» »

Pošta Slovenija - Carina in nateg

Pošta Slovenija - Carina in nateg

1
2
»

Groot ::

Samael je izjavil:

Napram PS, madžarski pošti, itd ... je tu vseeno manjša razlika v tem, da ti špediterji pošiljko iz kitajske ne dostavijo zastonj, jim ti/aliexpress plačaš, pokriješ postopek s poštnino - če me razumeš, kaj želim povedati. Če naročiš dostavo preko DHL expressa in ti dostavi DHL sta vidva z AE ta postopek DHL-ju že plačala.


Se ne spoznam na delovanje mednarodnega poštnega sistema da bi lahko karkoli trdil, vendar čisto iz zdrave logike vseeno malce dvomim v to, da Pošta Slovenije ne dobi prav ničesar za dostave tujih pošiljk preko njih. Bi bilo zanimivo slišati, če se morda kdo kaj več spozna, na kakšen način je urejeno to področje.

Samael ::

Pošta Slovenije je del t.i. UPU (Universal Postal Union).
Spodaj imaš nekaj informacij, vendar priznam, da sam prav dogovora (V pdf-ju spodaj) nisem bral. Spomnim se, da so nekaj let nazaj Američani protestirali, da ni pošteno, da Kitajska, ki ima iz zgodovinskih razlogov kot nekdanja država v razvoju nižje obveznosti pri dostavi (od tu vsa zastonj poštnina s kitajske v preteklosti), vendar ne vem, nisem bral, kako se je to izšlo.
Kakorkoli pač že PS dobi nekaj iz t.i. "terminal fees", dvomim pa da to poleg stroškov same dostave pošiljke vključuje tudi kakšne dodatne storitve. Bi si moral prebrati ...

To facilitate international delivery, the 192 member countries of the UPU agree to honor each other's postage. In exchange, receiving countries get terminal fees to cover their cost of delivery. The UPU also sets standards for international delivery. The group brings order to the process of sending letters and small packages across national borders.
Vir.



https://treaties.un.org/doc/Publication...
Samael != Samuel

Tidule ::

Do nezavesti se meša hruške in jabolka, in potem se zadevo seveda začini z brezveznim omejenim pljuvanjem, ki je posledice popolne nevednosti.

Prvo kot prvo je treba ločit storitve, ki jih pošta opravlja v okviru mednarodnega poštnega prometa in to vključuje dostavo pošiljk. Ta del je plačan v osnovni poštnini, ga pokrivajo mednarodne konvencije in tako naprej.

Drugo pa so storitve carinskega posredovanja, ki so potrebne kadar se izdelek uvozi iz tretjih držav v EU.

In tretje so privatne dostavne službe, ki znotraj svojega sistema vršijo kombinacijo zgornjih storitev.

In metat vse skupaj v isti koš je idiotizem brez primere.

Najprej da razčistimo to faumo in laži glede Madžarske. Konkretno je vzpostavljen recimo temu zračni most med madžarsko in kitajsko in dnevno prileta mislim, da dve ali sedaj
že tri tovorna letala iz dveh lokacij na kitajskem. Konkretno Aliexpress preko hčerinske družbe Cainiao na ta način dostavlja pošiljke v evropo. Cainiao ni del mednarodnega poštnega sistema ampak gre pač za dostavno službo podobno kot je DHL express, DPD, ups, samo da ne vršijo last mile dostave. Za izdelke, ki se na tak način dostavi v carinsko skladišče potem Aliexpress (oziroma Cainiao) preko svoje špedicijske službe opravi uvozne postopke in jih preda v last mile dostavo lokalnim partnerjem. Last mile dostava se pa vrši ali preko pošte (v tem primeru potem zadeva naprej potuje skladno z mednarodnimi poštnimi pravili) ali pa z dostavno službo. Recimo na madžarske pogosto uporabljajo Express one. V tem primeru aliexpress poskrbi za celotno pot izdelka (razen last mile) in recimo se zgodi da sem v enem paketu dobil 10-15 manjših paketkov, ker so zaradi optimizacije stroškov preprosto združili več manjših naročil.

V takšni situaciji za posameznika ne nastanejo dodatni stroški (ne glede na to kdo vrši last mile dostavo), ker je bil izdelek pred predajo dostalvjalcu ustrezno uvožen v EU. Seveda to ne pomeni, da stroška ni, ampak so ga pač zaračunali v sami ceni izdelka ali poštnini.

