» »

ZDA -(svoboda govora) not

ZDA -(svoboda govora) not

«
1
2

Avby ::

V ZDA so nekega študenta aretirali le zato, ker je senatorju Johnu Kerryju postavil izzivalno vprašanje.


Vir: 24.kur

Torej meni osebno bi se zdelo v takem primeru popolno legitimno izvesti dejanje državljanske nepokorščine. Sem se smejal najprej dokler nisem videl da so go policaji z elektrošokerji obdelali da je dal mir.

Še en žebelj v krsto za mednarodni ugled ZDA?

Brane2 ::

Poglej si malo daljšo verzijo posnetzka na CNN ali youtube.

Brez skrbi, niso ga vklenili "le zaradi vprašanja" ampak zato, ker se je neprimerno obnašal.

Pravzaprav je videti, kot da je namerno sprovociral reakcijo varnostnikov.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

blue ::

http://www.youtube.com/watch?v=IATPoHdpak0

http://www.youtube.com/watch?v=iqAVvlyVbag&mode=related&search=

Preden začneš z prstom kazat razmisli, kdo ti daje novice?
Pravi viri ti dajo infomacije in se lahko sam odločiš če je kaj narobe ali ne.

Razmisli ali ti je poptv v glavo vstavil tole idejo ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blue ()

Avby ::

Zdaj sem si ta dolgi posnetek pogledal in kaj bi radi povedali? Da ta dolgi posnetek pa daje drugo vrsto resnice?

Mi je kar pravo idejo pop tv v glavo dal drugače pa prosim argumentirajte zakaj ne?

Posnetek le potrdi to kaj trdi pop tv. Skratka organi pregona v ZDA zatirajo svobodo govora in aretirali so ga zakaj? A vi bi mirno šli da bi vas vklenili policaji brez razloga?

Nevem a ste boga boječi ali sami sebe boječi ljudje če se vam zdi primerno da so ga vklenili, z elektro šokerji onesposobli in odpeljali? Sicer pa mislite si kaj hočete jaz sem svoje mnenje že tak podal. Drugi pač podajte svoje kot vidite sami stvari.

Brane2 ::

Ah, prvič tip se je upiral hišnemu redu in policajem, ko so ga poskušali spraviti ven.

On že ni mislil oditi ven na miren način.

Sploh pa, probaj to narediti tu na podoben način pa boš videl podobne zadeve.

Čisto zlahka se ti lahko zgodi da te kak varnostnik s prekratkimi živci "umiri" tudi brez taserja.

Poleg tega pa, tudi če so varnostniki/(policaji?) prekoračili svoja pooblastila, to ni pri nas nevidena katastrofa, prej obratno.

Par tipov je bilo mogoče malo pregrobih in to je vse.

Kaj drugega naj bi naredili s cepcem, ki se je vrinil in začel buzorirati vse okrog sebe brez namena, da bi se speljal ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Avby ::

Ne sam pa bi ga še spodbujal da postavlja provokativna vprašanja. Morda bi še sam kakšno podal. Mislim da to ni greh v državi, ki se gre zgrešeno vojno zavoljo dobička katere ne podpiraš ali da ne vrjameš v državo več. Si pač privoščiš malo politika. Zato pa je tam. Pač nismo vsi zgleda takim, ki radi mirno sedimo pa kimamo. Prej bi jaz dal te odstraniti. Ki so tam samo zaradi tega da se vidi nekaj glav živine.

Avby ::

Preprosto vedno bolj ko pomislim bolj noro je. Da pride en politik na vas nakladat. Pa se najde nekdo ki bi dejansko debatiral z njim. Pa četudi v butalščini. Pa te varnostniki primejo z elektrošokerji obdelajo in odvlečejo?

Pa kaj si ti ja nor. A potem če bi tako kot berejo na koru ista vprašanja postavil, potem pa bi se strinjali da so naredili napako?

Torej je problem v nastopu?

Brane2 ::

Tisto ni bila debata ampak nesramno nadiranje.

In Kerry je bil kljub vsemu vljuden in 100.0% korekten.

Zapletnlo se je pri varnostnikih, ki niso pustili mulcu, da bi jih zajebaval.
On the journey of life, I chose the psycho path.

cortez ::

Tipičen Američan !

Čudno, da se ni začel dret še : I'm an American, I'm an American, You can not do this to me! Sam sranje je mel, ker je to izvajal v Ameriki, pa še na Floridi, Jeb's country.

