» »

Carina

Carina

Temo vidijo: vsi
««
71 / 89
»»

Samael ::

Ma tip se laže in vedno znova na plan potegne nekaj novega, kar prej sploh ni bilo del debate :)

Samael je izjavil:

Je mogoče kdo naletel na kakšne podatke na temo online nakupov iz UK pred brexitom, pri čemer bo dostava šele enkrat po novem letu?
Zanima me, če online nakup iz UK pade pod obdavčitev (DDV) v Sloveniji, tudi če je bilo kupljeno pred 1.1.2021, v Slovenijo bo pa preko pošte prispelo šele v novem letu?
Namreč, logika mi pravi, da je tu kupec ob nakupu izdelka že plačal DDV, ko smo bili še skupaj v Uniji.


Kumbaja je izjavil:

Ne bo tako simple. Steje se datum uvoza ta pa je po novem letu. Placilo UK ddv pa se EU vec ne tice. Tudi ce kupis v zimbabve in tam placas ddv eu to ob uvozu ne zanima in moras resevat z zimbabve.


Samael je izjavil:

Zadnji del je povsem nerelevanten za moje vprašanje, glede na to da v času nakupa Zimbabve ni bil del enotnega EU trga v sklopu katerega je bil DDV že plačan ob samem nakupu, ampak da, če prvi del povedanega (da se tudi v tej specifični situaciji šteje datum uvoza v državo in ne datum nakupa v takrat še skupnem trgu) drži, je to tisto, kar me je zanimalo.



Kumbaja je izjavil:

Zakaj mislis da v zimbabve ne bi placal ddv? To ni stvar skupne carinske unije.
Carinska unija primarno pomeni da ne rabis ddv placat se enkrat. V drzavin izvora pa praviloma placas ddv me glede na carinsko unijo.


Samael je izjavil:

Pri naročilu iz Zimbabva ne bi tam plačal prav nobenega DDV-ja. Pa tudi pri online nakupu iz Anglije ga po novem letu tam ne plačaš več (je zate ob nakupu cena nižja, kot za Britance), ga pa seveda plačaš ob uvozu v EU (Sloveniji). Podobno kot trgovina znotraj EU DDV-ja ne obračuna online kupcu iz amerike, ga pa tebi oz. rezidentom EU-ja.

Zero-rate (0% )
Exports of goods from Zimbabwe to an address in an export country.

Vir: What is VAT and when was it introduced in Zimbabwe?

Za boljše razumevanje še z našega zornega kota:

Export VAT and non-EU countries
As a general rule, export VAT only applies within the EU. This means that you can usually zero-rate any goods or services sold to customers outside of the EU, providing that you keep records of the export and comply with all other laws.

Vir.


Kumbaja je izjavil:

Falil si osnoven point: placilo ddv v drzavi izvora je stvar drzave izvora. Kako ga obracunajo, kaksni so pogoji oprostitve/povrnitve placila ob izvozu je njihova stvar, ki EU ob uvozu popopnoma nic ne zanima. Ob prvem uvozu v EU se placa ddv neodvisno od tega ce in koliko ddv je ze bilo placanega v tretjih drzavah.


Ma bolj mu razlagam, da je bil DDV ze plačan v UK, ko je bila ta še del skupnega prostora bolj je on vztrajen, da to ni pomembno, ker bi ga v Zimbabvu tudi plačal (ne ne bi - to se je izmislil - prva laž) pa nato v Sloveniji še enkrat. Ker, če ga kar citiram: "Steje se datum uvoza ta pa je po novem letu. Placilo UK ddv pa se EU vec ne tice." (druga laž)

In potem je pač prišel odgovor carinske, da DDVja, ki je že plačan v UK ne bo treba še enkrat plačati, ker bi bila to dvojna obdavčitev. Zdaj po ta novem je pa spremenil ploščo, da je domneval, da se bo to urejalo post-festum (tretja laž). Ne ni tega domneval, saj znamo brati zgoraj kaj je trdil, ane?
Na moje eksplicitno (na to sem ga opozoril) da je bil ddv že plačan v UK, ko je bila še del skupnega prostora je trdoglavo vztrajal da to ni pomembno. No pa je in Kumbaja, ostržek, tako da če že odgovarjaš ljudem in vztrajaš pri zmotnih trditvah, naj bodo te vsaj nekaj, na kar se spoznaš, pa ti bomo dali ljudje načeloma mir.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Kumbaja ::

Zalostno, da razen zalit drugega ne znas. Zgoraj imas crno belo napisano kaj sem hotel povedat, pa pac trmasto vstrajas pri arogantnem napihovanju.