Mare in njemu podobni nakladači potem to razumejo kot, da je preko Madržaske zastonj carinsko poslovanje, ampak je to navaden bullshit. Če bi se Aliexpres odločil, da bo namesto preko budimpešte posloval preko prage, bi pač izdelki navidezno začeli prihajat iz češke.

Drugo pa je kadar izdelek svojo pot v evropo začne preko China post ali po kakšnem drugem kanalu, ki vključune mednarodni poštni promet. V tem primeru preko poštnega sistema vstopi v sistem EU in pošta države članice, kjer je končni kupec mora zagotoviti, da je izdelek pravilno uvožen in DDV plačan. Za poenostavitev postopka je bil uveden sistem IOSS, ki omogoča prodajalcem v tretjih državah, da ustrezno poravnajo DDV, še vedno pa je treba stvari preverit in izeljat ustrezen carinski postopek. In vi primeru, da pošiljka pride preko mednarodnega poštnega sistema to lahko naredi carinska pošta, ki postopek zaračuna. Lahko pa se kupec tudi odloči, da bo postopek za njega opravil nekdo treji, ampak je praviloma to še precej dražje. Zdaj koliko točno zaračuna carinska pošta pa je stvar posamezne države. Ja, teoretično bi to bilo lahko zastonj, ampak praviloma nihče nič ne dela zastonj, zazo je konkretno pri nas ta strošek 2,9 EUR. Na Madžarskem pa Magyar pošta računa primerljivih 900 forintov. Koliko računajo druge pošte po EU, lahko pa preveri kdogar to pač zanima.

Ampak pod črto so dejstva enostavna, ob uvozu iz tujine je potrebno plačat tako stroške poštnine kot carinskega posredovanja. Zdaj ali je to zapakirano v paket kot pri DHL express, UPS in Cainiao, ali pa plačaš po korakih vsakemu posredniku (china post za poštnino, Magyar post za carinjenje...) je pač vseeno.

Sam žal to ne bo ustavilo bedakov, ki kričijo, da jih pošta Slovenije odira za nekaj kar je na Madžarskem zastonj, pa čeprav s tem dokazujemo samo kako nič ne razumejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tidule ()

Samael ::

Jaz sem za to rabil 5 postov, pa še vedno nisem povedal tako jasno ;((
Samael != Samuel

V-i-p ::

Tidule je zadevo odlično opisal in se v celoti strinjam s tem razen v eni zadevi in sicer, da ni znesek carinskega zastopanja vezan na nek procent cene, saj za izdelek vreden 1,5€ pač ne bom plačal še 2,9€, žal.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Mare2 ::

Tidule je izjavil:


Zakaj dokazujes da pojma nimas?


OK. Vdam se. Mišljenje pa bom spremenil, ko poš naredil PrtSCR (in objavil) tvoje nabave (vsaj eno ali dve) na Aliexpresu, kjer carinski postopek izvede tvoja priljubljena Pošta Slovenije. :)

Btw. A si ti dvojnik od Lakotnika? Sklepam glede izražanja. :)

V-i-p je izjavil:

Tidule je zadevo odlično opisal in se v celoti strinjam s tem razen v eni zadevi in sicer, da ni znesek carinskega zastopanja vezan na nek procent cene, saj za izdelek vreden 1,5€ pač ne bom plačal še 2,9€, žal.


Morda je tam v službi. Bomo odslej vsi nabavljali preko Pošte Slovenije.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mare2 ()

Tidule ::

Razloži kak print screen bi točno rad? Če naročim iz Aliexpress v Slovenijo in bo šlo preko china post potem mi bo račun 2,9 EUR izstavila Pošta Slovenije, če preko china post naročim na Madžarsko mi bo pa Magyar pošta iozstavila račun za 900 forintov. Seveda pod pogojem, da bo prodajalec ustrezno opravil IOSS postopek.

Če namesto china post izberem Cainiao bo izdelek uvvožen preko Madžarske (kejr imajo svoj hub) in bo strošek carinjenja skrit v osnovni ceni izdelka ali poštnine, ker bo uvozni postopek narejen preden bo predan v last mile dostavo.

