Forum » Loža » Carina
Carina
Temo vidijo: vsi
Pithlit ::
Zdaj se pa pritoži in zahtevaj denar nazaj. Eni tule pravijo, da bo naša krasna Pošta brez problema priznala napako in vrnila denar.
Kdo to trdi?
Life is as complicated as we make it...
Killermode ::
Killermode je izjavil:
Kaj ima pa to veze s carino?
Edino kar je problem je cena njihovih storitev za stvari vredne manj od 22€
Obveznosti predložitve carinskim organom in izvedbe carinskih formalnosti (carinjenja) so oproščene naslednje pošiljke:
občasne pošiljke blaga neznatne vrednosti do skupne vrednosti 22 evrov, če niso zavezane plačilu uvoznih dajatev (pisemske pošiljke, paketne in druge pošiljke, ki vsebujejo drobna darila, reklamni material, drobne vzorce itd.), razen pošiljk, ki vsebujejo alkohol in alkoholne pijače, parfume in toaletne vode ter tobak in tobačne izdelke;
In če ti pol postopek pa pošiljanje zaračunajo 7,5€ je to za mene predrago.
V čemer je tudi carinski postopek in pismo ki ti ga pošljejo in stane 4+€
Se pravi en del pobere carina en del pa pošta slovenije ker ti pol ko carina pregleda pošiljko ne prizna več poštnine zastonj.
Se pravi en del pobere carina en del pa pošta slovenije ker ti pol ko carina pregleda pošiljko ne prizna več poštnine zastonj.
Alamar ::
Carinskega postopka ni za blago vredno manj kot 22 EUR. Ko ti pošlješ dokazilo, da je vrednost pošiljke manj kot 22 EUR ti že približno pol leta pošta (lahko) zaračuna svoje storitve v vrednosti cca 4 EUR.
bosmla ::
Zakaj pa rabis posiljat dokazilo ce je gor pravilno izpolnjen CN22 in oznacena vrednost manj kot 22€?
Furbo ::
Sem takoj klical, kam se pritozit, pa so me "potolazili" da nimam osnove, ker so oni "korektno" opravili svoje delo...
Ja, tudi ropar banke bi isto svetoval policistom.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
GTX970 ::
Okapi ::
Podvomijo lahko čisto v vsakem primeru, se pravi lahko to "storitev" vedno zaračunajo. Čeprav je po mednarodnih poštnih konvencijah ne bi smeli (če je pošiljka pravilno označena). Tule nekateri zagovorniki Pošte trdijo, da ti vrnejo denar v primeru "neupravičenega dvoma", ampak kot vidimo, to ne drži.
O.
O.
Tule nekateri zagovorniki Pošte trdijo, da ti vrnejo denar v primeru "neupravičenega dvoma", ampak kot vidimo, to ne drži.
Ponovno. Kdo to trdi?
koyotee ::
Lakodnik ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Mislim, da nič ne moreš. Pač bo treba začet vkalkulirat teh 5 EUR dodatnih stroškov tudi za pošiljke manjše vrednosti.
Ne no... ČE je pošiljka pravilno označena spišeš pritožbo. Za pravilno označene pošiljke pač nimajo kaj jajcat. Če pošiljka ni pravilno označena pol pa res bolje da si tiho in plačaš tistih par evrov.
Ne, ti praviš natanko to, samo sedaj poskušaš najti neke za lase privleče sofistične izgovore.
Jaz sem rekla da ti bo pošta povrnila stroške če se pritožiš? Kje?
Zagovarjala si početje Pošte in se ti ni treba čisto nič izgovarjati sedaj. Ali pa si hinavsko ljudem svetovala, naj se pritožijo, čeprav si vedela, da si lahko tisto pritožbo nekam vtaknejo.
O.
O.
Ne eno ne drugo. Zagovarjam predvsem to da se v primeru nekorektne obravnave piše pritožbe. Zakaj?
Zato ker če se pritožb ne bo pisalo bo pošta pač s takšnim početjem nadaljevala. Ko pa se bo nabralo dovolj _utemeljenih_ pritožbo bo pa treba politiko spremenit.
Upam da ti je sedaj jasno in boš nehal s svojim ranjenim egom okol opletat brezveze.
Zato ker če se pritožb ne bo pisalo bo pošta pač s takšnim početjem nadaljevala. Ko pa se bo nabralo dovolj _utemeljenih_ pritožbo bo pa treba politiko spremenit.
