Forum » Loža » Carina
Carina
Temo vidijo: vsi

Pithlit ::
Odvisno... če ti da račun na katerem piše 14€ pol je kul (no, na obrazcu je če marsikaj kar mora štimat).
Life is as complicated as we make it...

Mare2 ::
Odvisno... če ti da račun na katerem piše 14€ pol je kul (no, na obrazcu je če marsikaj kar mora štimat).
A je danes USD in EUR enako?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

St235 ::
So si vsi uslužbenci pod ekran zalepli post-it s tvojim imenom.
Evo pa imamo celo sliko. Prodajalec je bil pa češki kamionđija.
A je danes USD in EUR enako?
Blizu: EUR 1 = USD 1.1
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()

Ejsi_Disi ::
Tako za intermezzo. V tem mesecu sem dobil 5 paketov iz Aliexpress, vsi pod 10€. Ne glede na to, da sem vse prodajalce opozoril, da napišejo za katero stvar gre in dajo realno ceno, je samo en paket vseboval pravilno izpolnjen obrazec. Gre se pa za plastični čistilec verige (pri kolesu):
Rock n' roll ain't noise pollution!

zrataj4201 ::
Tudi meni so na dveh pošiljkah zaračunali 4 EUR v kratkem.Ima kdo idejo, kako do povračila stroškov?
Gre namreč za to, da bodo začeli pakete očitno masovno odpirati, saj je x krat 4EUR lahko veliko denarja v blagajno.Tukaj gre zagotovo za iskoriščanje zakona. Dobil sem tri pošiljke na 3 naslove(ker so mi kitajci že nekoč zbasali 3 nakupe v en paket).Na 2 naslova se zaračunali, na tretjega pa ne.Isti kupec enaka količina in izdelek, enaka deklaracija.Torej deklaracija itd nima nobene zveze z preverjanjem.Vsi so prispeli isti dan v slovenijo, le domov je prišel nepreverjen paket 3 dni prej.
Prosim nekoga za nasvet pri vračilu tega denarja, ker očitno bo to postala redna praksa na carini pošte.
Navsezadnje so plačani, da delajo a glej ga zlomka: očitno dobijo plačo le za takrat ko sedijo, ko pa delajo, pa potrebujejo če dodaten denar?- Ali kako si naj to tolmačim?
Ne gre za teh 4+4 eur. ampak v enem letu je lahko to kar precej denarja in takšno izkoriščanje zakona lahko postane redna praksa. Verjetno vam ne bo vseeno,da naročite izdelek za 4 EUR in vam zaradi preverjanja vzamejo še 4EUR. Mi je pa jasno, da za vsako plačilo ddv in ali tudi carine zaračunajo tudi omenjene stroške.
Gre namreč za to, da bodo začeli pakete očitno masovno odpirati, saj je x krat 4EUR lahko veliko denarja v blagajno.Tukaj gre zagotovo za iskoriščanje zakona. Dobil sem tri pošiljke na 3 naslove(ker so mi kitajci že nekoč zbasali 3 nakupe v en paket).Na 2 naslova se zaračunali, na tretjega pa ne.Isti kupec enaka količina in izdelek, enaka deklaracija.Torej deklaracija itd nima nobene zveze z preverjanjem.Vsi so prispeli isti dan v slovenijo, le domov je prišel nepreverjen paket 3 dni prej.
Prosim nekoga za nasvet pri vračilu tega denarja, ker očitno bo to postala redna praksa na carini pošte.
Navsezadnje so plačani, da delajo a glej ga zlomka: očitno dobijo plačo le za takrat ko sedijo, ko pa delajo, pa potrebujejo če dodaten denar?- Ali kako si naj to tolmačim?
Ne gre za teh 4+4 eur. ampak v enem letu je lahko to kar precej denarja in takšno izkoriščanje zakona lahko postane redna praksa. Verjetno vam ne bo vseeno,da naročite izdelek za 4 EUR in vam zaradi preverjanja vzamejo še 4EUR. Mi je pa jasno, da za vsako plačilo ddv in ali tudi carine zaračunajo tudi omenjene stroške.

