» »

Disk v prenosniku zacne ropotati in racunalnik zmrzne

Disk v prenosniku zacne ropotati in racunalnik zmrzne

Ballau ::

Pozdravljeni!

Vceraj me je cudno zacel zajebavat moj prenosnik. Namrec ko sem okoli 1ih prisel nazaj v svojo sobo je racunalnik spuscal cudne glasove, disk je delal nekako takole: zk...zk....zk....zk. Miska in vse se je se lahko premikala, samo karkoli si kliknil, vse je zmrznilo. Kliknil sem Winamp, takoj po dolgotrajnem odpiranju je napisalo da program nima odziva, pravtako z vsemi ostalimi programi. Potem sem se odpravil sformatirat prenosnika ker ga ze dolgo casa nisem in tudi tukaj se pojavi problem. Disk se lepo sformatira, ko pa pride priblizno do [url=http://www.windowsxpprofessional.window..., samo da pise 39min, tam pa zadeva spet zmrzne in mi ven vrze error, psihical memory dumb, nekaj podobnega.

Kaj bi blo narobe, je su v kurac disk al kaj?
Orehek Village ROX!! (irc: #orehek)

bluefish ::

morda je res disk. Vstavi cd od XP, vstopi v Repair in vnesi chkdsk /f.

Slipi ::

Sicer ne v prenosniku, ampak sam sem imel isti problem. Odkar sem kupil in vstavil nov disk, ne slišim nobenega ropotanja več, pa še vse lepo dela. Po mojem boš mogel res zamenjati disk, razen, če nimaš še garancije! potem velja SERVIS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Slipi ()

Ballau ::

Skratka dons sm dobu nazaj svojga digitalca, zato sm to cudno ropotanje posnel:

ROPOT

Nazalost garancije nimam vec, ker je ze pretekla, drugace pa je to prenosnik IBM T30. Na teh racunalnikih velikokrat odletujejo diski al je to sam na ene parih. Se to me zanima, kolk servis racuna za prenos podatkov iz starega diska(pokvarjenega) na novega?
Orehek Village ROX!! (irc: #orehek)

bluefish ::

očitno je res konec z njim. Podatke ti lahko v določeni meri obnovijo (seveda bo malo težje, ker si po disku že po dolgem in počez pisal), vendar pa to ne počnejo na "navadnih" rač. servisih. S tem se namreč ukvarjajo določena podjetja (Kotar,...), obnova podatkov pa tudi ni poceni, odvisno spet od stopnje okvare. Se ti pa tako početje ne splača (razen če imaš kup denarja), vsaj če nimaš podatkov, ki so tudi vredni.

Ballau ::

Vecino podatkov mi je cudezno ratalo spravit na drug disk, ker mi je tud cudezno ratalo postavit winse gor. Tko da ce je racunalnik cist prmir pa ce se samo pretakajo podatki je dobr, ce pa kaj delam na njemu pa takoj zasteka. Mi kdo kej priporoca kater nov disk naj nabavim, sepravi za prenosnika. Zdej je notr 60GB od firme IBM ce se ne motm z 5400rpm-ja in pa 8MB predpomnilnika. Novga bi nabavu cim cenejsega in ne rabljenega velikosti 100-120gb z isto 5400rpm-ja in 8MB predpomnilnika.
Orehek Village ROX!! (irc: #orehek)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosni trdi disk?

Oddelek: Kaj kupiti
213960 (3203) JayKay
»

menjava diska v prenosniku na 7200 obr/min

Oddelek: Pomoč in nasveti
393483 (2744) urosp
»

diski za prenosnike, da jim j***

Oddelek: Pomoč in nasveti
141692 (1365) Liker
»

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
939104 (6059) dela
»

Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15310062 (7247) Keyser Soze

Več podobnih tem