Sam dogodek je bil, bolj kot ne, instiniran. Zakaj? Andrew Meyer, 21, je prišel na event zaradi samopublicitete, vrinil se je pred enega drugega študenta (policaji so pa zraven stal), pa še eni študentki je v roko porinil kamero, da ga je snemala. Če se malo pobrska po googlu, se dobi 10 različnih verzij videa iz vseh mogočih kotov.

Fora je v tem, da bi Kerry odgovoru na vprašanja, Meyer je pa na njegov čuden način ubistvu izzval reakcijo policajev (nebi se čudu, če je keri od policajev pred kratkim dubu državljanstvo- posebej una hispanka je bla zlo nabrita).

Po moje bi ga policaji mogli pustit, da zaključi vprašanje + njegov statement, čeprav je bil na meji dobrega okusa, pa ne bi prišlo do incidenta.

Da pa so ga policaji omrtvili s pištolo, je pa nezaslišano, saj naj bi jo uporabili, ko naj bili v nevarnosti. Kako so lahko 4 policaji v nevarnosti, če pa 3 klečijo na osumljencu? To se je zgodilo v Ponedeljek, v Torek so pa že odpustili 2 varuha miru na campusu.


Če bi kdo rad vidu, kako se statement naredi na prefinjen način, pa naj si pogleda tole Roasting President Bush

blue ::

Avby, če bi kdaj bil v zda (ali katerikoli razviti zahodni državi) bi vedel, da to ni primerno obnašanje.

Še posebaj v ZDA, ker so toliko bolj konzervativni kar se tiče nadiranja in vulgarnih besed.

cortez ::

SmeskoSnezak ::

Če je kdo dobro pogledal video, je videl da debeli (veseli belček) se je smejal, da ga teazajo. Očitno so malo še uživali zravn, da lahk na nekomu sprobajo teazer. Keri zakompleksan in retardiran folk in s tem mislim policaje smotane. Črnec je bil čist dovolj, če ga skor odneso vun, lepo bi ga ven odpeljal, se pogovoril z njim pa bi nazaj not prišla , da sliši odgovore, saj mu je Kerry celo odgovoro. Adijo, pamet. 8-O

In ja, večina folka vedno reagira tak, ko ga hoče policaj za prazn nič neke odpelat. Tak da blue, prosim, da daš kak konkretn argument glede tega, da je to vedenje neprimerno. Sn videl precej več video posnetkov, ko so ljudje imeli takšna vprašanja oz. govore, pa jih noben ni vklesto... Mogoče pa ti nisi bil še v ZDA. (to nekak ni katerakoli zahodna država)

Brane2, če tebe motijo pri govoru oz. ko nekomu hočeš postavit vprašanje, kaj boš naredil? Jaz bi naredil isto kot on. Povedal naj me ne motijo pri govoru in povzdignil glas v mikrofon. Zakaj? Ker tako še bolj pogledajo ostali proti tebi in se sprašujejo zakaj si povzdigno glas. Nekaj ne bo štimalo. Zakaj si povzdigno glas? Aha, policisti so ti začeli težit. Razumeš poanto? Gre se za to, da če se ti hoče zgodit krivica, naj jo vidi čimveč ljudi, da imaš priče. In ja, človek je hotel imeti 2 minuti časa, da obrazloži kaj je prebral in vpraša svoja vprašanja. Če policaji ne bi začeli gnjavit, verjamem, da bi človek končal svoj kratki govor in vprašanja ter dobil odgovore. Ampak, ne. Policaji so seveda itak carji, noben jim ne sme ugovarjat, čeprav sam Kerry reče, naj ga pustijo da človek dokonča vprašanja. V glavnem. POLICAJI SO ZAJEBALI!!! :|

ammm... policaji ali campus varuhi? kaj zdaj?
@ Pusti soncu v srce... @

T0RN4D0 ::

Mmmmm pač se ni pametno preveč upirat če maš štiri varnostnike okol sebe, ne? Uredu, mogoče bi ga mogl pustit da pove do konca, sam pol ko so ga že stran spravl bi mu lahko blo jasno da se kerry mora finga delat, varnostnikom ga pa ni treba trpet :)

SmeskoSnezak ::

Sam kolk eni pravijo, je tale človek že prej "zdraho" delal, itd. No, če je to res. Pa so itak vseeno policisti, al kdo so pač tisti v uniformah, zajebali. Namreč, bi ga mogli že prej umirit in mu dat vedet, kako se naj vede, če želi priti do tja in spraševati Kerrija. Se sploh ne čudim, da so potemtakem dva od teh odpustli.

