» »

navijanje 7800gt preko bios flasha - nič več "fan control"?

navijanje 7800gt preko bios flasha - nič več "fan control"?

klanjsekII ::

Pozdrav.

Pri navijanju 7800gt preko bios-a se mi je zgodilo nekaj cudnega - naenkrat je prenehala delati nastavitev ventilatorja preko npr. riva tunerja.
Z drugimi besedami, ne glede na to, na koliko je nastavljen, se ventilator vrti na konst. hitrosti (mislim da na def za 2d=28%). Sem poskusil za re-flashom z originalnim, tj. ne modanim biosom, pa nič. Poskušal sem tudi forcat, in sicer tako, da sem z nibitorjem modificiral vse vrednosti na 100% (2D,3D) in reflasahal, pa nič. Kot da bi se nekako "zaciklalo" vezje, ki spreminja napetost na konektorju za gpu fan (ali obstoji posebno vezje, ali je to vgrajeno ze v sam GPU?).

Da bi preveril, če ni kaj s narobe z ventilatorjem, sem priklopil se drug ventilator in je enako (konst vrt.). Ko pozenem kakno 3d aplikacijo se sliši neko škrtanje v kartici, tam okrog regulatorjev napetosti. 8-O. Tudi neko piskanje se pojavi (kondenzatorji niso napihnjeni). Poskusil sem še večkrat reflashat, pa ne pomaga. Riva tuner pod duty fan cycle kaže 100%, če dam na 100%, ampak vent. je vedno na 28%. Tudi ko restartam masino je enako (prej je vent vedno sel na ful, vrtlaji so se zmanjsali sele v winsih).

Ima kdo mogoce se kaksno idejo? Problem je namrec v tem, da se mi karta sedaj pregreva na stock frkvencah v 3d. Najbrz je glavno vprasanje, kako lahko flash biosa zjebe nek kos hardwara? To je, ce ta splog obstaja, ce torej ni regulacija venta direktno pod nadzorom GPU-ja (?)

Hvala za morebitne razjasnitve.

Urc ::

Če ti ne bo uspelo uštimat imaš še vedno možnost vezat na 12 V ventilator (tako se bo sigurno vrtel na 100 %) pa en potenciomter vmes, da boš lahko štimal obrate.

Lp

klanjsekII ::

Hvala Urc. Ja to je rešitev, ampak nekako me zanima, kaj je šlo narobe.

boskosi ::

o pa še kako lahko zjebe nek kos hardware-a..........očitno ti ni poznano kako se čipi oziroma hardware-i krmilijo; programsko............lahko da se je en del biosa postavil v neko določeno stanje in ni ga možno več prestaviti (prekinjena vez), se pravi, da je možno da je delno okvarjen..........preveri če imaš kje možnost da zbrišeš(resetiraš) biose...........možno pa je tudi da ti software ali pa celo sistem ne deluje dobro, glede na to da si flashal bios-e je možno tudi da moreš reinštalirat driverje.

klanjsekII ::

Razumem. Sem pa poskusil vse, odinstalirat driverje, riva tuner, še enkrat flashat z orig biosom, drugi driverji. Nic.

Posledicno sem zadevo resil tako, da sem kupil zalman v700cu, ki ne uporablja on-board napajanja za vent. Zdaj dela vse ok, tudi navija se enako.

Mislim pa, da je vseeno zanimivo, da zadeve ni slo popravit z re-flashom,še posebej, ce je vse skupaj vodeno programsko.

Kako pa bi lahko izbrisal/resetiral video biosdrugace kot da reflashas z originalnim?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperature vaših 8800 GTS grafičnih kartic

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
212448 (1690) kixs
»

8800gts navijanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
986882 (3813) PINki
»

Znižanje obratov na hladilniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
91351 (1138) Tea Time
»

Leadtek 6800LE 2D/3D memory clock

Oddelek: Navijanje
171493 (1169) Death Paladin
»

Poraz grafe Asus FX 5900? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1337400 (5199) rap3r

Več podobnih tem