Upam da ti je sedaj jasno in boš nehal s svojim ranjenim egom okol opletat brezveze.
Upam, da sedaj vidiš tisto, kar smo nekateri že ves čas trdili - da Pošta nabija cena in neupravičeno zaračunava stvari, ki jih ne bi smela.
O.
O.
Poleg tega pa komu bi se rad pritožu? pošti ki trdi da nima nič z tem ali carini ki trdi da je korektno opravila svoje delo?
da Pošta nabija cena
Mhm. Jaz seveda tega nikoli nisem omenila, kajne?
in neupravičeno zaračunava stvari, ki jih ne bi smela.
Pošta lahko, seveda, povsem upravičeno zaračunava opravljene storitve. Preblem se pojavi le ko so storitve opravljene neupravičeno.
Takrat pa se piše pritožbe. In to je vse kar jaz pravim. Nič več, nič manj. Če s tem,po tvoje, branim pošto... so be it.
Killermode je izjavil:
Poleg tega pa komu bi se rad pritožu? pošti ki trdi da nima nič z tem ali carini ki trdi da je korektno opravila svoje delo?
Če ti ni jasno za kaj se gre, je bolje da si tiho. Pritožiš se tistemu ki ti neupravičeno zaračuna neko storitev.
Nahodni ::
Dve opciji: Zveza za zaščito potrošnikov in Protikorupcijska. Kakorkoli obrneš gre za krajo.
CDmikelis ::
... prebral sem zadnjih 12 strani (kako uro branja). Izvedel pa nič več, kot že vem od prej. Koliko mlatenja prazne slame!
Teh 31 strani bi lahko bilo spisanih na 5 straneh. Samo prerekanje zarad nekih "4 EUR". V tej temi je vloženega mesece časa komentatorjev (za zapis vseh teh komentarjev). A je vaš čas zastonj?
Dejansko mi pošiljanje vprašanja na Carinsko pošto vzame 5 minut, odgovor pa vedno dobim v 1-2 dneh. Tukaj pa lahko berem tole solato ure in ure, pa ne bom nič bolj pameten: Le to, da se nek "Lakotnik" in drugi driblate med seboj in je preko 12 strani nabijanja o enem in istem - o opravičenosti ali neopravičenosti ...
Osebne izkušnje: Eni paketi pridejo neposredno, eni so bili odprti, za ene moram poslati kopijo plačila. A za noben paket male vrednosti še nisem plačal dajatev. Ne prej pa ne zdaj po novem.
Paketi večjih vrednosti so pa predmet postopka in DDV-ja. Kdor se jezi nad stroški lahko večino robe kupi po 10x višji ceni tudi v EU. Menim, da kupujemo na Kitajskem bodis zato, ker tukaj ni takega izdelka, predvsem pa zato, ker je od tam KLJUB plačilu naši Pošti, izdelek še zmeraj bistveno cenejši. In zdaj je irelavantno, koliko Pošta zaračuna. Ko kaj kupujem, dam te stroške na kup. Včasih se potem izkaže, da je izdelek mogoče kupiti tudi v EU za podobno ceno. Prednost: Veliko hitreje pride. Namesto 25-35 dni, 5 dni.
KRITIKA carinske pošte: čeprav želiš prevzeti paket osebno, ti ga pošljejo domov na stalni naslov, ter malomarno odpiranje paketov "z olfa noži", ki praviloma poškodujejo embalažo.
Teh 31 strani bi lahko bilo spisanih na 5 straneh. Samo prerekanje zarad nekih "4 EUR". V tej temi je vloženega mesece časa komentatorjev (za zapis vseh teh komentarjev). A je vaš čas zastonj?
Dejansko mi pošiljanje vprašanja na Carinsko pošto vzame 5 minut, odgovor pa vedno dobim v 1-2 dneh. Tukaj pa lahko berem tole solato ure in ure, pa ne bom nič bolj pameten: Le to, da se nek "Lakotnik" in drugi driblate med seboj in je preko 12 strani nabijanja o enem in istem - o opravičenosti ali neopravičenosti ...
Osebne izkušnje: Eni paketi pridejo neposredno, eni so bili odprti, za ene moram poslati kopijo plačila. A za noben paket male vrednosti še nisem plačal dajatev. Ne prej pa ne zdaj po novem.
