» »

Carina

Carina

Temo vidijo: vsi
««
27 / 90
»»

darkolord ::

Poskusi, če tole že deluje: https://carinska.posta.si/

Mrakw ::

kaj je pravzaprav tale zadevca?

Saj ti vse piše gor

a mi da kaksn predlog... kupil sem teleofon v vrednosti 215 eurov... zdj... kitajcek je pa dou
Popis vsebine
MP4 PLAYER
Skupna vrednost blaga
39,00 USD

... kaj sedaj... predlog? vrjetno zaradi davka... samo... zakaj ravno mp4 player?

Daj pravo vrednost.

ja pa sej to bodo oni rihtal naprej an... ker recimo jaz nemorm vedt da mi je kitajc poslov "mp4 player" + da je dou tako ceno. najbols da jim poslem vse an... poj bojo pa ze oni to naprej rihtal al bojo dal posilko naprej al ne. pac prilozu bom racun poj pa kokr nardijo an? a se lahko kje zalomi? ker nebi rad lih izgubil ta denar k sm ga zalozu + kaksna kazn s strani slovenije??? kazen zame mislm...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mrakw ()

lopov ::

Mrakw@ -- dispozicija je dokument, katerega ti pošlje uvoznik, izpolniš ter vrneš; na podlagi tega dokumenta se nato opravi uvoz/carinjenje.

Vsebuje najmanj sledeče:

* naziv in naslov prodajalca
    * vrsta posla (skoraj zagotovo 11 - redni uvoz, kupoprodaja)
    * naziv artikla
    * količina
    * tarifna številka
    * vrednost (prava -- na dispozicijo vedno napišeš, koliko si dejansko plačal)
    * transportni stroški, v kolikor so

Za tarifo poglej TARIC -- web naslova ne vem iz glave, maš pa omenjenega v tej temi par strani nazaj.

Priložiš še svoj kontakt in jim vrneš.

Ker skoraj zagotovo pride do razhajanja med vrednostjo na dipoziciji in zneskom na računu, priloži tvojo kopijo računa/proforme in bančni izpisek oziroma potrdilo o nakazilu -- karkoli imaš. No, tudi če tega ne priložiš te bodo pozvali in pošlješ naknadno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Kaj pa če pošljem samo Račun in potrdilo o plačilu z razviznim predmetom nakupa in ceno...
Dispozicije pa sploh nebi pošiljal...

Če bodo kaj pogruntali mi bodo pa rekli se za dispozicijo... mogoce pa pride skozi?

Mrakw je izjavil:

Kaj pa če pošljem samo Račun in potrdilo o plačilu z razviznim predmetom nakupa in ceno...
Dispozicije pa sploh nebi pošiljal...

Če bodo kaj pogruntali mi bodo pa rekli se za dispozicijo... mogoce pa pride skozi?

Reci jim naj ti pošljejo dokument -- vsak špediter ima svoj obrazec, glavni podatki so sicer povsod enaki, oblika je pa drugačna. Z dispozicijo jih tudi pooblastiš za carinjenje -- v kolikor imaš svojega špediterja lahko to na dispoziciji označiš in jim predajo v uvoz in carinjenje. Kako je v takem primeru z dostavo pa ne vem.

Dispozicijo vsekakor moraš izpolniti, brez nje se ne bo nič zgodilo nič -- roba stoji.

Ja pošto, ki sem jo dobil piše da ni treba za vsako robo priloziti dispozicijo. Samo v primeru ce je znesek vecji od 150 eu. Na carini pa mislijo da je vrednost 39 usd ubistvu je blo pa 215 eur. In mogoce rata pa da dispozicije sploh ne pošljem pa se mogoce vsemu temu izognem. ce pa opazijo na racunu ceno bodo pa vrjetno se dispozicijo zahtevali. Tko jaz razmislam. pac za zgubit nimam nc a? :) nvm no. Kaj pravis ti?

Saj znesek JE večji kot 150 eur. Če na carini mislijo, da je manj, jih boš pač popravil.

