» »

[rat3 my webpage] l33t Hideout

[rat3 my webpage] l33t Hideout

Chronoz ::

http://l33t-hideout.0wnz-y00.net
Tole je stran l33t hideout. :P
Jazt sem admin in sem tudi naredil dizajn... Stran je kot nek skupni homepejđ, ene par ljudov se nas je zbralo in mamo to stran za objavljanje naših umotvorov, prevsem templet, wallpaperjev in člankov.
Poglejte si jo malo in prečekirajte vsebino :P potem pa tukaj pokomentirajte.
Želel bi si predvsem konstruktivnih kritik kako kaj izboljšati. :)

V kratkem pride gor še ene par nadmočnih templet ki so v primerjavi z zdejšnjimi oh in sploh. :D

LP

njok ::

Koda pa ni l33t. :D

grim_ ::

Tudi dizajn ne...

:\

zerox ::

Pa predlagam ti da umakneš forum...če je že kao l33t stran...phpbb pa sploitable.Sploh ni problem dobit admin pravic :\ .

njok ::

Grim, verjamem, da ti dizajn ni vsec, ampak upam, da se strinjas, da je med najboljsimi od vseh "oceni stran" tem zadnjih casov. Meni se sploh ne zdi zgresen, raje bi se ukvarjal s cem drugim.

Chronoz ::

@njok:
Im no l33t c0der. Vse je blo narjeno v dreamweaverju.

@zerox:
Ne se tolk spotikat ob ta ime strani ... pač trenutno navdih. Mogoče ga spremenim, če dobim kako boljšo idejo.

zerox ::

Forum je pa še vedno ranljiv :) . No če ga boš obdržal priporočam redne backupe baze. Povem samo, da se lahko dobijo admin pravice le z malo spremembo cookia:( .

lp

BigWhale ::

LOL :)))

Keep up the good work, (and I quote from the site)
Chronoz, teh Admin

Chronoz ::

Kar tko pač ne more bit. :(
Tak easy splojt, sigurno bi izdali popravek zanj. Ka-li??

zerox ::

Je na easy, ponekod pravijo da ima .13 to odpravljeno :).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zerox ()

Tody ::

no dej povej exploit da bomo preveril ...

rokpok ::

Preizkušeno deluje več exploitov - tudi tisti z spreminjanjem cookie-ja. Kar pa je zelo žalostno pa je, da nisi niti zbrisal /install direktorija.

(če sem povedal preveč, se lahko objava tudi briše)
Rad bi bil pingvin.

Vice ::

Bom samo z minusi :D
Če že talate nasvete o izdelavi spletnih strani bi se jih lahko tudi držali, ker dajete vedeti, da nimate pojma o čem govorite, prav tako user frendly in nepotrebne čačkarije so čisto out. Npr. če govorite kako naj bo vse (pisava) enotno to še ne pomeni da morajo biti naslovi, podnaslovi, linki... iste barve, isto povdarjeni iste velikosti. Človek kar bere iz ekrana prebere 20% celotne vsebine in še to tisto, kar mu pade v oči, na tej strani je še tistih 10% težko prebrati, prav tako tisti številni smajliji odbijajo. Neko opozarjanje okoli resolucij je že zdavnaj out, prva stran je zato da se "ve" komu je namenjena (tvoja ciljna publika) po možnosti (v skrajni sili, če je stvaritelj brez trohice idej) kaj je njeno poslanstvo, ponavadi pa se izpostavi tisto kar obiskovalci največ iščejo (analiza prejšnih logov) ali tisto kar želiš da bi obiskovali oz. na čemer se gradi. Imaš prosto dostopne informacije analiz koliko ljudi gleda na kater resoluciji, potem pa se vprašej a je smiselno izgubljati prostor s temi nepotrebnimi informacijami. Glede na to da je bilo narejeno že malo morje analiz kako naj izgleda stran oz kaj narediti da bo uporabniku prijazna, je ta stran živo nasprotje tistemu kar naj bi privabljalo obiskovalce. Prvo na tej strani je to, da se zmedeš. Če se greste kao moderni "design" vsekakor tista navigacija na desni strani vse pokvari, vsaj v tem stanju kakršnem je. Marsikaj bi se dalo napisati okoli same vsebine.... Še dobro, da je obseg zelo majhen, ker bi se človek takoj izgubil.