Paketi večjih vrednosti so pa predmet postopka in DDV-ja. Kdor se jezi nad stroški lahko večino robe kupi po 10x višji ceni tudi v EU. Menim, da kupujemo na Kitajskem bodis zato, ker tukaj ni takega izdelka, predvsem pa zato, ker je od tam KLJUB plačilu naši Pošti, izdelek še zmeraj bistveno cenejši. In zdaj je irelavantno, koliko Pošta zaračuna. Ko kaj kupujem, dam te stroške na kup. Včasih se potem izkaže, da je izdelek mogoče kupiti tudi v EU za podobno ceno. Prednost: Veliko hitreje pride. Namesto 25-35 dni, 5 dni.
KRITIKA carinske pošte: čeprav želiš prevzeti paket osebno, ti ga pošljejo domov na stalni naslov, ter malomarno odpiranje paketov "z olfa noži", ki praviloma poškodujejo embalažo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CDmikelis ()
SeMiNeSanja ::
@CDmikelis - se popolnoma strinjam s tabo.
Tudi sam sem že neštetokrat napisal, naj ne poslušajo nabijanja v trikrasne ampak pokličejo na carinsko pošto oz. pošljejo mail.
Nikoli mi ne bo jasno, zakaj dajejo prednost nepreverjenim (dez)informacijam, namesto da bi si vzeli tistih par minutk in se direktno pozanimali pri pristojni službi. Koneckoncev lahko pokličeš anonimno, iz izkušenj pa vem, da dokaj radi postrežejo z informacijami - saj tudi sebi s tem olajšujejo delo, če se stvari izpelje tako kot je treba.
Tudi sam sem že neštetokrat napisal, naj ne poslušajo nabijanja v trikrasne ampak pokličejo na carinsko pošto oz. pošljejo mail.
Nikoli mi ne bo jasno, zakaj dajejo prednost nepreverjenim (dez)informacijam, namesto da bi si vzeli tistih par minutk in se direktno pozanimali pri pristojni službi. Koneckoncev lahko pokličeš anonimno, iz izkušenj pa vem, da dokaj radi postrežejo z informacijami - saj tudi sebi s tem olajšujejo delo, če se stvari izpelje tako kot je treba.
Nahodni ::
Če se boš strinjal, da si vsak izmisli strošek 4 EUR in rekel nobene, boš kmalu berač. Hlapec si že. V Sloveniji so popolnoma tolerirane masovne prevare, ker gre pač za male vsote po osebi.
Pravzaprav se sploh ne kaznuje in to poizkušajo vsi. Če se zbuniš dobiš evro nazaj, če se ne, pač ne. In 10.000 ljudi se ne. Na mesec. Pri petnajst različnih stvareh. Carina je zgolj pristavila svoj piskerček.
Pravzaprav se sploh ne kaznuje in to poizkušajo vsi. Če se zbuniš dobiš evro nazaj, če se ne, pač ne. In 10.000 ljudi se ne. Na mesec. Pri petnajst različnih stvareh. Carina je zgolj pristavila svoj piskerček.
Magic1 ::
Masovno nategovanje? Kot je videti iz izkušenj ljudi, ni ravno kakšnega pretiranega izkoriščanja te nove storitve s strani pošte. Če smo pošteni bi lahko 99% pošiljk iz Kitajske lahko obračunali, ker imajo napačno izpolnjen obrazec. Sej lahko Kitajcu napišete, da želite pravilno izpolnjen obrazec in gladko dobite povrnitev teh stroškov prek paypal dispute, če vas Kitajc ne upošteva...
Magic
Precej važno je koga se po krivem obtožuje. Sicer če je tebi vseeno lahko rečemo da si kriv ti.
Vazno da so tam sposobni ane, pa naj si bojo postni ali carinski usluzbenci ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
darkolord ::
Ja, je važno. Uvozne dajatve grejo direktno v proračun, prav tako jih carina MORA obračunati.
Vse ostale storitve, povezane s tem, pa zaračuna Pošta.
Vse ostale storitve, povezane s tem, pa zaračuna Pošta.
Killermode je izjavil:
Če ti ni jasno za kaj se gre, je bolje da si tiho. Pritožiš se tistemu ki ti neupravičeno zaračuna neko storitev.