Pac nisi sposoben debate ampak imas forum za napihovanje ega in pac dalje drgnes eno in isto. Vsekakor pomilovanja vredno, ampak to ni vec del debate. Pac nisi prisel postavit vprasanja ampak iskat ljudi, ki bodo ploskal tvojemu mnenju. Pogosto videno na tem in drugih forumih.

Samo se zadnji poudatek, da bo bolj jasno, da stvari niso tako enostavne in crno bele kot bi jih rad predstavil:

This means that you can usually zero-rate any goods or services sold to customers outside of the EU.

Enako namrec velja tudi obratno in zato tudi moja trditev, da je za EU povsem nepomembno ali je bil ddv placan v tretji drzavi ali ne.

Namrec v tej in sorodni temi tudi poskusas prepricat ljudi da sedaj avtomaticno in brezpogojno lahko kupujes brez UK VAT pa to seveda ni res. Pa zato se zato ne rabim spuscat na tvoj nivo, cetudi nisi zmogel preracunat med bruto in neto ceno v sorodni temi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kumbaja ()

Samael ::

Q: Zanima me, če online nakup iz UK pade pod obdavčitev (DDV) v Sloveniji, tudi če je bilo kupljeno pred 1.1.2021, v Slovenijo bo pa preko pošte prispelo šele v novem letu?
Namreč, logika mi pravi, da je tu kupec ob nakupu izdelka že plačal DDV, ko smo bili še skupaj v Uniji.

A:Ne bo tako simple. Steje se datum uvoza ta pa je po novem letu. Placilo UK ddv pa se EU vec ne tice. (Kumbaja)


Fact: za pošiljke, kjer je bil nakup in plačilo z vključenim DDV-jem izveden v času, ko je bilo ZK še del skupnega EU prostora (recimo 29.12.2020), predano pa v distribucijo šele po novem letu (recimo na prvi delovni dan, v ponedeljek 4.1.2021) bodo predmet carinskega postopka. Bodo pa te pošiljke na podlagi dokazil o plačanem DDV-ju oproščene plačila DDV-ja, saj bi v nasprotnem primeru prišlo do dvojnega obdavčevanja. (Carinska in izmenjalna pošta)

Daj, ostržek, vsaj opraviči se, če te nekdo ujame na laži, namesto da toneš dalje in dalje.
Samael != Samuel

Kumbaja ::

Ce ne bi bil tako zaposlen s pumpanjem svojega ega in zaljenja bi opazil da sem ze davno napisal da sem se motil in da bo carina kot kaze ravnala na nacin ki je za potrosnika bistveno enostavnejsi.

Je pa zanimiva kako nizko si se pripravljen spustit da lahko nadaljujes svojo gonjo in zaljenje. Kot ze receno: pomilovanja vredno, tako kot tvoje selektivno branje.

Je pa zanimivo da nisi komentiral svoje napake (ali kot ti temu reces lazi) in v sorodni temi razlagas, da je iz uk prakticno brezpogojno mogoce nabavljat brez placila uk VAT.

Ja, ljudje se motimo (si dokazal v sorodni temi, ko nisi znal preracunat med bruto in neto ceno) pa to pa ni izgovor za taksno obnasanje kot si ga ti privoscis. Me pa veseli dejstvo, da bom sedaj ugasnil racunalnik in se s tabo ne bom rabil ukvarjat. Jutri pa poiscem skripto, ki te bo filtrirala. Ti pa bos moral zivet sam s sabo se kar nekaj let.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kumbaja ()

Samael ::

Kumbaja je izjavil:

Je pa zanimivo da nisi komentiral svoje napake (ali kot ti temu reces lazi) in v sorodni temi razlagas, da je iz uk prakticno brezpogojno mogoce nabavljat brez placila uk VAT.


Ker si se ponovno zlagal in to laž uporabljaš odvračalno od tvojih preteklih blodenj?

