» »

Carina

Carina

Temo vidijo: vsi
««
39 / 90
»»

N0t0ri0us ::

za 0.55kg težek paket mi je kitajec rekel, da mora plačati 18$ poštnine. Paket je skupne vrednosti 50$ s free shippingom. Verjetno mu teh 18$ subvencionira še država in je ta strošek precej manjšI ?

perci ::

Eno so mednarodna poštna pravila (kjer so cene med državami zelo nizke - sploh za lažje pošiljke do 1kg), drugo so pa subvencije, ki jih zagotavlja Kitajska vlada.

Recimo, slovenska pošta (pa tudi vse ostale pošte) si s kitajskimi pošiljkami dela izgubo, ker ne more pokriti stroškov s tistim, kar dobi od Kitajca. Na tak način so Kitajske pošiljke subvencionirane s strani celega sveta.

To zdej počasi postaja precej nevzdržno, zato se bodo te medpoštne cene v prihodnosti tudi spremenile (beri: zvišale).

mihec87 ::

Popolnoma odvisno kako pošilja itd.. Malenkosti velikokrat pridejo kar v kuverti na njej pa znamke-to je jasno da je džabe..

Realno poštnino teško zveš, tudi ko imajo nekateri npr.. 30usd+ free shipping zraven pa za isti izdelek 15usd+15usd poštnine-ne gre skupaj..Saj kitajec ni butast še rade volje pri poštnini malo zraven zasluži če je le možno..

Pri 30 usd je drugače, ker tam mu je motiv čim več dati na poštnino že zaradi uvoznih dajatev.

perci je izjavil:

Eno so mednarodna poštna pravila (kjer so cene med državami zelo nizke - sploh za lažje pošiljke do 1kg), drugo so pa subvencije, ki jih zagotavlja Kitajska vlada.

Recimo, slovenska pošta (pa tudi vse ostale pošte) si s kitajskimi pošiljkami dela izgubo, ker ne more pokriti stroškov s tistim, kar dobi od Kitajca. Na tak način so Kitajske pošiljke subvencionirane s strani celega sveta.

To zdej počasi postaja precej nevzdržno, zato se bodo te medpoštne cene v prihodnosti tudi spremenile (beri: zvišale).

Če jih subvencionira kitajska vlada potem naša pošta oz ostale tako prejmejo polno ceno?

darkolord ::

Če jih subvencionira kitajska vlada potem naša pošta oz ostale tako prejmejo polno ceno?

Naša pošta nima nič od tega. Mednarodna poštnina je brezplačna za pošte. Pošte pa obdržijo celoten znesek, ki ga zaračunajo pošiljateljem. Torej Pošta Slovenije kitajske pošiljke sprejme brezplačno in jih dostavi. Enako velja v obratno.

Zgodovina sprememb…

perci je izjavil:

Pri 30 usd je drugače, ker tam mu je motiv čim več dati na poštnino že zaradi uvoznih dajatev.

Njemu je vseeno saj nima on uvoznih dajatev...npr 15+15usd razdelitev izdelek+poštnina pa razne gift oznake, označene manjše vrednosti je samo dolgoletna prilagoditev na zahteve kupcev...Da se bo začelo pravilno izpolnjevat bo trajalo..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

Darkolord, si prepričan, da je brezplačno? Mislim, da je nekaj minimalnega, vsekakor ne dovolj, da bi pokrili stroške.

mihec: Jasno, da mu ni vseeno. Če na njegov izdelek ni plačane carine in ddv, potem je njegov izdelek bolj konkurenčen, ne?

Zakaj misliš, da imamo carino? Da ščitimo naše gospodarstvo pred samimi sabo ali pred Kitajci?

darkolord ::

Ja, brezplačno je. Pošta to pokriva s cenami, ki jih zaračuna za mednarodno poštnino - obdrži celoten znesek.

To vse skupaj neprimerno poenostavi zadeve.