Chronoz ::

Vice, hvala za komentar, a prosim te če še kaj poveš kako bi kaj izboljšaš. Povedal si samo posplošeno kaj te moti. :\

Vice ::

Kaj bi izboljšal? Najprej to kar sem ti povedal da me moti. Ne bom ti govoril kako kaj oblikuj, ti lektoriral in podobno, niti ne morem to delati, ker ne vem niti kakšno sporočilo naj bi imela stran, kaj bi rad z njo dosegel, kaj je tvoje ciljno občinstvo, kakšno podporo ima stran...
Prvo kot prvo je tudi domena malo out (kako naj g33k ve da je l33t-skritopašeneki njim namenjen). Najboljša domena je tista, na katero potencjalni uporabniki najprej pomislijo, ko te iščejo. Potem splet ljudje dojemajo kot knjigo, točno veš kje je kazalo, avtomatično jo bereš iz vrha navzdol, od leve proti desni. Še aljazeera nima navigacije na desni. Glede na to da imaš prav uredu barve, zakaj je tista odbijujoča modra pod menijem? Za font uporabljaj verdano, helvetico, arial... Naslove vsaj malo boldaj, še boljše pa če je size za 1 ali dve večje od besedila in v drugi barvi. Čez cel splet uporabljaj isti stil za naslove, isti za besedilo, isti za linke... Uporabljaj samo par različnih odtenkov (ne preveč) nisi color medvode in to nasprotne barve, da ne pokvariš tega kar imaš.
Glede vsebine prve strani je odvisno kaj sploh hočeš. Če je to geek stran naj se ve da so to "geek predloge", "geek ozadja" ali novo v forumu... Če sam ne veš, povdari več tem in jih redno ažuriraj. Samo da ne boš tem ločil z nekimi okvirji, ostani pri tem (oblika) kar že imaš na 1 strani... Pa ta uvodna besedila "Pozdravljeni.... prišli ste na našo stran...dobrodošli.." je staro že 10 let, takšne stvari ti dajo vedeti, da si prišel v pamtivek. Stvar je na tebi zakaj si se odločil imeti stran, a čisto zase, da lahko rečeš, ej jest mam pa tudi stran, a zato da privabljaš folk....

Drugače ja pa vredi.

Chronoz ::

Bom jutri naredu to. :))

pivmik ::

Meni se zdi design v redu.
Edino (v operi) je razmik od roba okna, ki mislim da ga ne bi smelo bit.
Vsebina je, vsaj ko kdo pride gor ima nekaj od tega.
7-zip - znebi se tega. Dandanes ima vedno vec folka sirokopasmovne internetne povezave in tisti ostali ki imajo se navadni klicni dostop pa itak so navajeni cakanja ali pa rabijo samo za njune stvari. Sicer lahko das kot opcijo 7zip za te uporabnike, vseeno pa si morejo najprej prenest program, ki podpora 7zip :). 7zip pac ni razsirjen. ZIP bo cisto dovolj, ker je ZELO razsirjen (morda tudi RAR).
Uni mali screenskoti zasedejo nekam prevec KBjtov.
Ce naredis stran kot je treba ni potrebno na njo napisat s kareim browserjem in v kaksni locljivosti je najboljse vidna.

Zdej pa, ce si pravi geek, naredi stran v XHTML-ju in oblikuj jo v CSS-ju. :D
LP, Gregor GRE^

njok ::

Namesto
body {
	background-color: #F2F2F2;
	margin-left: 0px;
	margin-top: 0px;
	margin-right: 0px;
	margin-bottom: 0px;
}


napisi
body {
	background-color: #F2F2F2;
	margin: 0; /*  krajse, namesto stirih vrstic napises eno samo */
	padding: 0; /* s tem se znebis roba v operi */
}

Chronoz ::

@njok:
Hvala! :D

/me se odloči postati l33t c0der in se zapele na w3cshools.com ;)

njok ::

Ti samo beri! :)

Osnova za dobro spletno stran je dobra koda!

Chronoz ::

En vprašanje.
Mam tabelo ki ji določim height 100% in v dreamweaverju se razširi, ampak pol ko odprem v browserju se pa ne.