Ja sej ravno o tem govorim, pač če bodo v pdf dokumentu opazili ceno... če pa nebodo pa pac nebodo. pa mog davka nebo potrebno plačati. Če pa opazijo ceno bodo pa od mene zahtevali dispozicijo, kar mi pa preostane samo to da jim pac pošljem in placam tako kot je treba. Prav razmislam?

Mislil sem da bi poskusil, mogoce mi pa rata.

Zgodovina sprememb…

Razumem, kako razmišljaš, vseeno pa naredi takole -- dejansko si plačal 215 EUR (predvidevam, da so to USD, pretvorjeni v EUR) in za to imaš tudi uraden račun (= izpisek iz spletne trgovine) + bremenjeno kartico (se vidi na bančnem izpisku).

Ne glede na to, da ti je kitajc poslal račun za manjši znesek in označil, da gre za mp4 player, moraš pravilno izpolniti dokumente (dispozicijo s pravim opisom + pravilnimi zneski) in priložiti svoje dokumente (tvojo kopijo računa, kjer bo viden pravi znesek, lahko ti celo rečejo za bančni izpisek). Kako sploh lahko pomisliš, da na carini mislijo, da je 39 EUR prava cena po vsem napisanem v tej temi mi je pa uganka -- oni po defaultu dvomijo in pravijo, da je to premalo in gre 100% za dražji izdelek. Sedaj pa ti dokaži nasprotno.

Gre za majhen znesek zato se ne ubadaj z mislijo "zdaj bom pa še carino plačal " ... IMO si moral na to računati že ob naročilu.

In ja, ceno na PDF bodo opazili, za to so plačani :)))

Seveda pa lahko naeediš tako kot si si zamislil, tega sicer ne svetujem, ča pa probaš diskretno obvesti, kako se bo izšlo :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Men se ne gre za carino... ampak za davek. davek na 215 je pa ze nekaj denarja. Drugace pa predno sem kupil sem imel v mislih seveda povno ceno tudi davek in carino... zdj pa sam mal tko razmislam ce bi se mog. lahko izognu :D

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

Dej ne no...
Life is as complicated as we make it...

Okapi ::

v kolikor imaš svojega špediterja lahko to na dispoziciji označiš
Ja, seveda ima svojega špediterja, tule na slo-techu samo tako malo za hec sprašuje, ker mu je dolgčas.;((

O.

Okapi je izjavil:

v kolikor imaš svojega špediterja lahko to na dispoziciji označiš
Ja, seveda ima svojega špediterja, tule na slo-techu samo tako malo za hec sprašuje, ker mu je dolgčas.;((

O.

Se ti ne zdi pošteno da vsaj omenim, da tovrstna možnost obstaja?

GrimReaper ::

Je kdo že kupoval preko eBaya iz USA, kjer moraš že ob nakupu plačat Import charges?
Sam sem namreč plačal 175 USD, zdaj pa seveda hočejo še na Brniku zaračunat DDV. Poslano je bilo preko UPS.
Pa kar je še nekaj, teh 175 USD je dosti več kot če bi pri nas plačal 22% na 610 USD, kar pride 134 USD + max 10EUR za ostale stroške carinjenja.

Je pa prednost UPS pred USPS, da dobiš vsaj 3x hitreje, v 3 dneh je bilo v SLO.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

B-Stard ::

Zdej bo pa še en tedn pri nas preden ti bodo sprostil :)

St235 ::

Si kupoval preko Global Shipping program?

Posreduj podatke špediterju (skpelam, da gre preko UPS) in ga opozori, da so bile dajatve že palačne.

Lahko pa da te je kdo preko ebaya gladko nategnil in boš v tem priemru moral zadeve reševat preko resolution centra.