Sploh ni res za oboje ali carinski postopek ali poštne storitve se lahko pritožiš na pošto ampak odgovor bo tak kot sem napisal vsaj v mojem primeru je bil.
creed ::
Pozdravljeni
S tracking number paketa lahko vidim, da je paket v SLO v carinski sluzbi. Sedaj bi kar preko obrazca na "https://carinska.posta.si/" resil zadevo z ddvjem, ampak obvestila se nisem prejel domov. Je mogoce mal prehitet zadeve in kar posredovat ceno paketa preko omenjene spletne strani? Sprejemno številko pošiljke imam, ne vem pa kaj vpisati pod polno ime. Moje ime in priimek ne funkcionira. Bo treba verjetno pocakat na obvestilo?
Pac sem nestrpen :)
LP
S tracking number paketa lahko vidim, da je paket v SLO v carinski sluzbi. Sedaj bi kar preko obrazca na "https://carinska.posta.si/" resil zadevo z ddvjem, ampak obvestila se nisem prejel domov. Je mogoce mal prehitet zadeve in kar posredovat ceno paketa preko omenjene spletne strani? Sprejemno številko pošiljke imam, ne vem pa kaj vpisati pod polno ime. Moje ime in priimek ne funkcionira. Bo treba verjetno pocakat na obvestilo?
Pac sem nestrpen :)
LP
Ja, dokler nimas obvestila nimas kj. Polno ime bosta tvoje ime in priimek.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Polno ime je tisto, ki ga Carina vidi na pošiljki. Se pravi sta dve možnosti - tvoja pošiljka še ni v sistemu, ali pa so ime vnesli kako drugače, kar boš izvedel, ko dobiš obvestilo.
scythe ::
Rabim en info.
Na japonskem imam en mehanski del ki so ga servirali in čaka na gre paket na pošto. Vrednost novega takega mehanskega delat pride okrog 900EUR, servis pa 180EUR na Japonskem. V EU 3x več servis. Slišal sem da cariniki radi komplicirajo in nočjo priznat cene obnove ampak ceno novega izdelka, kaj v tem primeru narediti? Imam račun od firme + paypal potrdilo. Paket naj bi prišel na DHL carino...z njimi še nisem imel neke probleme....carinska pošta je pa za tepst....
Na japonskem imam en mehanski del ki so ga servirali in čaka na gre paket na pošto. Vrednost novega takega mehanskega delat pride okrog 900EUR, servis pa 180EUR na Japonskem. V EU 3x več servis. Slišal sem da cariniki radi komplicirajo in nočjo priznat cene obnove ampak ceno novega izdelka, kaj v tem primeru narediti? Imam račun od firme + paypal potrdilo. Paket naj bi prišel na DHL carino...z njimi še nisem imel neke probleme....carinska pošta je pa za tepst....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scythe ()
Ko pošiljaš robo ven na servisiranje, moraš to prijavit na carini (urediti začasni izvoz), sicer imaš potem hude težave pri ponovnem uvozu.
O.
O.
first_line ::
Rabim en info.
Jim daš račun storitve, pa Japoncu obvezno omeni da naj pravilno izpolni CN22/23 obrazec!
Ponavadi je carina zelo visoka pri zadevah ki so znotraj EU večkrat dražje kot izven. Tako da možno sploh ne boš prišel čez tako poceni?
Ponavadi je carina zelo visoka pri zadevah ki so znotraj EU večkrat dražje kot izven. Tako da možno sploh ne boš prišel čez tako poceni?Ne vem, če je kakšna carinska stopnja višja od 15%. In ali za storitve sploh obstajajo carine?
O.
first_line ::
Ponavadi je carina zelo visoka pri zadevah ki so znotraj EU večkrat dražje kot izven. Tako da možno sploh ne boš prišel čez tako poceni?Ne vem, če je kakšna carinska stopnja višja od 15%. In ali za storitve sploh obstajajo carine?
O.
Ups, moja napaka. Ni carina ampak:
― carina 14 %
― protidampinška dajatev 48,5 %
― DDV 20 % (od 1. 7. 2013 stopnja 22 %)
Pomoje je tudi carina na storitve, drugače ti ne bi smeli vzeti ptt v osnovo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4 … 194 195 196 197 )Oddelek: Loža | 1801375 (3847) | Okapi |
» | Pošta Slovenija - Carina in nateg (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24447 (602) | no comment |
» | Kaj se zadnje čase dogaja s carino? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 27741 (3572) | fikus_ |
» | Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 104472 (59333) | Mare2 |
» | Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32972 (29540) | Fritz |