Gre namreč za to, da bodo začeli pakete očitno masovno odpirati, saj je x krat 4EUR lahko veliko denarja v blagajno.
Tole si potegnil iz riti na podlagi dveh izdelkov?
Tukaj gre zagotovo za iskoriščanje zakona.
ne pa ne.
Dobil sem tri pošiljke na 3 naslove(ker so mi kitajci že nekoč zbasali 3 nakupe v en paket).Na 2 naslova se zaračunali, na tretjega pa ne.Isti kupec enaka količina in izdelek, enaka deklaracija.Torej deklaracija itd nima nobene zveze z preverjanjem.
Logično sklepanje o vzroku in psoledici očitno presega tvoje kognitivne funkcije.
nehaj uporabljat storitve, ki jih ne razumeš.
Tako, da dokažeš zametek inteligence in se začneš zavedat, da pošta ni dobrodelna ustanova in ima vso pravico zaračunavat svoje storitve.
Ne gre za teh 4+4 eur. ampak v enem letu je lahko to kar precej denarja in takšno izkoriščanje zakona lahko postane redna praksa.
Kakšno izkoriščanje zakona? Katerega zakona? Tistega o varovanju duševno motenih?

Tvoj odgovor je navadno mlatenje prazne slame. Ni odgovor, temveč poskus nevtralizacije mojega pisanja.Torej za čisto usmerjeno dejanje za navadno pametnačenje (očitno kakor jaz) brez neke podlage. Ali res nimaš drugega dela kot nenkakšno zajebavanje? Bodi raje bolj koristen.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: tlozej ()

darkolord ::
Če smo iskreni, je tvoje pisanje tudi na nivoju facebook postov, ki so magnet za čimvečje število "lajkov" s strani folka, ki strašno radi na vsakem koraku pizdijo čez državo.
V tej temi je 1000+ postov na to temo in je že vse podolgem in počez večkrat razloženo.
V tej temi je 1000+ postov na to temo in je že vse podolgem in počez večkrat razloženo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()

matobeli ::
Nažalost ima Lakotnik prav, pa tudi v resnici ne odprejo veliko pošiljk, moje izkušnje so ravno obratne, včasih so mi odprli praktično, razen tistih kjer je bila edina teža mehurčkasta ovojnica, vse in se skoraj nikoli niso zmotili o vrednosti.
Danes pa večinoma ne odpirajo, vsaj ne tistih pod pol kg.
In moje izkušnje ne temeljijo na podlagi 10paketov (ebay pravi 197), potem pa so tukaj še vse ostale strani z 0€ poštnine, aliexpress...
Danes pa večinoma ne odpirajo, vsaj ne tistih pod pol kg.
In moje izkušnje ne temeljijo na podlagi 10paketov (ebay pravi 197), potem pa so tukaj še vse ostale strani z 0€ poštnine, aliexpress...

mailer ::
Pričakujem 2 paketa eden za 18€ in drugi za 8€. Če bo samo označeno okence "gift" mi bodo verjetno pošiljali "odkupno" pravico. V kolikor bi jim poslal printscreene računov z paypala, na katerih je razvidno, da sta oba nakupa pod 22€ bi mi jih mogli poslat brez dodatnih stroškov. Sicer pa so se taki primeri že znašli na ZVPS, kjer so ljudje dobili povrjene vse neupravičene dodatne stroške za nakupe pod 22€. Pa tudi poštnina se nebi smela upoštevat kot vrednost pošiljke. Ta pogruntavščina se verjetno zlorablja samo pri nas.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Joj no, stvar je v tem da kitajci ne znajo pravilno označit CN22/23 obrazca, in ker morajo na carinski pošti naknadno ugotavljati vrednost izdelka s tem da ti pošiljajo poziv k predložitvi računa, to "storitev" pač računajo.
Včasih je niso računali, danes pa jo. Če pa bo zakonodaja rekla da na paketke ki so oproščeni plačila DDV ni potrebno plačevati nobenih dodatnih stroškov, tudi v priemru če je dokumentacija napačno izpolnjena, potem bo pa druga stvar.
Včasih je niso računali, danes pa jo. Če pa bo zakonodaja rekla da na paketke ki so oproščeni plačila DDV ni potrebno plačevati nobenih dodatnih stroškov, tudi v priemru če je dokumentacija napačno izpolnjena, potem bo pa druga stvar.

