali naredi slikovni posnetek drugega ali njegovih prostorov brez njegovega soglasja in pri tem občutno poseže v njegovo zasebnost ali kdor tako snemanje neposredno prenaša tretji osebi ali ji tak posnetek prikazuje ali kako drugače omogoči, da se z njim neposredno seznani, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
(2) Če stori dejanje iz prejšnjega odstavka uradna oseba z zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic ali poskusi to storiti, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do petih let.
(3) Pregon za dejanje iz prvega odstavka tega člena se začne na predlog.
<insert>podpis.html</insert>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Snemanje osebe in objava na internetu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12718 (4942) | simnov |
» | Video snemanje osebe - vprašanje?Oddelek: Loža | 8800 (7117) | gendale_sef2 |
⊘ | Pomoc punca 21 let izrabljena na facebooku nadvetOddelek: Loža | 10437 (7255) | kuglvinkl |
» | Kako je v Sloveniji s snemanjem v javnosti?Oddelek: Loža | 8564 (7183) | sensei |
» | Vdor v zasebnost?Oddelek: Loža | 2989 (2065) | BigWhale |