Vkun ::

Mrakw je izjavil:

Men se ne gre za carino... ampak za davek. davek na 215 je pa ze nekaj denarja. Drugace pa predno sem kupil sem imel v mislih seveda povno ceno tudi davek in carino... zdj pa sam mal tko razmislam ce bi se mog. lahko izognu :D

Ne boš, obvestilo si dobil ravno zaradi tega, ker je vrednost na paketu mutava in dobro vedo, da Kitajci prirerajo vrednosti, zato pa pozivajo TEBE, da jim sporočiš pravo vrednost. Na obvestilu imaš zapisano SPLETNO STRAN (ki ti jo je nekdo že napisal v tej temi), preko katere izpolniš vse potrebno, mislim da rabiš, če je nad 150 eurov tam samo davčno številko vnest. Daš jim kopijo računa v PDFju ali .txt in to je to.

Lahko prirediš, potem pa je na njih kako bodo ukrepali, najverjetneje te bodo še enkrat pozvali, da pošlješ račun s PRAVO vrednostjo ali jo bodo šli pa poiskat sami, tudi to se je že zgodilo. Ne bodo pa iskali najnižje cene zate :P

Da niti ne omenjamo tega, da je to vsaj carinski prekršek, ki se kaznuje. Davkarija te pa verjetno lahko preganja še posebej.

Verjetno ne bo dobro biti tisti, ki ga bodo postavili za zgled takšnim nepridipravom.

Zgodovina sprememb…

St235 je izjavil:

Si kupoval preko Global Shipping program?

Posreduj podatke špediterju (skpelam, da gre preko UPS) in ga opozori, da so bile dajatve že palačne.

Lahko pa da te je kdo preko ebaya gladko nategnil in boš v tem priemru moral zadeve reševat preko resolution centra.

Da, preko GSP.
Prodajalec pravi, da je tudi on plačal 172 USD, da je lahko poslal. Torej zaenkrat sva oba nategnjena.

Ja, ampak on je plačal iz tvojega ...

Pithlit ::

Pa za kafe mu je ostalo :P
Life is as complicated as we make it...

darkolord je izjavil:

Sem skoraj siguren da to ni res, ker se posebej zaračuna. Njemu je šlo 610 USD (vrednost blaga) + 5,85 USD (del poštnine), k Pitney Bowes (ti imajo počez ta novi Global Shipping Program) pa 175,04 USD (Import charges) + 21,17 USD (drugi del poštnine).

Zakaj bi moral on plačat še 172 USD mi ni jasno. To mi je napisal:
I paid $172 to ship the watch which I thought was absurd! I did this because again, you paid for the item so I honor that as a purchase. I saw something on the eBay item page where they deducted -196 off the transaction (eBay did). So I am not sure what program or scam they are running trying to charge you additional fees. I would call to find out and let me know. I can also call to find out because it's crazy y for 2 people to pay a shipping charge just because something is going over seas.

Pa še nekaj sem zdej opazil, od eBaya sem dobil mail Order dispatched, kjer če kliknem Order Details piše "$196.21 has been refunded to".
Ampak če gledam MasterCard izpisek je pa najprej +196,21 USD (bremenitev), potem -196,21 USD, potem spet -196,21 USD (tukaj bi dobil toliko nazaj), ampak potem pa spet +196,21.

Sicer pa kot berem drugje, se tega GSP vsi izogibajo.

Zgodovina sprememb…

B-Stard ::

Ravno včerej dobil neko zadevo iz USA preko Global Shipping Program brez vsakih problemov na dom. Res pa da sem do danes iz USA vse pošiljke v SLO dobil preko GLS, tko da čudno ker nemška firma, ki ima uvozno špedicijo čez ne pošilja preko UPS. Prvič čujem za kaj takega, aja stroškov v SLO je 0 če poravnaš že pri nakupu dajatve.

lp , fsm

zorzek ::

