» »

Plačilo carine oz kako je plačati čim manj

Plačilo carine oz kako je plačati čim manj

kok ::

Prek ebaya sem kupil slušalke iz Amerike. Prodajalec je na paket napisal, da gre za darilo nizke vrednosti. Pred nakupom sem govoril z Francozom, ki je kupil od istega prodajalca enak izdelek in ta mi je zagotovil, da mu carine in davka res ni bilo potrebno plačati. Včeraj pa dobim iz carine pismo, da hočejo met račun. 1. Kako jim naj dam račun, če gre za darilo? Ne vem kaj jim ni jasn.
2. Kako naj ponaredim račun in ali bodo na carini to opazili?

icko ::

Ponarejanje listin je hud prekršek.
Sploh pa na javnem mestu spraševat oslarije in pričakovati konkretene odgovore...
Pošlji jim aukcijo na kateri si zmagal pa ti ne bo treba vsaj carine in davka na poštnino plačati.

LjubimPeezde ::

Če misliš da boš skozi carino prišel z "GIFT" na embalaži si pa res naiven ali pa z malce pomanjkanja intelekta. Pa saj cariniki niso bebčki! Si predstavljaš kva bi blo če bi delali izjeme?

Tko da ja, lahko ti clo rata da boš za slušalke dal več ko tule v trgovini:)
DDV,stroški carinjenja, pošta..

Zgodovina sprememb…

UNIVERZUM ::

Ja najbrž boš moral kar izpisek iz paypal (oziroma kartice) poslat na carino (kjer je razvidno za kater izdelek gre). Če lahko probaj dobit račun samo s ceno slušalk, ker ti drugače ocarinijo tudi stroške pošiljanja. Tako da nič ne pomaga če je izdelek 10€ in poštnina 90€, carino ti naračunajo na celoten znesek.

Pred leti ko še nismo bili v EU, je moji kolegici tip poslal mobitel iz VB zraven pa priložil račun...in tudi pripisal "gift", pa so na carini odprli videli račun, ocarinili ter poslali tej kolegici. V tem primeru niso ocarinili poštnine.


Jaz sem pa pred mesecem prejel paket iz tujine (izven EU). Izdelek je bil 14€, poštnina 28€ in kasneje DDV in carina še dodatnih 21€.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

OZZY ::

Pri nas gift fora ne pali več..Odprejo skoraj vse kar je. Edino kar je ne plačaš davka in mogoče carine (odvisno za kaj gre) na poštnino ampak samo na vrednost artikla. Dodatno pa plačaš še obvestilo cc 5 eur...vsaj neki podobnega je blo nekaj časa nazaj.

Kako nardit....Jaz sem dostavil sprintane in ''popravljene'' e-maile preko katerih je blo vidno kok je prodajalec=prijatelj dal....Pa ni blo problemov..
Go with the flow.

Ziga Dolhar ::

Dve leti nazaj mi je na laptopu crknil lcd. Pri FMCju so zanj hoteli 150k sit, prek eBaya sem ga v ZDA kupil za 100 dolarjev. Ker pošiljatelj ni hotel poslat v Slovenijo, sem ga naročil na naslov kolega v ZDA, ta pa je v škatlo dodal izjavo, da mi lcd podarja za rojstni dan, podpisal, in odposlal.

Ko me je carina pozvala na predložitev računa, sem odgovoril, da gre za darilo in bi morala bit v škatli tudi izjava darovalca. Je šlo skoz.
https://dolhar.si/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pošiljanje pošte iz kitajske v slovenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5219761 (13765) ender

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27094043 (70908) Tilen
»

Nakup MacBooka Pro iz Amerike (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5012978 (11349) St235
»

Ebay nakup iz ZDA

Oddelek: Loža
212531 (1742) bastadu
»

Posiljanje paketa iz ZDA v SLO

Oddelek: Loža
94466 (4190) Jan987

Več podobnih tem