Ja, tole sem izjavil:

Pozabljate pa, da pri izvozu iz Velike Britanije EU kupec ne plača več UK davka, le ob uvozu.
Kaj to pomeni? Da sicer res tu plačaš 22% ddv + stroške postopka, da pa je zdaj ob nakupu v UK cena za nas 20% nižja, kot je bila prej in kot je za Britance. Običajno se nižja cena prikaže, ko se prijaviš v račun spletne trgovine (katere koli pač že) ali pa teh 20% ni dodanih, ko greš v košarico.
Ni sicer idealno, je pa vseeno nekaj, kar je pri nakupu iz UK za upoštevati.


In kaj od tega ne drži? No, pa poglejmo kaj pravi davčna UK zakonodaja s 1.1.2021 dalje:

2.1 Zero rating on exports
VAT is a tax levied on goods and services consumed in the UK. When goods are exported they are ‘consumed’ outside the UK and to impose VAT on such goods would be contrary to the purpose of the tax. Therefore, the supply of exported goods is zero-rated provided the conditions in this notice are met.

Vir: https://www.gov.uk/guidance/vat-on-good...

Kaj pravijo trgovci:
As of 1st January 2021 the United Kingdom officially left the European Union. Although this does mean some changes to our EU customers you are still able to buy from us as normal. Customers outside of the UK no longer need to pay VAT. You should be able to see products displayed with no VAT on the website. So all our customers from around the world can still shop here at Pure Pens without too much disruption

In kaj pravim jaz v primeru, da kje še prikazuje stare cene: Ker v tem primeru so gotovo v prekršku z lastno davčno (kar ni hec) razen če imajo kakšen grace period, čas, da se prilagodijo trgu, pa to preprosto še niso storili.

Ampak ti imaš spet svojo verzijo realnosti, potem se boš pa ven vlekel, da ti pa tega že nisi rekel, da ti pa tako že nisi mislil, ti lažnjivi kljukec ti.
Samael != Samuel

Qm9qYW4 ::

@Kumbaja in @Samael, sodeč po obračunu na straneh 69-71 vidim, da imata veliko mnenj in izkušenj glede uvoznih dajatev - bi želela delit mnenje tudi glede tega problema https://slo-tech.com/forum/t670356/p701... ?

rickblaine ::

Naj med egotripanje dveh mulcev fliknem en dejanski data point. DPD mi je na paket, poslan decembra, mirno še enkrat računal DDV. Ker je bil znesek nizek, sem ob plačevanju mislil, da mogoče krijem tista 2% razlike v davčni stopnji. Zdajle, ko gledam račun, vidim, da je pošiljatelj falil eno nulo v deklarirani vrednosti in sem zato za 600 funtov vreden paket plačal 16 evrov davka po 20% stopnji in nič carine. Carinski postopek pa je bil opravljen v Franciji.

Kumbaja ::

Ti bo Samael razložil, ker po njegovo si anomalija, ki v tem vesolju ne more obstajat.

Dejansko pa lahko probaš s pritožbo na DPD (nujno priloži dokazila, da je bil za izdelek plačan DDV ob nakupu) ali pa preveriš kakšen je postopek za povračilo DDV iz UK.
Pri pritožbi na DPD bi bil previden, ker lahko ugotovijo zmoto in ti bodo namesto vračila izdali račun za razliko do pravilnega DDV. Sem pa prepričan da ti bo Samael dal boljše nasvete, kako se rešit iz situacije, ki po njegovem ne obstaja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kumbaja ()

rickblaine ::

Ker je šlo za kickstarter in se je pošiljalo tisočim hkrati, je prodajalec vse backerje prosil za račune s carine in bo probal najti sistemsko rešitev na svoji strani. Jaz že vem, da na carini delajo samo funkcionalno nepismeni sociopati (in očitno to ni slovenski unikum) in sem bil že čisto napsihiran da bo itak dvojno obdavčen in ga bom samo zavrnil, tako da sem čisto happy z 21EUR dajatev.

Zgodovina sprememb…

k3k3tz ::

rickblaine je izjavil:

... Jaz že vem, da na carini delajo samo funkcionalno nepismeni sociopati (in očitno to ni slovenski unikum) in sem bil že čisto napsihiran da bo itak dvojno obdavčen in ga bom samo zavrnil, tako da sem čisto happy z 21EUR dajatev.

