» »

Carina

Carina

Temo vidijo: vsi
««
30 / 90
»»

matobeli ::

če bi bilo toliko kot stane normalno upn ne bi bil jokanja. torej konkretno v mojem primeru 38c.

Pithlit ::

mihec87 je izjavil:

"Se ne bom branila cenejših storitev." Kako a niso te sedaj super duper?

Seveda niso. Najbolš bo ko bojo zastonj. Al pa ko mi bojo še pir častili z vsakim obvestilom.

Ampak za razliko od tebe jaz ne jokam da je to kar se sedaj dogaja nateg. Pravim le da je poslovna odločitev takšna. In da ni popolnoma nič narobe z njo (poslovno odločitvijo). In ja, če ti kaj ne paše lahko uporabiš konkurenco. Tega ti pa res nihče ne brani. Pa da te vidimo kolk časa boš še jamral da te pošta nateguje.

Sicer pa te popolnoma razumem. Poznam kar nekaj folka ki so na dolgo in široko pizdili čez lokalnega (naključje, res) picopeka ko je ceno piva dvigni z 1.8€ na 2€ ("prasec nategunski! sam za dnar se mu gre")... a so, zanimivo, še vedno hodili k njemu, ker je bil kljub temu še vedno najcenejši. Precej znano se sliši.

matobeli je izjavil:

če bi bilo toliko kot stane normalno upn ne bi bil jokanja. torej konkretno v mojem primeru 38c.

darkolord je izjavil:

plačilo UPN v gotovini stane 1,8 eur pri Gorenjski banki, 1,93 eur pri NLB, 2 eur pri Banki Koper ...

Bo šlo?

Mimogrede banka te nateguje! Jaz plačam 31 (oz. so zastonj... paketna ponudba pač)!
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

mihec87 ::

No tale picopek pa je res mesanje hrusk in jabolk pa se kaj..ce bi picopek zraven pira ker si mu placal z gotovino racunal nakazilo na njegov trr bi bilo isto..

Ko bo placilo upn smiselno, ne bom jamral dokler bo tako ker si je pac en zmislu bom jamral...pa lahko se tako gorece zagovarjata posto-btw lupi tudi vaju...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

matobeli ::

darkolord je izjavil:

plačilo UPN v gotovini stane 1,8 eur pri Gorenjski banki, 1,93 eur pri NLB, 2 eur pri Banki Koper ...

Kakšna gotovina? Stalno naprej mečeš da je na okencu vplačilo toliko in toliko. Na okencu plačujejo samo še tisti ki ne znajo ceneje. Če vse plačujem preko spleta bom pa res plačal še carinske pristojbine.

Kot da ne bi bili v 21. stoletju, stalno: "na okencu je blablabla, gotovina blablabla" In bolj kot pišeš SPLETNA banka, bolj se tupi nekaj o gotovini. V gotovini plačaš pivo in pico pa mogoče še kakšno malenkost, sigurno pa to ni dober način za plačevanje pristojbin državi.

A bo zdej šlo?

edit: odgovor se nanaša na predvsem na pithlit, citat je pač ostal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

dc10 ::

Kolega bi rad nekaj uvozil, pa nam ni točno jasno, kakšne bodo dajatve ob uvozu, če se kdo na to spozna. Sem pisal na carinsko pošto, pa ni bilo nobenega odgovora.:|

Za osebno uporabo bi želel preko interneta kupiti aparat oziroma napravo za graviranje MICRO-NX(R) New Brushless Micro Motor M6-800B 50,000rpm po ceni 244 GBP, oziroma okrog 310 EUR - povezava: http://www.herodental.co.uk/product/MIC...

Skladišče, iz katerega bo navedeni motorček poslan je na Kitajskem ali pa v Koreji.