Pa poglej, saj naročnik paketa ni odgovoren kako bo paket označen. Sem pa že nekajkrat prodajalca opozoril, da naj na paket napiše pravilno ceno pošiljke in enkrat sem slučajno dobil neobdavčeno tudi tisto, katere vrednost je bila na paketu označena 70$. Odvisno je tudi od števila pošiljk. Če imajo na carini veliko tega bodo lažje pakete na katereih je malo višja vrednost enostavno poslali direkt do naročnika, pakete z težo 1kg in vrednostjo 7,5$ pa normalno odprli.

Magic1 ::
Preden bo spet kdo preveč hitro sklepal, da bodo masovno odpiral pakete in kasiral "čiste" 4€. Dodatno zajebavanje za teh 4€ ne pride zastonj, več ljudi, večje skladišče, več premetavanja, pošiljanje obvestil, nezadovoljni uporabniki, vračanje paketov,... Ni vse tako preprosto, preveč ljudi bo preprosto ignorirala poziv, če vedo da bodo plačali 4€ za paket vreden par $. Res se jim bo splačal vse to nazaj pošiljat, bo teh 4€ postalo kar naenkrat -4€.
Magic

DarwiN ::
Pričakujem 2 paketa eden za 18€ in drugi za 8€. Če bo samo označeno okence "gift" mi bodo verjetno pošiljali "odkupno" pravico.
Če moja teorija zarote drži, potem boš plačal 4€ samo za 18€ vreden paket, medtem ko tistega 8€ vrednega ne bodo upali zaračunati ravno zaradi te bojazni pred zavrnitvijo paketa.
Torej, ali prideta oba skozi brez težav, ali pa boš plačal 4€...
Javi, kakšen je bil nazadnje epilog. ;)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Pa tudi poštnina se nebi smela upoštevat kot vrednost pošiljke.
Saj se ne. Upošteva se le pri paketih katerih vrednost je nad carinsko vrednostjo. Pol se pa pač obdavči vse skupaj... ker storitve (kar poštnina je) pač niso opravičene DDV-ja.
Ta pogruntavščina se verjetno zlorablja samo pri nas.
Ne pa se ne.
A ne naročate še v Avstrijo?

"matobeli :
Danes pa večinoma ne odpirajo, vsaj ne tistih pod pol kg."
Moj pošiljka je bila manj kot 300g.
Moja poanta je ta. Ti ljudje so plačani da delajo.Torej ko ne delajo, dobijo plačo.Ko pa dejansko delajo še dodatno računajo.
Torej, ko gre za pošiljko, ki spada k carinjenju ali plačilu davka je jasno da se zadeva plačuje.
Torej recimo za nekatere, ki nikakor ne morejo razumeti kaj me moti:
-recimo policija te ustavi in ti preverijo vsebnost alkohola.Če je stanje 0% potem nasvidenje.Ko pa je dovoljeno stanje preseženo potem dobiš kazen....
Policisti so plačani da delajo, medtem ko delajo. Ko pa je ugotovljena kršitev, sledi kazen.
- pri carini pa je očitno nekako takole.Sedijo in čakajo. Ko pa delajo, pa boš plačal dodatno za njihovo delo, tudi če ni ničesar za carinjenje ali obdavčitev.Torej tam se lahko nahajajo totalni idioti in nesposobneži, kar je vseeno.Tudi v primeru njihove slabe presoje o vrednosti, boš tudi ti "še dodatno" plačal za njihovo nesposobnost.
Vsem ki se zdi to OK, pa mislim, da bi jim v primeru policije, da v vsakem primeru plačajo kotrolo alkoholiziranosti, vsekakor začeli vpiti drugače. Gre za popolnoma enak primer, le da v primeru carine imajo svoje službe očitno popolnoma zaščitene.
Mene ne moti teh 8 EUR ampak kako naj vem, de se zadeve no bodo ponavljale v bodoče, ko bom plačeval tudi naprej za ničesar. Ali mi sedaj bodo pustili pri miru naslednjih XX pošiljk, ali mi bodo odprli vsako drugo.......
Gre za to, da plačaš za nekaj, kar mora biti v njihovi strokovnosti.
Jaz sem jim konkretno pripravljen poslati vsak račun oziroma nakup v naprej, če mi garantirajo, da mi pošiljk ne bodo "računali v prazno za kontrolo".Odpirajo pa naj kar hočejo, me sploh ne briga, saj je to njihovo delo.
Uzakonjeno plačilo za neznanje ali nesposobnost pa je vrlina resnično in izključno naše države.
Moja poanta je ta. Ti ljudje so plačani da delajo.Torej ko ne delajo, dobijo plačo.Ko pa dejansko delajo še dodatno računajo.
Torej, ko gre za pošiljko, ki spada k carinjenju ali plačilu davka je jasno da se zadeva plačuje.
-recimo policija te ustavi in ti preverijo vsebnost alkohola.Če je stanje 0% potem nasvidenje.Ko pa je dovoljeno stanje preseženo potem dobiš kazen....
Policisti so plačani da delajo, medtem ko delajo. Ko pa je ugotovljena kršitev, sledi kazen.
- pri carini pa je očitno nekako takole.Sedijo in čakajo. Ko pa delajo, pa boš plačal dodatno za njihovo delo, tudi če ni ničesar za carinjenje ali obdavčitev.Torej tam se lahko nahajajo totalni idioti in nesposobneži, kar je vseeno.Tudi v primeru njihove slabe presoje o vrednosti, boš tudi ti "še dodatno" plačal za njihovo nesposobnost.
Vsem ki se zdi to OK, pa mislim, da bi jim v primeru policije, da v vsakem primeru plačajo kotrolo alkoholiziranosti, vsekakor začeli vpiti drugače. Gre za popolnoma enak primer, le da v primeru carine imajo svoje službe očitno popolnoma zaščitene.
Mene ne moti teh 8 EUR ampak kako naj vem, de se zadeve no bodo ponavljale v bodoče, ko bom plačeval tudi naprej za ničesar. Ali mi sedaj bodo pustili pri miru naslednjih XX pošiljk, ali mi bodo odprli vsako drugo.......
Jaz sem jim konkretno pripravljen poslati vsak račun oziroma nakup v naprej, če mi garantirajo, da mi pošiljk ne bodo "računali v prazno za kontrolo".Odpirajo pa naj kar hočejo, me sploh ne briga, saj je to njihovo delo.
Uzakonjeno plačilo za neznanje ali nesposobnost pa je vrlina resnično in izključno naše države.