Za to, da ti ne poznaš predpisov, niso krivi tisti, ki jih morajo izvajat.
Pa nič ni videti, da bi rad upošteval predpise in na DPD javil pravo vrednost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: k3k3tz ()

woman ::

rickblaine je izjavil:

Jaz že vem, da na carini delajo samo funkcionalno nepismeni sociopati (in očitno to ni slovenski unikum) in sem bil že čisto napsihiran ...

Brez zamere, ampak zdi se, da si ti ves čas napsihiran, saj je reči, da "na carini delajo samo funkcionalno nepismeni sociopati" milo rečeno žaljivo.
In ne, ne delam na carini in tam tudi nikogar ne poznam, moti me pa, da je žaljenje vse vprek postalo splošna praksa in sprejemljivo.

rickblaine ::

BMK kaj si vidva mislita, imbecili so mi dvojno obdavčili paket, ki je bil poslan pred novim letom in se šteje še kot notranji EU promet, pa če se kekec na glavo postavi. Če se bo koga prijavljalo, se bo njih, ne mene. DDV sem plačal v UK po veljavnih predpisih in ga nimam kaj še enkrat.

Zgodovina sprememb…

woman ::

rickblaine je izjavil:

BMK kaj si vidva mislita, imbecili ...

BTK? Tudi prav, o tem, kdo je imbecil, bi se pa dalo razpravljati.
Daj no, umiri se malo, lepo prosim. Še malo pa bo na tem forumu tako kot v parlamentu!

OD23 ::

Pozdravljeni,
Preko interneta sem kupil online tečaj od podjetja iz VB v vrednosti 500€. Del tega nakupa je tudi knjiga oziroma scripta katero podjetje poslje na domac naslov. Ko sem prejel knjigo je bila predmet carinjena, poslal sem racun od online tecaja, in napisal da je knjiga darilo podjetja za nakup online tecaja vendar sedaj zelijo da posljem se svojo davcno stevilko saj je vrednost izdelka vecja od 150€?
Mi lahko kdo pomaga ce ima izkusnje s cem podobnim, in ali to pomeni da bom mogo na knjigo katero bojo oni pac ocenli koliko je vredna placat DDV?
Hvala
Lp

Kumbaja ::

Vrednost knjige je neodvisna od tega ali je kupljena ali podarjena. Ravno tako se DDV/carina plača na storitve.

IL_DIAVOLO ::

Imam paket v vrednosti 200 evrov iz zda. Koliko bi me stali vsi stroski?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

darkolord ::

Carina (odvisno od vrste blaga) + 16,3934 EUR za carinjenje + 22% DDV na vse (carino, carinjenje, blago, poštnino).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

k3k3tz ::

rickblaine je izjavil:

BMK kaj si vidva mislita, imbecili so mi dvojno obdavčili paket, ki je bil poslan pred novim letom in se šteje še kot notranji EU promet, pa če se kekec na glavo postavi. Če se bo koga prijavljalo, se bo njih, ne mene. DDV sem plačal v UK po veljavnih predpisih in ga nimam kaj še enkrat.

Šteje se, da je bil paket poslan pred novim letom, če ga je GB pošta "izvozila". Če ti je prodajalec poslal paket, pa je stal na GB pošti do 2. januarja, boš moral v EU plačati DDV in od pošiljatelja zahtevati povračilo.
To, da ti misliš, da poznaš predpise še ne pomeni, da jih res.

kixs ::

Kako hitro so vam obdelal paket zadrzan na carinski posti, potem ko ste poslali dokazila? Pri meni traja "ze" stiri dni. Lani je bilo dan ali dva. Zdaj pa nimam obcutka koliko dela imajo z vso guzvo.

Ganon ::

Je kdo v zadnjem času naročil knjige iz VB? DDV je 5%?

49106 ::

Tudi mene zanima, predvsem bookdepository.

jocoj ::

Ni dodatnih stroškov. Pride direkt v nabiralnik. Preverjeno za bookdepository in blackwells. Najcenejša wordery pa ima še vedno blokirano pošiljanje v EU.

bastyani ::

Pozdravljeni,

ima kdo mogoče izkušnje (v zadnjem času) s carino in povezanimi dajatvami pri nakupih preko eBay-a iz UK?? Predvsem v kombinaciji z GSP - eBay-ev global shipping program.

