Forum » Loža » Oprema na podstresju
Oprema na podstresju
MTm2H37rqt7B ::
Pozdravljeni,
rabil bi se drugo (vase) mnenje o sledeci zadevi:
Nabavil sem zidni 19" kabinet, kamor bi spravil UPS, switch, router, panel ipd.
Vse skupaj bi spravil na podstresje.
Vprasanje je sledece: do kaksne temperature bi naprave delovale bp? V najvecji vrocini, ki je bila do sedaj sem izmeril na podstresju 36 stopinj C. Je to prevec za elektroniko in UPS?
LP
pux
rabil bi se drugo (vase) mnenje o sledeci zadevi:
Nabavil sem zidni 19" kabinet, kamor bi spravil UPS, switch, router, panel ipd.
Vse skupaj bi spravil na podstresje.
Vprasanje je sledece: do kaksne temperature bi naprave delovale bp? V najvecji vrocini, ki je bila do sedaj sem izmeril na podstresju 36 stopinj C. Je to prevec za elektroniko in UPS?
LP
pux
jperc21 ::
Uf bo to vroče. Naprave bodo švicale.
Ker mi imamo v službi ups v mali pisarnici ( 3 krat na 3 metre ) in je pisarna tak vroča, da čez dan laufle non stop klima , zjutraj ko pa prideš pa odpereš to pisarno doživiš toplotni šok.
Ti bi pa to vse dal v zidni 19" kabinet.
Mislim, da ni najbolj pametno.
Naj še drugi kaj rečejo. To je pač moje mnenje.
LP
Ker mi imamo v službi ups v mali pisarnici ( 3 krat na 3 metre ) in je pisarna tak vroča, da čez dan laufle non stop klima , zjutraj ko pa prideš pa odpereš to pisarno doživiš toplotni šok.
Ti bi pa to vse dal v zidni 19" kabinet.
Mislim, da ni najbolj pametno.
Naj še drugi kaj rečejo. To je pač moje mnenje.
LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!
TESKAn ::
Hm, koliko časa pa imaš take temperature? Bi mogoče razmislil, da bi dal gor eno klimo, ki bi hladila elektroniko čez najbolj vroče dni.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
36 je bilo, ko je uzunaj pribijalo in je bilo 38 stopinj.
Sem se odlocil da zadev ne bom riskiral, in bom kabinet ruknu v sobo pod strop.
V glavnem, zanimalo me je, kaksne temperature nej bi oprema prenesla. Pa vidim, da je bolj bogo:)
LP
Sem se odlocil da zadev ne bom riskiral, in bom kabinet ruknu v sobo pod strop.
V glavnem, zanimalo me je, kaksne temperature nej bi oprema prenesla. Pa vidim, da je bolj bogo:)
LP
Sem pa prebiral manual od enega switcha. Kjer pise Operation temp 0 - 50 oC.
To se pravi bi moral BP zdrzati pod streho. Ponavadi takih ekstremnih temperatur ni (kot je bila 36).
To se pravi bi moral BP zdrzati pod streho. Ponavadi takih ekstremnih temperatur ni (kot je bila 36).
Brane2 ::
Po moje so te temperature previsoke za varno, stalno delo.
Sploh ker bi rabil res dobro zračno hlajenje in ker podstrešja niso najbolj čista, bi se hitro nažrlo prahu in bi ha bilo treba počistiti.
SPloh pa električne stvari, kis e intenziovno grejejo in delajo na robu zmogljivosti na podstrešju lahko predstavljajo požarno nevarnost...
Sploh ker bi rabil res dobro zračno hlajenje in ker podstrešja niso najbolj čista, bi se hitro nažrlo prahu in bi ha bilo treba počistiti.
SPloh pa električne stvari, kis e intenziovno grejejo in delajo na robu zmogljivosti na podstrešju lahko predstavljajo požarno nevarnost...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Najlepsa hvala vsem za odgovore.
Zanima me se sledece:
Kabinet bom spravil pod strop na steno klimatizirane sobe, tko da smo resili problem z segrevanjem.
Zanima me sledeca stvar, v ta kabinet mislim spravit (sedaj ker bo v sobi), tudi VDSL modem (T-2), kako se bo zadeva obnasala, jo bodo ostale naprave 'motile'? Ali je to samo napihnjen mit?
Zanima me se sledece:
Kabinet bom spravil pod strop na steno klimatizirane sobe, tko da smo resili problem z segrevanjem.
Zanima me sledeca stvar, v ta kabinet mislim spravit (sedaj ker bo v sobi), tudi VDSL modem (T-2), kako se bo zadeva obnasala, jo bodo ostale naprave 'motile'? Ali je to samo napihnjen mit?
Pyr0Beast ::
No, sicer 36 stopinj ni panike, dokler je prepih, samo pa kondiji malce hitreje grejo. Največjo nevarnost bi predstavljal še kondenz, ki bi se nabiral ob hladnih nočeh.
boych ::
Jaz imam 2 Siol-ova modema, tri routerje, 2 switcha in print server v isti omari pa ni nobenih problemov.
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera klima (strani: 1 2 3 4 … 127 128 129 130 )Oddelek: Kaj kupiti | 1270987 (8539) | Rašo |
» | Pomoč pri izbiri ogrevanja stanovanja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17235 (15025) | T_F_7 |
» | PC na podstrešju? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6787 (5011) | MadMax |
» | Zakaj se z radiatorjem ne da hladiti prostora ?Oddelek: Loža | 8265 (6750) | Zion10 |
» | Sedim v podstrešnem stanovanju , temperatura cca 28 C. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19138 (16526) | Wasted |