Zlataj, ni povsem enako premiru z alkoholiziranostjo.
Na strani carinske pošte je namreč en njihov študent delavec dopisal naslednje (medtem ko se na policiji tega še niso domislili):
Zato imajo podlago za kasiranje. Ha !
Na strani carinske pošte je namreč en njihov študent delavec dopisal naslednje (medtem ko se na policiji tega še niso domislili):
Pomembno!
Pošiljatelj mora ob oddaji pošiljke na poštni deklaraciji CN22/23 navesti pravilne in verodostojne podatke o vrsti in vrednosti blaga. Preverjanje dejanske vsebine pošiljk in ugotavljanje dejanske vrednosti pošiljk pomeni izvedbo določene storitve carinskega posredovanja, ki jo plača naslovnik pošiljke!
Zato imajo podlago za kasiranje. Ha !

Okapi ::
Pripraviš si en vzorec opozorila kinezu, naj pravilno izpolni carinsko deklaracijo, in to potem pošlješ prodajalcu vsakokrat, ko kaj kupiš. Par klikov za copy-paste.
Potem sta pa dve možnosti (govorimo o robi, ki stane manj kot 22 evrov brez poštnine):
1) Pošiljko dobiš brez dodatnih stroškov carinjenja. Juhu.
2) Naši vrli poštarji zaračunajo carinjenje. Že spet imaš dve možnosti:
2A) Deklaracija CN22 je bila pravilno izpolnjena. Pritožiš se na carinsko pošto (tule največji zagovorniki naše državne birokracije pravijo, da bo zaleglo - ostali pa rahlo dvomimo).
2B) Deklaracija CN22 ni bila pravilno izpolnjena. Pritožiš se prodajalcu in zahtevaš povračilo stroškov carinjenja. Če prodajalec ne trza, poslikaš napačno izpolnjeno deklaracijo in račun carinske pošte ter se pritožiš ebayu. Seveda moraš imeti dokumentirano, da si prodajalca prej opozoril na pravilno izpolnjevanje deklaracije.
Potem sta pa dve možnosti (govorimo o robi, ki stane manj kot 22 evrov brez poštnine):
1) Pošiljko dobiš brez dodatnih stroškov carinjenja. Juhu.
2) Naši vrli poštarji zaračunajo carinjenje. Že spet imaš dve možnosti:
2A) Deklaracija CN22 je bila pravilno izpolnjena. Pritožiš se na carinsko pošto (tule največji zagovorniki naše državne birokracije pravijo, da bo zaleglo - ostali pa rahlo dvomimo).
2B) Deklaracija CN22 ni bila pravilno izpolnjena. Pritožiš se prodajalcu in zahtevaš povračilo stroškov carinjenja. Če prodajalec ne trza, poslikaš napačno izpolnjeno deklaracijo in račun carinske pošte ter se pritožiš ebayu. Seveda moraš imeti dokumentirano, da si prodajalca prej opozoril na pravilno izpolnjevanje deklaracije.