Ravnokar sem "zmagal" na bidding-u za eno (rabljeno) zadevo za cca 120gbp + 13gbp poštnine + 30gbp "import charges". Ni problem glede "import charges", to mi je jasno, da odkar je UK izven EU, se plača DDV in ostale dajatve in sem to tudi vzel v zakup, problem je, če pride do "dvojnih dajatev" in da naša carina zaračuna še 1x dajatve na celotni znesek? Sprašujem namreč zato, ker sem na raznih tujih forumih prebral, da se to zelo rado dogaja pri GSP-ju kljub že plačanim dajatvam.

Sem v kontaktu s prodajalcem in načeloma vztraja pri tem načinu shipping-a, mogoče ga lahko prepričam, da pošlje "navadno" in pač deklarira vrednost, oz. ne vem če lahko to sploh še spremeni.

Malo zoprno, ker je ravno praznik/vikend in ne morem preverit direktno na carinski pošti, imam pa samo par dni časa za plačilo. V vsakem primeru bom še v ponedeljek probal dobiti info od carinske pošte.

Je imel kdo kak podoben primer? Ste dobili uradni "račun" za te uvozne dajatve? Kot razumem, za eBay to upravlja firma Pitney-Bowes.

Zaenkrat sem preko eBay-a večinoma kupoval znotraj EU in zato seveda ni bilo komplikacij. Kupoval sem tudi izven EU ampak vedno nove stvari za katere sem dobil od prodajalca račun, potem so pa pri nas to obdavčili in ocarinili (ponavadi DB Schenker) in mi poslali račun - vse to pa sem dal v računovodstvo (sem s.p.) in sem lahko DDV kasneje "odbil" (ker sem zavezanec).

Je kakšna razlika, če se gre za rabljeno zadevo? Za rabljeno stvar je bil načeloma DDV že plačan (ob prvotnem nakupu) tako da bi potem spet prišlo do dvojne obdavčitve?!?

Hvala vnaprej za pomoč!
Lp

darkolord ::

Pri GSP mi nikoli ni bilo še treba nič dodatnega plačati.

Če je rabljena zadeva, ni nobene razlike.

Kar se tiče DDV, je UK sedaj tretja država in se šteje, da davek za robo, ki je tam, v EU še ni bil plačan.

lolipop2 ::

Če je GSP, bo šlo brez težav do tebe. Ravno to je meni predost GSP, ker takoj plačaš in se ni treba ukvarjati s carino in potrdili.

bastyani ::

Super, hvala za odgovore! Upam da ne bo težav, bolj me skrbi, če dajo zraven nek uradni račun/fakturo, da lahko dam v računovodstvo....

jocoj ::

darkolord je izjavil:



Kar se tiče DDV, je UK sedaj tretja država in se šteje, da davek za robo, ki je tam, v EU še ni bil plačan.
Odvisno od trgovine. Nekatere imajo že urejeno. Recimo books depository in blackwells ti že obračunajo slovenski ddv.

darkolord ::

Ja, res je; če imajo več prometa v Slovenijo, morajo obračunavati slovenski DDV.

UganiKdo ::

darkolord je izjavil:

Ja, res je; če imajo več prometa v Slovenijo, morajo obračunavati slovenski DDV.

A ni to omejeno na EU trgovine?

darkolord ::

Ah, brain fart. Ja, seveda, sem za trenutek pozabil na Brexit ..

jocoj ::

Kljub vsemu imajo nekatere uk prodajalne že vključen slovenski ddv in pride na dom brez dodatnih stroškov.

UganiKdo ::

Kar je po vsej verjetnosti povezano s tem da imajo hcerinske firme v EU.

jocoj ::

Ne. Naročil sem recimo iz knjigarn Bookdepository in Blackwells, ter športne trgovine SportsDiret in je bilo vse poslano iz UK z obračunanim slovenskim DDVjem. Naročil pa sem tudi iz par drugih UK trgovin, kjer pa je bila cena znižana za UK DDV in sem moral potem plačati slovenski DDV ob prevzemu pošiljke. Naročil sem pa seveda tudi iz par UK trgovin, ki imajo izpostave v EU in so poslali iz svojih EU skladišč z obračunanim slovenskim DDVjem (recimo trgovini Wiggle in SportsShoes).