Tako, da res ne vem kaj bi rad povedal. Razen seveda tega, da si užaljen, ker si ugotovil, da se motiš.

V-i-p je izjavil:

Tidule je zadevo odlično opisal in se v celoti strinjam s tem razen v eni zadevi in sicer, da ni znesek carinskega zastopanja vezan na nek procent cene, saj za izdelek vreden 1,5EUR pač ne bom plačal še 2,9EUR, žal.

ja, seveda. Strošek za enostavno carinjenje je fiksen, se opravičujem, če sem kje napisal, da vezan na delež.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tidule ()

Mare2 ::

Naroči preko China Post Air Parcel ali China Post Registered Air Mail
nek izdelek za 1,50 EUR in potem sporoči, kako z veseljem boš doplačal neoderuških 2,90 EUR za stroške carinjenja na tvoji priljubljeni pošti. :)

https://slo-tech.com/forum/t586896/p737...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Tidule ::

???? Saj točno to razlagam že ves čas. Če je poslano preko china post potem bo potrebno plačilo Pošti Slovenija, ker bo opravila storitev carinskega posredovanja zate (lahko seveda plačaš še bistveno več pa bo to naredil kdo drug). Če naročiš na Madžarsko bo pa potrebno doplačilo Magyar post. To ni nikakršna posebnost ali oderuštvo Pošte Slovenija. To je strošek, ki ga kot kupec nosiš. Zato si pač pameten kupec izbere pošiljatelja, ki bo za njega poskrbel za te dajatve (sploh pri majnih izdelkih je praviloma to bolj ugodno), neumen pa joka po forumih kakšna krivica se mu godi.

Samo nič od tega ne spremeni dejstva, da pač lažeš, ko trdiš da kupec na Madžarskem tega ne bi plačal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tidule ()

chuck ::

Jaz sem se zato odločil, da naročam vse preko firme, ampak očitno Aliexpress dostava gre preko Madžarske in ne dobim carinske dokumentacije, da bi to lahko prevzel na firmo in si izstavil račun.

Torej kot fizičar riskiraj tistih par € več za dostavo, dobiš hitreje in pride iz Madžarske.

Verjemi pa, da ni noben interes zaposlenega na carini, da nateguje, navsezadnje nima nič od tega. Tako kot je zapisano, tako ti carini. Če ti je prodajalec navedel strošek dostave v izdelek, je pač to problem med prodajalcem in tabo.

V-i-p ::

Tidule je izjavil:


V-i-p je izjavil:

Tidule je zadevo odlično opisal in se v celoti strinjam s tem razen v eni zadevi in sicer, da ni znesek carinskega zastopanja vezan na nek procent cene, saj za izdelek vreden 1,5EUR pač ne bom plačal še 2,9EUR, žal.

ja, seveda. Strošek za enostavno carinjenje je fiksen, se opravičujem, če sem kje napisal, da vezan na delež.

Am, nisi ti nič kriv, jaz sem čudno zapisal. Hotel sem reči, da bi si želel ceno carinskega zastopanja vezano na ceno artikla in ne fiksni znesek, ki je potem pri poceni zadevah enkrat, dvakrat višji, pa jbg je treba gledat, da dobiš preko tistega kjer tega zastopanja ni.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

FoxKnox ::

Ne vem kaj se tako komplicira z Pošto Slovenije. Vsak ima možnost odstopiti carinsko zastopanje drugim poštnim ponudnikom,DHL, Fedex, Gls, ali pa kar Deutsche Post, seveda po njihovem ceniku.

Mare2 ::

FoxKnox je izjavil:

Ne vem kaj se tako komplicira z Pošto Slovenije. Vsak ima možnost odstopiti carinsko zastopanje drugim poštnim ponudnikom,DHL, Fedex, Gls, ali pa kar Deutsche Post, seveda po njihovem ceniku.


Odstop pošiljke je po ceniku 2,50 EUR. In potem plačaš še enkrat drugemu. Odlično. Sedi, 5. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

St235 ::

Za dusevno motene fukfehtarje tvojega kova mora bit vse zastonj. Daj hitro se dve referal kodi prilepi, da bos vsaj par centov zbral za idiotizme, ki jih klatis.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Tidule ()

Mare2 ::

FoxKnox je izjavil:

Ne vem kaj se tako komplicira z Pošto Slovenije. Vsak ima možnost odstopiti carinsko zastopanje drugim poštnim ponudnikom,DHL, Fedex, Gls, ali pa kar Deutsche Post, seveda po njihovem ceniku.