St235 ::

V bistvu se kompenzira z višjo ceno mednarodne pošiljke. Pošta z kuverto ki gre na kitajsko nima nič več stroškov kot s tisto ki gre iz spodnjega dupleka v izolo. Stane pa kljub temu bistveno več. S tem se pač plača poštnina tudi za tiste pošiljke ki pridejo iz tujine in jih pošta brezplačno dostavlja. To je pač mednarodno dogovor, ker drugače bi vsaka vmesna pošta računala tisti 20c kar je logitična nočna mora.

Truth ::

Truth je izjavil:

Prosim če mi pomagate rešit zadevo. Z kitajske sem naroču slušalke za 22 eur, na njih čakam že dobre 3 tedne, nakar iz carine dobim tole

a jim pošlem pay pal izpisek in mi bodo zaračunal 22%davka ter končno poslali, btw z kitajske sem že 2 tedna nazaj dobil xiaomi power bank ki sm ga naroču isti dan kot slušalke in oboje je blo naenkt poslan, ka to pomen da carina moje slušalke žuli že 2 tedna in mi šele dons pošlejo obvestilo? LP IN HVALA ZA ODGOVORE !

Pozdravljeni, danes sem dobil s pošte obvestilo o prispeli pošilki za tele slušalke, ampak so mi zravn nabili še 12.09eur doplačila za 22.69 eur vredne slušalke, ali je to sploh normalno, oz zakonito, glede na to da na izdelke razen tobaka, alkohola, parfumov do 150 eur ni carine oz carinskega postopka, poštnino sem pa plačal že pri nakupu slušalk. Nenormalno mi je da moram sedaj doplačat še več kot 50% vrednosti celotnega paketa. Prosim za čimprejšni odgovor lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Truth ()

Kaj pa piše na računu oz pildeku ki si ga dobil?

Nič ne piše, na obvestilu o prispeli pošilki gor je napisan sam znesek 12.09 eur za doplačilo. Aleluja. Grem jutri na pošto (danes je že zaprta).

22,69 je celotna vrednost paketa z poštnino vred?

Jup, poštnina je free shipping, btw ostale 2 pošilke izpod 22eur (ene rokavice pa en xiaomi power bank) k sm jih od istga prodajalca naroču in so jih poslali takrat k naj bi poslali tele slušalke in ta 2 paketa sm dobil že 2 tedna nazaj brez bilokašnega doplačila, zej pa nevem zaka so se name spravl ...

Zgodovina sprememb…

Zna štimat..4,99eur je 22%ddv pa 7eur stroškov(naj gdo pove ki se spomne koliko je dobil zaračunanega stroška)...

Sam vseen nevem kakšni so to stroški, če se izdelkov pod 150eur ne carini. Mah, če nebo šlo drugače bom plačal stroške, ampak naslednič bom pa pač lagal in rekel naj prodajalec namesto free shipping odbije 1eur od izdelka in prišteje k shipping. Bedasto, da zakon nagrajuje lažnivce.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

darkolord je izjavil:

Naša pošta nima nič od tega. Mednarodna poštnina je brezplačna za pošte. Pošte pa obdržijo celoten znesek, ki ga zaračunajo pošiljateljem. Torej Pošta Slovenije kitajske pošiljke sprejme brezplačno in jih dostavi. Enako velja v obratno.
Kar seveda ni res. Tako je bilo do pred 45 leti, od takrat naprej pa nič več.

Po mendarodni pogodbi kitajska pošta plača naši dober evro za polkilsko pošiljko, ki ti jo dostavi poštar.

Say someone from Germany wants to sends a letter or package (under 4.4 pounds) to Chicago. The German postal service will handle the Germany-to-U.S. leg. After the package arrives in, say, New York, the USPS takes over, delivering it to its final destination.

Countries used to provide this forwarding service to each other for free, but in 1969 an update to this postal treaty called for small fees (called terminal dues) on each mail piece. Since then the dues have grown, and the payment system has become labyrinthine. In most cases, however, postal services still charge each other less than they would charge their own citizens for moving a package across the country.