Ja pazite, ker pizduni računajo tud za pošiljke iz UK in Nizozemske. Ja ne mi rečt, da se ne sme. Sem se kregal, pregovarjal 3 dni na koncu sem pa jaz obevljal za "debila". Ne samo to, še slovensko ni znala tajnica...
Priložil se račune, da je iz Anglije, a ni nič pomagalo. Ker je bil na ovojnici rumena nalepka, kjer piše, da lahko prihaja ali gre v državo, ki ni iz/v EU.
Sem jih vprašal iz katere države pa potem prihaja moja pošiljka, pa sem dobil odgovor, da prihaja iz države tretjega sveta. Na nadaljne vprašnje, katera je ta država, sem dobil odgovor, da ni v EU.
Sedaj, pa vidim, da je še nova pošiljka iz Nizozemske na carinjenju.

katimm ::

Meni so tud zaplenili... prvič po kašne 200-ih nakupih. In sicer gre za košarkaške hlačke v vrednosti 25€ in sicer naročene na ebay.co.uk poslane iz Izraela. Kar nekaj :S

zorzek je izjavil:

Ja pazite, ker pizduni računajo tud za pošiljke iz UK in Nizozemske. Ja ne mi rečt, da se ne sme. Sem se kregal, pregovarjal 3 dni na koncu sem pa jaz obevljal za "debila". Ne samo to, še slovensko ni znala tajnica...
Priložil se račune, da je iz Anglije, a ni nič pomagalo. Ker je bil na ovojnici rumena nalepka, kjer piše, da lahko prihaja ali gre v državo, ki ni iz/v EU.
Sem jih vprašal iz katere države pa potem prihaja moja pošiljka, pa sem dobil odgovor, da prihaja iz države tretjega sveta. Na nadaljne vprašnje, katera je ta država, sem dobil odgovor, da ni v EU.
Sedaj, pa vidim, da je še nova pošiljka iz Nizozemske na carinjenju.
Daš sliko pošiljke?

To je ta nalepka. Kuverto sem pa že zabrisal stran. Nisem pa bil edini, poznam že par ljudi, ki so jim isto naredili. Za paket iz Nizozemske bo treba pa še malo počakati, ker piše da je v carinskem postopku...

Je bil pa tud en primer, ko je na kuverti pisalo, da je iz Španije pa so računali, mislim da 6 eurov. To mi je razlagal upravnica pošte, ko sem ji jaz razlagal, da sem moral plačati 12 eurov za pošiljko iz UK.

Obstaja nekaj krajev, ki so v EU, ampak imajo poseben status (brezcarinske cone in podobno, recimo Gibraltar, otoki Man, Jersey, Helgoland ...) in se roba, ki prihaja od tam, carini. Nekateri trgovci to izkoriščajo, ker lahko poceni uvozijo robo, potem pa od tam prodajajo, kot da je iz EU.

zorzek je izjavil:

Je bil pa tud en primer, ko je na kuverti pisalo, da je iz Španije pa so računali, mislim da 6 eurov. To mi je razlagal upravnica pošte, ko sem ji jaz razlagal, da sem moral plačati 12 eurov za pošiljko iz UK.
Tudi Španci imajo dve enklavi, Ceuta in Mellila, od koder se tudi carini, čeprav roba prihaja iz "Španije".

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Pošiljatelj je s tem, ko je nalepil to nalepko, deklariral, da za blago ne veljajo načela o prostem prehodu blaga.

Tukaj je en seznam takšnega blaga.

Za UK, dam primer. Sem naročil več paketov (2 sta bila iste vrednosti) 1. niso carinili, 2. ki je bil kupljen 2 tedna kasneje pa so ga carinili in mi zaračunali.
Me zanima, kaj si bodo izmislili, če je moj paket iz Amsterdama v carinskem postopku (ker sem ga glih zaradi tega naroočil, ker je pisal, da je v Amsterdamu), bom pa zavrnil paket pa naj mi dajo denar nazaj. Bo že paypal to urihtu.

darkolord je izjavil:

Pošiljatelj je s tem, ko je nalepil to nalepko, deklariral, da za blago ne veljajo načela o prostem prehodu blaga.

Tukaj je en seznam takšnega blaga.