Tak je to, ko človek nima neke izobrazbe glede tega (varovanje, itd.) in se pol neke ase pičijo... Mislim, da je v Sloveniji isti šmorn.
@ Pusti soncu v srce... @

Keyser Soze ::

Em, ne vem, če se je kdo sploh spotaknil ob to pomembno dejstvo... Ampak...

Se mi zdi, da je bil v času, ko so ga šokirali, že vklenjen v lisice/obvladan? :|

Drugače pa. Takšno osebo se lepo prosi, če zapusti prizorišče. Ampak ta odločitev nekako ni v domeni te policije(govorimo o policistih, ne cenzorjih). Ker ne vidim tule nikakršne očitne kršitve zdravorazumskega reda kampusa(jezikavost menda to ni???) plus to, da je bojda Kerry želel da nadaljuje z vprašanjem, se mi zdi da so s tem krepko posegli v njegove pravice.

Na mestu bi bila tako disciplinski postopek kot tudi ovadba zoper tele policiste.

P.S.: Ne glede na provokacije študenta se policija _NIKAKOR_ ne bi smela pustiti sprovocirati do te mere! Če skušamo bit profesionalni.
OM, F, G!

jype ::

Keyser Soze> Se mi zdi, da je bil v času, ko so ga šokirali, že vklenjen v lisice/obvladan?

Čez lužo je to stalna praksa:
http://youtube.com/watch?v=5g7zlJx9u2E
http://youtube.com/watch?v=KWaCD6jIH5Q

ZDA pač niso zrastle na spoštovanju človekovih pravic.

AndrejS ::

Prvo je bil glasen , potem pa se je skoraj razjokal.... Verjetno je bil zadet

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AndrejS ()

dukenukem ::

ma kapsi so debili ;)

Karaya 52 ::

jype; pogledal sem en video in videl bedaka ki ne upošteva navodil policaja. Čudi me da so sploh imeli toliko potrplenja.

Očitno nekateri mislijo da jim je dovoljeno VSE, zato pa imamo junake ki vdirajo v ministerstva in jih polepijo z letaki. Vse v imenu svobode govora ne?

Lahko pa se zamislimo kakšno sranje nam prodajajo nekateri mediji. Zadnjič so objavili da je Slovenija po mnenju ameriških strokovnjakov rizična država kar se tiče turizma. Poiskal sem originalno obvestilo in tam je pisalo, da je možna diareja zaradi nenavajenosti na našo hrano. Naši so to prevedli popolnoma drugače in iz muhe naredili slona.

jype ::

Master D.> jype; pogledal sem en video in videl bedaka ki ne upošteva navodil policaja. Čudi me da so sploh imeli toliko potrplenja.

Navodil policista v nobeni demokratični državi ni treba upoštevati. Policist v nobeni demokratični državi nima pooblastil uporabiti sile zoper pasivni odpor.

Dokler vam to ni jasno, je seveda vsaka diskusija brezplodna - prav se vam zdi nekaj, kar je v nasprotju s človekovimi pravicami.

username ::

Navodil policista v nobeni demokratični državi ni treba upoštevati.
wtf? 8-O
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> wtf?

Ok, ja, malo nerodno sem se izrazil. Edini organ, ki te _sme_ prisiliti v karkoli, je sodišče (in skozenj in preko zakonov seveda to prisilo izvaja policist).

Pasivni upor (torej, neupoštevanje navodil policista) v ničemer ne zmanjšuje tvojih človekovih pravic.

overlord_tm ::

wtf? 8-O


Seveda ne, samo potem končas tako kot tale na videu ...

Drgač pa, ko jebe ameriko, sreča da je tok vode man nami pa njimi :)

Thomas ::

Kerry je spet šimfal če Busha, sem 100%.

Pol mu je pa en naš nekej reku, so pa nastopili uni varnostniki.

Vaši valpti, logično. Zdej se pa še prtožujete, da vas ni sram!

>:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

username ::

Drgač pa, ko jebe ameriko, sreča da je tok vode man nami pa njimi :)
Ja, tud Dolfe je najprej tako mislil, ampak mu pol na koncu vseeno ni pomagalo... :D
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Brane2 ::

Če se DOlfe ne bi stepel s čisto vsemi naenkrat, potem bi sedaj Fox oddajal v nemščini... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

leinad ::

v bistvu ne bi bil Fox ampak Fuchs:D

Thomas ::

Tostran Atlantika se pa morda ne bi veliko spremenilo. Samo težnja za socializmom bi bila nekoliko bolj nacionalna.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

leinad ::

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

leinad ::

prejšnji post se je nanašal na tvoj stavek, da se kaj dosti ne bi spremenilo, v tistem wiki linku, ki sem ti ga dal je že iz prvega odstavka razvidno, da bi se marsikaj spremenilo. Say- mi v prah oz. jaz kot provincialec mogoče ne, tisti v LJ pa sigurno>:D

username ::

über was sprechen Sie?
Pravilno se reče "worüber", ne "über was".. In ker nas je več, bi bila na mestu tudi uporaba druge osebe množine, torej "Worüber sprecht ihr?".
Eh, carnivore, bodi vesel da se da lužo preplavati oziroma da je Uncle Sam to tudi storil, ker s takole slabo nemščino bi ti sicer precej trda predla... 8-)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

mikena ::

Evo spet en policist, ki se je z elektrošokerjem izživljal. Tokrat nad žensko! :\

Z elektrošoki nad žensko

Mislim halo... če nek malo močnejši policist ne more v red spraviti 3x fizično šibkejše ženske, pol pa res ne vem kaj :\

Policista so kasneje ovadili in najverjetneje bo suspendiran. Edino pravilno!

flipflop ::

Me prav zanima kako bi se podobni primeri razpletli pri nas, ali pa v kakšni Rusiji.

krneki0001 ::

Da to moji ženi naredi, ga najdem in sprobavam tale njegov elektrošoker na njegovem mednožju toliko časa, da se baterija izprazni.

Ziga Dolhar ::

Vemo.
https://dolhar.si/

leinad ::

username nič bat, bil bi v uporu:D se pravi v tem primeru verjetno nekje globoko pod zemljo.

neboben ::

ker buhtl je tale policaj :)
ga razumem, da se mu ne da migat
lažje prtiskat na gumbek
ccc

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

Mislim halo... če nek malo močnejši policist ne more v red spraviti 3x fizično šibkejše ženske, pol pa res ne vem kaj


Se mi zdi, da je je lahko v afektu in na adrenalinu, praskajoce in grizoce prav fino nevarna za policista. Nekako smo pa le mogli prezivet tisocletja, ko ni bilo tako lepo in nenevarno kot danes!

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

Če se smem pošalit in na Gandalfarjev post odgovoriti:

Ja, moški so se poženščili. (ratali bolj občutljivi , op.a.) :D
@ Pusti soncu v srce... @

opeter ::

Kaj drugega naj bi naredili s cepcem, ki se je vrinil in začel buzorirati vse okrog sebe brez namena, da bi se speljal ?


V giljotino z njim... hja, če bi dandanes bili v srednjem veku, bi bile kazni temu primerne. Npr. tisti, ki krade, bi mu odrezali roko. Tisti, ki laže... jezik ven. ITN.

neboben ::

mislim, da tole ne bo imel nič z ZDA in svobodo govora, ima pa z nečem drugim, tko da morm

no, se vračam iz študentskega dela, lepo po pločniku dons mal pred polnočjo,
vidim en avto, valda avtomobili peljejo naprej ponavadi, no ta je pred tem še nekaj drucga naredu.
avto naglo zavre proti meni in tipi odprejo okna
" PROKLET ČEFUR POFUKAN, J***** "
in potem tako kot ponavadi počno avtombili odpeljejo naprej

no zdej razmišljam , sreča da me niso še prefukal an ?

provokacij z moje strani ni
pač ker je do šihta 3km in rad pešačim, imam raje na sebi zgornji del gibljiv, an itak
trenirka za tek se čudovito obnese
ampak na žalost sem v njej ČEFUR

(no če slučajno kdo ne bo dojel bistva,kak khm, naj ga potolaži dejstvo: po mamici pa očiju, smrk smrk, sm slovenc)

Potem podobna reč pred parimi dnevi,malce lažja opzka, srečam tri tipe, študente itak
študentje so/smo/baje prihodnost naše države, sej to veste an, inteligenca, razgledanost itd.
" ej tega čefurja "
pa potem ko je že nekaj metrov razdalje
" sam ni imel trenirke, je mel kavbojke...haha"

ker TRENIRKO imet je pač GRDO in je bolš bit POZER S KOMPLEKSI

zaplankan folk ...