Pa še to, xhtml validator javi 2 erorja mi zdej. :))
there is no attribute "height" in pa there is no attribute "background"
Se da kako naredit, da bi blo brez erorjev? Rabim pa da je tabela height 100% in pa background slikca tud mora bit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Chronoz ()

tec ::

naredi nov class za tabelo in tam definiraj visino in ozadje

Chronoz ::

Aha, to zdej dela. Hvala.

Ampak tabelco mora še zmeri razširt na 100%. Anyone?

njok ::

Validator ti želi povedati, da mešanje podatkov o izgledu (višina, širina, barve itd) v markup (HTML kodo) ni primerno. Vse te podatke lahko opišeš v zunanji CSS datoteki, kot je tec povedal. Ker boš te podatke brskalniku podal v posebni datoteki mu boš omogočil, da jo shrani, tako bo tudi uporabnik prihranil nekaj kilobajtov prenosa ob vsakem zahtevku.

Chronoz ::

@njok:
Sej to sm zdej naredu že.
Ampak še zmeri ni tabela čez 100%, čeprav sem to določu v cssju.

.glavna_tabela {
height:100%;
}

Lahko si pogledate na chronoz.0wnsj00.net/clanki.php

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Chronoz ()

Chronoz ::

Pa še tole, kak bi v cssju določu vertical pa horizontal align?

njok ::

Prejle sem pozabil se linkec.


100% višina:
BODY { height: 100%; } /* najverjetneje bo tole rešilo problem */
.glavna_tabela {
  min-height: 100%; 
/* minimalna višina elementa, 
če je vsebina daljša se bo tabela ustrezno povečala */
}
* HTML .glavna_tabela { 
  height: 100%; 
/* explorer min- ne pozna, zato posebej zanj določimo višino.
bug v ie omogoča, da s * HTML pred deklaracijo  kodo 
vseeno upošteva, čeprav na tak način ne zajema nobenega elementa.
kaj več o tem si lahko poiščeš na googlu pod "css hacks" */
}


Horizontal align:
ELEMENT { margin: 0 auto; }
/* pa še popravek za IE5.5 in starejše, uporabimo enak hack */
* HTML ELEMENT {
text-align: center;
}
* HTML ELEMENT POD-ELEMENT {
text-align: center; /* uničimo efekt prejšnje deklaracije */
}


Vertical align poišči v sosednji temi, je PicNIK podal lepo pokomentirano rešitev.

Pa ne pozabi na google, vse omenjene rešitve boš našel tudi tam. Za začetek naj ti bo ;)

Chronoz ::

Tole za vertical pa horizontal align sem že najdu prej ja, google. :)
Ampak za ta height... zdej mam tkole:

body {
background-color: #F2F2F2;
margin: 0px;
padding: 0px;
height:100%;
}

in pa:

.glavna_tabela {
width:100%;
height:100%;
min-height: 100%;
}

... V IE-ju je na 100% v operi al pa firefoxu pa ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Chronoz ()

Chronoz ::

Zakaj je pa to dobr da če doctype odstranim da se pa razširi? :O

njok ::

Zato ker brskalnik is standards compilant preklopi v quirks mode. Ej, a se zmeniva takole... ni nic tezkega, ampak na pamet ti res ne znam povedat zakaj ti tabele ne raztegne, ce tega ne pogruntas do jutri zvecer, oz. kdo drugi ne pove tocne resitve bom raziskal. Na tem racunalniku nimam ne volje ne pogojev za tipkanje kode.

Chronoz ::

Njok, please, enlighten me. Še kr nism naredu. :D

njok ::

min- s tabelo ocitno ne gre, vendar bi ga moral nujno uporabiti v primeru, da bi imel namesto tabele kaksen drug element.

HTML, BODY {
	height: 100%;
	margin: 0; padding: 0;
}
TABLE {
	height: 100%; width: 100%;
}


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1297302433 (26582) htmltroubles
»

CSS - DIV - Brez Tabele

Oddelek: Izdelava spletišč
231343 (1046) jernejp
»

[CSS]Pozicioniranje footer diva

Oddelek: Izdelava spletišč
62018 (1965) amaze646
»

CSS min-height

Oddelek: Izdelava spletišč
51316 (1198) snow
»

CSS background-image in IE6?

Oddelek: Izdelava spletišč
132660 (2526) Road Runner

Več podobnih tem