Sem probal priložit vse dokumente, da je iz UK pa jih niso hotli sprejet. Sem jim tudi tej firmi težil za vse papirje in po vseh tečnarjenih, pa so rekli, da to avtomatično pri njih na pošti dajo gor na kuverto, ko pošljejo iz države.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zorzek ()

A so iz mainland UK poslali? Če ja, pol je zajebu prodajalec.

Ni tle naša pošta ali carina nič kriva, tista nalepka ima točno jasen pomen. Katere dokumente pa si jim predložil? Uradno poštemplano potrdilo o izvozu blaga iz UK?

Verjetno bi šlo edino, če bi pošiljatelj prek svoje pošte dal zahtevek za spremembo podatkov o pošiljki, ampak to seveda stane ...

Verjetno je bil prodajalec kriv, ker se mi zdi, da so oni samo posredniki (šlo je za zavvi.com, stacionirani so na mainlandu, dobim kdaj iz UK, kdaj prek Belgijske pošte) - ni mi pa jasno kako mi lahko pakete iste vrednosti enkrat zaračunajo, drugič pa ne in z enako opremljeno kuverto (enim tud zaračunajo, drugim pa spet ne); potem naj bodo vsaj dosledni.
Bolj me skrbi to da je v carinskem postopku pošiljka iz Amsterdama (tud z nizozemsko kodo sledenja), kupljeno samo zaradi tega, ker je bla locirana v Amsterdamu (druače bi zbral iz Nemčijo...). Bohve kaj so ga spet tam namutili. Sej kot pravim, če bo še tukaj kaj narobe potem pa ne vem kva nej rečem. Bo treba pa prek paypala dnar terjat in konec nakupovanja v tujini.
Za kitajce vem, pa čuvam, da ni nad določeno mejo, medtem ko v EU pa še nisem imel nikoli problemov do ...

Zavvi je ravno en od tistih, ki izkoriščajo brezcarinske cone (in nategujejo kupce). Pošiljajo namreč iz otoka Guernsey, ki je sicer v EU, ampak ni v carinski uniji. Na ta račun imajo lahko nizke cene, ker uvažajo brez davščin, ko izvažajo v EU, pa kupec plača DDV.

There was a number for customs on the docket so I rang it and spoke to a guy there who said that Zavvi are on their radar now as all packages are coming from Guernsey (so technically outside the EU) and therefore subject to VAT.

Kot zanimivost, pred davnimi leti sem svoj prvi prenosnik, Compaq Contura, kupil na Jerseyu, kjer je bil bistveno cenejši kot kjerkoli drugje v Evropi. Carinikom na Brniku seveda nisem nič razlagal;-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Bolj me skrbi to da je v carinskem postopku pošiljka iz Amsterdama (tud z nizozemsko kodo sledenja), kupljeno samo zaradi tega, ker je bla locirana v Amsterdamu (druače bi zbral iz Nemčijo...).
Težko karkoli reč, dokler ne dobiš pošiljke v roke. To, da ima nizozemski tracking number, ne pomeni nič (je lahko tudi iz Kitajske). Ima sicer tudi Nizozemska nekaj otokov v Karibih, čeprav bi moral imeti res smolo, da bi naletel na dva takšna prodajalca.

Bom sporočil kaj se je zgodilo s pošiljko - do torka bom sigurno zvedel kaj pomeni v carinskem postopku. Prodajalec je v opisu jamčil, da je izdelek v Amsterdamu. Upam, da bo vse vredu, čeprav pri moji sreči je vse možno.
"...ne pomeni nič (je lahko tudi iz Kitajske)." - glih zaradi takih stvari preverim, kje se izdelek nahaja. Ta kitajska firma naj bi imela skaldišče na Nizozemskem (nek partner) in od tam naj bi poslali, razen če to spet ni kaka trapasta finta. Sej pravim, bom počakal pa potem firmi pisal, tebi pa sporočil kaj je bilo.