miko22 ::
Kako pa carina ve ali so zneski pravilni? če kupim izdelek za 18€, pa gor piše 18€, carina hoče preverit in mi zaračunat 4€, da je preverila ali je to točno? Torej, v vsakem primeru plačam, ker carina ne verjame in preverja.

Pa poglej, saj naročnik paketa ni odgovoren kako bo paket označen.
Jasno da ni. Plača pa vseeno, potem se lahko pa z kitajcem prepira če mu povrne stroške.
Tudi jaz dostikrat (včasih se ne spomnem) pripišem naj pravilno izpolne CN obrazec. Zaleglo zaenkrat še ni...
Seveda je odgovoren. Ko uvažaš robo v EU si kot uvoznik odgovoren za to, da so obrazci ustrezni. Oziroma v primeru ko niso kriše stroške, ki pri tem nastanejo. Potem je pa stvar dogovora med tabo in kitajcem.
Pričakujem 2 paketa eden za 18€ in drugi za 8€. Če bo samo označeno okence "gift" mi bodo verjetno pošiljali "odkupno" pravico. V kolikor bi jim poslal printscreene računov z paypala, na katerih je razvidno, da sta oba nakupa pod 22€ bi mi jih mogli poslat brez dodatnih stroškov. Sicer pa so se taki primeri že znašli na ZVPS, kjer so ljudje dobili povrjene vse neupravičene dodatne stroške za nakupe pod 22€. Pa tudi poštnina se nebi smela upoštevat kot vrednost pošiljke. Ta pogruntavščina se verjetno zlorablja samo pri nas.
Kaj ko bi namesto da nabijaš v tri dni prilekil kak link kjer je ZVPS (karkoli ta neumnost že je, ker srčno upam, da nisi tako zabit da misliš Zvezo potrošnikov Slovenije) kakorkoli ukrepal zoper carisnko pošto?
Če je CN22 obrazec narobe izpolnjen povesem upravičeno lahko zaračunajo stroške.
Kako pa carina ve ali so zneski pravilni? če kupim izdelek za 18€, pa gor piše 18€, carina hoče preverit in mi zaračunat 4€, da je preverila ali je to točno? Torej, v vsakem primeru plačam, ker carina ne verjame in preverja.
Na podlagi CN22 obrazca in računa. Če vse štima nimajo osnove za zaračunavanje. In še enkrat ker očitno po 50 straneh ste še vedno polpismeni: CARNINA NE RAČUNA NIČESAR, računa Pošta Slovenije, ki za vas opravi storitev.
Zgodovina sprememb…

NE zavajaj! Nikoli mi ne boš dokazal, da izstavljen račun z žigom carinske uprave pokasira pošta.

zrataj4201 je izjavil:
"matobeli :
Pod črtom, ker si ti preneumen, da bi ločil med pošto in carino, nabijaš v tri in se čudiš zakaj se ti smejemo?
Carinik nima od storitve, ki jo zaračuna pošta popolnoma nič. On ima svoje delo, ki je da preverja kaj prihaja v državo in ali so zaračunane ustrezne dajatve ob uvozu. Če karkoli od tega ni potem imamo sistem kjer koncesionar (pošta) zate izpelje postopek dopolnitve dokumentacije, ki ga zaračuna. In to je to. Carina kot takšna ne računa ničesar, računa pa pošta, ki zate opravi storitev uvoza. ČE je vse ok potem je to pokrito s poštnino če ni in so potrebna dodatna pojasnila/dokumentacija ali plačilo dajatev pa je to storitev, ki se zaračuna. Če koga moti kako Pošta obračunava te storitve ima 1001 drugo možnost uvoza, ki pa so vse po vrsti bistveno dražje.
Oziroma če pogledamo tole idiotsko nalogijo z alkotestom. A potemtakem bi ti carina za vsak narobe izpolnjen CN obrazec morala napisat kazen, namesto, da se zahteva dopolnitve?
NE zavajaj! Nikoli mi ne boš dokazal, da izstavljen račun z žigom carinske uprave pokasira pošta.
Kaj pa zdaj nabijaš?
Tukaj je primer računa za teh 4EUR o katerih je govora:
https://slo-tech.com/forum/t276516/p507...
A si slep al neumen? Ker ta račun je izdala pošta in ne carinska uprava.
Zgodovina sprememb…