Isto kot Tidule, ne znata računat.

On izračuna, da je v 1,61 USD (skupni strošek izdelka in pošiljanja)skrit strošek carinjenja 900 forintov, če gre preko Madžarske. Glej ta primer: https://www.aliexpress.com/item/1005002...

Noro tole na tem forumu.

@St235, oz Lakotnik s spremenjenim nickom. Lepo prosim, ne žali. Mi2 sva se enkrat že zmenila, kakšno obnašanje je normalno. (Lepo prosim, mi lahko poveš, zakaj si spremenil nick? Zaradi sramu, ker so ti dali PNG? )
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mare2 ()

St235 ::

Rofl, kje je zdaj referal koda revcek mali? Ceprav moram rec da sem se nasmejal pri prebiranju teme. Trije ljudje ti crno na belem razlozijo v cem je point ti pa veselo kaltis take idiotizme, da bi te moralo od sramu pobrat. Ampak glede na tvojo dolgo zgodovino projacenja centov po twm forumu je jeasno da gnoj tvojega kova nima sramu.

Btw midva se nisva nic zmenila, samo ti si cvilil kot mali pujsek, kar se vesno pocnes.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Tidule ()

Mare2 ::

St235 je izjavil:

Trije ljudje ti crno na belem razlozijo v cem je point


Niso bili trije ljudje.

En in isti Lakotnik uporabljaš vsaj dva accounta. To se vidi po uporabi IP.

Lakotnikovega si nazadnje uporabil 10. nov 2021, 09:40 kot St235, vse do danes pa si uporabljal https://slo-tech.com/profili/127370 (Tidule). Danes si pomotoma uporabil pravi nick. https://slo-tech.com/profili/74945

Se mi ne da več ukvarjat se s tabo, sploh ker ne veš, kaj je to kultura izražanja. Hvala, ker me žališ.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

St235 ::

Samael, groot, tidule, foxknox in jaz smo ena in ista oseba? Jao tebi so se možgani skisali od vsega prosjačenja na forumu, bogi fukfehtarček.

Drugače pa če nisi opazil si me ti priklical v to temo, ker ti mazohistrku malemu očitno paše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Tidule ::

Mare2 je izjavil:

FoxKnox je izjavil:

Ne vem kaj se tako komplicira z Pošto Slovenije. Vsak ima možnost odstopiti carinsko zastopanje drugim poštnim ponudnikom,DHL, Fedex, Gls, ali pa kar Deutsche Post, seveda po njihovem ceniku.


Isto kot Tidule, ne znata računat.

On izračuna, da je v 1,61 USD (skupni strošek izdelka in pošiljanja)skrit strošek carinjenja 900 forintov, če gre preko Madžarske. Glej ta primer: https://www.aliexpress.com/item/1005002...


V ostalo prepucavanje in nadlegovanje po privatnih sporočilih se ne mislim spuščat, samo tukaj bom opozoril, na to da si pomešal stvari. Aliexpress oziroma cainiao seveda ne uporablja Magyear posta za carinjenje ampak imajo svojo špredicijo, kjer zadeve carinijo po kontejnerjih in seveda je posledično strošek na posamezen izdelek bistveno manjši. Ravno tako nima smisla slepo verjet višini poštnine, kot piše pri artiklu, ker so kitajci že davno preračunali, da več prodajo, če poštnino skrivajo v ceno izdelka. Zato je pač pomembno, da paziš katero dostavno službo izbereš, ker nekatere imajo stroške povezane z carinskim postopkom že vključene (cainiao) druge (china post) pa ne. In to kot že parkrat rečeno nima veze z Slovenijo, Madažarsko ali kakšno drugo EU državo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tidule ()

Mato989 ::

Torej po domače povedano, EU nam je zrihtala spet dražje dostopanje do cenejših izdelkov... da ja končni potrošnik dobi manj ali isto za več denarja... to je bottom line...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Tidule ::

Kako tocno si prisel do tega zakljucka? Ravno to kar se pogovarjamo je obratno in sicer je vzpostavljen sistem, ki omgoca zelo enostavem in poceni uvoz, ki v najslabsem primeru stane slabe 3 eur. Ce pa je kupec samo malo pozoren kdo skrbi za dostavo pa gre zadeva cez tudi brez tega locenega stroska.
Kaj pa je po tvoje alternativa? Prost uvoz brez placila cesarkoli? Ja, grede na ostale tvoje umotvore verjamem, da bos kaj takega predlagal, samo take neumnosti nobeden ne jemlje resno.