Ker s tovrstnimi nakupi nimam izkušenj in bi se rad izognil kasnejšim morebitnim nepredvidljivim stroškom in postopkom, vas prosim, če mi lahko odgovorite:
- ali je za to napravo potrebno plačati carino in kolikšna je stopnja carine?
- ali so poleg DDV še kašne druge dajatve in koliko znašajo?
- koliko stane postopek carinjenja in kolikšni bodo skupni stroški za plačilo na navedeno ceno blaga?
- ali so kakšni zadržki za uvoz navedenega blaga?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za hiter in točen odgovor.
lp

St235 ::

preberi klinčevo temo. Recimo vsaj prvi post.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Sem prebral, ampak ne najdem točnega odgovora, če je za te izdelke carina in koliko znaša??? Za DDV mi je jasno da je 22%, če je cena nad 22 €, tukaj pa je lahko še carina zaradi vrednosti večje od 150 €, zato me zanima ta podatek. Mogoče je celo kakšna omejitev za uvoz takšnega izdelka, verjetno s CE certifikatom ne bo težav, ker je za osebno uporabo.... in koliko bo potem še strošek oz. postopek carinjenja, ali je to odvisno od vrednosti ali je pavšal za vse enak??

lp

darkolord ::

Za zobozdravniške vrtalne strojčke (tarifna številka 9018 41) ni carine.

Hvala darkolord!!

lp

Okapi ::

Carinske stopnje najdeš na Taricu.
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dd...

Pa ne zdaj spraševati, kam spadajo graverski strojčki, ker verjetno nihče tu ne ve - pač najdi nekaj, kar se ti zdi, da najbolj ustreza.

Na splošno so pa carine zanemarljive, 1-3%, razen v nekaj izjemnih primerih (recimo nekateri monitorji).

Zraven boš plačal še 22% DDV in 5-7 evrov stroškov carinjenja.

Že 100x povedano.>:D

O.

Hvala še tebi "Okapi"!8-)

lp

nastyboy ::

Hmm - imam vprašanje glede tega UPN - ali lahko zadevo plačam preko spletne banke - jaz sem se pretavil na drugo banko rvno zato, ker imam vodenje računa, dvig bankomatov in plačevanje položnic preko spleta zastonj. Če je ta UPN res 1 EUR, rajši spijem pivo kot da ga plačam pošti. Se pravi moje vprašanje je ali lahko nakažem 3EURe carinskega postopka carini na tekoči račun brez da bi zadevo plačal na pošti.

LP

k3k3tz ::

Ne, ker carini ne nakazuješ ničesar. UPN vplača pošta na svoj račun s katerega potem, kot tvoj zastopnik v carinskem postopku, poravna račune državi.

nastyboy ::

Torej ne plačaš carini temveč pošti - ali lahko potem plačaš pošti preko spletne banke? No sicer pa ravno jutri imam prevzem pošiljke, pa se bom pozanimal kako in kaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nastyboy ()

urkov ::

No pri meni se je zgodilo, da so bili cariniki površni cena artikla je bila 44 eur, plačati pa sem mogel carino za znesek 44 USD. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urkov ()

urkov je izjavil:

No pri meni se je zgodilo, da so bili poštni uslužbenci površni cena artikla je bila 44 eur, plačati pa sem mogel DDV za znesek 44 USD. :)

fixed it for you...

koyotee ::

Če carini, potem je carinik, pa ni vazno a dela na posti al pa u mesnici.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: k3k3tz ()

koyotee je izjavil:

Če carini, potem je carinik, pa ni vazno a dela na posti al pa u mesnici.

sorry, po pomoti pritisnil izbris...

Je pa očitno, da nimaš najmanjšega pojma o carinskih postopkih na pošti.

Ja sej glede na to, kaj vse gre čez, bi pričakoval tam študenta. No, kaj je po poklicu oseba, ki opravlja carinski postopek?
Rear DVD collector!
JTD power!

MeGreat ::

Prosite prodajalca da vam sprinta račun in priloži v paket.. V tem primeru ne plačate carinskega postopka, kljub temu da odprejo pošiljko.

Sam vedno prosim prodajalca naj pravilno izpolne tisti obrazec in sprinta račun. V 90% primerih jim obrazca ne uspe pravilno izpolniti, ampak vsaj priložijo sprintan račun

Killermode ::

V večini primerov, sploh ne odprejo paketa. Če je večji in se jim vrednost napisana na CN22 zdi premajhna za takšno velikost izdelka. vseeno zahtevajo račun na katerem je razvidno kaj je plačano. To so meni naredili nazadnje. Plačal sem isto kot bi, tudi če nebi zahtevali računa.