k3k3tz ::
@zrataj: še zate posebej, ker se ti očitno ne da prebrat kakšno stran nazaj. Pošiljke odpira in preverja delavec Pošte Slovenije. Šele, če kaj ni čisto po "reglcih", pride pošiljka do carinika. In te 4EUR ti zaračuna Pošta Slovenije v skladu s svetovno konvencijo, ker je imela s tvojo pošiljko dodatno delo. Procent odprtih pošiljk je tako majhen, da morš met res srečo, da odprejo ravno tvojo. Ampak grem stavit, da pošiljke za 100EUR, ki je šla mimo pregleda, ne boš nesel nazaj, naj jo ocarinijo.
Če vrednost blaga presega mejo 22EUR, ki velja po celi evropi, se v carinsko vrednost vštejejo vsi stroški, ki si jih imel s pošiljko.
Edit: me je že lakotnik prehitel
Če vrednost blaga presega mejo 22EUR, ki velja po celi evropi, se v carinsko vrednost vštejejo vsi stroški, ki si jih imel s pošiljko.
Edit: me je že lakotnik prehitel
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k3k3tz ()

nekateri tukaj so očitno presrečni ko jim pošta zaračuna storitev.
A tekmuješ za logični fail stoletja?
Kdo govori o tem ali smo srečni ali ne? Jaz bi bil vesel, da me frizer zastonj ostriže, da ne rabim plačat računa za telefon in še 1001 storitev ki jo plačujem. Samo to nima nič s tem, da bom kot vaški idiot trdil, da je nekaj protizakonito in potem kot zadnji debil posploševal, da je to tako ali tako samo v Sloveniji in zraven še kričal, da me nategujejo.
Storitev je takšna kot je, nihče te ne sili da jo koristiš. Imaš številne druge ponudnike. Ne-navsezadnje se greš lahko menit neposredno s špedicijsko firmo in najameš carinsko skladišče če ti paše. Sam ne potem prit jokat kako te nategujejo in hočejo, da plačaš najemnino,

Ti kar, se beremo cez en mesec k bos jokal zakaj si placal 10e. Potem pa ti ostane se 26 eu drzav. Pa ne pozabi upostevat se gorivo in cas ki ga bos zabil za dokazovanje zablod.
Zgodovina sprememb…

Pithlit namreč že čez vso nitko zatrjuje, kako Avstrijci zahtevajo dokazila in nato računajo 10€ stroškov tudi na pakete pod 22€.
Boš citiral? Jaz pravim da imajo to postavko v ceniku. A računajo al ne je pa njihov problem.

Boš citiral?
Much obliged:
Pa kaj ste mi vi pametni. Še posebej o zadevah o katerih pojma nimate. Avstrijci ti zaračunajo 10€ iz povsem istega razloga kot ti naši zaračunajo 4€ (oz. 5... za računalniško nepismene). Torej _čisto vsakič ko so primorani težit po dodatnih dokumentih_.
To, da bi se ti raje šel loterijo z avstrijskimi organi kot z našimi... je pa tvoj problem.
Zanimivo ane? Švicarji za pregled (ki ga naši zaračunajo tistih roparskih 4€) zaračunajo slabe 12€. Danci dobrih 21€. Avstrijci 10€. Američani (kjer je baje itak vse nekako zastonj in ziher ceneje kot pri nas) tudi imajo 'probleme' s tem.
"banda" so pa naši.
Avstrijci ti kar lepo 10€ naračunajo takoj ko paket odprejo. Če je nad 22 ti pa še DDV (njihov) gor nalimajo.
Bo treba v avstrijo naročevat...
In dosegel boš kaj? Da ti bo njihova pošta naračunala 10€ stroškov namesto 4€ tko kot naša?.
Bo dost? No, lahk še ti dve strani tvojih citatov prilepim.... In skozi vse se vleče ena rdeča nit... Cenik je ena stvar, ampak mi ves čas govorimo o paketih under 22EUR, ti pa poudarjaš tveganje pri avstrijcih in insinuiraš, da je to tveganje pri omenjenih paketih enako veliko kot pri nas, le strošek je 10 namesto 4.
Že sama logika te diskreditira, ker "nihče" ne bo plačeval 10€ stroškov na ~10€ vredne pakete.. To mora bit vsem jasno.. Something has to give.. Ali nehajo kasirat, ali pa kupci prenehajo naročevat iz tujine. Tretje opcije ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()