UganiKdo ::

Ja, saj ce poaljejon iz uk placas ob uvozu. Ce pa imajo podruznice/skladisca v EU pa je ddv ze obracunan.

Okapi ::

Uvozne dajatve (DDV, carino, stroške carinjenja) je mogoče plačati ob nakupu, vnaprej, če trgovina to omogoča. Nima veze s podružnicami v EU. Ravno o tem je zdaj tu govora, ker nekoga zanima, kako zanesljivo je to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

UganiKdo ::

Okapi je izjavil:

Uvozne dajatve (DDV, carino, stroške carinjenja) je mogoče plačati ob nakupu, vnaprej, če trgovina to omogoča. Nima veze s podružnicami v EU. Ravno o tem je zdaj tu govora, ker nekoga zanima, kako zanesljivo je to.


Govoriš o Global shipping programu in podobnem? To pomeni, da mora trgovina imet urejeno kompletno špedicijo (oziroma zunanjega izvajalca, ki za njih to ureja), kar razen redkih (amazon, ebay) maloprodajne trgovine praviloma nimajo in kadar zaračunavajo lokalni DDV ponavadi poslujejo preko EU skladišč/podružnic.

Bookdepository o katerem je govora tukaj je v lasti amazon, tako, da ugibam, da imajo dostop do njihovih logističnih kanalov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

Okapi ::

Tisoče malih trgovin deluje prek ebaya in Amazona. In tudi če ne, dobiti špediterja oziroma posrednika, ki ureja uvozne dajatve, je trivialno. Britanske trgovine se vse po vrsti dobro zavedajo, da brez tega promet z EU drastično pade.

UganiKdo ::

Bistveno vec trgovin posluje mimo amazona kot preko njega, posameznim trgovcem pa se niti pod razno ne splaca zajebavat s spedicijo, tako da lahko nehas pametovat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

Okapi ::

Pač nimaš pojma kaj počnejo britanski spletni trgovci po brexitu.

Primer enega manjšega trgovca, s svojo spletno trgovino.
Orders delivered to the EU FREE OF CHARGE.

As a brand, we are committed to keeping the process of purchasing a watch from Spinnaker UK as hassle-free as it has always been for our European customers and we are happy to confirm all taxes and duties will be paid for as part of the delivery and the price you see on the site is always the final price you'll pay for your watch


In takih je čedalje več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

bastyani ::

Hvala za vse odgovore! Kot rečeno, me je konkretno zanimalo za eBay GSP... Za druge trgovine/prodajalce
je čisto drugače - vsak po svoje predvidevam... Jutri zjutraj pokličem še na carinsko pošto, da vidim, če
imajo kake info glede tega. Ni mi problem, rad bi samo bil pripravljen "vnaprej", da ne bo potem dvojnih
stroškov in več dela z urejanjem birokracije, pregovarjanja, reševanja problema itd...

Javim pa seveda kako se bo vse izteklo...

Ales ::

bastyani je izjavil:

Hvala za vse odgovore! Kot rečeno, me je konkretno zanimalo za eBay GSP... Za druge trgovine/prodajalce
je čisto drugače - vsak po svoje predvidevam... Jutri zjutraj pokličem še na carinsko pošto, da vidim, če
imajo kake info glede tega. Ni mi problem, rad bi samo bil pripravljen "vnaprej", da ne bo potem dvojnih
stroškov in več dela z urejanjem birokracije, pregovarjanja, reševanja problema itd...

Javim pa seveda kako se bo vse izteklo...

Ojoj no, zdaj bos klical še carinsko pošto. ;((

Daleč preveč kompliciraš. Nikamor ti ni potrebno klicati in niti tukaj kaj dosti javljati, kako se je "vse izteklo", glede na to, da počneš nekaj čisto običajnega in vsakodnevnega.

Kot bi javljal, da se mirno sprehajaš po ulici in da ti začuda ni padel klavir na glavo. Ja, a bejš... itak, da ti ni.

Ko in če boš imel problem, pa ne boš, takrat se oglasi... ;)

jocoj ::

bastyani je izjavil:

Hvala za vse odgovore! Kot rečeno, me je konkretno zanimalo za eBay GSP... Za druge trgovine/prodajalce
je čisto drugače - vsak po svoje predvidevam... Jutri zjutraj pokličem še na carinsko pošto, da vidim, če
imajo kake info glede tega. Ni mi problem, rad bi samo bil pripravljen "vnaprej", da ne bo potem dvojnih
stroškov in več dela z urejanjem birokracije, pregovarjanja, reševanja problema itd...