Drugač pa hvala za informacije (tudi za tisto iz začetnega posta o "nalepki" na kuverti - ker če prevedeš, glih nima kakega smisla, je laho iz/gre v državo ki ni EU). Vsaj en, ki mi je razložil, ker na carini ... je iz neznane države, ni iz EU, oni niso cerinili in nič konkretnega povedali. Lol.
Cene teh zadev bi pa lahko malo znižali. Za 24e paket je bilo skoraj 12e.

Dosledni niso, plus zdej so se stvari morda še nekoliko spremenile. Meni so naprimer lani težili za račun, letos kolegu iz iste trgovine paketa tudi odprli niso (podobna velikost), iz druge trgovine pa sem mel lažji paket, pa so težil za račun kljub temu da je bila jasno vrednost zapisana (pač so hoteli poštnino, in pa gladko ignorirali popust na računu, ki sem ga koristil za poštne stroške).

Tisto glede skladišča, mogoče pa imajo tak tip, da ne plačajo uvoznih dajatev in se smatra, da roba tehnično še ni uvožena?

Sej zdaj sem dobil paket. Zdaj popajo novo "rumeno" nalepko. Lol. Verjetno, da majo tak tip skladišča ali pa je bilo iz kitajske poslano. Ne vem, bolj ko gledam to kuverto manj mi je jasno. Nekje piše Kitajska, nekje Nizozemska. Nalepka je sprintatna za NLPost, čez nalepljena še neka nova "rumena" nalepka, da to ne spada pod EU free market. Pa v paketu je bila stvar katera naj bi bila poslana iz Kitajske in stvar, ki naj bi bila v skladišču na Nizozemskem. Še dobro, da so napisali, da je vrednost samo 20e, če ne bi jih zadavil in zahteval denar nazaj. Aja, pa carina je itk odprla paket pa vse prešnofala in stehtala. Ja rabijo denar, pa ga je treba pulit na bogih ljudeh. Mislim, da to še bolj poostreno gledajo zadnje čase, kot bi dobili bonus kdo večim paketom zaračuna. Sej bi še nekako šlo, če ne bi 2e računal za printanje, 2e za obvestilo, 4 za odpiranje, pa take bedarije, da potem vse skupaj nanese več kot polovico kot je vreden paket, da se ti že ne splača več nabavit (v nekaterih primeru), naši pa itk dražijo vse stvari.

Jah, sedaj je malce drugače. Ce CN22 obrazec ni izpolnjen, ti računajo po starem sistemu obvestila in po novem še tri eure, medtem ko je redni carinski postopek tudi nekoliko dražji, pravilni papirji gor al dol. Strogi so bili pa vedno, če gre kaj čez, je bolj izjema kot pravilo. Žal pa je pravilno izpolnjen CN22 njihova presoja, in če se jim zdi znesek prenizek, dobiš obvestilo, da jim moraš dokazovat vrednost, kar se je tebi zgodilo. Tu je pač žal tisti del loterije.

Nisem dobil, da je treba vrednost povedat, ne zdej ne prej, ker je bila ista vrednost na CN22, sedaj pa je na srečo bila manjša pa niso hoteli računa, so pa odprli pošiljko. Je šlo lepo čez. :)

St235 ::

GrimReaper je izjavil:

darkolord je izjavil:

Sem skoraj siguren da to ni res, ker se posebej zaračuna. Njemu je šlo 610 USD (vrednost blaga) + 5,85 USD (del poštnine), k Pitney Bowes (ti imajo počez ta novi Global Shipping Program) pa 175,04 USD (Import charges) + 21,17 USD (drugi del poštnine).

Zakaj bi moral on plačat še 172 USD mi ni jasno. To mi je napisal:
I paid $172 to ship the watch which I thought was absurd! I did this because again, you paid for the item so I honor that as a purchase. I saw something on the eBay item page where they deducted -196 off the transaction (eBay did). So I am not sure what program or scam they are running trying to charge you additional fees. I would call to find out and let me know. I can also call to find out because it's crazy y for 2 people to pay a shipping charge just because something is going over seas.