Oni lahko računajo 10EUR(a ne za manjše zneske zaradi navedenih razlogov), sam kaj ko bodo namesto 10EUR dobili zafrkavanje s paketom in pošiljanje nazaj. Pač enim ne potegne, da tukaj ni biznisa. Jaz sem zadnji mesecu naročil ene deset lahkih izdelkov v vrednosti do 15EUR , za vsakega sem Kitaju napisal, da napiše CN22 pravilno. Če bodo pri kakšnem kompliciral, ga lahko nazaj pošlejo(ok, verjetno bom pri tistih dveh dražjih od 10EUR poslal račun in zajebaval Kitajca). Za zdaj sem dobil že dva, oba nedotaknjena in en je bil vreden 15EUR.
V bistvu je to kasiranje/cenik bolj namenjen temu, da mi težimo Kitajcem za pravilno izpolnevanje Cn obrazca in tako njim olajšamo delo.
V bistvu je to kasiranje/cenik bolj namenjen temu, da mi težimo Kitajcem za pravilno izpolnevanje Cn obrazca in tako njim olajšamo delo.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Če si funkcionalno nepismen ti jaz ne morem pomagat. Avstrijci imajo to v ceniku (tako kot naši). In boste spet jokal ko bojo nekoga opalili po prstih.
Seveda ti pa verjamem da v svojih blodnjah vidiš moje omenjanje te postavke (in opozarjanja da ne bo slučajno kdo jokal) kar za dejstvo da jaz trdim da vsak paket tako obravnavajo.
Seveda ti pa verjamem da v svojih blodnjah vidiš moje omenjanje te postavke (in opozarjanja da ne bo slučajno kdo jokal) kar za dejstvo da jaz trdim da vsak paket tako obravnavajo.

Zakaj misliš, da je pošti ali carini mar, če boš ti vrnil vse pakete nazaj in zato en kitajc ne bo več pošiljal v Slovenijo???
Hmm, le zakaj bi bilo enemu podjetju vseeno, če bi brez razloga izgubili promet in postali posmeh sveta, tako kot so bili pred leti Italijani. Kdo bi že profitiral? Pošta, država, državljani? Oh, saj res, vsi bi bili na slabšem. Go figure.

Pošta (kot firma) in carina (država) od tvojih zastonjskih paketov nimata nič. Če te pa preverita in s tem opravita svoje delo, ti pa spet ni prav.
Go figure.
Go figure.

Jao si ozkogleden, ali od pisem tudi nimajo nič?
Pošta čisto pravilno opravlja svoje delo, večina paketkov nižje vrednosti gre kar normalno skozi, klub temu da ima večina napačno izpolnjen CN obrazec. Ponavadi zatežijo, ko niso sigurni v vrednost in če slučajno dokažeš, da je pod mejo, ti zaračunajo 4€ zaradi zajebavanja okoli tega. Sam eni so butthurt, ker je slučajno en njihov paket padel pod drobnogled.
Pošta čisto pravilno opravlja svoje delo, večina paketkov nižje vrednosti gre kar normalno skozi, klub temu da ima večina napačno izpolnjen CN obrazec. Ponavadi zatežijo, ko niso sigurni v vrednost in če slučajno dokažeš, da je pod mejo, ti zaračunajo 4€ zaradi zajebavanja okoli tega. Sam eni so butthurt, ker je slučajno en njihov paket padel pod drobnogled.
Magic

Pošta ima nekaj od tega kar ti pošiljaš. Ne od tega kar ti prejemaš. Podobno kot tvoj ponudnik mobilne telefonije nima nič od tega ko prejemaš klice.