Javim pa seveda kako se bo vse izteklo...

Itak boš dobil direktno. Sicer pa tudi, če ne, imaš spletno stran carinske pošte, kamor pošlješ vsa dokazila. Kakšno pregovarjanje, lepo te prosim.

bastyani ::

"Better safe than sorry" pravijo... Raje sem pripravljen, sem imel že komplikacije in te na koncu lahko več stane pregovarjanje po telefonu, mailu itd in s tem izgubljen čas (in denar). Kot s.p. ob že tako pomanjkanju časa, me vsaka nepotrebna ura (ko bi lahko delal kaj bolj produktivnega) drago stane. Sploh za ta Pitney Bowes (ki dela GSP sem prebral, da je z njimi karkoli kasneje urejat skor nemogoče),

Da javim kako se bo izšlo pa je zgolj dobronamerno, če pride komu prav. Lahko pa tudi zadržim zase, če je tak problem en dodaten post tle?

P.S.: verjamem da je večini fizičnim osebam vseeno, samo da pride na naslov in to je to. Tukaj pa se gre za uradne fakture, izdane na firmo, z davčno številko itd in tle se velikokrat zakomplicira. Ste probali kdaj naročiti recimo iz Amazona na firmo, da vam izdajo uradno fakturo na podjetje, odbijejo DDV (tudi iz EU)??? No, poskusite pa boste videli komplikacije... ;)

Okapi ::

Kakšne komplikacije? Odpreš poslovni račun na Amazonu in je vse urejeno samodejno. Vse, kar moraš kot firma narediti, je da poročaš Fursu o nabavah blaga iz drugih držav EU.

llc ::

Eno nepovezano vprašanje:
Konec januarja sem naročil eno stvarco na Aliexpress. Pošiljka se je do srede aprila zataknila na kitajski pošti, ko sem odprl dispute in dobil denar nazaj.
Sedaj pa je zgleda paketek končno kljub vsemu odletel v evropo in čisto možno je, da ga bom dobil. Ali bom moral plačati DDV (cena je dobrih 30EUR) kljub temu,
da sem dobil denar nazaj in me bo torej stal 0 EUR?

darkolord ::

Če izdelek ustavijo na carinski pošti, da.

UganiKdo ::

llc je izjavil:

Eno nepovezano vprašanje:
Konec januarja sem naročil eno stvarco na Aliexpress. Pošiljka se je do srede aprila zataknila na kitajski pošti, ko sem odprl dispute in dobil denar nazaj.
Sedaj pa je zgleda paketek končno kljub vsemu odletel v evropo in čisto možno je, da ga bom dobil. Ali bom moral plačati DDV (cena je dobrih 30EUR) kljub temu,
da sem dobil denar nazaj in me bo torej stal 0 EUR?


Carine kaj dosti ne zanima, za koliko bi ti rad ogoljufal kitajca. Ravno tako to ne spremeni dejanske vrednosti izdelka.

llc ::

@UganiKdo Nič jaz Kitajcev (ali koga drugega) ne goljufam. Vrednost izdelka bi rekel, da je toliko, kot sem za njega plačal - 0 EUR?
Kaj pa naj bi po tvoje naredil ko je čas za dobavo potekel?