According to the terms set out in Universal Postal Union treaty, the USPS in 2014 gets paid no more than about $1.50 for delivering a one-pound package from a foreign carrier, which makes it hard to cover costs

Sj to plačilo je verjetno obojestransko USPS dobi od nemške pošte 1,5usd pa nemška pošta od USPS 1,5usd..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

radmannsdorf ::

Truth je izjavil:

Sam vseen nevem kakšni so to stroški, če se izdelkov pod 150eur ne carini. Mah, če nebo šlo drugače bom plačal stroške, ampak naslednič bom pa pač lagal in rekel naj prodajalec namesto free shipping odbije 1eur od izdelka in prišteje k shipping. Bedasto, da zakon nagrajuje lažnivce.

Za izdelke(s poštnino) nad 22EUR se plača DDV + opravljen carinski postopek(7EUR). Praviš da so bile slušalke več kot 22EUR, torej je to to. Za izdelke nad 150EUR, pa se plača DDV IN carina.. Carina in DDV nista enaka stvar. Ti si plačal samo DDV, postopek pa je opravila carinska pošta, ki za to delo zaračuna 7EUR.

Zgodovina sprememb…

mihec87 je izjavil:

Sj to plačilo je verjetno obojestransko USPS dobi od nemške pošte 1,5usd pa nemška pošta od USPS 1,5usd..
Ja, seveda, ampak kitajskih pošiljk v Slovenijo je verjetno veliko več kot slovenskih na Kitajsko, in razliko potem poračunajo v denarju (še prej pa mogoče naredijo kakšno poravnavo med različnimi poštami).

O.

Pol majo pa nesorazmeren cenik k je rip off da skupaj za ddv+stroške postopka plačam kar 53.3% dodatnega stroška poleg pošilke... Nekje sm prebral da za pakete do 45eur lahko prosiš za oprostilo plačila ddv, to drži? Oz. se bi dalo zment da se mi tele stroške obračuna po nižji tarifi, kr 53,3% dodaten strošek samo za uvoz tegale paketa je absurd. :/

Truth je izjavil:

Pol majo pa nesorazmeren cenik k je rip off da skupaj za ddv+stroške postopka plačam kar 53.3% dodatnega stroška poleg pošilke... Nekje sm prebral da za pakete do 45eur lahko prosiš za oprostilo plačila ddv, to drži? Oz. se bi dalo zment da se mi tele stroške obračuna po nižji tarifi, kr 53,3% dodaten strošek samo za uvoz tegale paketa je absurd. :/

Cenik je jasen in si bil z njim seznanjen preden si naročal. Tako, da če te moti koliko zaračunavajo za njihovo storitev potem pač ne uporabljaj te storitve. Je na svetu več kot dovolj podjetji, ki bo to z veseljem naredilo za še več denarja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Ma ja... seznanjen sm bil šele k so mi poslal obvestilo o paketu, sam mi je pa tud glupo da mi dajo traking number s katerim ne morem trackat... preverte sami... številka:RN246811371SI
link: http://sledenje.posta.si/Default.aspx
že od pondelka mi javlaja napaka... že da mi zaračunajo 53,3% dodatno na ceno mojga paketa pol pa še to k zaračunajo ne dela ziher ni v skladu z zakonodajo.

Ziher ni v skladu s zakonodajo. Predlagam, da daš tako prijavo zaradi kršitve 10. člena ZDZdr.

Hvala, sm že "poslal" prijavo , srečno xD

NonPlusUltra ::

Mare2 je izjavil:

NonPlusUltra je izjavil:

Mene pa zanima, kako vraga naj še napišem, da bo tudi kitajc razumel, da hočem na CN obrazcu realen in resničen znesek, tisti, ki ga dejansko plačam.