Vem da nima nič od prejetega paketa, kot od pisem ne. Ampač dokler ti dobivaš stvari iz tujine, tudi dostikrat pošiljaš potem v tujino. Če odrežejo dotok iz tujine, si odrežejo tudi del pošiljanja v tujino. Stvari so večplastne.
Magic

Mah... dokler se pogovarjamo o 10€ vrednih pisemcih s kitajske ki jih tile osebki zavračajo - to pošti ne pomeni nič.

Tomi ::
Mah... dokler se pogovarjamo o 10€ vrednih pisemcih s kitajske ki jih tile osebki zavračajo - to pošti ne pomeni nič.
Kdo pa plača stroške pošiljanja primarnemu pošiljatelju? Se spomnim, ko sem na pošti zavrnil en paket, ki je imel enornem obračun stroškov, so me skoraj ubili s pogledi.
metrodusa.blogspot.com

Kolikor jaz vem so stroški vračila pošiljatelju 'vračunani' (vsaj v ceniku se te postavke ne spomnim).
To s pogledi je pa kar značilno za naše poštarske uslužbenke. Ko te skoraj pojejo ko jim rečeš če ti lahko izdajo račun za neko čudno provizijo. Al pa ko hočeš poslat pismo na katerem piše "poštnina plačana po pogodbi x.y. na pošti Ljubljana" in ti jezno odvrne da to je plačano na ljubljanski pošti, če hočeš poslat pa iz njihove moraš pa plačat. Brez skrbi, tisti pogledi so kar standard.
To s pogledi je pa kar značilno za naše poštarske uslužbenke. Ko te skoraj pojejo ko jim rečeš če ti lahko izdajo račun za neko čudno provizijo. Al pa ko hočeš poslat pismo na katerem piše "poštnina plačana po pogodbi x.y. na pošti Ljubljana" in ti jezno odvrne da to je plačano na ljubljanski pošti, če hočeš poslat pa iz njihove moraš pa plačat. Brez skrbi, tisti pogledi so kar standard.

riverside ::
Js mam pa sledečo situacijo... Naročil sem miško Razer Deathadder z aliexpressa (nevem če je original, po review-ih sodeč se da registrirati kot uraden Razer produkt, to je vse kar vem). No že pred parimi dnevi sem dobil carinski postopek (na carinski strani piše, da je carinska izjava: CN22/23).
Zdej problem je sledeč...
Opis produkta in vrednost nista prava (screenshot: http://i.imgur.com/dUMUEnk.png). Piše da je HEADSET, vrednost pa je tudi premajhna. Dejanska vrednost miške je 24,83$, kar je v evrih točno 22,35€. Zdej me pa zanima, kaj lahko naredim? Očitno je da naredim screenshot nakupa z aliexpressa. Kako je s plačilom izdelkov, ki so nad 22€ vrednosti? Kako pametno je, če v screenshotu spremenim vrednost miške?
Zdej problem je sledeč...
Opis produkta in vrednost nista prava (screenshot: http://i.imgur.com/dUMUEnk.png). Piše da je HEADSET, vrednost pa je tudi premajhna. Dejanska vrednost miške je 24,83$, kar je v evrih točno 22,35€. Zdej me pa zanima, kaj lahko naredim? Očitno je da naredim screenshot nakupa z aliexpressa. Kako je s plačilom izdelkov, ki so nad 22€ vrednosti? Kako pametno je, če v screenshotu spremenim vrednost miške?

Kako je s plačilom izdelkov, ki so nad 22€ vrednosti?
Plačaš DDV na celotno vrednost + manipulativne stroške.
Kako pametno je, če v screenshotu spremenim vrednost miške?
Odvino kako pogumnega se počutiš. Če te dobijo računaj na par 100€ kazni. Ne pozabi,da zna tudi carinik v aliexpress vtipkat Razer Deathadder.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4 … 197 198 199 200 )Oddelek: Loža | 1897188 (2156) | MIHAc27 |
» | Pošta Slovenija - Carina in nateg (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27703 (1456) | LeQuack |
» | Kaj se zadnje čase dogaja s carino? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 29450 (5281) | fikus_ |
» | Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 107503 (62364) | Mare2 |
» | Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 34102 (30670) | Fritz |