Daliborg ::

koyotee je izjavil:

Ja sej glede na to, kaj vse gre čez, bi pričakoval tam študenta. No, kaj je po poklicu oseba, ki opravlja carinski postopek?

Carinski deklarant. Smo ljudje z opravljeno licenco za vlaganje listin za carinske postopke(uvoz, izvoz, tranzit in druge uporabe ali rabe).
Carinik je pa uslužbenec Carinske uprave RS, Ministrstva za Finance po tanovem :)
Prepoznaš jih tako da so Cariniki uniformirani v zeleno, carinski deklarantu so pa neprepoznavni oz. nimajo uniform.
Lp
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Daliborg je izjavil:

Smo ljudje

Evo. Zdej pa hitro Mjolnir v roke pa hop po vseh teh kekcih k se pritožujejo da ste nesposobni ker preveč spustite skozi.

bosmla ::

Jaz moram pa spet pohvalit - sem (zdaj ze veckrat) dobil pisno obvestilo za dopolnitev (racun, etc) poslal preko njihove spletne in naslednji dan dobil - brez doplacila (vrednost pod 22€).

Imam pa eno vprasanje: kam povprasat o izdelku, ki je po tracing stevilki (WeDo) v SLO ga pa ne dobim ze nekaj dni - sta bila pa dva paketa ki sta skupaj pripotovala: en je prisel do mene (z zgornjo proceduro) drugi pa nekje stoji?

Na skladiscu carine najbrz...
Rear DVD collector!
JTD power!

St235 ::

Maš za to kak vir al spet pljuvaš v tri dni?

Bosmila, vsekakor lahko poskusiš poklicat carino, lahko je prišlo do težav rpi dostavi obvestila, napake pri evidenci ker sta bila dva paketa ali pa kaj čisto tretjega.

Furbo ::

Daliborg je izjavil:

Prepoznaš jih tako da so Cariniki uniformirani v zeleno, carinski deklarantu so pa neprepoznavni oz. nimajo uniform.
Lp

Torej deklarante prepoznaš tako, da jih ne prepoznaš?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

GTX970 ::

Torej deklarante prepoznaš tako, da jih ne prepoznaš?

To je tako, kot če za za pusta rečeš, da si policaj v civilu, vendar si bil v resnici le preveč len, da bi se v nekaj našemil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

creed ::

bosmla je izjavil:

Imam pa eno vprasanje: kam povprasat o izdelku, ki je po tracing stevilki (WeDo) v SLO ga pa ne dobim ze nekaj dni - sta bila pa dva paketa ki sta skupaj pripotovala: en je prisel do mene (z zgornjo proceduro) drugi pa nekje stoji?

Hmm enako pri meni...2 paketa (SD kartice), oba od istega prodajalca...en paketr prejel ze prejsnji teden, o drugem ni ne duha ne sluha.Tracking number ne najde nic.

Meni trackig kaze da je na istem mestu kot prvi paket, ki sem ga ze dobil (Slovenia - Arrival at inward office of exchange).
Sem pa po Lakotnikovem nasvetu povprasal na posto in dobil malce cuden odgovor, da posiljka do njih ni prisla in da verjetno oni tega ne bodo dostavljali (da bo DHL ali podobni). Zdi se mi cudno ker prvega so - imam pa fotografiji obeh paketov ko sta bila poslana in vse identicno in tudi kitajec trdi, da je slo z obicajno posto...
Upam, da se je res samo zataknil kje ne pa, da si kdo domov kaj nosi... (ni prvic, da tracing kaze Slovenija paketa pa ni nikjer).

bosmla je izjavil:

Upam, da se je res samo zataknil kje ne pa, da si kdo domov kaj nosi...

Na žalost poznam vsaj enega poštarja ki si je že kaj odnesel domov. Žalostno, ampak se dogaja. Poznam sicer kar nekaj poštarjev... tam, enih 15. Tko da če si sam en včasih kaj malega privošči še ni konec sveta. Pa še zdaleč ne pomeni da so poštarji avtomatično žleht.

Magic1 ::

Pithlit je izjavil:

bosmla je izjavil:

Upam, da se je res samo zataknil kje ne pa, da si kdo domov kaj nosi...