Ker smo spet pri tvoji ideji o tem kaksne vse pravice in bonitete bi rad, seveda brez kancka odgovornosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tidule ()

spegli ::

Itak je fora EU. Enako kot z gorivom.

Mato989 ::

Tidule je izjavil:

Kako tocno si prisel do tega zakljucka? Ravno to kar se pogovarjamo je obratno in sicer je vzpostavljen sistem, ki omgoca zelo enostavem in poceni uvoz, ki v najslabsem primeru stane slabe 3 eur. Ce pa je kupec samo malo pozoren kdo skrbi za dostavo pa gre zadeva cez tudi brez tega locenega stroska.
Kaj pa je po tvoje alternativa? Prost uvoz brez placila cesarkoli? Ja, grede na ostale tvoje umotvore verjamem, da bos kaj takega predlagal, samo take neumnosti nobeden ne jemlje resno.

Ker smo spet pri tvoji ideji o tem kaksne vse pravice in bonitete bi rad, seveda brez kancka odgovornosti.



To s carino je pač stvar ki samo komplicira zadeve... in končni rezultat je to, da je za potrošnika oz. končnega kupca dražje. Enostavno odpret, pa naj folk konkurira... nič ni lepšega kot nakupit telekomu ali nekomu ovitkov za telefon po 2€ nato pa prodajat v SLO po 14,99€... če pa se hočemo izognit pa oteževat kolko gre
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Tidule ::

Zakaj vsakic, ko se oglasis dokazes kako ti res nic ni jasno o ekonomiji?

Tidule ::

Sicer amo ze cisto offtopic, ampak kako tocno je za koncnega kupca dobro ce se ukine celotna odgovornoat prodajalca, ki izhaja iz obligacijskega razmerja in zakona o varstvu potrosnikov? Ker to namrec zagovarjas s to logiko.

FoxKnox ::

Mato989 je izjavil:

Torej po domače povedano, EU nam je zrihtala spet dražje dostopanje do cenejših izdelkov... da ja končni potrošnik dobi manj ali isto za več denarja... to je bottom line...


Evropa poskuša narediti red nad spletnim poslovanjem , predvsem s Kitajci, ki so do sedaj izkoriščali rove v zakonodaji in nam robo dostavljali brez vseh plačanih davščin, za kar smo jim še doplačevali.
To kar so delali do julija 21 je bila davčna utaja na 1000 in en način.
Sedaj so stvari vsaj pribljižno porihtane in nekako delujejo, ddv, elektronska najava, IOSS itd.
Ampak ,to mora nekdo kontrolirati , pri nas Pošta Slovenije, drugje po evropi pač nekdo drug.Vsak za svojo tarifo.
Aliexpress, ki mesečno obrne par 10 milijard Usd prometa pa nam je šel tako na roko, da nekdo za nas to opravi na Madžarskem, ali to mi plačamo ali ne pa prepuščam vam.Isto verjetno še v nemčiji in na Nizozemskem, Belgiji....
Tako je volk sit in koza tih.

mtosev ::

Bom uporabil to temo in vprašal, če pošta dostavlja pakete tudi v soboto? Thx.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

V-i-p ::

Cja, eni pravijo, da od PS dobijo paket tudi v soboto. Po moje, če si kje v LJ da, če pa iz Spodnjega Kašlja pa najbrž ne.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

mtosev ::

Iz Maribora sem.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

m3k ::

Najpozneje v tridesetih minutah po strankinem naročilu prevzamemo pošiljko na naslovu (velja za pošiljke Hitre pošte znotraj mest v Celju, Kopru, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici in Novem mestu).

