» »

Mojca Mavec zasačena pri plagiatorstvu

Mojca Mavec zasačena pri plagiatorstvu

Mahdi ::

Mojco Mavec so razkrinkali pri prepisovanju tujih člankov, predvsem nemških (Die Welt). Ob primerjanju določenih tujih člankov definitivno dokazuje, da je Mojca prepisovala kolumne oz. dele teh.

Predvidevam, da je njene kariere konec, saj je kraja intelektualne lastnine vsaj tako negativna kot kraja denarja.

KLIK: Preberite tiste objave z naslovoma "Obvestilo glede M.M" in "Čez plonke".

Sedaj je izgubila vso kredibilnost kar se tiče kolumn in pisanja. Od sedaj naprej, ko bo v kakšni oddaji kakšno pametno rekla, se bodo ljudje vsakič spraševali od je to pobrala. Sploh ker ženska zna veliko jezikov, ji bomo (oz. smo ji) težko sledili.

dronyx ::

Se strinjam. Ljudem ki znajo veliko jezikov bi morali prepovedati plagiatorstvo.:)

Icematxyz ::

Jah če je dobesedno kopirala druge avtorje in se pod njih podpisal z svojim imenom potem res ni bogve kaj pridobila njena osebnost s tem.

Če se navede vir ali napišeš komentar na kakšen prispevek na internetu mi se ne zdi to sporno.

Če pa kot sem rekel prevedeš drugega avtorja pa daš spodaj svoje ime to pa je preverzno. Posebej če še daješ vtis kot da si sam napisal to kar si namreč prevedel iz svoje glave in da je to tvoje avtorsko delo.

M. M. pač. :)

BlazP ::

Opium, a ti si se registriral samo zato, da si tole bučo napisal? A se ne bi rajš na kakšnem Direktu registriral, pa tam z lopatko po dreku mešu? Tam bojo nadvse veseli takšnih asov.

V-i-p ::

BlazP, kaj pa ti noriš? Kolikor je zaslediti naj bi Mojca, ki piše za kolumne za Ono, uredništvo zaprosila za "pavzo" pa so jo prepričali da kolumno napiše in ker je pač ni imela, jo je prepisala od Kaminerja...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

kihc ::

Ja, sam če pogledaš tist blog bos vidu, da so potem našli še vsaj dva druga članka iz premiere, kjer je kopirala kopirala (oz. prevajala) opise filmov.

Tak da ne morš rečt, da je to naredila samo enkrat, pa tudi statistično gledano, je zelo verjetno da je teh člankov še več.
x

Keyser Soze ::

Ja in?

Folk sedaj tak boom dela okoli tega, da je čisto grozno. Kao da bi Mojca Mavec imela TAKO fajne prispevke, da bi jih res morali brati. Jaz bi se rajši vprašal kaj je narobe s človekom, ki tako dosledno prebira njene prispevke, da v njih najde takšne napake. Je morda v depresiji? Izgubil "rdečo nit" svojega življenja? :D

Ne resno, to je tema za Novo, Direkt,ipd... Ne pa resna debata. Jao, saj vendarle ne greste jambrat nad vsakim blogerjem, ki zganja plagiatorstvo. Pa jih je na maljone.
OM, F, G!

Icematxyz ::

Zakaj pa ni potem raje prevajalka kot medijska osebnost?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temna stran razvoja iger (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
9622321 (16833) Gagatronix

Kruhoborec Kobal spoznan za plagiatorja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32340397 (28118) BigWhale
»

Plagiatorstvo - širši pogled

Oddelek: Šola
234794 (4267) Okapi
»

Janez Janša plagiator (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
846944 (4234) Invictus

Več podobnih tem