Na žalost poznam vsaj enega poštarja ki si je že kaj odnesel domov. Žalostno, ampak se dogaja. Poznam sicer kar nekaj poštarjev... tam, enih 15. Tko da če si sam en včasih kaj malega privošči še ni konec sveta. Pa še zdaleč ne pomeni da so poštarji avtomatično žleht.

Sam če ima tacking, a ni potem mal težko zbluzit poštarju, kje je ta paket? Je pa res, da pri nas na pošti trecking zelo slabo deluje, jo skenirajo le pri vstopu/iztopu iz države in pri prevzemu/oddaji, vmes je pa tema. Sem enkrat popizdil in klical na pošto, kaj dela pri njih pošta po dveh dneh, če je bila poslana prednostno in bi morala it že isti dan naprej. Pa mi je uslužbenka razložila, da so jo že isti dan predal naprej...
Magic

k3k3tz je izjavil:

Poskusi na http://sledenje.posta.si/

To dela verjetno samo za trackig stevilke poste slovenije jaz mam kitajsko in je ne najde (tudi za ono posiljko ne, ki sem jo ze prejel).

Sicer pa nisem mislo, da bi ta postar na mopedu, ki je zadnji v verigi kaj "bluzo" - bolj oni delavci na carinski posti...

Precej bolj verjetno je, da je pošiljka nekje drugje (če sploh je), kot v Slo ...

janezveseli ::

Zdravo!

A je kdo že poskusil naročiti znamko "NORTH FACE" iz iofferja ali pa aliexpress? Predvsem me zanima če gre skozi ali imajo zastopnika v Sloveniji in devajo znamko v uničenje (kot Adidas, Nike..)???

Naroci in porocaj ;)
Rear DVD collector!
JTD power!

Nahodni ::

A kdo ve, kaj lahko po novem iz Ukrajine naročiš brez carine?

Ha.

"da bi zagotovili kar najbolj kakovostno in strokovno delo zaposlenih pri izvajanju carinskih postopkov" bodo na carinski pošti ukinili telefon in poštno okence (razen če plačaš ekstra).

MIHAc27 ::

In kako bo to sedaj bolj kakovostno in strokovno?

Loleki eni.

perci ::

Darko, kje si to našel? Link prosim.

Zadnja stran obvestila

Zadnja stran obvestila

lexios ::

darkolord je izjavil:

Ha.

"da bi zagotovili kar najbolj kakovostno in strokovno delo zaposlenih pri izvajanju carinskih postopkov" bodo na carinski pošti ukinili telefon in poštno okence (razen če plačaš ekstra).

Naj ukinejo kar celoten carinski oddelek! Če bi carinski oddelek imel konkurenco bi že zdavnaj bili brez posla! Mindset zaposljenih je še iz bivše juge, pri prevzemu pošiljk stranko apriori obravnavajo kot kriminalca, so neprijazni, neažurni (neodzivnost na mail, 2-3 dni rabijo da mail sploh preberejo, telefon zvoni v prazno, prednostno poslan paket potuje 4-5 dni z drugega konca sveta, na carini pa čaka na pregled, po vsej poslani dokumentaciji ponavadi še najmanj toliko - tracking), da o zbirokratiziranosti glede uvoza in izvoza v tej državi sploh ne govorimo!

Killermode ::

lexios je izjavil:

darkolord je izjavil:

Ha.

Naj ukinejo kar celoten carinski oddelek! Če bi carinski oddelek imel konkurenco bi že zdavnaj bili brez posla! Mindset zaposljenih je še iz bivše juge, pri prevzemu pošiljk stranko apriori obravnavajo kot kriminalca, so neprijazni, neažurni (neodzivnost na mail, 2-3 dni rabijo da mail sploh preberejo, telefon zvoni v prazno, prednostno poslan paket potuje 4-5 dni z drugega konca sveta, na carini pa čaka na pregled, po vsej poslani dokumentaciji ponavadi še najmanj toliko - tracking), da o zbirokratiziranosti glede uvoza in izvoza v tej državi sploh ne govorimo!

