» »

Znižanje obratov na hladilniku

Znižanje obratov na hladilniku

Tea Time ::

Lep pozdrav vsem.

Prebral sem sorodne teme, pa nisem našel rešitve. Prosil bi za pomoč pri tem, kako znižati obrate na originalnem hladilniku - AMD 64 300+, 939 Venice core.

Imam plato DFI Ultra infinity nf4. Poskusil sem s Speed Fan, pa mi zniža samo obrate na matični plošči, na procesorju pa NE GRE... V biosu sem lahko nastavil znižane obrate brez problema (in stvar res deluje tišje), samo bi to želel nastavljati v operacijskem (WIN XP SP2).

Cool'n'Quiet... Raje bi ročno. A je potrebno v Speed Fanu kaj dodatno nastaviti (tisto:"Automatic fan speed" sem že...)? Videl pa sem, da imajo nekateri podoben problem, da jim gre spreminjati hitrost samo enega hladilnika...
Če kdo ve, kako bi se to še dalo - kak program, način... Lepo prosim. Sem pa še probal z nTune, pa mi ne dela. Mi napiše: "An unhandled win32 exception occured in nvCplUI.exe [2844]..." in se stvar izklopi...


Zraven tega me še zanima, kako znižati obrate na grafični (Gainward GeForce 6600, 1760 PCI). Imam Riva Tuner, pa delujeta samo 2 nastavitvi: ali 100 % obratov ali pa 25 % (kar je pa malo premalo...).


Hvala za odgovore, lep pozdrav vsem.
Have a break!

ddeben ::

Za reguliranje hitrosti venta na grafični uporabi Gainward expert tool. Google for it.:)

Tea Time ::

Sem že poskusil... Ne deluje. Sicer lahko nastavim % vrtljajev, ampak se ob "apply" nič ne zgodi...

Sem pa težavo z ventilatorjem na grafični rešil: v Riva tuner sem pod "Power User" nastavil minimalno število obratov in tako sta zdaj še vedno možni samo 2 možnosti, le da sem tokrat nižjo nastavil na 50%. Tako, da je ta ventilator TIHO!

Zdaj še samo za procesorski hladilnik... Kdorkoli. Hvala.
Have a break!

Tea Time ::

Še enkrat lp.

No, sem odprl škatlo in pogledal... V bistvu LAHKO znižam obrate procesorskega hladilnika, ne morem pa znižati obratov na osnovni plošči.

A pozna kdo kako rešitev? Imam DFI Ultra infinity nf4... Mali ventilator, a glasen ko hudič.


Hvala, lp
Have a break!

dejansan ::

lahko bi ga zamenjal za kakšno pasivno varianto

tukaj imaš npr. nekaj možnosti samo poglej prej kompatibilnost s tvojo plato
dejansan

Tea Time ::

Hvala dejansan, sem že študiral o Cooler Master Blue Ice 2... Samo je problem, ker je ravno zraven tega tudi grafična... Sranje pač. Vsekakor pa bom zamenjal. Do takrat pa še vedno iščem rešitev :)

Imam Bios, verzijo z dne 13. 6. 2005, ki po navedbah podpira znižanje hitrosti tega ventilatorja na 60 %. ("4. add chipset fan control 90%, 70% and 60%").

Vprašanje je samo KAKO!


Hvala.
Have a break!

dejansan ::

poznam določene, ki so jih malo modificirali, pač prilagodili da je grafika šla mimo

kar se pa biosa tiče ti pa žal bolj težko kaj pomagam

a si našel kaj v biosu za chipset fan, kakšno funkcijo, npr. v kakšnem hardware monitor
dejansan

Tea Time ::

V Biosu samo piše na koliko obratov se vrti ta stvar, ne gre pa spreminjati hitrosti... Spreminjanje je samo mogoče pri procesorskem hladilniku...

A bi bil pasivni hladilnik (recimo tale ali tale) popolnoma dovolj za moje računalo? Nič ne navijam, grafiki sem celo znižal frekvence...


Mogoče še malo podatkov.

Z Riva Tuner sem grafični znižal frekvence na 200 MHz in 350 MHz (rami). Glede na to, da ne igram iger (razen šaha :) ), mislim, da ne bi smelo vplivati na učinkovitsot sistema kajne? Ventilator se vrti na 60 %. Temperatura na grafični niha nekje med 59 in 63 stopinjami C. Je to ok? Do koliko se lahko zagreje?

S Fan speed sem znižal hitrost ventilatorja na procesorju na 60 % (to je iz 3300 na 1800 obratov približno). Temperatura niha med 34 in 36 stopinjami. To je tudi ok, kajne?


Samo če še bi tale ventilatorček spravil v red, bi bilo kar perfektno.

Procesorskega hladilnika zelo verjetno ne bom zamenjal. Je dovolj tih pri 50 %, če pa bom kaj resnejšega delal, pa ga še vedno lahko poženem na 100%.


Kakšen predlog za hladilnik čipovja za mojo plato? Pa seveda še hladilnik grafične...

hvala
Have a break!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tea Time ()

Bellzmet ::

Vem da je tole stara tema...pa vseeno.

Me zanima, če mogoče kdo ve kakšen ventilator gre na chipset na DFI Infinity NF4 Ultra - katera velikost?

@Tea Time: katerega si kupil?

Original zadeva crkuje (je postal glasen ko hudič).

lp

Tea Time ::

Bellzmet pozdarvljen.

Pardon za pozen odgovor, vmes nisem pretirano gledal foruma... Drugič raje ZS... :)

Takrat sem se odločil in menjal VSE ventilatorje, razen na napajalniku. Na procesor sem dal Big Typhoona, na grafično se mi zdi da Revoltec (je že daleč nazaj, ne me držat za besedo).

Na plato sem želel dati Thermalright "High Riser" HR-05, ampak so mi pojasnili, da ne gre. Svetovali so mi Revoltec Northbridge Freezer. Pasivno. Pa dva ventilatorja v ohišje, spredaj in zadaj: xilence case fan.

Moram rečt, da je stvar SUPER! Tiho je tako, da bom zdaj še disk menjal >:D , ker je najbolj glasen. Ali pa vsaj utišal. Temperatura v računalniku je padla (vsi indikatorji). Nimam kaj rečt. Dobra investicija. Teh dveh ventilatorjev sploh ne slišiš - pa so zelo poceni. Podobno stvar sem zdaj naredil še na enem računalniku, da je pretok zraka večji.

Kupoval in servisiral sem pri Funtech. Sem zelo zadovoljen. Zdaj bom ravno kupil še en računalnik za brata - spet tam seveda.
Have a break!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za s939/754? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10623054 (18951) svetetko
»

Menjava Chipset Fan (ventilatorja) za Hladilno rebro

Oddelek: Strojna oprema
81165 (1035) himera
»

prevelika temperatura in glasnost?!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81546 (1348) SimplTech
»

A bo tole "neslišno"?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181669 (1333) PrimozR
»

AMD 3000 Box- 6000 RPM?!?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171522 (1203) BogyX

Več podobnih tem