Forum » Pomoč in nasveti » Dual Channel - javlja Blue Screen
Dual Channel - javlja Blue Screen
stasky007 ::
Pozdravljeni,
na mimovrste.com sem kupil komplet "Komplet Matična plošča Asus M2N-E SLI, AM2 + AMD Athlon 64 5600+ X2 Dual-Core + Patriot DDR2 2 x 1GB 800MHz DL"
Ko sem sestavil skupaj z novim napajalnikom, grafično in novim diskom in hotel naložit wondowse se mi je neprestano rušlo... ali se je računalnik resetirau ali je javil, da je zaradi preprečitve poškodbe hardverja javu bluescreen... napaka je pa vedno drugačna... igrau sem se z vsem živim, BIOS sm flashal z zadnjo verzijo...nič ne pomaga, različni windowsi ne nič... zdej ko sem pa en modul RAMa dau vn deluje očitno normalno zaenkrat...
kako da rešim težavo in ali naj pošljem komponente nazaj in ali je že kdo kupil ta isti komplet pa mu deluje normalno?
vnaprej hvala za odgovore, Stasky!
na mimovrste.com sem kupil komplet "Komplet Matična plošča Asus M2N-E SLI, AM2 + AMD Athlon 64 5600+ X2 Dual-Core + Patriot DDR2 2 x 1GB 800MHz DL"
Ko sem sestavil skupaj z novim napajalnikom, grafično in novim diskom in hotel naložit wondowse se mi je neprestano rušlo... ali se je računalnik resetirau ali je javil, da je zaradi preprečitve poškodbe hardverja javu bluescreen... napaka je pa vedno drugačna... igrau sem se z vsem živim, BIOS sm flashal z zadnjo verzijo...nič ne pomaga, različni windowsi ne nič... zdej ko sem pa en modul RAMa dau vn deluje očitno normalno zaenkrat...
kako da rešim težavo in ali naj pošljem komponente nazaj in ali je že kdo kupil ta isti komplet pa mu deluje normalno?
vnaprej hvala za odgovore, Stasky!
Stasky
ender ::
Za začetek nekaj časa poganjaj MemTest86+, da vidiš, če ni kaj narobe z RAMom. Če po nekaj urah ne izpiše nobene napake, zaženi še test diska (program najdeš na proizvajalčevi strani).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
mrTwelveTrees ::
obstaja možnost da ta plata ne mara tega rama...
enostavno ne mores šricakovati da bo vsaka plata dela z vsakimi rami ali z vsako graficno 100% ok...
nesi ram do kolega in ga tam stestiraj, ce na njegovi plati dela ok, pol je z ramom vse ok
enostavno ne mores šricakovati da bo vsaka plata dela z vsakimi rami ali z vsako graficno 100% ok...
nesi ram do kolega in ga tam stestiraj, ce na njegovi plati dela ok, pol je z ramom vse ok
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mrTwelveTrees ()
Tac20 ::
Meni je isto počelo kot se dogaja tebi (blue screen pri inštalaciji, vedno drug itd), ko sem dal rame v druge slote (isto dual channel) je delal normalno, zdej nevem ali so sloti defektni ali pa enostavni jim te bolj "pasejo"
T-h-o-r ::
tudi jaz sem kupil ta komplet, in me je zajebavalo, izkazalo se je, da je bil 1 ram zanič in so mi zamenjali
rama pa daj v prva dva slota (isto barvo)
rama pa daj v prva dva slota (isto barvo)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
pozitron ::
Jaz sem isto dobil pred parimi dnevi defektn 2x1gb kit patriot. Čakam , da dobim nazaj drugega. Mal dnarja mal muske zgleda.
na mimovrste, če maš 2x1gb kit morš oba poslat nazaj
stasky007 ::
danes govoru po telefonu z njimi in mi je serviser svetoval, da v biosu spustim frekvenco z 800 na 667MHz... čeprav se mi to še zdaleč ne zdi rešitev... sicer nism še preizkusu, ker nism doma... da vam pa še povem, kaj mi je odgovoru: Da to so netestirani kompleti (glede na to da sem ravno da se izognem problemom kupil v kompletu plato, cpu in rame) in da je možno, da tej rami ne delujejo na takšni frekvenci in da je to rešitev... če pa ne pa da pač ne deluje... in da tašne probleme rešujejo tako, da stranki pošljejo nou isti komplet vse dokler ne dobi stranka par ramov, ki deluje stabilno... resnost pa taka...
Stasky
torej sem jaz imel še srečo, da so bili v 2. poizkusu vredi rami
roba87 ::
Ja v bistvu bi morali rame stestirat pri momovrste.com preden pač prodajo naprej.Saj to je vsepovsod.Mislim, da v skoraj vsaki trgovini kjer kupiš rame dobiš nestestirane.Zato pa, ko kupiš nov računalnik, ti prej stestirajo komponente(čez noč pustijo v testu) in ti ga nato predajo naslednji dan.Drugače pa se razkuri in jim povej, da ne misliš zniževat nobenih frekvenc in naj ti pošljejo delujoče rame.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roba87 ()
pozitron ::
Na nakupi. net sem kupu 4.9.07 2x1gb patriot, pa piše zraven 100% stestirani, zdej so pa na RMA, ker so bli defektni. Kličem danes in še kar kao niso dobil paketa nazaj, poslal sem pa v petek. Bomo vidl upam, da ne mislijo komplicirat, ker se mi ne da kregat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje o dual channel RAMu?Oddelek: Kaj kupiti | 2233 (1062) | Mitja358 |
» | Pokvarjeni RAM ali????Oddelek: Strojna oprema | 3404 (2116) | Nesta |
» | kateri ram naj vzamem??Oddelek: Kaj kupiti | 3912 (2071) | svetetko |
» | naj kupim 4GB DDR2 takoj ali se bo se kaj pocenilo?Oddelek: Kaj kupiti | 2170 (1709) | Samson |
» | Kere RAME za navijanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 29525 (16260) | smarty |