Morem rečt, da mam čist drugačne izkušnje z carino kot tle opisuješ. Na maile so odgovarjal ažurno v svojem delovnem času. Ko jim nekaj ni blo jasno so to lepo povedali. Probleme so vedno reševali skupaj. Edino kar je problem je cena njihovih storitev za stvari vredne manj od 22€

Nimam zgolj slabih izkušenj, sklepam da je marsikaj odvisno tudi od samega carinika in "tistih dnevov v mesecu" v primeru ženskega spola? Pohvala gre tudi na račun dejstva, da se probleme rešuje skupaj! Ne vem sicer kaj ti uvažaš in iz kje si, očitno pa v nekaterih primerih o strokovnem delu ne morem govoriti! Nekako se mi tudi dozdeva, da so nekateri zaposljeni obtičali še v prejšnjem stoletju.

Seveda vedno, ko jim kaj ni jasno, to lepo povedo. Primer: pošljem račun in čez 3 dni dobim na mail odgovor, da znesek poštnine iz računa ni razviden, naj predložim račun.

Komplikacije in iskanje dlake v jajcu - znesek pa sitnica (ne spomnim se več točno, vendar ne več kot 50 eurov in mi je bilo glede na celotno kompliciranje že smešno, da se išče dlaka v jajcu za "drobiž"): Grem dvignit paket v zgornjem primeru osebno, predložim edini približek računa, ki ga imam (paypal), razložim da je zajet skupen znesek, da je znesek poštnine sicer razviden iz nalepke na paketu, vrednost pa na carinski deklaraciji, pa mi gospa zabrusi: "Mogoče ste se pa s prodajalcem zmenila!" Halo? Sj, da je večina od carinikov gor rasla v komunizmu in da je takšne narave njihova služba, nekako še razumem, ažurnost pa vsekakor ni na nivoju in predvsem to je problem! Že večkrat poslal mail takoj po prejemu obvestila, spremljam tracking in očitno mail berejo na vsake 2-3 dni: približno 4 dni potuje paket do carine iz drugega konca sveta, nato pa potrebuje še 5 dni iz Ljubljane! Očitno imajo vedno gužvo in varčujemo, še sreča da nimajo konkurence, ker kot ugotavljaš jim je potrebno to na koncu še plačat!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

No pri meni se je zgodilo, da so bili poštni uslužbenci površni cena artikla je bila 44 eur, plačati pa sem mogel DDV za znesek 44 USD. :)

Nisi edini primer! Se je zgodilo že večkrat... Meni sicer ravno obratno, znesek v $ in obračun davka tudi v $!

Med drugim sem bil tudi že obveščen s strani lokalne pošte, da sem prejel pošiljko, vendar so jih zadnji moment klicali iz carine, naj pošljejo pošiljko nazaj, ker so jo narobe obdavčili...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Alamar ::

Killermode je izjavil:

Edino kar je problem je cena njihovih storitev za stvari vredne manj od 22€
Kaj ima pa to veze s carino?

Jaz sem do sedaj hvalil carinsko posto... zato moram sedaj povedat tudi o tem (zgoraj sem ze nekaj pisal):
Narocil sem dve posiljki, ki sta po trecingu potovali skupaj. Ena je prispela do mene (prej obvestilo naj dostavim racun - ceprav je kitajec trdil, da je racun prilozil), bila je odprta, placal pa nisem nic.
No druge pa dolgo casa ni bilo. Prvo sem samo lepo vpraseval po kaksnem tednu pa ze tezil vsem na carinski posti... no pa naslednji dan dobim obvestilo naj posljem racun - posljem preko neta in cez dva dni dobim paket, pazi original ZAPRT (nepregledan) gori nalepka CN22 (pravilno napisan) notri pa RACUN!!! Placal sem slabe 4 eure!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bosmla ()

Okapi ::

Zdaj se pa pritoži in zahtevaj denar nazaj. Eni tule pravijo, da bo naša krasna Pošta brez problema priznala napako in vrnila denar.

Sem takoj klical, kam se pritozit, pa so me "potolazili" da nimam osnove, ker so oni "korektno" opravili svoje delo...
««
30 / 90
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4194 195 196 197 )

Oddelek: Loža
98241801478 (3950) Okapi
»

Pošta Slovenija - Carina in nateg (strani: 1 2 )

9924447 (602) no comment
»

Kaj se zadnje čase dogaja s carino? (strani: 1 2 3 4 )

15527741 (3572) fikus_
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

344104474 (59335) Mare2
»

Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )

11032972 (29540) Fritz

Več podobnih tem