在窗體,我希望有一個真正的和真實的量。謝謝。

Max. 1,000 English characters or Arabic numerals only.
"For a long time now I haven't existed. I'm utterly calm.
No one distinguishes me from who I am."

bosmla ::

Ima kdo izkusnje kdaj se ponavadi taksno stanje pri nas naprej premakne?

2015-10-05 00:00
SILJUA, V carinskem postopku, [Podatek prispel iz mednarodnega sistema]
2015-10-05 00:00
SILJUA, Prispetje v naslovno državo, [Podatek prispel iz mednarodnega sistema]

facepalm ::

Ima kdo izkusnje z zamenjavo izdelka in carino?
Namrec sem kupil podvodno LED svetilko katera je po parih dneh (niti 1x uporabljena pod vodo) zacela utripati.
Nameravam jo zamenjati za drugo. Kako se izognem morebitnem ponovnem placilu davka? Bo posredovanje racuna carinske poste in obrazlozitev, da gre za zamenjavo izdelka dovolj?

Ko pošiljaš nazaj se izpolni nek obrazec in ga potem pokažeš ko dobiš zadevo nazaj-nišem še delal tega tako da verjetno najbolje vprašat na carino..

Začasni izvoz, kot se temu reče, je precej običajna stvar. Ne vem pa, če je sploh mogoče dobiti uvozne dajatve nazaj v primeru, da hočeš izdelek vrniti (ne popraviti ali zamenjati).

O.

Mare2 ::

Okapi je izjavil:

Začasni izvoz, kot se temu reče, je precej običajna stvar. Ne vem pa, če je sploh mogoče dobiti uvozne dajatve nazaj v primeru, da hočeš izdelek vrniti (ne popraviti ali zamenjati).

O.

Meni so rekli da dobiš vse razen tistih carinskih stroškov. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Izak ::

Če se carina spravi na pošiljko ki je vredna manj od 22EUR (skupaj s poštnino) in od mene zahteva račun, lahko vseeno zaračuna carinski postopek? Čeprav je vse ok in račun izkazuje realno vrednost artikla, vrednega manj od 22EUR?

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izak ()

Bellzmet ::

Lahko.

Pithlit ::

Izak je izjavil:

Če se carina spravi na pošiljko ki je vredna manj od 22EUR (skupaj s poštnino) in od mene zahteva račun, lahko vseeno zaračuna carinski postopek? Čeprav je vse ok in račun izkazuje realno vrednost artikla, vrednega manj od 22EUR?

Lp

Seveda lahko.

Načeloma se carina ne vtika v nesumljive pošiljke s pravilno izpolnjenim CN22. Včasih sicer se, in potem postopek zaračuna (ali pa tudi ne). V tem primeru lahko poskusiš zahtevat denar nazaj.
Life is as complicated as we make it...

DarwiN ::

Men pravkar carinijo ene usrane nogavice v vrednosti 14€.. Mislim ej, I'm pissed. Zdajle bi lahko enega zadavil. Nadlegujejo in težijo za brezveze.. Ker sem naročil več pošiljk, so pač eno izbrali po randomu. Tako se to počne v letu 2015? Free money zanje.. Če bo 1 cent za plačat, dim skozi uhe!
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Pithlit je izjavil:

Izak je izjavil:

Lp

Seveda lahko.

Načeloma se carina ne vtika v nesumljive pošiljke s pravilno izpolnjenim CN22. Včasih sicer se, in potem postopek zaračuna (ali pa tudi ne). V tem primeru lahko poskusiš zahtevat denar nazaj.

Samo v vednost, če koga zanima, za carinjenje sem plačal 3€. Verjetno je bil problem napačno naveden znesek artikla na tistem CN obrazcu na paketu.

@DarwiN: Zaradi ogromnega navala na te China paketke je pričakovati stopnjevanje takega početja.

Pithlit ::

Izak je izjavil:

Samo v vednost, če koga zanima, za carinjenje sem plačal 3€. Verjetno je bil problem napačno naveden znesek artikla na tistem CN obrazcu na paketu.