Pošiljke bodo vročene
- Na območju mesta Ljubljana v roku ene ure po vašem naročilu
- V ostalih večjih mestih po Sloveniji (Celje, Koper, Kranj, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica in Novo mesto) v dveh urah po vašem naročilu
- V ostalih krajih po Sloveniji v štirih urah od sprejema pošiljke na pošti oziroma od prevzema pošiljke pri pošiljatelju

Navedeni roki prenosa ne veljajo ob nedeljah in praznikih.

https://www.posta.si/zasebno/postne-sto...
Mirko tipka na radirko ////

V-i-p ::

https://www.posta.si/zasebno/postne-sto...
Tu piše, da tudi za sobote NE velja.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

_Denny_ ::

Na to vprašanje se sicer da tudi brez problema (vsaj po mojem mnenju) odgovoriti s čisto kmečko logiko brez kakega iskanja linkov...sploh zato, ker prejemanje pošiljk prek PS ni nekaj redkega. Preprosto se vprašaš "Me je poštar sploh kdaj obiskal v soboto?" in pri odgovoru "ne" pričakuješ isto stvar tudi za danes. V kolikor si nov v tem kraju, isto stvar vprašaš kakega soseda, ki je že tukaj vsaj nekaj let.

Torej - če nisi nikoli nič dobil, tudi zdaj ne boš.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

49106 ::

:)) Hakeljc je v tem, da Toše ni ravno najbolj znan po tem, da logično razmišlja. Je bolj tiste sorte, ki ponavlja "4 legs good, two legs bad".

mikimisek ::

Kdo ve kaj je z zadnjim nategom z odkupnino?
Paket preko Packeta Poljska pride na naslov z okrog 45e odkupnine in vrednostjo 5e. Notri običajna Kitajska šara vredna 1e, kar se ugotovi šele ob odprtju saj običajno drugi domači prevzamejo in plačajo.
Še nisem nikjer zasledil razen zadnje par dni na FB...
Packeta je mailbox s Poljske in mi ni ravno jasno kako bi pobirali odkupnino?

delavec44 ::

Pri vas domači kar plačujejo pakete drugih družinskih članov, ki jim tega ne naročijo? Ne vem no, v skrajnem primeru se pokliče in vpraša preden plačajo.

mikimisek ::

Pri nas se naroči tistemu, ki lahko prevzame, in pusti denar, da. Zasledil sem na FB, da pri drugih očitno ni tako in me zanima kako zadeva poteka, saj imajo očitno na Poljskem neko bazo podatkov po kateri pošiljajo, saj mora naslovnik biti veljaven z vsemi podatki. Dvomim da pošiljajo naključno na naslove z Janez Novak Ljubljanska 13 pa upajo, da nekdo prevzame in plača odkupnino?

delavec44 ::

Če pustiš denar, očitno paket pričakuješ in veš koliko stane. Kako bi te lahko potem nategnili z nepričakovano pošiljko kot opisuješ v prvem sporočilu?

mikimisek ::

Na FB sem zasledil... Jaz nimam problemov.
Zanima pa me kako goljufi pridejo do direktnih podatkov preko mail boxa in potem nazaj do denarja od odkupnine.

Poštar prinese paket. Stara mama ga prevzame. Poštar reče ta je pa za plačat. Stara mama da denar. Prideš domov. Stara mama pravi en paket je zate pa za plačat je bil... Bo šlo?

49106 ::

Vprašaj staro mamo, če bo šlo. Moja stara mama me vsakič pokliče in vpraša, če sem res naročil paket z odkupnino. Če te tvoja ne, je to vajin problem.

In ne puščajte osebnih podatkov po socialnih omrežjih, tako bo njihovo delo precej težje. BTW na FB lahko vidimo tudi nigerijske prince.


https://www.facebook.com/watch/?v=31362...

S tem da ni imel odkupnine za plačati

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

LeQuack ::

Nek rezervni del z slušalke v vrednost 17 GBP naročim iz UK in me že te paraziti iz Pošte nadlegujejo za carino.
Quack !

darkolord ::

Kaj si pa mislil, da te bojo pustili švercati?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4187 188 189 190 )

Oddelek: Loža
94501556547 (1304) hotig
»

Carina pri paketu pod 10 € ?

Oddelek: Loža
443739 (2632) Tidule
»

DDV eBay 2x?

Oddelek: Loža
151366 (1044) darkolord
»

Kaj se zadnje čase dogaja s carino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15322953 (10082) Tidule

Več podobnih tem