škoda

Jest razlik v zaplankanosti naroda v primerjavi ZDA vs. SLO torej ne vidm

žal

LP boris

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neboben ()

MEDENA ::

sej ni več razlike v kulturi sami, ki je podn. večkrat sem na vlaku in vidim današnjo mladino, z eno besedo KATASTROFA.

Grey ::

Uporaba taserja je bila povsem na mestu v obeh primerih. V obeh primerih kretena nista spoštovala navodil policistov in v kolikor se to zgodi, ga lahko policist prtegne, da se podredi. Mislm WTF folk!?!? Na eni strani jokate, kako policija nič ne naredi glede Strojanovih in drugih ćefotov, po drugi strani pa jokate...."Au...he tased me, I just wanted him to stop". Ja porkaduš, kako naj policaj opravlja svojo funkcijo, če se ga ne spoštuje, nima pooblastil, ne sme ničesar narediti, da se mu oseba podredi, če je slučajno preveč pametna in gobcava? Najbolje, da policijo razpustimo in damo roko pravice nazaj na ulice. Bomo videli, kako bo potem - divji zahod.

aljazh ::

V obeh primerih kretena nista spoštovala navodil policistov in v kolikor se to zgodi, ga lahko policist prtegne, da se podredi.

Aja? Za katero državo ti to?

MihaFirst ::

Ja porkaduš, kako naj policaj opravlja svojo funkcijo, če se ga ne spoštuje, nima pooblastil, ne sme ničesar narediti, da se mu oseba podredi, če je slučajno preveč pametna in gobcava?


Podredi? Kje pa ti živiš? Dokler oseba nekoga fizično ne napade se je nima noben za dotikat :\ Kaj pa šele "podrejat"... Ti je demokracija tuja al si fan sadomazo filmov? :D

Torej, živa svinjarija v obeh primerih... Sploh ne vem, zakaj obstaja "disciplinska"... V zapor z debilom v uniformi ;((

Grey ::

aljazh:
Za Ameriko, lepo bi pa bilo, če bi bilo tako tudi tukaj.

edward:
Če subjekt noče sodelovati, se ga prisili k sodelovanju. Demokracija ne pomeni, da lahko podjebavaš in nespoštuješ avtoriteto.

jype ::

Grey> Če subjekt noče sodelovati, se ga prisili k sodelovanju.

Zgolj z uporabo najmanjše sile. Elektrošok pri tem ni sprejemljiv instrument.

MihaFirst ::

To pomeni natančno to. Demokracija je, da ti čez cesto pokličeš policaja in mu rečeš da je debil in se nč ne zgodi. To je demokracija.

Seveda lahko da civilno tožbo itd., ampak pustimo to - vsekakor te NE SME strest s šokerjem ipd. zato da boš delal kar hoče.

Predvsem je problem, da so policaji (ne vsi, a je takih veliko preveč) neizobraženi egomaniaki, pri katerih se pojavlja večvrednostni kompleks, ker mislijo da so glavni in lahko ukazujejo drugim. Ta psihološki fenomen smo lahko videli tudi pri oficirjih v JLA in pa npr. v Hitlerjevih taboriščih - Nemci so enega Juda "imenovali" za nadzornika ostalih. Slednji je svoje sotrpine dodatno mučil, se prilizoval ipd. na koncu pa v peč kot vsi ostali. To se seveda pojavlja še v nešteto primerih in prav žalostno je, da to dopuščamo tudi danes. Že samo pri carinikih in policajih na meji... WTF??? :\

EDIT1,2: typo

Zgodovina sprememb…

||_^_|| ::

edward: mislim da v takem primeru dobiš položnico za žaljenje uradne osebe?

MEDENA: Ta današnja mladina je odraz svojih staršev. Mene včasih starejši ljudje bolj šokirajo od mladih.

-------------

Mam pa občutek da v ZDA lahko dobiš batine, že če samo policista kaj vprašaš..
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neprimerno verbalno zelo grdo obnašanje Policaja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35548995 (39267) tryhard
»

Elektrošokerji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19221397 (10189) SeMiNeSanja

Nov temnopolti Američan žrtev policijske samoobrambe (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9722640 (20293) Gandalfar

Več podobnih tem