To ni carinjenje. Niti nima nikakršne veze s carino. To plačaš stroške pošti... ki jih imajo s tvojo pošiljko (ker nekaj ni bilo čisto v redu z njo in so 'moral' it žokat).
Life is as complicated as we make it...

Vem da ni carina, ampak pošiljka je bila odprta in pregledana iz njihove strani in sem zato napisal "carinjenje".

kamac ::

Evo, pravkar dobil obvestilo Pošte Slovenija, da je prispela pošiljka, ki je predmet uvoznih carinskih postopkov. Na obvestilu so navedli, da je pošiljatelj neznan, težo pošiljke in da je na carinski izjavi CN22/23 opis blaga "LED BULBS&TUBES", navedena vrednost pa manj kot $20.

Zdaj me pa prav zanima, če bo potrebno kaj doplačati, saj je navedba ustrezna (v paketu so LED žarnice), vrednost pa natančno toliko, kot sem v resnici plačal, za kar sem jim poslal ustrezen dokaz na carinska.posta.si

V preteklosti v takšnih primerih nisem nič plačal, čeprav navedbe vrednosti na CN22/23 niso bile točne, opis pa je bil tudi velikokrat bolj približen. Tokrat "vse štima"...

Sporoči izid.

bosmla ::

70:30 da ne bos placal

Pixy222 ::

Še moje izkušnje. Sam kar dosti naročam iz Kitajske in imam do sedaj take izkušnje. Če je znesek pod 22€ (skupaj s poštnino), vendar tvoje realno plačilo ni enako znesku na paketu ti zaračunajo stroške carinske obravnave v vrednosti 3€. V kolikor sta zneska enaka ti ne zaračunajo nič, tudi če jim je bil paket sumljiv in so ga razmontirali. Za zneske nad 22€ pa nimam izkušenj, rajši večkrat po malo naročam.

matobeli ::

Če se kdo, tako kot sem se jaz, sprašuje če ebajeva global shipping program (GSP), kjer plačaš vnaprej carino, deluje, lahko potrdim da deluje!:)

Prišparaš ceno postopka in kar nekaj dni prej dobiš izdelek.

k3k3tz ::

Da ne bo presenečenj... nov cenik Pošte Slovenije (pdf)

matobeli ::

Joj, zgleda bomo morali sedaj za čisto vsak 1$ pisat kitajcu naj že pravilno izpolne CN22/23.

franseliski ::

Pixy222 je izjavil:

Še moje izkušnje. Sam kar dosti naročam iz Kitajske in imam do sedaj take izkušnje. Če je znesek pod 22€ (skupaj s poštnino), vendar tvoje realno plačilo ni enako znesku na paketu ti zaračunajo stroške carinske obravnave v vrednosti 3€. V kolikor sta zneska enaka ti ne zaračunajo nič, tudi če jim je bil paket sumljiv in so ga razmontirali. Za zneske nad 22€ pa nimam izkušenj, rajši večkrat po malo naročam.

Jaz prodajalcu v sporočilu zmeraj dopišem: Please put real price on the package in mi ne zaračuna carina ekstra če je prava cena, kljub da je drugo na CN obrazcu narobe izpolnjeno.

Bellzmet ::

Se pravi podražitev za ogromnih 33% pri osnovni storitvi. To si lahko samo država privošči. Zopet višji davki.

pirlo ::

Je že kdo odprl "dispute" na aliexpress s "Customs is holding the package", ker je carina uničila paket zaradi avtorskih pravic? Ali je bolje dat kak drugi razlog?
««
39 / 90
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4193 194 195 196 )

Oddelek: Loža
97561730135 (596) MIHAc27
»

Kaj se zadnje čase dogaja s carino? (strani: 1 2 3 4 )

15526526 (2357) fikus_
»

Pošta Slovenija - Carina in nateg (strani: 1 2 )

9222203 (2318) Legon
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

344102799 (57660) Mare2
»

Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )

11032200 (28768) Fritz

Več podobnih tem