Pa še nekaj sem zdej opazil, od eBaya sem dobil mail Order dispatched, kjer če kliknem Order Details piše "$196.21 has been refunded to".
Ampak če gledam MasterCard izpisek je pa najprej +196,21 USD (bremenitev), potem -196,21 USD, potem spet -196,21 USD (tukaj bi dobil toliko nazaj), ampak potem pa spet +196,21.

Sicer pa kot berem drugje, se tega GSP vsi izogibajo.

Glede na napisano je prodajalec zajebal in je poslal mimo GSP. Zato je GSP tebi refundiral stroške, ki bi jih imel, če bi zadevo urejali oni. Po izpisku sodeč imaš dve bremenitvi v plus in dve v minus torej si na pozitivni nuli glede GSP.

GSPja se pa izogibajo predvsem polpismeni prodajalci, ki ne razumejo kako zadeva funkcionira.

Steinkauz ::

Steinkauz je izjavil:

Evo frišen primer.
Naročil monitor iz Koreje za 335 dolarjev.
To je 244eur. Hitra pošta vključena v ceno izdelka.

Danes dobil paket, 94,63 eur carinskih dajatev!

22% davek je okol 54eur.
CARINSKI POSTOPEK: 3eur
zahtevno carinjenje (nad 150EUR) x eur?

Od kje kurca so oni dobili 30eur več?

Kolikor vem na LCD monitorje carine ni!

EDIT: Oziroma sm narobe reku. Skupaj je blo 101 eur.
Gor je pa 3.05 eur, 1.28eur , 1.02 eur in 94,63 eur.

Tako da je 94,63eur samo carine! WTF?!

Evo po 4ih mesecih končno dobil denar nazaj.
Ker nisem dobil nobenega odgovora tako dolgo, sem jim 14 dni nazaj poslal mail, če mislijo že kej odpisat al pa vsaj zavrnit.
No in pol sm dubu čez en teden pošto, da mi vračajo stroške.
Upam, da se to ne bo zgodilo več, ker maš en kup dela s tem.
Tako da me je monitor pršu 300eur

galu ::

Naročam eno knjigo iz US Amazona. Amazon mi ponuja plačilo v USD (27.78$) in EUR (22,29€). Če gledam na Googlu, je 27.78$ enako 21.45€. Kako je zdaj s tem... Če bi plačal na Amazonu v EUR, bi me na carini pokasirali, če bi pa plačal v USD, pa ne? Po katerem tečaju gledajo naši cariniki vrednost pošiljke (če je v USD)... BSi?
Tako to gre.

Steinkauz ::

Plačaj v dolarjih.
Nazadnje, ko so me carinili so imeli $->€ še boljše razmerje kot je bilo na tisti dan na menjalnicah.
Tak, da skor zihr se izogneš davku.

Lonsarg ::

Pusti ti Google za natančna razmerja. Pojdi ti pogledat razmerje na Banko Slovenije.

Tako carina kot tudi tvoja banka, ko ti trga z kreditne dol bo uporabila najbrž to razmerje. Oziroma banka imajo svoja razmerja, ki pa zelo malo odstopajo od tega na glavni banki Slovenija.

In ja seveda, pri naročanju v tujih valutah NIKOLI ne plačaj v EUR. Tečaj ki ga razni ebaji, amazoni, paypali ponujajo je VEDNO slabši od pravega, ker tako oni dodatno služiji. Plača se lepo v tuji valuti in bo že tvoja banka po ugodnih tečajih pretvorila.

Isto velja za dvigovanje na bankomatih v tujini, nikoli izbrati njihove konverzije, pusti vedno da domača banka konvertira.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

k3k3tz ::

Na začetku meseca dobijo tečajno listo, ki velja potem cel mesec. Gledajo pa znesek in valuto na računu, zato se ponavadi splača plačat v USD.
««
27 / 90
»»