May 01 2021 06:52 am Transiting via the transit Airport
Apr 30 2021 05:12 am Odhod let
Apr 25 2021 03:35 pm Received by the carrier
Apr 11 2021 12:23 am Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Apr 10 2021 01:30 pm Departure from Regional Sorting Center BeijingCity, China
Apr 10 2021 09:58 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Apr 10 2021 09:58 am Vrnjeno BeijingCity, China
Apr 08 2021 10:56 pm Vrnjeno BeijingCity, China
Apr 07 2021 11:02 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Apr 07 2021 11:00 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Apr 07 2021 09:40 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Apr 07 2021 09:40 am Vrnjeno BeijingCity, China
Apr 03 2021 06:17 pm Vrnjeno BeijingCity, China
Apr 02 2021 11:19 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Apr 02 2021 11:15 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Apr 02 2021 11:51 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Apr 02 2021 11:50 am Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 30 2021 06:42 pm Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 29 2021 08:47 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Mar 29 2021 08:47 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Mar 29 2021 09:50 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Mar 29 2021 09:49 am Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 24 2021 10:46 pm Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 23 2021 08:35 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Mar 23 2021 08:35 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Mar 23 2021 10:46 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Mar 23 2021 10:46 am Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 21 2021 06:28 pm Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 20 2021 09:46 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Mar 20 2021 11:28 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Mar 20 2021 11:28 am Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 18 2021 10:09 pm Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 18 2021 02:32 am Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Mar 17 2021 09:20 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Mar 17 2021 09:20 am Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 15 2021 11:03 pm Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 14 2021 10:20 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Mar 14 2021 10:32 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Mar 14 2021 10:32 am Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 12 2021 09:42 pm Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 11 2021 10:22 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Mar 11 2021 10:19 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Mar 11 2021 10:10 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Mar 11 2021 10:10 am Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 09 2021 11:59 pm Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 09 2021 01:43 am Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Mar 08 2021 10:16 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Mar 08 2021 10:15 am Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 06 2021 06:50 pm Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 03 2021 08:32 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Mar 03 2021 08:27 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Mar 03 2021 09:46 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Mar 03 2021 09:46 am Vrnjeno BeijingCity, China
Mar 02 2021 04:55 am Vrnjeno BeijingCity, China
Feb 28 2021 10:51 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Feb 28 2021 10:50 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Feb 27 2021 09:57 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Feb 27 2021 09:57 am Vrnjeno BeijingCity, China
Feb 25 2021 09:05 pm Vrnjeno BeijingCity, China
Feb 24 2021 08:16 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Feb 24 2021 08:15 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Feb 24 2021 10:07 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Feb 24 2021 10:07 am Vrnjeno BeijingCity, China
Feb 22 2021 05:07 pm Vrnjeno BeijingCity, China
Feb 21 2021 08:16 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Feb 21 2021 08:09 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Feb 21 2021 09:53 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Feb 21 2021 09:52 am Vrnjeno BeijingCity, China
Feb 19 2021 08:40 pm Vrnjeno BeijingCity, China
Feb 18 2021 08:31 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Feb 18 2021 08:11 pm Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity, China
Feb 18 2021 09:43 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity, China
Feb 18 2021 09:43 am Vrnjeno BeijingCity, China
Feb 17 2021 10:23 am Departure from Regional Sorting Center BeijingCity
Feb 15 2021 02:51 am Vrnjeno BeijingCity
Feb 05 2021 12:06 am Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity
Feb 05 2021 12:05 am Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity
Feb 04 2021 10:10 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity
Feb 04 2021 10:09 am Vrnjeno BeijingCity
Feb 02 2021 01:20 pm Vrnjeno BeijingCity
Feb 01 2021 01:14 am Handed over to Forwarding Agent for Transit BeijingCity
Jan 31 2021 09:54 am Dispatched from Office of Exchange BeijingCity

Kripto mesi ::

Saj pa je jasno kaj naredis.
- ce je za placat ddv+carina in izdelek se rabis pac placas in kasneje javis kitajcu in placas se njemu.
- ce je za placat ddv+carina in izdelka ne rabis pac zavrnes zadevo in posljejo nazaj kitajcu
- ce ni za placat ddv+carine in izdelek se rabis, placas kitajcu in je to to
- ce ni za placat ddv+carine in izdelka ne rabis vec potem, ce je potrebno podpisati ob prejemu pac zadeve ne prevzames in bo kitajc dobil nazaj, ce pa podpisati ni potrebno pa kaj dosti ne mores narediti, sam si verjetno ne bos delal stroskov in posiljal nazaj. V tem primeru pac izdelek obdrzis.

UganiKdo ::

Vrednost izdelka ni nujno enako temu kolikor si placal. In edini nacin da v konkretnem primeru placas 0 je pac da nategnes kitajca in to pac fursa kaj dosti ne zanima.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()
««
71 / 89
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta Slovenija - Carina in nateg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9018375 (363) darkolord
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4186 187 188 189 )

Oddelek: Loža
94391551305 (3614) DarwiN
»

Kaj se zadnje čase dogaja s carino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15322839 (9968) Tidule
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34499204 (54065) Mare2
»

Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11030145 (26713) Fritz

Več podobnih tem